Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Gru 2016 08:31 

Loty: 6
Kilometry: 4 867
Krajów: 4 / 1.9%
Witam!

Czy jest jakiś przewoźnik który oferuje bilety łączone nocne na wyżej wymiennej trasie?
Lomprayah ma jakieś beznadziejne godziny z kolei ferry samui nie wyszukuje mi połączenia z wysp do Bangkoku są ale w odwrotna stronę już nie

I jeszcze jedno czy znajdę gdzieś w sieci i zarezerwuje bezpośrednie połączenie autobusowe Kuala Lumpur > suratthani?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 08 Gru 2016 09:08 

Loty: 366
Kilometry: 574 940
Krajów: 53 / 24.8%
platynowy
Zobacz https://12go.asia/en
 Profil Relacje PM off
Pawel_T lubi ten post.
Pawel_T uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 05 Sty 2017 11:08 

niebieski
Czy prom Lomprayah z Koh Tao na Koh Samui lepiej kupić wcześniej online czy na miejscu (początek lutego pobyt)?
Kupienie na stronie Lomprayah wystarcza czy trzeba potem gdzieś jeszcze odebrać taką rezerwację?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Sty 2017 12:06 
Awatar użytkownika

Loty: 152
Kilometry: 390 894
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
totti napisał(a):
Czy prom Lomprayah z Koh Tao na Koh Samui lepiej kupić wcześniej online czy na miejscu (początek lutego pobyt)?
Kupienie na stronie Lomprayah wystarcza czy trzeba potem gdzieś jeszcze odebrać taką rezerwację?

My kupowaliśmy w porcie w dniu wyjazdu - nie było żadnych problemów (jedynie mała kolejka do odstania)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Sty 2017 12:09 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
W okolicach full moon party moga byc duze problemy z kupnem biletow w porcie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 06 Sty 2017 18:49 

niebieski
A czy przy kupnie na stronie Lomprayah na prom wchodzi się z wydrukiem czy trzeba jeszcze wymienić rezerwację na bilety w porcie?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Sty 2017 18:50 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
Trzeba wymienic na bilety.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Sty 2017 19:00 

niebieski
Hmm, mój prom odpływa o 6 rano. Orientujecie się jak to wygląda w praktyce? Mam na myśli odbiór/wymianę kupionej przez internet rezerwacji na bilety o tak wczesnej porze.
Ewentualnie można to zrobić np. dzień wcześniej?

Ostatnio edytowany przez totti, 06 Sty 2017 19:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Sty 2017 19:16 

srebrny
Tzn. jak w praktyce? Płynąłem tym promem.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Sty 2017 20:24 

Loty: 366
Kilometry: 574 940
Krajów: 53 / 24.8%
platynowy
@‌totti‌ odbierz dzień wcześniej, jeśli możesz
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Sty 2017 01:34 

srebrny
Nie wiem czy można, nigdy tak nie robiłem, bo nie widziałem takiej potrzeby. A w tym wypadku niczym się to nie różni od tego, gdybyś miał prom o 12:00 czy 16:00. Wstajesz odpowiednio wcześniej, jest jeszcze ciemno, ale miejscowi już się kręcą przy swoich straganikach i stoiskach z jedzonkiem. Generalnie nie jest cicho, głucho i straszno ;) W momencie, gdy pojawisz się na przystani będzie już pewnie kolejka do kasy, a panie w środku będą się uwijały z biletami. Idzie sprawnie. Po chwili jesteś już przy ladzie, pokazujesz rezerwację, dostajesz bilet czy tam naklejkę, już nie pamiętam (a może jedno i drugie). Trwa to dosłownie chwilkę. Następnie wchodzisz na prom. I to tyle.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 07 Cze 2017 14:51 

Nie ma sensu kupować online.
Jeśli chcesz mieć pewność że bilet na prom będzie idziesz dzień wcześniej do kasy i kupujesz bilet, a w dniu wyjazdu trzeba być około godzinę przed wypłynięciem promu, odstać swoje w długaśnej kolejce i zamienić ten bilet na naklejkę w odpowiednim kolorze.

Generalnie - czy masz kupione online czy nie, to i tak długa kolejka Cię nie ominie. ;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 07 Cze 2017 15:03 

srebrny
@‌semo‌ po warunkiem, że dzień wcześniej jesteś na miejscu ;)

A kupowanie online dawało mi ten komfort, że w długiej kolejce właśnie nie musiałem czekać, tylko przychodziłem na ok. 30 min przed odpłynięciem promu kiedy z reguły już było po kolejkach.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 07 Cze 2017 18:47 

@‌Mar77‌ - ja kupiłem na miejscu w kasie na 3 dni przed wyjazdem z Koh Tao. Bez żadnej kolejki.
Nie zmienia to faktu, że kazali mi przyjść na 30 minut przed odpłynięciem promu, ale na szczęście przyszedłem na ponad godzinę przed odpłynięciem promu i musiałem odstać swoje w długiej kolejce, gdzie na podstawie kupionego wcześniej biletu dostałem naklejkę w odpowiednim kolorze. Tak to wyglądało w tym roku pod koniec marca.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 07 Cze 2017 19:43 

srebrny
A no oczywiście, że niezależnie od czego, czy mając bilet kupiony online czy nie, trzeba podejść do okienka. Ja jednak mając już zaplanowaną podróż, wolę sobie zaklepać wszystko wcześniej, żeby nie tracić czasu i niepotrzebnie nie zastanawiać się czy popłynę czy nie. Podobnie jak z rezerwacją noclegów. Co kto lubi. Są tacy, którzy kupują bilety i szukają noclegów będąc już na miejscu, a inni wolą mieć już te sprawy załatwione przed wyjazdem :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości