Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 30 Cze 2015 19:15 

Loty: 3
Kilometry: 1 617
Krajów: 2 / 0.9%
Zbanowany
Sopot to bym raczej odradzał ze względu na duże prawdopodobieństwo że będą tam glony . Według mnie to najlepsze plaże to : Stogi i Brzeźno no i ewentualnie Jelitkowo . Wszystkie są dostępne dzięki komunikacji miejskiej .

Ewentualnie mógłbym podrzucić tu taką myśl by udać się do Gdyni i stamtąd z Nabrzeża Portowego (tm gdzie stoi Błyskawica) przepłynąć Taksòwką Morską Żeglugi Gdańskiej na Hel gdzie plaże są dwie : miejska od strony Zatoki Gdańskiej i morska od strony morza .

Jeszcze w uzupełnieniu tego posta podam stronę z dokładnymi informacjami na temat tego Tramwaju Wodnego i przeproszę bo nie wiedziałem że te statki pływają też z Gdańska i Sopotu :

www.zegluga.pl/zatoka-gdanska.html
 Profil Relacje PM off
ciacho_majonez uważa post za pomocny.

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#22 PostWysłany: 06 Wrz 2016 16:12 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Z racji, że na weekend ma byc dobra pogoda to czy opcja na plażowanie połączona z płynięciem tramwajem wodnym na Stogach to dobra opcja, czy lepiej na Brzeźno uderzyć?

#23 PostWysłany: 06 Wrz 2016 16:33 
Awatar użytkownika

Loty: 248
Kilometry: 293 950
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Lepiej na Stogi z uwagi na mniej ludzi.

Od siebie polecam Górki Zachodnie. ;)

A co do Wyspy Sobieszewskiej, to warto opłynąć ją w 2 dni kajakiem z noclegiem w Świbnie lub przy ujściu Wisły do Zatoki w namiocie (ja tak robiłem).Możliwość wypożyczenia i startu z wypożyczalni Żabi Kruk.W sumie ok. 75 km,w tym dość trudny(w zależności od pogody) odcinek morski.

#24 PostWysłany: 06 Wrz 2016 16:41 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
@BooBooZB jednodniówka :(

Plan mamy taki, że jezeli zdążymy na autobus na Westerplatte to jedziemy tam, wracamy tramwajem wodnym do Zielonego Mostu i stamtąd tramwajem w stronę Stogów lub Brzeźna. Jeżeli nie zdążymy na autobus do Westerplatte to tramwajem wodnym do końca trasy F6 i potem 3 km plażą w rejon pętli na Stogach, powrót tramwajem. Na Stogach jest jakieś molo?

edit: w Brzeźnie byłem 2 miesiące temu, całkiem spoko no i fajnie, że jest molo. I fajnie, że za darmo :)

#25 PostWysłany: 06 Wrz 2016 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 248
Kilometry: 293 950
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Na Stogach nie ma mola.

O Wyspie Sobieszewskiej i możliwości jej opłynięcia napisałem dla ogółu, nie pod jednodniówkę.

pozdrawiam i miłego pobytu w GD ;)

#26 PostWysłany: 06 Wrz 2016 17:02 

srebrny
polecam tak jak przedmowca wyspe sobieszewska. relatywnie nie daleko do miasta, a wogole nie czuc aglomeracji i tlumow turystow :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 06 Wrz 2016 17:36 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
W Stogach nie ma molo.

Tramwajem F6 dopłyniesz do Narodowego Centrum Żeglarstwa i od wyjścia ze statku masz 3 minuty do plaży.
Wydaje mi się, że z odwiedzonych przeze mnie 2 tygodnie temu plaż gdańskich ta była najładniejsza - bardzo fajne dno z łagodnymi fałdkami.

W niektórych miejscach były duże skupiska meduz wyrzuconych na brzeg, ale to punktowo - wystarczyło przejść 20-30 metrów dalej i było czysto.

W połowie drogi między NCŻ a główną plażą w Stogach jest plaża naturystów gdzie z oczywistych powodów jest bardzo pusto.

Załączniki:
stogi2.JPG
stogi2.JPG [ 235.82 KiB | Obejrzany 1603 razy ]
stogi1.JPG
stogi1.JPG [ 190.43 KiB | Obejrzany 1603 razy ]
meduzy.JPG
meduzy.JPG [ 307.73 KiB | Obejrzany 1603 razy ]
meduza.JPG
meduza.JPG [ 126.69 KiB | Obejrzany 1603 razy ]

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
JarekGdynia lubi ten post.

#28 PostWysłany: 18 Paź 2016 10:36 

Na Stogach jest całkiem ładnie, to samo Brzeźno (wg mnie), ale przeważnie jest tam sporo ludzi. Ja przeważnie wybieram jakieś miejsce między Brzeźnem i Jelitkowem. Mniejszy tłok i zawsze jest się gdzie rozłożyć. Co prawda lato się już skończyło, ale jesienią na plażach też można wiele osób znaleźć. Około wejście 60 jest tych ludzi nieco mniej niż przy tych największych wejściach, np. przy molo.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość