Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Gru 2016 21:40 

Dokąd
  • Rio de Janeiro

Data wylotu
  • 04.02.2017

Data powrotu
  • 21.02.2017

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 3500

Dodatkowe informacje
  • Cześć, szukam taniego lotu do Rio de Janeiro w terminie między 4.02.17 a 21.02.17, pobyt na co najmniej 10 dni. Szukałam poprzez skyscanner i fru.pl, ceny są w granicach 3500 zł, a liczyłam na ok. 2500 zł. Może ktoś coś wie o atrakcyjniejszych ofertach. Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 04 Gru 2016 21:58 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Za połowę tej kwoty polecisz z Amsterdamu i powrotem do Paryża, w obie strony dość długie przesiadki w Casablance.

Załączniki:
ams_gru_ory.png
ams_gru_ory.png [ 56.95 KiB | Obejrzany 2407 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Gru 2016 22:07 
Awatar użytkownika

Loty: 418
Kilometry: 752 722
Krajów: 79 / 36.9%
HON fly4free
Możesz też probować z Włoch. Drożej niż w wersji @‌krasnal‌ , ale szybciej. ;)

Załączniki:
fco - gig.png
fco - gig.png [ 64.64 KiB | Obejrzany 2392 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Gru 2016 22:11 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
@krasnal tyle tylko, że GRU, to Sao Paulo Guarulhos...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Gru 2016 22:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Dostać się tanio z Sao Paulo do Rio to najmniejszy problem, ale żeby nie być gołosłownym - voila - prosto do Rio i to z jeszcze krótszymi przesiadkami. Możliwe powroty do LYS/ORY/NCE wedle upodobań.

Załączniki:
ams_gru_lys.png
ams_gru_lys.png [ 32.51 KiB | Obejrzany 2354 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Gru 2016 12:22 

Dziękuję za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Gru 2016 13:32 

niebieski
Swoją drogą też czekam i czekam na jakieś konkretniejsze promo na brazylijski kierunek, a tu cisza od dłuższego czasu:(
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Gru 2016 15:42 
Awatar użytkownika

niebieski
@19elnino20 z tymi promo, niby czasami coś fajnego się zdarza, ale potem jak trzeba dokupić odpowiednie loty + hotele, żeby mieć zapas, wyjdzie drożej niż przysłowiowa Lufthansa na jednym bilecie. Ja też kupiłem swego czasu w promo Double Open Jaw (PRG-LIS-BSB/GIG-LIS-MUC). Niby za super 2100zł. Tylko potem GDN-WAW-PRG (650zł.) + hotel w PRG (45EUR) + MUC-CPH-GDN (bo najtaniej - 720zł.) i wcale nie było jakoś wiele taniej niż gdyby kupić GDN-FRA/MUC-GIG(/GRU). Także te promo TAPu z LIS czy MAD trzeba brać z odpowiednim dystansem, czy to przypadkiem nie jest tak "kup litr mleka za 4,99zł., a drugi kartonik dostaniesz gratis). ^^
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Gru 2016 09:12 

krasnal, igore, a możecie podpowiedzieć, z jakiej wyszukiwarki korzystaliście wyszukując te loty? internetowej czy poprzez program typu azuon?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Gru 2016 09:23 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
albo matrix.itasoftware.com do znalezienia taryfy + kayak do szukania stricte tego połączenia, albo

doświadczenie - @‌krasnal‌ bardzo często podrzuca Air Maroc jako powrót z Am. Południowej, wystarczy przejrzeć podobne tematy do Twojego (bo już nie jedna osoba o taki lot pytała ;) ). Jeśli chodzi o @igore, też doświadczenie, wiadomo że niektóre lotniska mają lepsze ceny niż inne, np FCO, BCN, MAD dla lotów w tamtym kierunku (tak samo jak np. BUD, VIE, PRG na kierunek wschodni czasem mogą dać lepsze ceny), można się o tym przekonać przeglądając promocje, z których lotnisk najczęściej się trafiają niskie ceny ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Gru 2016 09:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Mój screen jest z kayak.fr, igore z momondo.pl.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 06 Gru 2016 09:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Dla początkujących, zawsze sugeruję nauczyć się kilku dostępnych opcji w Matrixie. Tam można nakazać znalezienie połączeń bezpośrednich, które są realizowane z Europy (żeby nie było łatwo - trzeba po prostu wrzucić jakiś znany nam port lotniczy, np. CDG, a potem rozszerzyć zakres poszukiwań o lotniska dostępne w promieniu powiedzmy 1500 mil). Wiedząc, co lata bezpośrednio, możemy już na tych liniach lotniczych opierać swoje poszukiwania. Chociażby TAP czy Alitalia w przypadku właśnie Ameryki Południowej (chociaż tu ciekawostką jest, że prawie wszystkie "ważniejsze" linie lotnicze latają do Sao Paulo a reszta w ramach codeshare = drożej; jeśli zaś chcemy lecieć np. do Fortalezy czy właśnie Rio de Janeiro, metoda opisana przeze mnie jest absolutnie podstawową). Gdy już wiemy, żeby szukać np. TAPem, robimy podobny krok ale już nie jako połączenie bezpośrednie lecz jako połączenie z przesiadką, ale z sortowaniem po cenie. Cuda się się zdarzają, ale potem trzeba to jeszcze znaleźć w OTA i kupić.

Air Maroc to temat rzeka o zupełnie innym znaczeniu.

I jeszcze jedna ciekawostka. Nie popadaj @krokpokroku w euforię, gdy już znajdziesz taki lot bezpośredni np. z Lizbony za dobrą cenę. Jest duże prawdopodobieństwo, że znajdziesz taniej, jeśli polecisz np. z Frankfurtu (również TAPem, z przesiadką w Lizbonie), jednak gdy już znajdziesz kilka takich opcji, zastanów się jeszcze, do którego z tych miast najłatwiej i najtaniej się dostaniesz. Bo ja kiedyś kupiłem fajny bilet do Monachium, ale dostanie się potem do Gdańska Lufthansą miało mnie kosztować ponad 1400zł. (OW na stronie LH).

Tak z grubsza, krok po kroku. Im więcej będziesz szukał i kombinował, tym więcej doświadczenia nabierzesz. Z czasem odruchowo będziesz koncentrował się na danych portach wylotowych, liniach lotniczych... a niektórych będziesz unikał wiedząc, że i tak niczego ciekawego nie znajdziesz.
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.
michzak uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 06 Gru 2016 09:48 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
KyokoMai napisał(a):
a niektórych będziesz unikał wiedząc, że i tak niczego ciekawego nie znajdziesz.

Jak np. ja Berlina, dopóki ktoś Wizz czy Ryan nie uruchomią sensownego połączenia, bo jazda autobusem to mordęga :evil:
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 06 Gru 2016 09:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Co to za przyjemność z podróży, gdy po fajnym wyjeździe jesteś przez kilka dni wykończony @‌michzak‌ . Albo co gorsza, zanim rozpoczniesz podróż samolotem, marzysz już o swoim własnym łóżku. Tak sobie myślę, że na te doloty dobrą opcją są rezerwacje za mile, tylko w EU jednak trochę szkoda. Plusem jest to, że do ostatniej chwili możesz bilet anulować lub przepisać na kolejny dzień (wiedząc, że np. nie zdążysz się przesiąść). Dlatego dobrą opcją są powroty np. do Londynu. Akurat do WAW masz BA (lub także za mile - po fajnym locie tyle ich dostaniesz, że akurat wystarczy na powrotny OW). A jak gdzieś indziej, mimo wszystko dojechać na spokojnie do LTN czy STN lepiej niż wracać Polskim Busem dobrych kilka/naście godzin do domu (dojazd zajmie Ci więcej niż główna podróż).
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.

#15 PostWysłany: 06 Gru 2016 10:28 

Loty: 62
Kilometry: 123 318
Krajów: 27 / 12.6%
Sama lecę wyżej proponowaną opcją, tj. Amsterdam - Rio - Paryż za 1732 zł Royal Air Maroc 6 -26 lutego.
Szukając taniego transportu do Amsterdamu zdecydowaliśmy się ze znajomymi na lot Katowice - Eindhoven WizzAir z bagażem rej. 23 kg za 87 zł od osoby i potem FlixBus Eindhoven - Amsterdam 40 zł. Wracając zwiedzamy dwa dni Paryż i wracamy też WizzAir Paryż - Katowice za ok. 80 zł z bagażem (kupowaliśmy wszystko ponad miesiąc temu, więc teraz może być drożej).
Nie jest do najszybsza podróż, ale zdecydowanie jedna z najtańszych opcji :D Może komuś się przyda
 Profil Relacje PM off
KyokoMai lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 7 gości