Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9600 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 480  Następna
Autor Wiadomość
#2161 PostWysłany: 13 Wrz 2016 11:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
fortuna napisał(a):
ale w miles and more musze wpisac ten e-ticket number a to jest z tego co wiem tylko w mailu potwierdzajacym zakup biletu - a tego nie mam

Źle wiesz - na karcie pokładowej ZAWSZE jest nr biletu.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2162 PostWysłany: 13 Wrz 2016 11:54 

Jak ma cala kartę pokladowa a nie tylko urwany fragment z nr miejsca po sprawdzeniu. W LOT często urywają przy gate
 Profil Relacje PM off  

#2163 PostWysłany: 13 Wrz 2016 12:00 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Na tym małym odcinku też jest nr biletu.
 Profil Relacje PM off  

#2164 PostWysłany: 13 Wrz 2016 12:33 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Poszukaj długiego ciągu cyfr na bilecie lub zeskanuj kod - tam też powinna być ta informacja
 Profil Relacje PM off  

#2165 PostWysłany: 20 Wrz 2016 10:18 

niebieski
Mam pytanie odnośnie tego, jak M&M traktuje odwołane loty. Akurat w niedzielę miałem odwołany lot krajowy z przyczyn atmosferycznych. Na miejsce przewieziono mnie autokarem. Wiem, że w przypadku zmiany rezerwacji mile są naliczane za nowy odcinek lotu, ale przy anulacji tego już nie wiem.
Mile mi się nie pokazały do dziś na koncie, stąd pytanie, czy czekać te 14 dni i złożyć wniosek o naliczenie mil (bo jednak zostałem dowieziony na miejsce, a poza tym, nie z mojej winy podróż się odbyła i mile mi się należą). Jeżeli jednak mile się nie należą, bo lot został odwołany, to rozumiem, że podróż się nie odbyła i należy mi się zwrot pieniędzy za nieodbytą podróż.
Ktoś miał już takie przypadki?
 Profil Relacje PM off  

#2166 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:07 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
@krzysztof.ka ja miałem kiedyś tak, że mimo, iż dowozili nas autokarem, trzeba było jakoby przejść przez bramkę - skanowali karty pokładowe tak, jak się wchodzi do samolotu w normalnych warunkach. Co za tym idzie, mile naliczyły się automatycznie. Jeżeli czegoś takiego nie miałeś, to mile same się nie naliczą (w końcu mogłeś być pasażerem no show) - zrób claima.
 Profil Relacje PM off
krzysztof.ka lubi ten post.
krzysztof.ka uważa post za pomocny.

#2167 PostWysłany: 20 Wrz 2016 14:54 

srebrny
Czy jakaś strona/kalkulator pokazuje kwoty dopłat do biletów za mile z promocji LOT Najmilszy poniedziałek? Czy tylko telefonicznie można się dowiadywać?
 Profil Relacje PM off  

#2168 PostWysłany: 20 Wrz 2016 15:10 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 192 930
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Dopłaty są chyba takie same jak przy standardowym locie za mile.Robisz symulację zakupu i widać na stronie dopłaty.
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.
Misiatek uważa post za pomocny.

#2169 PostWysłany: 20 Wrz 2016 15:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dokładnie tak jest.
 Profil Relacje PM off  

#2170 PostWysłany: 20 Wrz 2016 18:01 

niebieski
Napisałem zapytanie do obsługi programu M&M czy mam odczekać 14 dni i zgłosić brakujące mile, czy wystąpić o zwrot części biletu za odwołany rejs.
Odpowiedź przyszła bardzo szybko - mam wysłać skany kart pokładowych i potwierdzenie biletu na maila.
U mnie sytuacja taka była, że nie przechodziłem przez bramkę. Przyleciałem już opóźnionym rejsem do Warszawy, w samolocie podano nam informację gdzie mamy się udać.
Przy bramce personel skierował mnie do kasy biletowej, gdzie była zbiórka pasażerów do autobusu lub przebukowanie na inny rejs i wystawianie voucherów do hotelu i taxi.
Ogólnie organizacja była dobra, zadbano o prowiant i wodę już przy kolejce do kasy biletowej.
 Profil Relacje PM off  

#2171 PostWysłany: 20 Wrz 2016 18:42 

srebrny
ZENNNEK napisał(a):
Dopłaty są chyba takie same jak przy standardowym locie za mile.Robisz symulację zakupu i widać na stronie dopłaty.

powinna być to kwota, którą widzę w podsumowaniu kolumny "podatki i inne opłaty" na stronie LOT?
 Profil Relacje PM off  

#2172 PostWysłany: 20 Wrz 2016 18:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie, chodzi o kwotę którą pokazuje jako konieczną do opłacenia przy rezerwacji biletu za mile na stronie M&M.

Dwa pierwsze z brzegu przykłady dla tras Warszawa-Hamburg i Warszawa-Toronto do opłacenia odpowiednio 159,04 PLN i 683,59 PLN.
Opłaty bywają niższe lub wyższe w zależności od trasy, a prawdziwym hitem będzie gdy do promocji milowej za 35 tyś mil trafi nowa trasa LOTu do Seulu (a prędzej czy później na pewno trafi), gdzie kwota dopłaty to jedynie 158,78 PLN.

Image

Image

Image

Ostatnio edytowany przez kemot 20 Wrz 2016 19:08, edytowano w sumie 6 razy
 Profil Relacje PM off

#2173 PostWysłany: 20 Wrz 2016 18:53 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
Musisz wejść na stronę https://www.miles-and-more.com, wejść w wykorzystanie mil, przeloty i dalej zarezerwuj bilet nagrodę. Robisz symulacje jakiegoś terminu oraz miejsca i pokazuje Ci podaną kwotę podatków do zapłaty. Pamiętaj tylko żeby zaznaczyć loty operowane przez LO.
 Profil Relacje PM off

#2174 PostWysłany: 20 Wrz 2016 19:18 

srebrny
Dzięki, takie wyszukiwanie jest wygodniejsze. Ale kwota podatków co do grosza ta sama co na stronie LOT. :)
 Profil Relacje PM off  

#2175 PostWysłany: 21 Wrz 2016 08:31 

niebieski
Od 15 września podniesiono stawki za bilety nagrodowe, podstawowe jak i promocyjne. Za niby te dodatkowe 5000 mil miały być niższe podatki. I co? I wcale nie jest taniej w przypadku rejsów LH.
Mało tego, przy wyborze milowych okazji za 15000 opłaty są wyższe niż dla standardowej stawki 35000.
 Profil Relacje PM off  

#2176 PostWysłany: 21 Wrz 2016 08:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakis inny bank oprocz mbank wydaje kk pod miles and more? Widzialem ze kiedys citi, ale teraz nie moge znalezc o tym zadnego info.
Nie sprawdzlame jeszcze info o tej karcie od LOTu, warte to uwagi?
 Profil Relacje PM off  

#2177 PostWysłany: 21 Wrz 2016 08:51 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Alurat kwoty dopłat do biletów za mile po Europie zostały obniżone, zarówno dla rejsów LO jak i całej grupy LH.
 Profil Relacje PM off  

#2178 PostWysłany: 21 Wrz 2016 08:56 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 308 541
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
@fortuna
Karta Citibank LOT to już historia.
Teraz masz w Polsce 3 karty:
Mbank LOT Mastercard zwykłą 1 mila za wydane 5 PLN
Mbank LOT Mastercard Premium 1 mila za wydane 3 PLN
Diners LOT 1 mila za 5 PLN
 Profil Relacje PM off
fortuna lubi ten post.
fortuna uważa post za pomocny.

#2179 PostWysłany: 21 Wrz 2016 14:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dostałem właśnie maila o zmianach warunków uczestnictwa w programie M&M od 1 grudnia.
Wykaz zmian: http://www.miles-and-more.com/mediapool ... 731986.pdf

Treść maila:

Zmiany w Warunkach uczestnictwa
w programie Miles & More od 1 grudnia 2016

Szanowny Panie,

W dalszym ciągu pracujemy nad rozwojem programu Miles & More, aby zapewnić Panu więcej możliwości gromadzenia i wykorzystywania mil premiowych. Cel, jaki przyświeca nam w trakcie tych działań, to podniesienie rangi programu poprzez współpracę z różnorodnymi i interesującymi partnerami ze wszystkich dziedzin naszego życia, a także poprzez wprowadzanie nowych atrakcyjnych nagród.

Aby mógł Pan w przyszłości czerpać korzyści z ofert skrojonych jeszcze dokładniej na miarę Pana potrzeb, niezbędne są zmiany kryteriów przekazywania i pozyskiwania danych. Z dniem 1 grudnia 2016 ulegną zmianie Warunki uczestnictwa w programie Miles & More, które są dostępne do wglądu na stronie http://www.miles-and-more.com/warunki

Prosimy pamiętać, iż nowe Warunki uczestnictwa zostaną przez Pana zaakceptowane, jeżeli w terminie dwóch miesięcy od daty otrzymania niniejszego e-maila nie prześle Pan na piśmie sprzeciwu akceptacji Warunków. Można to zrobić przez formularz kontaktowy lub pisząc na poniższy adres:

Miles & More
PO Box 12 00
33409 Verl
Niemcy

Jeżeli nie zaakceptuje Pan zmian w programie, udział w nim może zostać wypowiedziany zgodnie z pkt 3.1 Warunków uczestnictwa.

Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące zmiany Warunków uczestnictwa znajdują się na stronie http://www.miles‑and‑more.com/warunki-faq.

Życzymy Panu wiele radości podczas gromadzenia i wykorzystywania mil premiowych.

Z poważaniem,

Zespół programu Miles & More
 Profil Relacje PM off  

#2180 PostWysłany: 21 Wrz 2016 14:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
Cytuj:
2.3.7 Procedura przyznawania mil
Ze względu na przejrzystość transakcji informujemy Państwa, że mile będą dopisywane do
Państwa konta dopiero po skorzystaniu z danej usługi. Ponadto zastrzegamy sobie prawo do
wstrzymania mil zaksięgowanych w wyniku nadużyć lub bezprawnych działań lub do ich wykasowania
z Państwa konta. Zmiany te są związane ze zwalczaniem wszelkich nadużyć.

Ciekawe co to w praktyce będzie oznaczać.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9600 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 480  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości