Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 301 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 26 Wrz 2016 22:41 

Dziś w Żabce chciałem opłacić rachunek na kwotę 2000 zł. Razem z prowizją to 2008 zł. Ekspedientce wyskoczył komunikat, że to za duża kwota, by płacić kartą. Powiedziała, że była wymiana terminali na nowe i to może dlatego.
Zapłaciłem 1004 + 1004.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#162 PostWysłany: 27 Wrz 2016 07:56 
Awatar użytkownika

platynowy
Jak mnie krew zalewa, że dopiero teraz odkryłem uroki płacenia KK w Żabce. Toż to rewelacja! Miałem do opłacenia ubezpieczenie auta leasingowanego - nieco ponad 3000. Ubezpieczyciel nie przyjmował płatności kartą, no ale zajrzałem do tego wątku (widziałem tytuł już wcześniej, ale mój mózg nie zadziałał prawidłowo i z tytułu nie zostały wtedy wyciągnięte prawidłowe wnioski), szybko założyłem zieloną kartę i wio... Problemem była tylko kwota, która - zgodnie z informacją w systemie - była zbyt wysoka, ale rozbiliśmy ją na 2 części i poszło. Prowizja wyniosła coś ok. 10 zl., ale to naprawdę niewiele za ponad 1000 mil M&M, które powinny trafić do mnie w związku z tą transakcją :-)
Jak sobie pomyślę, ile mil przeszło mi koło nosa, bo nie mogłem płacić kartą, a nie wiedziałem o płatnościach w Żabce, to żal serce ściska... Lepiej jednak późno niż wcale. Dziękuję propagatorom tej wiedzy :-)
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 27 Wrz 2016 11:02 

Kosztowało cię to fizycznie 12 zł, przy czym minęło od płątności obecnie 2 dni robocze i płatności te zaksięgowało?

Co do żabki ich regulamin pisze jasno:
Kod:
W ramach Usługi Drobne rachunki nie będą realizowane:
i.
opłaty podatkowe, lub należności publiczno-prawne, które z mocy prawa należą się odpowiednim organom państwowym lub samorządowym,
ii.
opłaty składek z tytułu wszelkich rodzajów ubezpieczeń społecznych, majątkowych lub osobowych (np. składki ZUS, OC, AC),
iii.
płatności  Klienta  realizowane  na  rachunki  własne  lub  na  rzecz  innych  osób fizycznych,
iv.
płatności Klienta realizowane na rachunki własne (w tym spłaty kart płatniczych, rat kredytów  hipotecznych  lub  o  podobnym  charakterze)  lub  na  rzecz  innych  osób fizycznych,  z  tytułu  pożyczek  realizowane  na  rzecz  instytucji,  osób  fizycznych  i
prawnych  z  wyłączeniem  banków  i  spółdzielczych  kas  oszczędnościowo-kredytowych

twoje podlegają pod pkt II i jak dotąd różnie z tym bywało, wiadomo zaś, że bez problemu da się ominąć pkt IV
 PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#164 PostWysłany: 27 Wrz 2016 11:21 
Awatar użytkownika

platynowy
Hmm, tego nie czytałem, ale mimo to wysłałem dziś maila do ubezpieczyciela z prośbą o informację, czy pieniądze dotarły. Widzę jednak, że pieniądze z karty zostały pobrane (nie zablokowane) - czy to nie jest dobry znak?
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 27 Wrz 2016 11:24 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 1 486 299
Krajów: 95 / 44.4%
srebrny
od płatności ubezpieczeń jest SB ostatnio bez problemu zapłaciłem ratę za auto żony ;)
 Profil Relacje PM off
martaa1 lubi ten post.
martaa1 uważa post za pomocny.

#166 PostWysłany: 27 Wrz 2016 11:29 

Wszystko wskazuje, że jest ok, przy czym i tak zaczekasz na e-mail od nich (ja bym też zadzwonił o ile masz taką możliwość)

co do sprytnego, z tego co piszesz płatność przeszła by pozytywnie weryfikację, ale musiał by ją podzielić na 3x1000zł, bo powyżej 1000 zł jednorazowo prowizja 3%
 PM off  

#167 PostWysłany: 07 Paź 2016 09:38 

Loty: 828
Kilometry: 1 475 130
Krajów: 87 / 40.7%
srebrny
Używam płaza od dłuższego czasu z KK Wizz i z racji tego,że współpraca układa się bardzo dobrze to zacząłem się zastawiać czy u nich też można opłacać 'rachunki' KK M&M mBanku, za które wpadną mile? Zastanawiam się aktualnie nad jej założeniem.Gdzieś w sieci znalazłem stare info,że karty mbanku są w Żabce zablokowane do opłacania rachunków, czy to prawda?

#168 PostWysłany: 07 Paź 2016 09:54 
Awatar użytkownika

platynowy
Ja płaciłem właśnie tą kartą. Nie było problemu.
 Profil Relacje PM off
OSK lubi ten post.

#169 PostWysłany: 07 Paź 2016 10:03 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
rozne zabki maja rozne terminale, bywaja klopoty czasem z VISA czasem z Mastercard
 Profil Relacje PM off
OSK lubi ten post.

#170 PostWysłany: 07 Paź 2016 10:04 

Loty: 828
Kilometry: 1 475 130
Krajów: 87 / 40.7%
srebrny
tropikey napisał(a):
Ja płaciłem właśnie tą kartą. Nie było problemu.

i rozlicza mile normalnie, tak? Obrót też tym zrobię?

#171 PostWysłany: 07 Paź 2016 10:16 
Awatar użytkownika

platynowy
Cóż, co do tego nie mam 100% pewności. Sęk w tym, że moja pierwsza transakcja w Żabce zbiegła sie czasowo z pewnymi innymi transakcjami, z których łącznie powinno być za wrzesień więcej, niż 10000 mil, a to jest górny limit mil, które w jednym miesiącu można zgromadzić przy użyciu mojej karty mBanku. Nie wiem zatem, za które transakcje zostały mi przyznane mile za wrzesień.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 07 Paź 2016 11:11 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
Jest w moim mieście, Żabka w której pracownicy mają zakaz realizowania płatności kartą w przypadku rachunków. Kilkukrotne zgłaszanie problemu oraz próba kontaktu z ajentem nie przyniosła jak dotąd rezultatu. Tak dwa razy w miesiącu staram się tam wejść. Ajent to jakiś beton.
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 07 Paź 2016 11:15 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Zabka przy AWF Katowice - Panie gdybym ja tu sprzedawala tyle towaru ile oplacam rachunkow to bym Rockefellera kupila :D
 Profil Relacje PM off
klimas lubi ten post.

#174 PostWysłany: 07 Paź 2016 11:23 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
A tak. Komentarze nieraz zabijają. Wczoraj pani szukała w regulaminie jaki jest limit płatności rachunków.
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 07 Paź 2016 17:42 

Loty: 60
Kilometry: 85 201
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Wchodząc do żabki nigdy nie mam 100% pewności czy uda się zrobic przelew. Bywa tak, że sprzedawca wciska kit, że u nich nie można płacić rachunków, bo są nowym ajentem i ta funkcja jeszcze nie działa. To nic, że w tym samy sklepie dwa dni wcześniej bez problemu płaciłem rachunek, tyle że u innego sprzedawcy. Poza tym niektórzy pracownicy Żabki bardzo sie spinają słysząc, że chcę płacić rachunek. Dwa razy miałem sytuację, że zestresowana kobieta puściła rachunek w system jako opłacony gotówką. Mówię, że gotówki nie mam i nie interesuje mnie wypłata u nich, bo musiałbym zrobić jakiś zakup. Wtedy z jednym z pracowników sklepu szedłem do bankomatu po kasę. Przekrój osobowości pracowników Żabki i ich reakcji na widok zielonej karty jest tak szeroki, że jakis student psychologii miałby niezły temat na pracę licencjacką.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#176 PostWysłany: 07 Paź 2016 18:31 

niebieski
^ A mi się wydaje że to nadinterpretacja. Jak by nie patrzeć sporo ludzi opłaca rachunki w Żabce więc to nie jest jakaś rzadka, czy nowa usługa! Pracownicy bardzo dobrze wiedzą co mają robić i z czym to się wiąże.
Inną kwestią jest to czy opłacanie rachunków się sklepom opłaca czy nie.
Ja w swojej miejscowości w 4 Żabkach nie miałem nigdy żadnego problemu żeby opłacić rachunek, raz tylko sprzedawczyni stwierdziła że jest nowa i nie umie jeszcze tego zrobić.
W jednym sklepie nie przyjęto mi rachunków! Wyskoczyła do mnie jakaś kobieta z za lady i mówi że jej się to nie opłaca i zaczęła mi wyliczać ile ona musi dokładać do tego interesu. Oczywiście chodzi o płatność kartą a nie gotówką! Pojechałem do innej Żabki i sprzedawczyni była bardzo zdziwiona jak jej to opowiedziałem. Wprost powiedziała że zaprasza z rachunkami do ich sklepu bo nie ma z tym żadnego problemu.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 07 Paź 2016 18:48 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
jak to nie przyjęto ? nie przyjąć to może w swoim własnym sklepie a nie sieciówce,która ma swoje standardy z góry ustalone...
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 07 Paź 2016 19:05 

Loty: 60
Kilometry: 85 201
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
@‌xemi‌
Opisałem moje doświadczenia z Żabkami. Mam swoją ulubiona :D , w której właścicielka wystawia rachunek w 30 sekund, nie pyta o dane adresowe. Wystarczy jej numer konta i nazwisko. Kobieta nie pozwala robić płatności rachunków swoim pracownikom. Powiedziała, że z tej prowizji 1.89zł do niej idzie 50gr. Nie wiem czy po odliczeniu prowizji za kartę czy przed. Powiedziała również, że oprócz mnie rzadko kto u niej płaci rachunki. Może dlatego w moim mieście wielu sprzedawców się spina i nie chce robić przelewu ze strachu przed pomyłką.

@‌klimas‌
teoretycznie masz rację, ale komu sie klient pożali. Możesz zadzwonić na infolinię, która nic nie wskóra albo na bezczelnego zapytać o grafik sprzedawców żeby przyjść jak ktoś inny będzie na kasie ;) ALbo pójść do następnej Żabki za rogiem.
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 07 Paź 2016 19:41 

niebieski
klimas napisał(a):
jak to nie przyjęto ? nie przyjąć to może w swoim własnym sklepie a nie sieciówce,która ma swoje standardy z góry ustalone...

No normalnie;), jedna pracownica wprowadziła dane do komputera, gdy miałem zapłacić wyjąłem kartę z portfela i powiedziałem że płacę kartą. Wyskoczyła zza lady inna kobieta i powiedziała że ona tu nie przyjmuje płatności za rachunki kartami bo jej się to nie opłaca i musi do tego dopłacać. Co miałem zrobić? Wyszedłem i pojechałem gdzie indziej.
Jak macie ciekawe pomysły to mogę tam jeszcze podjechać, zobaczymy czy coś się zmieniło;)
To tak samo jak czasem w sklepach czy innych przybytkach jest wywieszona informacja że nie przyjmują płatności kartą poniżej jakiejś kwoty (co jest niezgodne z prawem).
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 07 Paź 2016 22:30 

srebrny
Wszystko zależy nawet nie tyle od sklepu co od człowieka. W dzisiejszych czasach można zaobserwować coraz więcej zblazowanych osób obrażonych na cały świat za to, że żyją oraz na to że ktoś coś od nich wymaga. Dużo ludzi idzie na łatwiznę i im się po prostu nie chce. Żabka, banki, urzędy etc. Takie czasy lenistwa, pozoranctwa i roszczeniowości.

Nie obchodzi mnie, że Pani Marzence nie chce się douczyć (co to za sztuka opanować najprostszy program oraz wpisanie kilku wyrazów i cyferek?). Skoro pracuje w sklepie, który oferuje usługę to jej cholernym obowiązkiem jest tę usługę wykonać. Jeżeli nie jest w stanie - omijam takie miejsca szerokim łukiem.

Ostatnio edytowany przez Arekkk, 07 Paź 2016 23:22, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 301 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: poomex oraz 1 gość