Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Paź 2016 15:02 

• Najlepiej Poznań, ale nie ma problemu z dojazdem do innego miasta

Dokąd
  • Tam gdzie ciepło i fajne widoki

Data wylotu
  • Pierwsza połowa stycznia lub lutego

Data powrotu
  • 7-10 dni

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • Lanzarote

Dodatkowe informacje
  • Siemka,
    Szukam jakieś fajnej opcji na początek roku. Nie zakładam żadnego kierunku ani budżetu (no powiedzmy 5k zł max za wszystko), może to być Grecja, może być Nowa Zelandia ;) wymagania jakie mam to ma być w miarę ciepło i mają być extra widoki. Najchętniej góry. Bardziej interesuje mnie natura niż architektura, im mniej turystów tym lepiej. Napewno odpadają kraje w których trzeba załatwiać wizę, nie mam zbytnio czasu latać po urzędach. Dopuszczam też opcje wynajęcia samochodu na miejscu i zrobienia objazdowki. Noclegi tylko w hostelach. Urlop w pierwszej połowie stycznia lub lutego, 18 każdego miesiąca muszę być już w Poznaniu.
    Doradzicie coś? W skrócie, poleciałbym w fajne miejsce, ale nie mam pomysłu gdzie...

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 09 Paź 2016 15:14 
Awatar użytkownika

srebrny
z takim budżetem to możesz podjąć decyzje o wyjeździe do Grecji z dnia na dzien

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#3 PostWysłany: 09 Paź 2016 15:15 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Ciężko odpowiedzieć na tak mało sprecyzowane pytanie, jeśli sam właściwie nie masz pojęcia czego byś chciał. Przy tym budżecie, przy odrobinie samozaparcia możesz polecieć prawie wszędzie na świecie.
Jeśli ja miałabym coś wybierać to Europa kontynentalna raczej odpada - za zimno. Dalsze podróże, np. Azja - trochę krótko, ale na upartego można. W takim razie może Kanary, Madera, Azory?

#4 PostWysłany: 09 Paź 2016 15:25 

Wiecie, ten budżet to jest totalny max którego nie chcę przekroczyć i dobrze aby trzymać się 5k z daleka ;) Bardziej chodzi mi o to że jeśli znajdzie się oferta Nowej Zelandii za 5k to z chęcią skorzystam, ale nie wydam tyle na podróż do Grecji bo będzie to IMO bez sensu ;)

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Paź 2016 15:32 
Awatar użytkownika

Loty: 420
Kilometry: 661 584
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
Maroko, Toubkal czeka i zaprasza :)
http://azair.me/2dL780g

Image
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Paź 2016 17:10 
Awatar użytkownika

Loty: 92
Kilometry: 201 600
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Kup teraz bilety na styczeń z Poznania do Londka, na 3-4 dni przed wylotem, kup w Thomson.co.uk bilety z Londka np. do Cancun za ok. 300 funtów z małym bagażem. Może się uda za 260. Albo Capo Verde za 169 funtów, albo coś innego. Korzystaj z niskiego kursu funta. Chciałbym mieć taki problem z 5k....

-- 09 Paź 2016 17:58 --

Przykład na siedem dni od dziś. Aruba w styczniu chyba już nie występuje, ale jest Jamajka. Uwaga Thomson w Meksyku nie załatwia opłaty wylotowej w wysokości 900 pesos.Trzeba o to zadbać samemu. Bagaż jak dla prawdziwego globtrotera przystało całe 5 kg;) Aż dziw, jak człowieka przyciśnie, ilu rzeczy nie musi z sobą wozić.

Załączniki:
Z Londynu.JPG
Z Londynu.JPG [ 80.13 KiB | Obejrzany 2056 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Paź 2016 18:24 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 537 286
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
W temacie pozaeuropejskim się nie wypowiem, ale kombinowałem co by można było zrealizować w Europie żeby było na pewno ciepło w styczniu i nie ma siły - żeby być pewnym to tylko Kanary.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Paź 2016 18:39 
Awatar użytkownika

Loty: 92
Kilometry: 201 600
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
A Islandia i Błękitna Laguna? Na pewno w styczniu będzie ciepło w ... :lol:
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Paź 2016 09:55 

Dzięki za dotychczasowe propozycje :) Wiem że problem coś doradzić jeśli sam jestem niezdecydowany, myślę że na chwilę obecną ten temat można potraktować bardziej na luzie, zaproponowanie lokalizacji, a konkrety jak już się zdecyduję ;) Co do obecnych propozycji:
- Kanary - to na chwilę obecną moja opcja "awaryjna"
- Madera - wygląda ciekawie, poważnie wezmę to pod uwagę
- Azory - z tego co zauważyłem są dość ryzykowane pod względem pogody, lecz możliwe że po prostu jest więcej relacji niż z Madery
- Maroko - to jak najbardziej, ale zdobycie Toubkala planujemy z ekipą na późną wiosnę/lato, tak więc teraz odpada ;)
- Londyn -> ? - te ceny i Karaiby kuszą i to bardzo :D Jest to jednak opcja IMO bardzo ryzykowna, prawdę mówiąc wolałbym coś bardziej pewnego...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości