Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Wrz 2016 22:38 

srebrny

Dokąd
  • Gdziekolwiek, najchętniej poza Europę

Data wylotu
  • 17.12.2016

Data powrotu
  • 30.12.2016

Długość pobytu
  • Ok. tydzień

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Loty UIA do Kijowa, Lwowa, ale to nie jest do końca to, czego bym chciał. Teheran przez Kijów za ~ 1200 podobnie.

Dodatkowe informacje
  • Cześć! Brakuje mi 4 odcinków do uzyskania statusu Silver w programie Flying Blue. Szukam zatem lotów koniecznie w jednej z linii należących do sojuszu SkyTeam.

Niestety do dyspozycji mam tylko grudzień. Wiem, że to ciężki czas na promocje, ale może uda się coś wykombinować. Nie chciałbym oczywiście przepłacać za loty ani też na siłę lecieć do np. Amsterdamu czy Paryża. W ostateczności Kijów czy Lwów wchodziłyby w grę. Chociaż mimo wszystko wolałbym śmignąć gdzieś dalej. Bagaż - obojętnie jaki.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Powrót (albo - chętniej - odbycie 4 odcinków) przed 31.12.2016.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 07 Wrz 2016 23:17 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Nie wiem jakim budżetem dysponujesz.
Najprościej by ci było zrobić lot z punktu A do punktu B z jedną przesiadką tam i jedną z powrotem.
Tak naprawdę w grę wchodzą loty Al Italią, KLM-em, Air France i Czech Airlines.

Możesz zrobić np. 3 odcinki do Rzymu:
http://kayak.fly4free.pl/#/flights/WAW-FCO/20 ... 2016-12-20

Możesz zrobić np. 4 odcinki do Stambułu:
http://kayak.fly4free.pl/#/flights/WAW-IST/20 ... 2016-12-23

Jak czytam, z UIA do Flying Blue nie zdobywasz level miles, zatem loty UIA nie powiększą ci statusu.
https://www.flyingblue.com/earn-and-spe ... lines.html
Arekkk uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 08 Wrz 2016 00:13 

srebrny
Dzięki za pomoc. Właśnie tak kombinowałem, żeby była 1 przesiadka. Dobrze wiedzieć o UIA.

Nie tyle chodzi o budżet, ile o realną alternatywne ceny lotów do danego miejsca. Do Rzymu dolecę lowcostami za 100-150 zł, więc Alitalia odpada. Analogicznie Stambuł. Rozważałem nawet nieco dalszy kierunek, ale grudzień jest najgorszym miesiącem, zwłaszcza jego druga połowa, pod kątem tanich lotów.

AF czasami ma jakieś połączenia do Afryki, więc może coś jeszcze ustrzelę.

Jakieś inne pomysły?

#4 PostWysłany: 08 Wrz 2016 00:47 

HON fly4free
Odpowiedz sobie na pytanie, czy status Silver jest warty zachodu i specjalnego organizowania tripu. IMO niespecjalnie , jeszcze w przypadku Golda byłoby to zrozumiałe ale tak?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Wrz 2016 00:58 

srebrny
Założyłem temat, bo być może stosunkowo niewielkim kosztem udałoby się upolować jakąś dobrą ofertę. Nie zamierzam jednak kupować byle jakiego lotu w niekorzystnej cenie. Wiem, że ciekawe (bardziej i mniej egzotyczne) oferty się trafiają, więc a nuż. ;) W przyszłym roku planuję jednak trochę polatać SkyTeamem, więc Silver przydałby się. Jeżeli nie trafi się nic ciekawego do grudnia to po prostu odpuszczę.

#6 PostWysłany: 08 Wrz 2016 08:51 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Ciężko coś wybrać skoro nie podajesz budżetu. Może coś takiego:
Ogólnie pobaw się matriksem wpisując w routing codes "/ alliance skyteam".

Załączniki:
waw_Cai.png
waw_Cai.png [ 24.63 KiB | Obejrzany 1973 razy ]
 Profil Relacje PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 08 Wrz 2016 09:35 

srebrny
Budżet jak najniższy. Po Europie do kilkuset zł. Loty międzykontynentalne do 1,5 tys. max.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości