Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:10 

Witam, mam pytanie do kolegów z forum i oczywiście liczę że ktoś z Ryanaira też się odniesie do tego co napiszę. Moja sprawa dotyczy lotniska Ciampino i lotu z tego lotniska do Warszawy o 6.45 ,11 listopada 2016. Na ile ja dobrze rozumiem Ciampino to jedno z lotnisk bazowych Ryanaira,dlatego to co się dzieje na lotnisku w dużej mierze zależy od Ryanaira ( jak nie mam racji proszę mnie poprawić). Na Ciampino robiłem przesiadkę z Malty , i postanowiłem na tym lotnisku spędzić noc ( spałem już na lotniskach w Stambule,Tbilisi,Lwowie) dlatego nie spodziewałem się żadnych problemów. Mniej więcej po północy nas wszystkich (około 20 osób) wyprosili na zewnątrz i zamknęli hale przylotów i odlotów. Ludzie ( w tym również ja) w ogóle nie byli przygotowani do spędzenia nocy na zewnątrz ( było około 12 stopni),niektórzy siedzieli na betonie,niektóre na małych ławeczkach. Mało tego na lotnisku jest brak na zewnątrz toalety i wszyscy my robili to w krzakach ( to lotnisko nie w Afryce a w jednej z europejskich stolic). Po godzinie 4 rano byłem tak zmarznięty że nic nie mogłem powiedzieć. Otwarli znowu hale chyba około 4.15. Tutaj pytanie do Ryanaira jak możecie tak traktować pasażerów i czy w pogoni za kasą i oszczędzaniem jest wam totalnie to obojętne?! Dlaczego brak jakiej kol-wiek informacji że lotnisko jest nieczynne w nocy?! Teraz kwestia odprawy. Ja byłem przekonany że to załoga i samolot powinni czekać na pasażerów a nie odwrotnie. Według rozkładu boarding miał być o 6.15 a odlot o 6.45 , nas odprawili wcześniej wypchnęli na płytę lotniska pod nieczynny,pozamykany samolot bez żadnych śladów załogi w porannym zimnie znowu o niczym nie informując,po około 20-30 minutach zjawiła się roześmiana załoga i gadali ze sobą pod samolotem z 10 minut nic w ogóle nie robiąc z tym że są już mocno spóźnione, boarding był biegiem ale na moje pytanie do jednego z załogi czy widzicie jaka godzina dostałem reprymende i zabrał mi bilet po chwili namysłu jednak oddal ( może nie wytrzeźwiał jeszcze).Znowu pytanie do Ryanaira po co było robić odprawę skoro wiedzieliście że samolot nie jest gotowy a załogi w ogóle brak?! I jak u Was jest z szkoleniem załogi pokładowej?! Teraz pytanie do kolegów z forum (nie odpuszczę tego tematu bo skoro płace ( fakt stosunkowo tanio) to nie pozwolę żeby mnie traktowano jako śmiecia który tylko płaci i nic nie wymaga) co lepiej zrobić -pisać oficjalnie do Ryanaira,napisać donos do UOKK ,domagać się odszkodowania i przeprosin,zainteresować parę gazet może znajdą więcej takich przypadków i wtedy pozów zbiorowy ?? P.S. Bardzo proszę nie pisać komentarzy w tonie -lataj w biznes-klasie jak coś nie odpowiada w loucostach ,bo ten problem może dotyczyć każdego z nas.Dziękuję i czekam na odpowiedzi,szczególnie od Ryanaira.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 12 Lis 2016 16:07, edytowano w sumie 1 raz
Tytuł
 PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:27 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Smutna sytuacja. Jednak lotnisko to nie hotel... nie ma pewności ze nie zostanie zamknięte.
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

#3 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:29 

Loty: 160
Kilometry: 322 625
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Ciampino jest zamykane od 24 do 4.30, info masz jak wół na stronie lotniska:
http://www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-cia-faq
Pretensje raczej do siebie a nie całego świata.
Z boardingiem w lowcostach często jest tak, że robią go wcześniej aniżeli są w stanie przyjąć na pokład. Przyśpiesza to jednak wyloty i rozluźnia terminal.
Jeśli Ci to nie pasuje to niestety
Cytuj:
lataj w biznes-klasie jak coś nie odpowiada w loucostach
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:29 

niebieski
Ryanair niespecjalnie ma coś wspólnego z zachowaniem obsługi lotniska.
Wiele lotnisk jest zamykanych na noc - jeśli takie warunki Ci nie odpowiadają to po prostu idzie się do hotelu.

Ogółem nie wiem czy to nie prowokacja 8-)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:32 

niebieski
Ciężko zwarcie odpowiedzieć na tyle zarzutów i nieścisłości, więc odpiszę w postaci kilku luźnych myśli:

-Wiele lotnisk w dużych europejskich miastach jest zamykanych na noc z różnych przyczyn, przede wszystkim konieczności sprzątnięcia ich, a także walki z bezdomnymi, którzy próbowali na nich nocować
-Ryanair nie ma wiele wspólnego z działaniami lotniska - odpowiadają za nie władze portu
-Za boarding również odpowiadają firmy zewnętrzne, nie Ryanair. Zgodnie z przepisami nie można wpuścić na pokład pasażerów, dopóki nie będzie w nim przynajmniej części załogi, więc zawiniła firma handlingowa
-Uwagę załodze należy zwracać ostrożnie, gdyż jeśli ton wypowiedzi wyda się jej agresywny, mają prawo odmówić Ci wstępu na pokład
-Na odszkodowanie nie ma szans, ale jeśli chcesz wyrazić swoje niezadowolenie boardingiem, napisz do Ryanaira
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:33 

Loty: 700
Kilometry: 1 381 599
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Lotnisko nie jest wlasnoscia linii lotniczej, ani tez linie zwykle nie zajmuja sie zarzadzaniem obiektem, wiec adresat żali (swoja droga malo uzasadnionych) błędny.
 Profil Relacje PM off
Mar77 lubi ten post.

#7 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Przedstawicieli Ryanaira nie ma na forum, więc nie liczyłabym na to, że ktoś Ci odpowie :lol:

Na sleepinginairports też jest informacja o tym, że od 9.06.2016 lotnisko jest zamykane między północą a 4.30 rano.

#8 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:39 
Awatar użytkownika

srebrny
@‌BradPitt‌
widzę ze Angelina zabrała ci nie tylko dzieci
Anonymous napisał(a):
Witam, mam pytanie do kolegów z forum i oczywiście liczę że ktoś z Ryanaira też się odniesie do tego co napiszę.

właśnie trwa walka pracowników , bo każdy chce się odnieść
Anonymous napisał(a):
postanowiłem na tym lotnisku spędzić noc ( spałem już na lotniskach w Stambule,Tbilisi,Lwowie) dlatego nie spodziewałem się żadnych problemów. Mniej więcej po północy nas wszystkich (około 20 osób) wyprosili na zewnątrz i zamknęli hale przylotów i odlotów. Ludzie ( w tym również ja) w ogóle nie byli przygotowani do spędzenia nocy na zewnątrz ( było około 12 stopni),niektórzy siedzieli na betonie,niektóre na małych ławeczkach.

miałeś rezerwacje?
Anonymous napisał(a):
Mało tego na lotnisku jest brak na zewnątrz toalety i wszyscy my robili to w krzakach ( to lotnisko nie w Afryce a w jednej z europejskich stolic).

to takie polskie i pospolite u nas ze postanowiliście to importować na zachód? wątpię czy się przyjmie
Anonymous napisał(a):
Po godzinie 4 rano byłem tak zmarznięty że nic nie mogłem powiedzieć.

nie wiedziałeś ze w nocy jest zimno?
Anonymous napisał(a):
to nie pozwolę żeby mnie traktowano jako śmiecia który tylko płaci i nic nie wymaga) co lepiej zrobić -pisać oficjalnie do Ryanaira,napisać donos do UOKK ,domagać się odszkodowania i przeprosin,zainteresować parę gazet może znajdą więcej takich przypadków i wtedy pozów zbiorowy ??

no cóż, zachowujesz się jak się zachowujesz i jeszcze czegoś wymagasz?
Anonymous napisał(a):
bo ten problem może dotyczyć każdego z nas.

NIE, takie problemy nie dotyczą nas, pomyliłeś forum

powinien powstać taki nowy dział pt "PROBLEMY JANUSZY NA WYJAZDACH"

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek 12 Lis 2016 15:45, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:43 

srebrny
@‌BradPitt‌

Bardzo Ci współczuję.Oczywiście roszczeniowej postawy wobec świata i braku czytania ze zrozumieniem.
 Profil Relacje PM off
becek lubi ten post.

#10 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:46 

własnie tego się obawiałem od .. zacznij latać biznes.. do sam sobie winien.. proszę czytać uważnie--ja nie wylewam żale a dochodzę swoich praw, nie odchodzi mnie czy to linia lotnicza zawiniła czy port że łaziłem po krzakach szukając miejsca na...to jest ich OBOWIĄZEK zapełnić pasażerowi chociaż minimum niezbędnego komfortu to raz, drugie-nie każdy pasażer sprawdza przy każdym wylocie czy lotnisko będzie zamknięte czy nie ,według mnie to PRZEWOŹNIK ma obowiązek o tym informować, i nie piszcie według mnie bzdur że linie lotnicze we własnym bazowym porcie nie mają wpływu na władze lotniska
 PM off  

#11 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:47 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Nieźle się ubawiłem czytając ten wpis. Człowieku ogarnij się najpierw i poczytaj trochę internety przed wypoceniem takiego G**A na klawiaturze :)
5 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dalej nic nie rozumiesz... jesteś tylko i wyłącznie sam sobie winien ale oczywiście lepiej mieć pretensje do całego świata tylko nie do siebie.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
ja nie wylewam żale a dochodzę swoich praw,

przykro mi ale nie masz zadnych

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 12 Lis 2016 15:52 

srebrny
Cytuj:
nie każdy pasażer sprawdza przy każdym wylocie czy lotnisko będzie zamknięte czy nie ,według mnie to PRZEWOŹNIK ma obowiązek o tym informować,

Przecież informuje. Tylko trzeba przeczytać i zrozumieć.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 12 Lis 2016 16:02 

@‌becek‌ co ma wspólnego rezerwacja z brakiem toalety ,i wałka pracowników ze spaniem na betonie i ławeczkach ??? i jeszcze mała uwaga ja nie jestem Januszem podróży ,wątpię że któryś z krytyków samotnie objechał Morze Czarne ,albo samotnie wędrował po wzgórzach Aladaglaru sypiając w namiotach pastuchów ( już widzę komentarz-a na betonie nie mogłeś) proszę nie robić ze mnie żółtodzioba i pieniacza . Według mnie linia i port postąpiły złe koniec kropka, nie widzę swojej winy.

@‌becek‌ co znaczy że nie mam żadnych praw????? przestań zaśmiecać post

@‌boots‌ gdzie u PRZEWOŹNIKA jest napisane że lotnisko nie czynne nocą???
 PM off  

#16 PostWysłany: 12 Lis 2016 16:04 
Awatar użytkownika

HON fly4free
A z jakiej racji przewoźnik ma niby informować pasażera o tym w jakich godzinach czynne jest lotnisko? :roll:

Jeżeli nie dotarło jeszcze to co przedmówca napisał albo za wszelką cenę to odrzucasz to ja napiszę raz jeszcze wielkimi literami - NIE MASZ ŻADNYCH ARGUMENTÓW DO "WALKI O SWOJE PRAWA" A PORT LOTNICZY I LINIA LOTNICZA NIE ZROBIŁY NICZEGO NIEWŁAŚCIWEGO.

Ostatnio edytowany przez kemot, 12 Lis 2016 16:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 12 Lis 2016 16:06 

@‌Gaszpar‌ nie klepie g..a ,na tym samym forum było jasne napisane że można się przespać w sali PRZYLOTÓW bo sala odlotów jest na noc zamykana i na to byłem przygotowany

-- 12 Lis 2016 15:08 --

@‌kemot‌ chociaż z racji tego żeby pasażer załatwił sobie odpowiednie wcześniej nocleg
 PM off  

#18 PostWysłany: 12 Lis 2016 16:11 

srebrny
@‌BradPitt‌
Cytuj:
na tym samym forum było jasne napisane że można się przespać w sali PRZYLOTÓW bo sala odlotów jest na noc zamykana i na to byłem przygotowany

No to już teraz łatwizna - pozwij autora wpisu.

BTW - kiedyś nie wierzyłem, że tacy ludzie naprawdę istnieją...

Ostatnio edytowany przez boots, 12 Lis 2016 16:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 12 Lis 2016 16:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Informować o tym żeby załatwić sobie miejsce do spania to powinien zamknięty hotel, a nie lotnisko bo ono zasadniczo nie służy do spania.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 12 Lis 2016 16:14 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Widać informacje na forum nie są do końca aktualne, bo w czerwcu się zmieniło. I masz to podane na podlinkowanej w tamtym temacie stronie http://www.sleepinginairports.net/europ ... ampino.htm

Cytuj:
As of 09 June 2016, the Arrivals area will be closed from 00:30 to 05:30. According to a reviewer, this information is published on the doors and in the arrivals hall.

Teraz zamiast wylewać żale tutaj, powinieneś był napisać w wątku o spaniu na Ciampino, że już się nie da.

A co do informacji od przewoźnika o zamykaniu lotniska. Przeciętnego pasażera to w ogóle nie interesuje. Ryanair jest linią typu point-to-point i nie oferuje połączeń przesiadkowych, to i po co ta informacja?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości