Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Loty na majówkę
#1 PostWysłany: 08 Lis 2016 12:30 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 183 278
Krajów: 30 / 14.0%
Potrzebuję porady ;)

Zamierzam w tym roku udac się gdzies do ciepełka od 27.04 do 3.05, wiem, że w okresie majówki bilety będą sporo droższe niż normlanie, ale zastanawiam sie kiedy ceny będa mniej więcej optymalne, tj ok 300-400 zł za Ateny, Portugalię itp zamiast 650-700, w tej chwili jest koszmarnie drogo, ale wiem że jeszcze jest ponad pół roku zapasu ;P Oczywiście biorę pod uwagę "oblotówkę", tudzież spanie na lotnisku i inne "atrakcje" przesiadkowe.

Wydaję mi się że przelom stycznia/lutego/marca to odpowiednia pora na bookowanie, ale może ktos bardziej doswiadczony się wypowie - nigdy nie szukałam biletów na "gorące" okresy, ale niestety, studia się skończyły, urlopu jest ile jest i trzeba operowac nim oszczędnie...
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
 Temat postu: Re: Loty na majówkę
#2 PostWysłany: 08 Lis 2016 12:45 
Awatar użytkownika

srebrny
https://www.fly4free.pl/forum/jak-szukac-taniego-lotu-v-0-3-3,8,57900
po co wam te studia?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 08 Lis 2016 13:43 

Loty: 215
Kilometry: 458 437
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
@‌klaudia_e‌

Na długi weekend majowy, który jest typowo polskim długim weekendem, warto poszukać biletów nie z Polski.
Np. Saloniki z Berlina Ryanairem możesz już w tej chwili kupić za 58 EUR z optymalnymi godzinami lotów, jeśli zależy Tobie na oszczędnościach urlopowych. (26.04-03.05)

#4 PostWysłany: 08 Lis 2016 14:05 
Moderator forum

Loty: 186
Kilometry: 539 892
Krajów: 69 / 32.2%
Innym dobrym pomysłem jest obserwować czujnie f4f :)
W pewnym momencie pojawi się artykuł 'Wizz/Ryan ma tanie loty na majówkę do /gdzieśtam/"
I to jest sygnał, że na kierunkach, które Cie interesują też pewnie już są tanie bilety.
Warto też wcześniej, przeglądając historię, wyrobić sobie tzw. pojęcie, co to znaczy "tanie" na kierunkach, które Cię interesują. I jak cena będzie porównywalna, to brać! Od razu!
Czasami czekanie, że może jeszcze spadnie o 30-40 PLN kończy się tym, że rośnie o 100-150 PLN (z własnego doświadczenia niestety...).
Udanej majówki :)
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Lis 2016 14:10 
Awatar użytkownika

niebieski
na majówkę to szukaj z sxf -nie liczyłbym na oferty za 300zł w tym okresie -chyba że do Skandynawii :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Lis 2016 15:05 
Awatar użytkownika

becek napisał(a):

Bardzo dziękuje za "pomoc", znam wszelkie wyszukiwarki itp, dość często latam tanio w różne miejsca, ale zastanawiam się jak znaleźć tani lot w czasie kiedy teoretycznie jest dużo drożej...

-- 08 Lis 2016 14:07 --

cavani napisał(a):
@‌klaudia_e‌

Na długi weekend majowy, który jest typowo polskim długim weekendem, warto poszukać biletów nie z Polski.
Np. Saloniki z Berlina Ryanairem możesz już w tej chwili kupić za 58 EUR z optymalnymi godzinami lotów, jeśli zależy Tobie na oszczędnościach urlopowych. (26.04-03.05)

W sumie to jest jakiś pomysł :) Muszę tylko wymyślić jak się dostać do Berlina z Gdańska :P
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Lis 2016 15:13 
Awatar użytkownika

srebrny
znasz je i nic ci to nie daje jak widać
stad jest ten poradnik, którego link zapodałem
przeczytaj go

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Lis 2016 15:22 
Awatar użytkownika

Loty: 167
Kilometry: 246 294
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
klaudia_e napisał(a):
Muszę tylko wymyślić jak się dostać do Berlina z Gdańska :P

Polski Bus? BlaBlaCar? Testowałem obie opcje na Schonefeld, obie polecam.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Lis 2016 16:02 
Awatar użytkownika

maciek89 napisał(a):
klaudia_e napisał(a):
Muszę tylko wymyślić jak się dostać do Berlina z Gdańska :P

Polski Bus? BlaBlaCar? Testowałem obie opcje na Schonefeld, obie polecam.

Będę próbowac z pl busem, jeżeli nie złapię jakiejś super promo wychodzi ok 120 zł i wówczas porównac to z ceną na bezpośredni lot :)

-- 08 Lis 2016 15:05 --

becek napisał(a):
znasz je i nic ci to nie daje jak widać
stad jest ten poradnik, którego link zapodałem
przeczytaj go

wybacz ale chyba nie zauważyłam tam informacji kiedy mniej więcej szukac lotów na majówkę :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Lis 2016 17:12 

niebieski
Niskie ceny to pojęcie wzgledne. Moja była szefowa kupowała kiedys loty do BCN z WAW LOTem płacąc 1.4k i byla jeszcze zadowolona ....

Na majówkę najtanszych lotow nie bedzie. Bo wtedy wiekszosc miast robi sie pusta a tysiace ludzi wyjezdzaja byle gdzie.
Zakopane zapchane, Sopot pelen. I lotniska tez oblezone.

Linie lotnicze jesli wrzuca najnizsza taryfe na majowke to pewnie idzie natychmiast. A skoro zainteresowanie lotami duze to i nizszych cen juz potem nie widac.
Jedyne osoby, ktore wiedza kiedy sa tanie bilety to osoby bezposrednio z dzialu linii loitniczej albo z IT tworzacy ten algorytm zmian cen.

Jest popyt to i cena odpowiedni. Mozna cos trafic taniej ale trzeba ciagle pilnowac i miec farta.

Jesli sama kupujesz loty tanich linii to powinnas to wiedziec bez pytania.

Ogolnie jedna wielka niewiadoma i musisz albo poswiecic duzo czasu na szukanie albo akceptowac takie ceny.
Poza tym to juz maj wiec w wielu miejscach noclegi sa drozsze (Rzym,Londyn,Barcelona).
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Lis 2016 17:27 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Krajów: 35 / 16.4%
Zbanowany
niebieski
@‌klaudia_e‌
Szukanie lotów na majówkę nie różni się od szukania lotów na inne terminy 8-)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości