Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Gru 2016 17:08 

;) Witam, mam wizę w paszporcie który mi zginął w czasie przeprowadzki, w tym czasie wyrobiłam nowy, a jak już wyrobiłam to stary z wizą się znalazł :) bywa. Co w takiej sytuacji, dodam, że zamierzam po nowym roku lecieć do Stanów

Ostatnio edytowany przez mezzo, 11 Gru 2016 20:48, edytowano w sumie 1 raz
doprecyzowanie tytułu
 Profil Relacje PM off
darekd uważa post za pomocny.

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 11 Gru 2016 17:15 

niebieski
@iwona76 Musisz postarać się o przeniesienie wizy do nowego paszportu,gdyż stary w momencie uzyskania nowego już jest nieważny.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Gru 2016 17:16 

niebieski
HEJ!

Ale stary zagubiony - skoro nie miałaś go przy wyrabianiu nowego - to nie został Ci przedziurkowany, ani przycięty?

To możesz jechać na dwa paszporty - ze starym jak sądzę (ale się upewnij), lub skorzystać z usługi przeniesienia wizy do nowego paszportu, jest jeszcze taka usługa na stronie ambasady, bo kiedyś sprawdzałem.

Pozdro, Art.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Gru 2016 17:55 

Dziękuję za dobre rady . Miłego wieczorku Wszystkim:)

-- 11 Gru 2016 17:57 --

Dziękuję Wam za pomoc:) miłego wieczorku :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Gru 2016 17:58 

Loty: 291
Kilometry: 621 848
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
nie próbowałbym wyjazdu na "starym" paszporcie z Polski, on z pewnością został anulowany. To proszenie się o problemy. Przeniesienie wizy to jedyna słuszna opcja. :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Gru 2016 18:09 
Awatar użytkownika

Ja jeździłem z dwoma paszportami.
W tym z wizą skończyła się ważność i przy wyrabianiu nowego poprosiłem o nie dziurkowanie wizy.
Odbyłem tak trzy podróże
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Gru 2016 19:19 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
Nie trzeba "przenosić" wizy. Przy wyjeździe do USA trzeba zabrać 2 paszporty.
macq91 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 11 Gru 2016 19:24 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Tylko ze w tym przypadku stary paszport może mieć jeszcze ważne daty, mimo ze w systemie jest juz zapewne zaznaczony jako nieważny. Chyba warto przejąć sie do urzędu ze u przedziurkowali stary paszport zostawiajac wizę i dopiero wtedy jeździć z dwoma. Chyba ze wiza miałaby sie wkrótce kończyć to może po prostu zrobić druga bez kombinowania.
zbyhu lubi ten post.

#9 PostWysłany: 11 Gru 2016 20:19 
Awatar użytkownika

niebieski
BrunoJ napisał(a):
Chyba warto przejąć sie do urzędu ze u przedziurkowali stary paszport zostawiajac wizę i dopiero wtedy jeździć z dwoma.

Możesz też wyciągnąć dziurkacz z szafy i zrobić to samemu.
2 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 12 Gru 2016 00:15 
Awatar użytkownika

Loty: 231
Kilometry: 630 656
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
ciachu25 napisał(a):
To możesz jechać na dwa paszporty - ze starym jak sądzę (ale się upewnij), lub skorzystać z usługi przeniesienia wizy do nowego paszportu, jest jeszcze taka usługa na stronie ambasady, bo kiedyś sprawdzałem.

Z tego co wiem to nie ma i nie było "usługi przeniesienia wizy B1/B2 do nowego paszportu".

Jeśli masz wizę w starym paszporcie to jeździsz z dwoma paszportami - robi tak wiele osób, sam tak miałem.
Jeśli paszport z wizą USA zgubisz/zniszczysz etc. to musisz wyrobić nową wizę normalnym trybem, niestety.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Gru 2016 01:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja wiem ze to kłopot, strata własnego czasu ale najprostszym rozwiązaniem jest kontakt z ambasada

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
JIK lubi ten post.

#12 PostWysłany: 12 Gru 2016 01:47 

srebrny
monroe napisał(a):
Z tego co wiem to nie ma i nie było "usługi przeniesienia wizy B1/B2 do nowego paszportu".
.
kiedys byla za jakies 400 pln

-- 12 Gru 2016 00:48 --

monroe napisał(a):
Jeśli masz wizę w starym paszporcie to jeździsz z dwoma paszportami - robi tak wiele osób, sam tak miałem.

dokladnie tak to dziala, testowane w lutym na lotnisku w LAX
dzien dobry, to jest moj paszport, a wiza jest w starym paszporcie o tutaj. i juz :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości