Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 06 Paź 2016 20:18 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
gawlijas napisał(a):
PB by Interpalm to będzie prawdziwy Meksyk

Pasują do siebie, będzie im razem dobrze.

Tylko Lajkonik, jedziesz jak człowiek w normalnej wielkości autokarze. A nie jak świnie poupychany w tych rozklekotanych busach innych przewoźników zatrzymujących się na wszystkich wsiach. Przynajmniej jakby była kulturka i atmosfera jak w marszrutkach na wschodzie :D
Interpalm może być jak nie ma innego wyboru, też mają większe busy więc da się wytrzymać.

Eh te czasy jak się na studia do Krakowa jeździło nowiutkimi Scania Irizar z PKS Bielsko :(

Sprawdzaj też blablacar Kraków-Bielsko i Bielsko-Cieszyn.

A jak będzie kiepsko i faktycznie nie pojedzie, to doczłapcie się do Bielska i piszcie. Z Bielska mogę Was rzucić autem do Cieszyna.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#22 PostWysłany: 06 Paź 2016 22:04 

Zbanowany
jesteście wszyscy mega :)
horacy19 napisał(a):
A jak będzie kiepsko i faktycznie nie pojedzie, to doczłapcie się do Bielska i piszcie. Z Bielska mogę Was rzucić autem do Cieszyna.

dla mnie też obowiązuje? xD masz gest, muszę powiedzieć

@gawijas interpalm twierdzi na stronie że teraz "teraz to możliwe, Kraków-Cieszyn za 14,50", ale tym razem decyduje godzina. a tym 'auto'busem w godzinach nocnych ja jeździłem bardzo intensywnie w 2015, ostatnio jakoś w marcu/lutym 2016... @‌Wolny‌
ostatecznie mam bilet kupiony do Monachium, przerezerwować się da tylko że gdzie ja znajdę bilet do Bawarii za kwotę jakkolwiek bliską do 362 koron...

@‌sherif14‌, niestety termin mam sztywny (12.10., środa) ale dzięki za radę z pociągiem, jako TLK pamiętam że mieli dobre ceny, potem Zebrzydowice - Bohumin było na chińskiego turystę. nadal jest to samo?

@klapio, odkąd mam płacić blabli za samo przekazanie oferty, jakoś mi się odechciało z nimi jeździć, szczególnie że mam z nimi b. złe doświadczenia - za 1. razem przed kilkoma laty złpałem korzystną ofertę, kierowca mnie przyjął po czym nie przyjechał. Wystawiłem negatywny rating na co blabla odpisała że zapytali kierowcy i ten nie potwierdził danego zdarzenia. pozdro...

@‌Burdzio‌, "WOT?!?! :o Ale że mówisz o tym dworcu gdzie zawsze stoi (owszem, wyłącznie stoi) na dole SOK, z boku radiowóz z chciwymi policjantami a na górze charyzmatyczna babka z ochrony mda którą już kilka razy widziałem ciągnącą "żula" na zewnątrz budynku; zawsze z jakimś facetem do towarzystwa w takiej samej kamizelce?!
człowiek uczy się całe życie... bo byłem święcie przekonany że lepiej chronionego węzła w PL nie ma. Choć wcześniej myślałem tak o Wawie Centralnej (wielokrotnie wskakiwałem doładować telefon do poczekalni, czasem mi się przysnęło, ale n i g d y nikt mi nikt nic nie ukradł. no, potem za to zobaczyłem ochroniarzy którzy sobie spokojnie chodzili do okoła hali podczas gdy pod kantorem para sobie uprawiała seks... i zmieniłem zdanie :P choć ci nikomu nie szkodzili (widać dużo nie było :mrgreen: :mrgreen: )
co nie zmienia faktu, że w Kato się odważyłem raz pdoładować niewyspanym, po kilku minutach kimania miałem tak z 4 różne osoby wybałuszające gały z wyrazem twarzy " to idziesz w końcu spać czy się budzisz?" . i mi się odechciało

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 06 Paź 2016 22:10 
Awatar użytkownika

srebrny
@‌steward‌ tak, to propozycja kierowana do Ciebie, a w liczbie mnogiej, bo napisałeś "Liczba pasażerów: 2" ;)
Tylko daj znać czy w Cieszynie musisz być 13.10 rano czy 12.10?
steward lubi ten post.
steward uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 06 Paź 2016 22:28 

Zbanowany
13.10. w godzinach nocnych (dobra, dla niektórych 3:30 to już rano :D ale dla mnie zazwyczaj koniec dnia)

Ty, jakie praliny lubisz? Gorzka (deserowa) czy mleczna czekolada?

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 06 Paź 2016 22:32 

niebieski
Jak masz FB, a nie chcesz płacić na blabla to jest taka grupa dla ludzi dojeżdżających z Krakowa na Śląsk Cieszyński

https://www.facebook.com/groups/3857039 ... 0/?fref=ts

Tylko w środę może być średnio, bo większość wraca w piątek.

#26 PostWysłany: 06 Paź 2016 22:34 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
steward napisał(a):

@‌sherif14‌, niestety termin mam sztywny (12.10., środa) ale dzięki za radę z pociągiem, jako TLK pamiętam że mieli dobre ceny, potem Zebrzydowice - Bohumin było na chińskiego turystę. nadal jest to samo?

@‌steward‌ gdzie konkretnie chcesz dojechać? Jeżeli chodzi o przejazd od Zebrzydowic, to wszystko wygląda normalnie. Kupujesz bilet z Krakowa do danej stacji w Czechach i jedziesz bez stresu.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 06 Paź 2016 22:39 
Awatar użytkownika

srebrny
@‌steward‌ Daj spokój. Przecież nie zostaniecie w Krakowie. Napisz tylko jak autobus nie pojedzie i dojedź do Bielska ;)

#28 PostWysłany: 07 Paź 2016 00:47 

Zbanowany
@‌horacy19‌ : <3
nie żartuję, pewne lotnisko karmi mnie voucherami na kwotę 50€ które z wiadomych powodów było przerastającym zadaniem wydać w formie karty magnetycznej jako jeden duży prezent. więc są w fomie papierowej = oddasz w kasie danego sklepu, tracisz całość. A no jakoś te perfumy z wolnocłówki nie robią na mnie wrażenia, więc kupiłem ostatnio zapas pralin na pół życia :D

@‌sherif14‌, tą opcję też znam, nie korzystam (ostatni raz przed prawie trzema laty, nie ja płaciłem :D ) mi chodziło o wątek z forum nt. dojazdu do Pragi najtaniej, w opcjach było m.in. wymieniane że jeśli mamy bilet do Zebrzydowic (Gr) to jedyne co robimy, kupujemy w Bohuminie (lub przez internet) kojejny bilet do stacji w Czechach. po normalnej taryfie ;)

Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 07 Paź 2016 09:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja zawsze kupuję bilet od razu do docelowej stacji w Czechach. Z tego co wiem, w większości przypadków nie można kupić biletu do stacji Zebrzydowice (Gr).
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 07 Paź 2016 09:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Można i nie można.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 07 Paź 2016 09:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Wszystko zależy od kasjerki
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 07 Paź 2016 11:29 

Zbanowany
Ehhhh... Powęszyłem w necie trochę. No i zaciekawiło mnie dlaczego interpalm zablokował dodawanie komentarzy pod ostatnim z postów. No i patrz pan...

https://webcache.googleusercontent.com/ ... clnk&gl=pl

2. post

Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 07 Paź 2016 12:24 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 203 751
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Tak jak mówiłem mają znaczne problemy finansowe. A jak już wsiądziesz to będziesz miał trudności z dogadaniem się z kierowcą po polsku, bo on tylko po ukraińsku :D
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 08 Paź 2016 21:40 

Zbanowany
Dziękuję wszystkim, którzy wykazali się
Kod:
"większą atencją"
niż pewien moderator, pomysł z pociągiem wydaje się być najsensowniejszy. No i nawet jak się nie uda kupić biletu do punktu (Gr) to droga ze stacji do Karwiny też jest całkiem przyjemna (może nie w nocy, może nie podczas ulewy - się zobaczy xD mamy w końcu 3 godziny do zagospodarowania)
Szczególne podziękowania dla horacego19 i J29 za oferty pomocy dużo ponad normę :)

Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 08 Paź 2016 22:04 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Ja tam bym nie powiedział, że ta droga jest całkiem przyjemna, zwłaszcza w nocy...
Przechodzi się przez dość szemrane okolice.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 08 Paź 2016 22:40 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌steward‌ przeanalizuj sobie to połączenie kolejowe, bp możesz dojechać nim bezpośrednio do Pragi oraz jeszcze kilku miejscowości w Czechach
https://goo.gl/ucDgCh

@‌sranda‌ które miejsca konkretnie masz na myśli pisząc szemrane?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 08 Paź 2016 23:10 

Zbanowany
@‌sherif14‌, wiem ale na tą taryfę nrt jestem naprawdę cięty i chyba nigdy świadomie, dobrowolnie i za własne pieniądze nie kupiłem biletu w owej. Albo do punktu granicznego i potem dalej od albo przez granicę bez biletu. Nie widzę żadnego uzasadnienia, dlaczego osoba chcąca pokonać krótki odcinek leżący akurat na granicy dwóch krajów ma za niego płacić jak za taksówkę. No dobra, widzę jedno: chciwość, zachłanność przewoźników kolejowych. Uważam za karygodny.

@‌szumny‌, gdzie? Przechodziłem już dwa razy w nocy (w tym raz po pijaku :D uciąłem sobie drzemkę pod tym dziwnym hotelem czy czymś) i niezliczoną ilość razy w dzień (dawne czasy :P ) bo komunikacji na tym obszarze ni widu ni słychu. No i nic nie wzbudziło mojego niepokoju (psy, nawet jak szczekają - co to komu przeszkadza?). No i fakt, latarni nie ma :P

No i dla zainteresowanych jak ja, wstawiam screena, bo google już zaaktualizował wersję więc link powyżej nie wyświetla pożądanego.

Załączniki:
interpalm-1-1.png
interpalm-1-1.png [ 266.47 KiB | Obejrzany 2394 razy ]

Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 07 Lut 2017 15:09 

Zbanowany
Jakby co to się potwierdzają moje przedwczesne wróżenie, obecnie z Cieszyna do Wadowic czy Kalwarii został już tylko trafline. Interpalmu w styczniu nie spotkałem ani razu o żadnej z podanych godzin.
Jak za komuny...

Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 07 Lut 2017 15:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
I PKS
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 07 Lut 2017 15:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja się raz nacięłam na InterPalm z Krakowa do Cieszyna. A że nie przyjechały dwa pierwsze kursy, a na dworcu byłam ok. 5 rano, to byłam mocno zła. Wiem że kursują, bo mijam je w mieście, ale na bank nie na wszystkich rozkładowych kursach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości