Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Cze 2016 17:31 

• Waw (stąd znajduję większość lotów) /Poz/Wro/Ber

Dokąd
  • Katmandu

Data wylotu
  • 01.11.2016

Data powrotu
  • 25.11.2016

Długość pobytu
  • +/- 2 tygodnie

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • +/-2100zł, podróż z bardzo długimi postojami na lotniskach

Dodatkowe informacje
  • Witajcie!
    Wiem, że jest już temat o Nepalu w październiku, ale nie do końca rozwiewa moje wątpliwości.
    Planuję wyjazd do Nepalu w listopadzie, na +/- 2 tygodnie.

Najtańszy znaleziony przeze mnie lot to 2045pln, 9.11-23.11, ale:
    - przesiadki trwają 10h w Berlinie i 7h w AbuDabi.Czy mogę wyjść z podręcznym na ten czas i pójść zwiedzać, czy muszę siedzieć na lotnisku (głównie chodzi mi o AbuDabi). W drodze powrotnej są krótsze.
    - rezerwacja poprzez BudgetAir.com - nie wiem na ile to wiarygodne i jaki będę miał wpływ na swoją rezerwację - wybór miejsc itd. Dotychczas wszystkie rezerwacje robiłem na stronie przewoźnika, nigdy przez pośredników, ale w tym wypadku rezerwacja na stronie etihadu kosztuje 2800pln+, najtańsza taryfa nie jest dostępna.

A więc, podsumowując:
    1. Czy w cenie 2000-2300...? da się znaleźć lot do Katmandu z krótszymi przesiadkami?
    2. Czy rezerwacja poprzez pośrednika nie wiąże się z żadnym ryzykiem i brakiem możliwości edycji rezerwacji?
    3. Czy jest szansa na wykombinowanie 2-dniowego stopovera w drodze powrotnej bez drastycznego zwiekszania ceny biletu?

Dziekuje! :)
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 26 Cze 2016 17:57 

Loty: 213
Kilometry: 626 131
Krajów: 38 / 17.8%
Krotkie przesiadki. Do wykupienia przez skyscanner.pl . W tych datach tylko taka cena z krótkimi przesiadkami.
Załącznik:
lot.jpg
lot.jpg [ 154.02 KiB | Obejrzany 3187 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Cze 2016 19:56 
Awatar użytkownika

niebieski
@antolll:
1) Podczas przesiadki można wyjść z lotniska. Jedyne obostrzenia "ogólne" jakie mi przychodzą do głowy to ewentualne wymagania wizowe i posiadanie w bagażu podręcznym zakupów, których nie uda się przenieść przez ponowną kontrolę bezpieczeństwa (np płyny niezapakowane w te specjalne plastikowe torby).
2) Budgetair ma raczej dobre opinie (https://www.fly4free.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=BudgetAir&start=40).
3) Po zakupie bieletów przez pośrednika dostaniesz numer rezerwacji, dzięki któremu (w 99.99% przypadków bezproblemowo) można zarządzać rezerwacją na stronie linii lotniczej.
4) Jak już szukasz lotów z WRO/POZ/WAW/BER to ja dodam jeszcze (choć propozycja @marcin.n jest dość interesująca) PRG:
Załącznik:
prg-ktm.PNG
prg-ktm.PNG [ 27.67 KiB | Obejrzany 3137 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Cze 2016 08:59 

Jak na zawołanie, na flipo.pl pojawiła się "Oferta specjalna" WAW>KTM w odpowiadających mi terminach 8-)

https://www.flipo.pl/bilety-lotnicze/3413

Czy jest jakieś "ale" w tym wypadku czy kupować, bo lepiej się raczej nie uda? ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Cze 2016 09:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli termin Ci odpowiada i cena jest ackeptowalna to IMHO raczej kupować. Sam widzisz, że trudno jest znaleźć coś tańszego. Oczywiście zawsze może się trafić jakaś super okazja, ale tego czy się trafi, nikt Ci nie zagwarantuje.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Cze 2016 17:22 

Kupione!
Przez niedobory urlopowe chciałem wykorzystać 1 i 11 listopada do czasu wyjazdu, udało mi się znaleźć lot 31.10 - 21.11, z bardzo sensownymi przesiadkami za 2300zł. Znalezione w skyscannerze (poprzez inspiracje flipo), kupione we flighttix.
Dziękuję za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Paź 2016 21:00 

Cześć,
na ile miesięcy przed wylotem można liczyć na najlepsze ceny do KTM? Interesują mnie loty z Polski, Niemiec lub Beneluxu. Z góry dzięki

#8 PostWysłany: 10 Paź 2016 21:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Zaobserwuj, jak zmieniają się ceny lotów od dziś za tydzień, dwa, trzy, itd. To da Ci pewien obraz (oczywiście miej na uwadze "high seasons").
A kiedy chcesz lecieć? Masz +/- sprecyzowany okres czasu to podaj (także inne ograniczenia), może ktoś coś znajdzie.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Paź 2016 08:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak Niemcy i Beneluks to może Kopenhaga (np z sg)
Załącznik:
cph-ktm.PNG
cph-ktm.PNG [ 30.06 KiB | Obejrzany 2378 razy ]
Dla porównania z Brukseli w tych samych datach
Załącznik:
bru-ktm.PNG
bru-ktm.PNG [ 25.45 KiB | Obejrzany 2378 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 13 Paź 2016 21:40 

WaldekK napisał(a):
Zaobserwuj, jak zmieniają się ceny lotów od dziś za tydzień, dwa, trzy, itd. To da Ci pewien obraz (oczywiście miej na uwadze "high seasons").
A kiedy chcesz lecieć? Masz +/- sprecyzowany okres czasu to podaj (także inne ograniczenia), może ktoś coś znajdzie.

Dzięki. Kurde, widzisz, o szczegółach zapomniałem. Celuję w porę po monsunach, najchetniej październik - pierwsza połowa listopada. Ceny poniżej 2k są niezwykle interesujące. Dania jest już trochę daleko, mieszkam pod Kolonią, więc najwygodniej byłoby DUS, CGN, FRA, AMS, BRU, etc. Pobyt w Nepalu ok. 3 tygodni.

#11 PostWysłany: 14 Paź 2016 07:01 
Awatar użytkownika

niebieski
ye2bnik napisał(a):
Celuję w porę po monsunach, najchetniej październik - pierwsza połowa listopada
Oczywiście chodzi o przyszły rok? Jeśli nie to IMHO cena poniżej jest nieosiągalna, jeśli tak to masz tyle czasu, że coś interesującego może się trafić (starając się oczywiście być na bieżąco z cenami).
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Paź 2016 09:19 

Tak, mowa o 2017. Spotkałeś się z cenami poniżej 1700-1800 PLN? Czy lepiej bukować jak tylko pojawi się coś w tych granicach?

#13 PostWysłany: 14 Paź 2016 09:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Może się pojawić a może i nie.
1700 IMO jest dobrą ceną na KTM
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości