Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 232  Następna
Autor Wiadomość
#1041 PostWysłany: 04 Wrz 2016 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 310
Kilometry: 349 998
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Do listy na górze trzeba dołączyć Burgas
Andora*Austria*Belgia*Białoruś*Bułgaria*Chorwacja*Czechy*Dania*Estonia*Francja*Irlandia*Niderlandy*Niemcy*Grecja*Gruzja*Hiszpania*Mołdawia*Norwegia*Litwa*Łotwa*Portugalia*Rosja*Rumunia*Słowacja*Szwajcaria*Szwecja*Ukraina*Węgry*Wielka Brytania*Włochy
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1042 PostWysłany: 04 Wrz 2016 11:50 
Awatar użytkownika

Słuchajcie, minęło trochę czasu jak leciałem wizzair, ale dziś kupowałem lot do teneryfy za 696zł dla dwóch osób i miałem na to pokrycie w punktach wizz. Wszystko odklikiwałem (wszelkie dopłaty) a na koniec jak zapłaciłem punktami wizz, wyskoczyła mi dopłata 14zł kartą. Zdziwiłem się bo punktów mam więcej niż potrzebowałem, zapłaciłem i na końcu w rachunku widzę te 14zł jako "Rezerwacja miejsca". Ja coś odwaliłem podczas rezerwacji czy coś się zmieniło u nich ?
 Profil Relacje PM off  

#1043 PostWysłany: 04 Wrz 2016 11:56 

nawet jak wybrałeś zmianę miejsca, które wizz z automatu ci przyznał to i tak jest to płatność do odliczenia przy płatności pkt wizz
Zapewne rezerwowałeś przez nową stronę, a to jak na razie jest "jeden wielki błąd"

sprawdź na starej stronie lub na apce co tam wychodzi po zalogowaniu na moje rezerwacje
 PM off  

#1044 PostWysłany: 04 Wrz 2016 12:03 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
sprawdź na starej stronie lub na apce co tam wychodzi po zalogowaniu na moje rezerwacje

Podsumowanie płatności wygląda tak:

Cytuj:
Lot powrotny Katowice (‏KTW) → Teneryfa (Wyspy Kanaryjskie) (‏TFS) 548,00 zł
Opłata manipulacyjna 148,00 zł
Rezerwacja miejsca 14,00 zł

I to właśnie tej ostatniej pozycji nie dało się płacić punktami wizz i jest to kwota ponad całość 696zł która była widoczna przez cały ciąg kroków rezerwacji. Krótko mówiąc wyskoczyła dopiero po opłaceniu punktami tych 696zł.
Nie jest to dużo ale bardzo dziwne, dlatego zapytałem.
 Profil Relacje PM off  

#1045 PostWysłany: 04 Wrz 2016 12:11 

ale rezerwowałeś przez nową stronę i na przykładzie postów 1023 i 1030 masz przykład, by póki co tej strony należy unikać
Na 99% jest to kolejny ich błąd, chcesz to reklamuj, ewentualnie poczekaj może i tobie jak koledze jutro sami skorygują
 PM off  

#1046 PostWysłany: 05 Wrz 2016 19:37 

Cześć,

Taka sprawa.

12/09 lecę z Katowic do Barcelony, 18/09 wracam.

Dziś dokonałem odprawy. Co wydaje mi się dziwne - na samym początku pojawiło mi się info, że odprawa online do lotu do Barcy jest niedostępna. Natomiast przy locie powrotnym, mimo, że jest późniejszy, od razu miałem opcję pobrania karty pokładowej, bez formalności typu dokument tożsamości, jego data wyrobienia, ważności etc.

Po odświeżeniu parę razy przeglądarki pojawiła mi się opcja odprawy online przy locie do Barcy, ale tym razem aby wydrukować kartę pokładowa musiałem wypełnić rubryki związane z dokumentem tożsamości etc.

Czy to normalne?
 Profil Relacje PM off  

#1047 PostWysłany: 05 Wrz 2016 19:42 
Awatar użytkownika

Loty: 308
Kilometry: 640 826
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Nie, to nie jest normalne. Jakbyś przeczytał chociaż jeden post nad Twoim to byś wiedział dlaczego.
zulu lubi ten post.

#1048 PostWysłany: 05 Wrz 2016 20:33 

olus napisał(a):
Nie, to nie jest normalne. Jakbyś przeczytał chociaż jeden post nad Twoim to byś wiedział dlaczego.

Rozumiem, ze to przez problemy techniczne nowej strony Wizza.

W każdym razie mam karty pokładowe na oba loty.
Wszystko jest ok?
 Profil Relacje PM off  

#1049 PostWysłany: 05 Wrz 2016 22:19 
Awatar użytkownika

Loty: 308
Kilometry: 640 826
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Jeśli masz karty pokładowe to jest ok.

#1050 PostWysłany: 11 Wrz 2016 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 30 926
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Koleżanki i koledzy.
Prośba o pomoc.
Rezerwowałem już kilkanaście razy loty na wizzair i nie przerabiałem takiego tematu.

Mam już bilet z Katowic do Kutaisi, kupiłem już dawno bilet bo był tani.
Teraz chcę kupić bilet powrotny.
Ale... po wybraniu lotu pokazuje się cena w euro 89,99, po wybraniu zmiany waluty na PLN wyskakuje cena 412,71.

Natomiast gdy wybieram obie trasy (do i z) to cena lotu z Kutaisi do Katowic wynosi 389 zł.

Czy jest opcja w wizzair że po wybraniu już dwóch lotów można zrezygnować z jednego kierunku. Ja czegoś takiego nie znalazłem ale może nie dowidzę.

W prawdzie to tylko 23 zł różnicy ale razy 6 to już na jakieś wino w Gruzji się uzbiera :)

pozdrawiam

#1051 PostWysłany: 11 Wrz 2016 14:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Nie, nie ma takiej opcji.
Najlepiej by było zapłacić kartą walutową (allior np.)
 Profil Relacje PM off  

#1052 PostWysłany: 11 Wrz 2016 14:27 

złoty
[quote="rafgrzeg"]Koleżanki i koledzy.
Prośba o pomoc.
Rezerwowałem już kilkanaście razy loty na wizzair i nie przerabiałem takiego tematu.

Mam już bilet z Katowic do Kutaisi, kupiłem już dawno bilet bo był tani.
Teraz chcę kupić bilet powrotny.
Ale... po wybraniu lotu pokazuje się cena w euro 89,99, po wybraniu zmiany waluty na PLN wyskakuje cena 412,71.

Natomiast gdy wybieram obie trasy (do i z) to cena lotu z Kutaisi do Katowic wynosi 389 zł.

Czy jest opcja w wizzair że po wybraniu już dwóch lotów można zrezygnować z jednego kierunku. Ja czegoś takiego nie znalazłem ale może nie dowidzę.

W prawdzie to tylko 23 zł różnicy ale razy 6 to już na jakieś wino w Gruzji się uzbiera :)

Jak masz loty w dwie strony tańsze niż w jedną to wiadomo, że kupuj we dwie.
Wcale przecież nie musisz korzystać z powrotnego lotu
 Profil Relacje PM off  

#1053 PostWysłany: 11 Wrz 2016 14:34 

Aleś doradził:
- on juz bilet tam ma, czekał na tańszy powrót i sie zapewne przeliczył
- wykazuje, że przez przewalutowanie różnica w cenie to 23 zl, najtańsze bilety wizz są po 39 zlotych, należy zadać pytanie "gdzie tu biznes?"
Zeus odpowiedział krótko, ale prawidlowo z podaniem jedynie słusznej opcji, innej nie ma
 PM off  

#1054 PostWysłany: 11 Wrz 2016 14:56 

złoty
Widocznie źle zrozumiałem o co mu chodzi.
 Profil Relacje PM off  

#1055 PostWysłany: 11 Wrz 2016 15:21 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 30 926
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Chodzi o to czy po wybraniu kilku tras da się z jednej zrezygnować. Tak jak to jest np. W easyjet.

#1056 PostWysłany: 11 Wrz 2016 16:06 

Nie, tylko od samego początku do końca OW LUB RT oraz NIE DA SIĘ przy jednej rezerwacji tak jak w easyjet zarezerwować tym samym osobom kilka lotów na różnych kierunkach w ramach jednej oplaty manipulacyjnej/ za rezerwację
 PM off  

#1057 PostWysłany: 11 Wrz 2016 19:32 

niebieski
czy na etapie rezerwacji jest jakas mozliwosc by niemowle nie zostalo automatycznie przypisane do "Dorosli 1"
tj. wlasciciel konta wizz club, lecz do "Dorosli 2" tj. matka

czy edycja dopiero po dokonaniu rezerwacji i kontakcie z infolinia?
 Profil Relacje PM off  

#1058 PostWysłany: 11 Wrz 2016 19:57 

strona wizzair podczas rezerwacji nie pozostawia złudzeń
Kod:
Podróżuje z: Dorośli 1
Bagaż podręczny: Przedmiot osobisty (maks. 40 x 30 ;x 18 cm ) niesiony przez dorosłego 1
Wejście na pokład z niemowlęciem: do 6 dorosłych może przejść do bramki i wejść na pokład samolotu, korzystając z pierwszeństwa

Z racji, że 10 minut rozmowy z infolinią Wizzair kosztuje mnie na teraz łącznie 70 groszy po wcześniejszym kontakcie na pw i podaniu danych prawdziwej rezerwacji mogę na infolinii ustalić, czy konsultanci są chętni do przepisania infanta i czy w ogóle jest to możliwe (choć zapewne ktoś tu zaraz napisze co mu się udało zmienić w podobnej sprawie)
 PM off
Hetman lubi ten post.

#1059 PostWysłany: 12 Wrz 2016 09:07 

cześć,

Mam pytanie związane z rezerwacją biletów z WDC. Jeżeli zrobię dwie rezerwacje wieloosobowe i na obu będę jednym z pasażerów (jako właściciel WDC). To wszyscy będę mogli skorzystać ze zniżki WDC, czy druga rezerwacja może zostać anulowana przez linie lotnicze?
 Profil Relacje PM off  

#1060 PostWysłany: 12 Wrz 2016 09:19 

Loty: 118
Kilometry: 241 266
Krajów: 25 / 11.7%
A dlaczego miałaby być anulowana? Jeśli masz grupową wersję WDC i robisz rezerwację, w której jesteś jednym z pasażerów, pozostali też mają zniżkę na ten lot.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 232  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości