Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Paź 2016 19:39 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 177 605
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
  • Europa (najchętniej Polska, Berlin, Praga, Londyn)

Dokąd
  • Wyspy Salomona

Data wylotu
  • 12.02.2017

Długość pobytu
  • Dwa tygodnie z przelotami

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • ok. 3600PLN, do minimalnego zbicia

Dodatkowe informacje
  • http://kayak.fly4free.pl/#/flights/LHR-HIR/2017-02-12-flexible/2017-02-25-flexible

Prośba o pomoc :) Planujemy odwiedzić przyjaciół na Wyspach Salomona w lutym 2017.

Opcja pierwsza - znalazłem coś takiego jak wyżej. I tu pojawiają się pytania - czy to jest dobra cena jak na Oceanię? Czy jeszcze szukać? (ten kierunek po raz pierwszy u nas i stąd wolę się upewnić)
    Jeśli tak, to jest szansa tak to złożyć, żeby nie w Singapurze a w Brisbanie zrobić sobie dłuższy stopover? (wszystko powyżej 12h za dnia by nas bardzo satysfakcjonowało) Czy taryfa mało elastyczna?

Opcja numer dwa - gdyby dołożyć Vanuatu (można zrobić OJ) to lepiej OJ z VLI i dokupić lot OW czy jednak główny RT i RT na miejscu.

Opcja numer trzy - czy za niewielką dopłatą (załóżmy całość za ok. 1000USD/EUR) może można by już wrócić robiąc RTW? Czy ciężko?

Chciałbym zmieścić się w 10 dniach urlopu, czyli 11.02-26.02.2017.

Dzięki bardzo z góry!

W ramach wdzięczności - kartka z Solomon Islands! :)

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 03 Paź 2016 22:52 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
1) Za HIR wszystko <900-1000 EUR jest spoko ceną, raczej rzadko widywaną, zazwyczaj jest 1000-1100 minimum. O tych lotach nawet pisaliśmy na .com (https://goo.gl/1WWzTd) więc to jest dobry deal, zwłaszcza że świetnymi liniami.
2) Z VLI do HIR to jest co najmniej 300 EUR na górkę za RT (https://www.kayak.de/flights/VLI-HIR/20 ... 017-02-04/) więc żeby się cena zgadzała, musiałbyś upolować VLI lub HIR za 600 EUR. No słabe szanse. Obecnie nie bardzo jest opcja na OJ LHR - HIR i VLI - LHR, a przynajmniej ja nie widzę w sensownej cenie. Chyba że znalazłeś, to podlinkuj, chętnie zobaczę.
3) RTW z HIR akurat nie składałam, to się nie wypowiem za bardzo, ale z tego co się orientuję akurat z HIR może być ciężko się za sensowne pieniądze wydostać, żeby lecieć dalej - raczej RT z Australii (Solomon lata do BNE i SYD) i ewentualnie dalej standardowo na Hawaje, ale to się w 1000 EUR nie zamknie.
 Profil Relacje PM off
humptydumpty lubi ten post.
humptydumpty uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 04 Paź 2016 07:23 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 177 605
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Dziękuję najpiękniej za pomoc!

OJ takie np. https://www.kayak.de/flights/LHR-HIR/20 ... 17-02-22#_

I do tego OW HIR-VLI za 100EUR z górką i się zmieścimy:)

Przy RTW myślałem ewentualnie nad Fiji i potem dalej, ale z tego co wyczytałem zawiesili połączenie bezpośrednie do Nady, czyli tak jak piszesz.

#4 PostWysłany: 04 Paź 2016 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
E, to rób pan 2 w 1, pewnie.
www.solomonairlines.com.au

Załączniki:
hir.png
hir.png [ 25.12 KiB | Obejrzany 1730 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości