Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Gru 2016 08:58 

Loty: 43
Kilometry: 30 424
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
Spotkał się ktoś z takim scenelapse jak w linku poniżej ?

https://www.aliexpress.com/item/Photogr ... 13117d6200

Zastanawiałem się nad kupnem scenelapsa z GoPole, ale znajdując ten oto wynalazek, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś używa czegoś takiego i jakie ma opinie na ten temat ?
KyokoMai lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 07 Gru 2016 10:38 

Loty: 64
Kilometry: 111 587
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Widziałem gdzieś filmiki, fajnie to wychodziło, na początek może kup sobie z biedronki timer do jajek, też często to ludzie zamieniają do scenelapse, oczywiście inny interwał czasowy ale masz namiastkę za grosze.

#3 PostWysłany: 07 Gru 2016 15:07 

Loty: 366
Kilometry: 574 940
Krajów: 53 / 24.8%
platynowy
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30066725/

Wystarczy wydać 12,99 PLN w Ikea
Miny ludzi dookoła, gdy odliczanie dojdzie do zera i zacznie dzwonić - bezcenne.

W przypadku wiatru przydaje się taśma dwustronna lub jakiś zamiennik.
Widziałem gdzieś patenty z chałupniczo zamocowanym gwintem - ale to już wersja DeLuxe Premium :D
 Profil Relacje PM off
JIK lubi ten post.
JIK uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 07 Gru 2016 15:16 

niebieski
Ale za niecałe 13 zł mieć Premium Deluxe to już jest coś :) Pomysł nie głupi, bo wystarczy kupić sobie dodatkowe mocowanie przykleić super glue na górę czasomierza i jest dobrze i funkcje swoje spełnia, a nie wiesz może ile minutowy jest ten czasomierz ?

#5 PostWysłany: 07 Gru 2016 15:21 
Awatar użytkownika

Loty: 131
Kilometry: 231 175
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Wiem, że można taniej, ale czy cenę 10USD uważacie za wygórowaną?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Gru 2016 15:42 

niebieski
Niby tak, ale z tymi Chinami to też różnie bywa. Już raz się naciąłem. A taki sam chiński na allegro kosztuje tyle co oryginał GoPole.

#7 PostWysłany: 07 Gru 2016 16:02 

Loty: 366
Kilometry: 574 940
Krajów: 53 / 24.8%
platynowy
wave_pl napisał(a):
a nie wiesz może ile minutowy jest ten czasomierz ?

Sprawdzę jak dotrę do domu, ale z tego co pamiętam to 60 min.
Trzy uwagi z doświadczenia:

1. Ten minutnik mógłby się wolniej obracać. 60 minut oznacza prawie całe 360 stopni, co przy nagrywaniu np. wschodu/zachodu słońca wymaga odpowiedniego zaplanowania pozycji startowej i zakresu obrotu. Ale po kilku próbach ogarnia się to znakomicie.
2. Często problematyczne jest znalezienie stabilnego podłoża. Całość (z kamerą) jest nadal bardzo lekka i przy mocniejszym podmuchu wiatru lubi się niestety przewrócić, szczególnie jeśli właśnie nie leży na płaskiej powierzchni. Czasem znalezienie dobrego miejsca np. na skalnym szczycie góry zabiera chwilę.
3. Z uwagi na szeroki kąt, słabo wychodzą filmy nagrane z poziomu podłoża - w terenie aż się prosi o mocowanie na statywie jeśli nie ma innego dostępnego miejsca na poziomie min. oczu.

Myślałem nawet o zakupieniu drugiego minutnika, żeby go rozebrać i zbadać np. możliwość dorobienia otworu na gwint od dołu - można wtedy zamocować np. na małym trójnogu co na pewno dramatycznie podniesie stabilność.
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości