Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 232  Następna
Autor Wiadomość
#1061 PostWysłany: 12 Wrz 2016 09:33 

Chodzi mi o to, że będę pasażerem na dwóch rezerwacjach. Czy to nie spowoduje anulowania jednej z rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1062 PostWysłany: 12 Wrz 2016 09:38 

Już tu kilkakrotnie napisano: przy 2 rezerwacjach dla ciebie na ten sam lot zapewne otrzymasz od Wizzair e-mail z informacją, że to zauważyli, ale jak tak ma być to możesz ten e-mail ZIGNOROWAĆ i to uczynisz
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1063 PostWysłany: 12 Wrz 2016 14:25 

Hetman napisał(a):
czy na etapie rezerwacji jest jakas mozliwosc by niemowle nie zostalo automatycznie przypisane do "Dorosli 1"
tj. wlasciciel konta wizz club, lecz do "Dorosli 2" tj. matka

czy edycja dopiero po dokonaniu rezerwacji i kontakcie z infolinia?

Zadzwoniłem dzisiaj na infolinię Wizzair, podczas rezerwacji niemowlę infanta do lat 2 ZAWSZE przypisze do 1 osoby na rezerwacji, ale jak to chcemy zmienić i dopisać infanta do innej osoby dorosłej na danej dokonanej rezerwacji WYSTARCZY kontakt telefoniczny z konsultantem na infolinii, za darmo zmienią
 PM off
oqrde uważa post za pomocny.

#1064 PostWysłany: 16 Wrz 2016 10:00 
Awatar użytkownika

Drodzy,
mam takie pytanie otóż po zmianie strony wizzair (tragedia), chciałem wydrukować karty. Ku mojemu zdziwieniu mogłem to zrobić nawet na lot powrotny, a zawsze było na 7 dni przed. Zatem drukuje dla siebie następnie dziewczynie, a tu nagle na samym dole widzę 40eur i confirmed.

Co zrobić domyslam się, że to opłata za wydrukowanie szybciej kart powrotnych?
Jak można się z nimi najszybciej skontaktować?

Dzięki za porady
Kontakt telefoniczny raczej odpada za min licza sobie 5 zł więc raczej nie chce generować jeszcze ew. kosztów.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1065 PostWysłany: 16 Wrz 2016 10:04 
Awatar użytkownika

niebieski
@Talon
Sprawdź jak wygląda na stronie starej - przycisk do przejścia jest w dolnym lewym rogu.
 Profil Relacje PM off
Talon uważa post za pomocny.

#1066 PostWysłany: 16 Wrz 2016 10:19 

Talon napisał(a):
.....po zmianie strony wizzair (tragedia), chciałem wydrukować karty. Ku mojemu zdziwieniu mogłem to zrobić nawet na lot powrotny, a zawsze było na 7 dni przed.

myli ci się zapewne z Ryanair, w Wizzair można się odprawić i wydrukować karty pokładowe 30 DNI przed planowanym lotem
Ale jak napisano wyżej korzystaj tylko ze starej strony
 PM off
Talon uważa post za pomocny.

#1067 PostWysłany: 16 Wrz 2016 10:32 
Awatar użytkownika

Hej,
ok sprawa rozwiązana, spanikowałem i okazało się, że to po prostu cena biletu ehm.

Swoja drogą nie polecam infolinii Wizz Air. Obsługa traktuje człowieka jak idiotę i przeciąga rozmowę, żeby tylko zedrzeć z człowieka kase. Serio nie słyszłem jeszcze takiej obsługi klienta.

Pytanko, skoro mój lot do milanu jest teraz 19, a mam powrót wykupiony na 28 to czy nie dziwne ze moge wydrukować już karty na lot powrotny? Z tego co kojarze zawsze mogłem na 7 dni przed. Czy zaszły jakieś zmiany?

-- 16 Wrz 2016 10:33 --

Ok, na pytanie dostałem już odpowiedź, dzięki! :)
 Profil Relacje PM off  

#1068 PostWysłany: 22 Wrz 2016 08:42 

Dlaczego W6 wysyła mi @ z przypomnieniem o locie skoro odprawę już zrobiłam a do lotu zostało 1,5tygodnia?
Mało tego, po zakupie biletu zmieniłam adres mailowy a powiadomienie przyszło na ten stary, tak samo newslettery :roll:
 PM off  

#1069 PostWysłany: 22 Wrz 2016 08:50 

złoty
Ja mam jutro 2 loty W6.
Dostałem chyba po trzy maile z przypomnieniem o wymiarach bagażu.
Musisz się do tego przyzwyczaić.
 Profil Relacje PM off  

#1070 PostWysłany: 22 Wrz 2016 22:44 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 519 314
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Robiłem ostatnio kilka rezerwacji z WDC. Na każdej rezerwacji min 3 paxy i za każdym razem ja jako członek WDC mam przydzielane miejsce przy przejściu.
Mam na myśli by mi za friko otrzymać miejsce A. Bo 1 pax na rezerwacji czyli ja ma miejsce C, drugi ma B a trzeci A.

#1071 PostWysłany: 22 Wrz 2016 22:50 

Tak to działa na ich stronie, nie pasuje ci to odpłatnie zmieniasz według życzenia
 PM off  

#1072 PostWysłany: 23 Wrz 2016 16:46 

Hej!

W poniedziałek mam wylot z enihiven. Jednak nie mogę pobrać biletu na transfer z Amsterdamu za który zapłaciłem. Bilet był przebukowywany czy możliwe że to dlatego? Co mam teraz zrobić? Pisałem do nich jednak jeszcze nie odpowiedzieli ;/

-- 23 Wrz 2016 17:14 --

Zapomniałem dodać że wylot mam w poniedziałek więc te 3 dni robocze są
 Profil Relacje PM off  

#1073 PostWysłany: 25 Wrz 2016 14:27 
Awatar użytkownika

Loty: 165
Kilometry: 404 818
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Hej! Co pewien czas pojawiają się promocje -20% na rezerwacje wizzair dla członków WDC
Orientujecie się czy to 20% również obowiązuje jak przez telefon będę dopisywał dziecko 4 lata do istniejącej rezerwacji?? I jeżeli dobrze myślę takie dziecko płaci za bilet jak normalna osoba. Zgadza się??

#1074 PostWysłany: 25 Wrz 2016 15:52 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
dziecko powyżej 2 lat płaci tak jak dorosły.
co do rabatu to teoretycznie powinien być rabat bo kupujesz nowy bilet.
 Profil Relacje PM off  

#1075 PostWysłany: 26 Wrz 2016 08:17 

Nie wiedziałem, gdzie wrzucić, więc dzielę się tutaj informacją, że można coś ugrać u molocha.

W październiku złożyłem sobie z czterech lotów podróż, na ostatnim odcinku W6 zmienił mi miasto przylotu (skasowane połączenie Bergamo-Poznań) na Bergamo-Katowice. Po miesiącu z kolei zmienił mi Podgorica-Bergamo na Podgorica-Malpensa. Poprosiłem o zwrot kasy za Bergamo-Katowice i kupiłem U2 Malpensa-Kraków.

Prośba została zaakceptowana, kasa z powrotem na kartę.
 PM off
jack.strong uważa post za pomocny.

#1076 PostWysłany: 26 Wrz 2016 09:36 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 643
Kilometry: 1 392 762
Krajów: 83 / 38.8%
To jie ugryanie, tylko w sumie obowiązek zwrotu kosztów jeśli zmieniają lotnisko przyłotu na tak odległe

#1077 PostWysłany: 29 Wrz 2016 22:21 

Witajcie, jakiś czas temu robiłem rezerwacje na lot z Paryża do Poznania i poprosiłem znajomego o to aby on zapłacił swoją kartą kredytową gdyż ja takiej nie posiadam. Kiedy doszliśmy do momentu płatności to wyskoczyło mu potwierdzenie sms płatności i pech był taki -e zablokował mu się telefon dość dawno i nie pamięta puku i używa już innego numeru więc zrezygnowaliśmy z płatności online i zrobiliśmy nową rezerwacje na przelew który został wykonany tego samego dnia. Dziś logując się na stronie Wizzair ku mojemu zaskoczeniu są potwierdzone dwie rezerwacje na to samo nazwisko, na ten sam lot i dzień tylko miejsca inne :o Dlaczego tak się stało? Czy może być tak ze znajomemu pobrało płatność z karty bez potwierdzenia sms płatności? Co w takiej sytuacji należy zrobić? ;)
 Profil Relacje PM off  

#1078 PostWysłany: 29 Wrz 2016 22:29 

Cuda Panie, cuda....
Na dole potwierdzenia rezerwacji masz:

Podsumowanie płatności

Metoda płatności

powinno się wyjaśnić jak je opłacono

Obecnie Wizzair pilnuje, by jedna osoba nie miała dwóch rezerwacji na ten sam lot i jak wynika to z błędu to po kontakcie na ich niestety drogą infolinię jedną zapewne anulują ze zwrotem wydanej kasy
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1079 PostWysłany: 29 Wrz 2016 22:41 

Na jednym jest płatność: BD (co to jest te BD?) na drugim jest płatność: Visa

Dodam ze przelew był robiony z karty Visa (tej samej co była próba w nocy online) przez Pana w Banku (jako iż w Paryżu ciężko o płatność gotówką w okienku)

Czyli wychodzi na to że pobrało dwa razy za bilet? Da się to anulować bez problemu i odzyskać fundusze? I jak to możliwe ze bez potwierdzenia kodem sms poszła płatność? :o

Ostatnio edytowany przez michzak, 29 Wrz 2016 22:55, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1080 PostWysłany: 29 Wrz 2016 22:51 

pattro napisał(a):
....................tylko miejsca inne ....................

uściślij o co chodzi, bo jak lotnisko wylotu/przylotu na obu rezerwacjach są różne to w ogóle nie ma tematu

A o rezerwację kartą kredytową bez kodu sms niech jej wł. zapyta bank wystawcę karty
 PM off
pattro lubi ten post.
pattro uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 232  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość