Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Wrz 2016 17:00 

Szanowni forumowicze,

Troche pozno znalazlem to forum bo za niecale 2 tyg mam lot do NY, dokladnie 11 wrzesnia, tak wiem, malo szczesliwa data - chyba dlatego byly dosc tanie bilety :)

Lecimy we 2 os, najpierw do NY, tam mamy pelne 3 dni na zwiedzanie, po czym nastepnie mamy przelot 15 SEP do Los Angeles i dalej plan wyglada nastepujaco:

15,/09 czw - przelot z NYC do LAX, wypozyczenie samochody, zakupy na camping, nocleg

16/09 pt - czas na zwiedzanie LAX

17/09 sb - caly dzien w parku Six Flags i nocleg kierujemy sie juz w strone Death Valley

18/09 nd - wyjazd rano do Death Valley, zwiedzanie, przejazd do Las Vegas, nocleg

19/09 pn - z LV przejazd do Kingman i tam przejazd Route 66, powrot na nocleg do Las Vegas

20/09 wt - wyjazd rano do ZION NP, szlak Angel's Landing, przejazd na nocleg do Page na campingu

21/09 sr - Horseshoe bend, canyon antelope,Hoover Dam i powrot do Page na camping

22/09 czw - Grand Canyon, chcemy zejsc na dol i przenocowac o ile uda zalatwic sie pozwolenie, jezeli sie nie uda to chcemy zrobic trase w glab South Kaibab i powrot tego samego dnia Bright Angel (jestesmy swiadomi ze jest to zakazane). I tu pojawia sie pytanie czy jest spora szansa na pozwolenie na nocleg w kanionie? Domyslam sie ze maja jakies limity, ktos wie jaki jest koszt? Nocleg w Page jak wyjda nici z noclegu na kanionie.

23/09 pt - Jezeli udalo sie zalatwic nocleg w kanionie to mamy czas na wyjscie na powierzchnie na spokojnie i kierujemy sie na nocleg do Devils Canyon Campgrounds

24/09 sb - z campingu Devils Canyon udajemy sie na zwiedzanie Canyonlands i Arches NP...... no i tu dopiero sie zaczyna, bo kolejnym punktem proggramu jest San Francisco i jakos trzeba sie tam dostac a z Arches NP jest ok 1000 mil. Musimy tam dotrzec dnia nastepnego na nocleg, czy jest to mozliwe? Nie zamierzamy jechac caly czas tylko gdzies zatrzymac sie na nocleg "na dziko" w namiocie albo w samochodzie. Czy po drodze jest sporo takich miejsc i czy wogole jest to legalne?

25/09 nd - w trasie do SF, i nocleg w SF

26/09 pn - Alcatraz, Golden Gate zwiedzanie miasta

27/09 wt - bedziemy miec jeszcze troche na zwiedzanie miasta i pozniej ruszamy w droge Pacific Coast Highway do LA, na nocleg chcemy zatrzymac sie gdzies po drodze, nie wiemy jeszcze dokladnie gdzie ale napewno camping, Mozecie cos polecic jakas fajna miejscowke, moze byc na dziko na plazy :)

28/09 sr - dalsza droga do LA, a tam chcialbym jeszcze zobaczyc obserwatorium Griffith, muzeum figur woskowych,

29/09 czw - dalej jestesmy w LA, studio warner bros i zakupy

30/09 pt - wylot

Hotele w New York, Los Angeles, San Francisco i Las Vegas mam juz zarezerwowane, camping w Page i Devils Canyon - rowniez, przelot z NYC do LAX wykupiony.

Pytanie jest nastepujace, co jest Waszym zdaniem niemozliwym do zrealizowania, z czym przeholowalem? Bede pierwszy raz w USA wiec jestem zielony, opieralem sie tak jak wiekszosc na roznego rodzaju blogach i relacjach z podrozy oraz google maps :)

NAjbardziej mnie przeraza ta podroz z Arches do SF ok 1000mil i nie wiem za bardzo jak to rozwiazac, cos zmienic zeby za jednym zamachem nie siedziec tak dlugo w samochodzie. A z drugiej strony mam wiekszosc rezerwacji zrobionych i oplaconych.

Chcialem jeszcze wrzucic gdzies Yosemite i Sequoia NP ale chyba sie nie uda, nie tym razem.

Bardzo prosze o wszelkie uwagi i rady dotyczace mojego planu, za ktore oczywisciee bardzo dziekuje

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 01 Wrz 2016 17:21 

niebieski
kam_tour napisał(a):
22/09 czw - Grand Canyon, chcemy zejsc na dol i przenocowac o ile uda zalatwic sie pozwolenie, jezeli sie nie uda to chcemy zrobic trase w glab South Kaibab i powrot tego samego dnia Bright Angel (jestesmy swiadomi ze jest to zakazane). I tu pojawia sie pytanie czy jest spora szansa na pozwolenie na nocleg w kanionie? Domyslam sie ze maja jakies limity, ktos wie jaki jest koszt? Nocleg w Page jak wyjda nici z noclegu na kanionie.

Nie ośmielę się napisać Ci czy_cokolwiek/co_konkretnie z Twoich planów się uda, a tym bardziej, co się NIE uda, ponieważ na tym forum są ludzie, którzy nieustannie zadziwiają mnie tym, co im się udało. :mrgreen:

Mogę jednak napisać Ci coś w temacie noclegu w GC, bo załatwiałem takowy (w Indian Garden) w 2015r. Ostatecznie pozwolenia nie wykorzystałem. :evil:

A to, co chcę napisać to to, iż obawiam się, że gdy zajrzysz do "When to Apply" na stronie https://www.nps.gov/grca/planyourvisit/ ... permit.htm, będziesz musiał zrewidować plany. :oops:

Ja załatwiałem permit na samym początku maja 2015r. na noc 17-18/09/15, tak że tego................ no chyba że da się (nie wiem tego) załatwić takie pozwolenie będąc tam na miejscu, ale to inni musieliby Ci to potwierdzić/zdementować.

Z Page do South Kaibab są 130 mile. Chyba będziecie musieli wcześnie wstać, żeby za dnia dojechać zejść/wejść wrócić :oops: :oops: No ale zapewne się da :ugeek:
 Profil Relacje PM off
kam_tour lubi ten post.

#3 PostWysłany: 01 Wrz 2016 23:46 

IMHO zrewiduj plany bo to troche przesadzone. Pomijam fakt ze chciales w to jeszcze wrzucic Yosemite czy Seqoia NP ale z Canyonlands do SF autem w jedna dobe ? Oczywiscie wykonalne, zakladajac ze bedziecie jechac np 14h to = 71mil na godzine SREDNIO. I to nie odliczajac czasu na kupe i siku a co dopiero na rozprostowanie nog czy jedzenie i picie albo chociazby prosta fotke, a tereny piekne. Jezeli nie jest to post w kategorii zartu to moze oddajcie auto, wezcie krotki lot do SF i tam pozyczcie nowe ?

Jak nie masz zarezerwowanego noclegu w Page to moze byc baaardzo kiepsko.
O noclegu w GC nie wspominam w ogole :shock:

Juz pomijam plan ze na LAX chcecie 3 dni + six flags + wylot z LAX (nie wiem o ktorej). Duzo tego LAX :D

Mysle ze jestescie w stanie jakos to ogarnac jezeli zamierzacie sie sztywno trzymac ale na pewno nie autem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Wrz 2016 09:54 

czyli generalnie nie wyglada to dobrze, dzieki za cenne uwagi.

LAX jest duzo bo koniecznie chcielismy pojechac do six flags a we wrzesniu czynne jest tylko w weekendy, i musielismy o rozbic na 2 czesci. Po prostu nie sprawdzilismy przed zakupem biletow pewnych istotnych szczegolow.
Noclegi w Page zaklepane juz mamy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości