Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Wrz 2016 13:29 

niebieski
Mój pierwszy raz. :oops:

Wpadła mi w oko trasa ARN (Stockholm-Arlanda) - LAS (Las Vegas) na stronie Norwegian.se

24.12-31.12.2016 (lądowanie już 01.01.2017r.) w cenie 2318 SEK (aktualny kurs sprzedaży w Kantorze Alior: 0,457 PLN). Czyli w przeliczeniu na PLN jest to 1059,33 PLN :mrgreen:

Załącznik:
sek alior.jpg
sek alior.jpg [ 5.32 KiB | Obejrzany 1716 razy ]

Załącznik:
norweg.jpg
norweg.jpg [ 51.28 KiB | Obejrzany 1716 razy ]

Uważam, że to świetna oferta dla tych, którzy mieszkają w Sztokholmie, ALE sprawdziłem też opcje dolotu z Polski i wydaje mi się, iż nie wychodzi to źle dla tych, którzy w tym mieście/jego_okolicach nie mieszkają :?

Otóż zacznijmy od końca, czyli dojazdu z NYO (Sztokholm-Skavsta) do ARN. Znacie zapewne sposoby tańsze, najtańsze, bezpłatne (z buta/autostop/itp.). Ja podam ceny tej, którą sam (z powodu wygody i przyzwyczajenia) bym wybrał:

Flygbussarna 139 SEK (w dwie strony: 278 SEK, czyli 127,05 PLN)
+
z T-Centralen pendeltåg do Märsta i autobus 583 na lotnisko -> to uda się na bilecie za 72 SEK (w dwie strony: 144 SEK, czyli 65,81 PLN).

Załącznik:
sl.se.jpg
sl.se.jpg [ 6.75 KiB | Obejrzany 1716 razy ]

A zatem przejazdy między lotniskami w dwie strony zamykamy w kwocie 192,86 PLN. Powtarzam: jestem prawie pewien, że znacie sposoby na zbicie tych kosztów jeszcze bardziej. :evil:

No ale teraz pasujące nam loty z Polski do NYO?

Na tę chwilę widzę takie opcje:

1. WizzAir GDN (Gdańsk) -NYO
24.12.2016 06:00-07:10 (6:35 do wylotu z ARN -> BARDZO wykonalne, niemal pewne)
01.01.2017 17:05-18:10 (4:35 po planowanym lądowaniu na ARN -> mniej czasu, ale moim zdaniem (i zdaniem SJ.se oraz Flygbussarna.se) - też wykonalne ;)
ŁĄCZNA CENA DLA CZŁONKA WDC: 128 PLN (24.12 - 39 PLN (sporo biletów); 01.01 - 89 PLN (chyba tylko JEDEN bilet w tej cenie, potem 129 PLN)

Załącznik:
wizz.jpg
wizz.jpg [ 38.01 KiB | Obejrzany 1716 razy ]

2. ewentualnie powrót WizzAir do LUZ (Lublin)
01.01.2017 21:40-23:20 (mnóstwo czasu na przemieszczenie się do NYO)
CENA DLA CZŁONKA WDC: 39 PLN; 99 SEK (x0,457 PLN=45,24 PLN).

Załącznik:
lublin.jpg
lublin.jpg [ 12.45 KiB | Obejrzany 1716 razy ]

Czyli w wersji gdańskiej łączny koszt na tę chwilę przy aktualnym kursie SEK wyniósłby:

1. Gdańsk-Skavsta-Gdańsk: 128 PLN
2. Arlanda-Las Vegas-Arlanda: 1059,33 PLN (kupowany na polskiej stronie Norwegiana: 1156 PLN)
3. Skavsta-Arlanda-Skavsta: 192,86 PLN

TOTAL: 1380,19 PLN (*1. powrót do Lublina tańszy; 2. nie ponoszę odpowiedzialności za rozliczenia transakcji w walutach obcych).

Nie sprawdzałem innych opcji połączeń między Polską a Szwecją. To znaczy sprawdzałem Ryanair i WizzAir, ale mogłem coś przeoczyć. Nie bawiłem się też w żadne wyszukiwarki - wszystkiego szukałem na stronach przewoźników. Nie zdziwię się zatem, jeśli eksperci zbiją wyżej podane ceny (tym lepiej dla tych, którzy z oferty chcieliby skorzystać). Nie brałem też pod uwagę opcji noclegów w Sztokholmie, czy też gdziekolwiek indziej................ Jeśli ktoś gdzieś już wcześniej o tym pisał, to przepraszam - nie miałem zamiaru nikomu podkradać deala. :oops:

Mój post nie oznacza też, że zachęcam do spędzania świąt Bożego Narodzenia poza domem. :mrgreen: Z drugiej strony: któż nie chciałby powitać Nowy Rok w samolocie??? :lol:

What say you?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości