Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 149  Następna
Autor Wiadomość
#721 PostWysłany: 23 Sie 2016 22:32 

srebrny
Nie chce, bo nie musi chcieć. Nie rozumiesz tego?
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#722 PostWysłany: 23 Sie 2016 22:34 

Loty: 41
Kilometry: 73 062
Krajów: 11 / 5.1%
Zbanowany
niebieski
Ależ oczywiście, że przyjmuję do wiadomości i z całą pewnością mogę także wyrazić swoją opinię apropo tego.
 Profil Relacje PM off  

#723 PostWysłany: 23 Sie 2016 22:36 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 186 238
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
JaPiszęAWyCzytacie! napisał(a):
Linia wydaje się bardzo OK, tylko to ota, to coś zmienia?

Musisz przeczytać zasady i warunki Twojej linii

poniżej przykład z Ryanair
Cytuj:
10.3 ŚMIERĆ BLISKIEGO CZŁONKA RODZINY, KTÓRY NIE ODBĘDZIE PODRÓŻY

W przypadku utraty przez pasażera bliskiego członka rodziny (współmałżonek, partnerka, konkubent/konkubina, matka, ojciec (włącznie z przybranymi rodzicami), brat, siostra (włącznie z przybranym rodzeństwem), dziecko (włącznie z przybranym dzieckiem), dziadkowie lub wnuki), w ciągu 28 dni od planowanej podróży przewoźnik - na podstawie wniosku zgłoszonego przez pasażera tak szybko jak będzie to możliwe lecz nie później niż w dniu podróży z dołączonym aktem zgonu, zwróci pieniądze zgodnie z postanowieniami art. 10.2. Kliknij tutaj aby ubiegać się o zwrot kosztów
10.4 ŚMIERĆ LUB POWAŻNA CHOROBA PASAŻERA

W przypadku poważnej choroby (lub śmierci)Pasażera, uniemożliwiających podróż, rezerwacje takiego pasażera oraz osób podróżujących w ramach tej samej rezerwacji mogą, według uznania przewoźnika , podlegać refundacji lub, zależnie od okoliczności, zmianie poprzez zrzeczenie się przez przewoźnika wszelkich ograniczeń lub opłat z tytułu zmiany rejsu, po przedstawieniu nam stosownej dokumentacji przed datą podróży. Kliknij tutaj aby ubiegać się o zwrot kosztów
 Profil Relacje PM off  

#724 PostWysłany: 23 Sie 2016 22:48 

Zbanowany
niebieski
czarny38 napisał(a):
Musisz przeczytać zasady i warunki Twojej linii

Dzięki za tą sugestię.

Ale linii czy OTA?
 Profil Relacje PM off  

#725 PostWysłany: 24 Sie 2016 08:15 
Awatar użytkownika

Loty: 462
Kilometry: 743 792
Krajów: 85 / 39.7%
srebrny
I de facto chodzi mi tylko o lot powrotny bo w Polsce żadna denga skutkująca pobytem przymusowym w szpitalu mnie nie dosięgnie.

"Normalne" ubezpieczenie podróżne również pokrywa takie sytuacje.

#726 PostWysłany: 24 Sie 2016 10:14 

niebieski
@JaPiszęAWyCzytacie!, na drugi raz będziesz wiedział ze ubezpieczenie rezygnacji kupuje się razem z biletem albo krótko po. Z kolei ubezp. kosztów leczenia można później, nawet tuż przed wylotem, byleby być jeszcze w kraju. Jak jesteś za granica, zdaje się ze tez możesz, ale jest karencja.
 Profil Relacje PM off  

#727 PostWysłany: 24 Sie 2016 20:51 

Zbanowany
niebieski
Apocalipse napisał(a):
I de facto chodzi mi tylko o lot powrotny bo w Polsce żadna denga skutkująca pobytem przymusowym w szpitalu mnie nie dosięgnie.

"Normalne" ubezpieczenie podróżne również pokrywa takie sytuacje.

Jesteś tego pewien? Precyzując: mi nie chodzi o sytuację, że mnie za friko transportują do Polski jak mi się coś stanie bo to wiem, że mam w ubezpieczeniu, ale o sytuację kiedy leżę 3 dni w szpitalu, zdrowieję na miejscu, wychodzę ze szpitala i w międzyczasie przepada mi lot.

Marysiek- no pewnie, tylko co mi teraz po tym? Ubezpieczenia najpewniej miał nie będę dzięki dziwnej według mnie polityce firm, kupię w dniu wylotu z biletem w ręku i co? Też będą uważać, że kombinuję? Chore.
 Profil Relacje PM off  

#728 PostWysłany: 24 Sie 2016 21:56 
Awatar użytkownika

Loty: 462
Kilometry: 743 792
Krajów: 85 / 39.7%
srebrny
Cytuj:
organizacja i pokrycie nielimitowanych kosztów związanych z przewiezieniem z miejsca wypadku do placówki medycznej, powrotu do Polski lub transportem zwłok

Tak masz zapis na stronie warty.
Ponadto znam dwie osoby, które ze względu na wypadek wracały wcześniej do Polski i zwrócono im koszty przebukowania biletu. Nie jestem jednak żadnym autorytetem w dziedzinie ubezpieczeń, ani pracownikiem żadnej z firm w tej branży, także nie uważaj tego co napisałem za święte. Dzielę się jedynie moją skromną wiedzą, a o szczegóły powinieneś dopytać pracownika firmy ubezpieczeniowej przez zakupem polisy.

#729 PostWysłany: 27 Sie 2016 07:43 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
ja zawsze kupuję na https://ubezpieczenia-aliorbank.pl
 Profil Relacje PM off  

#730 PostWysłany: 27 Sie 2016 10:49 

niebieski
Marysiek- no pewnie, tylko co mi teraz po tym? Ubezpieczenia najpewniej miał nie będę dzięki dziwnej według mnie polityce firm, kupię w dniu wylotu z biletem w ręku i co? Też będą uważać, że kombinuję? Chore.

To są proste sprawy, najwyraźniej zauważyli ze w przypadku polis sprzedanych później niż w ciągu paru dni od kupna biletów, koszty likwidacji nieproporcjonalnie rosną. Nikt tu nie rozważa uczciwości klientów, chodzi o liczby. Wprowadzili taki warunek żeby utrzymać koszt polisy na rozsądnym poziomie.
 Profil Relacje PM off  

#731 PostWysłany: 27 Sie 2016 11:55 

niebieski
A poza tym to co ty się tak nagle boisz tego szpitala, wiesz cos o czym nie wiedziales przy zakupie biletów?
 Profil Relacje PM off  

#732 PostWysłany: 28 Sie 2016 19:12 

Zbanowany
niebieski
Co? Zdajesz sobie sprawę, że wycieczka do Malezji to nie są wakacje na Helu? Nic mi nie jest, są jednak sytuacje losowe, których naturalnie nie planuje a w tamtych rejonach ryzyko ich wystąpienia jest o niebo wyższe.
 Profil Relacje PM off  

#733 PostWysłany: 28 Sie 2016 20:08 

Ale w ofertach ubezpieczycieli nie ma takiej oferty, jaką sobie życzysz. Bierzesz to co jest albo nie ubezpieczasz się w ogóle.
 PM off  

#734 PostWysłany: 28 Sie 2016 21:51 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
@JaPiszęAWyCzytacie! Wydaje mi się, że mylisz rodzaje ubezpieczeń. Ty potrzebujesz ubezpieczenia podróżnego a nie ubezpieczenia od rezygnacji. To od rezygnacji działa tylko do momentu rozpoczęcia podróży, jak już polecisz to na nic Ci się nie przyda, jak tam na miejscu zachorujesz.

#735 PostWysłany: 28 Sie 2016 22:14 

niebieski
Erv ma ubezpieczenie od rezygnacji z opcja dopłaty za przerwanie podrozy, wtedy ubezpieczenie działa tez na powrót (szczegółów nie znam).
 Profil Relacje PM off  

#736 PostWysłany: 28 Sie 2016 22:59 
Awatar użytkownika

Loty: 307
Kilometry: 346 034
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Po wyborze ubezpieczyciela kliknijcie w Google hasło "kody rabatowe + nazwę ubezpieczyciela", może akurat jakieś aktualne będą i da się przyoszczędzić parę złotówek.
Mi się coś tam, coś tam wczoraj udało :-)
Andora*Austria*Belgia*Białoruś*Bułgaria*Chorwacja*Czechy*Dania*Estonia*Francja*Irlandia*Niderlandy*Niemcy*Grecja*Gruzja*Hiszpania*Mołdawia*Norwegia*Litwa*Łotwa*Portugalia*Rosja*Rumunia*Słowacja*Szwajcaria*Szwecja*Ukraina*Węgry*Wielka Brytania*Włochy
 Profil Relacje PM off  

#737 PostWysłany: 30 Sie 2016 18:48 

niebieski
Głupie pytanie, ale muszę je zadać.

Czy trzeba drukować polisę i mieć przy sobie na wyjeździe? Zawsze miałem to na 1-2 stronach, ale teraz mi się jakoś idiotycznie podzieliło i mam na 5 stronach z czego połowa jest prawie pusta, tylko na dole krótki dopisek. Jakby to ściaśnili to zmieściłaby się na standardowych 2 stronach. Muszę brać tyle makulatury czy wystarczy sam numer polisy i telefon do ubezpieczyciela?

#738 PostWysłany: 30 Sie 2016 19:16 

srebrny
wystarczy numer polisy i telefon.
Być może chciałbyś doczytać warunki, gdybyś potrzebował skorzystać. Najlepiej wysłać sobie np. na maila treść OWU.
 Profil Relacje PM off
kleyo uważa post za pomocny.

#739 PostWysłany: 31 Sie 2016 00:08 

Zbanowany
niebieski
olus napisał(a):
@JaPiszęAWyCzytacie! Wydaje mi się, że mylisz rodzaje ubezpieczeń. Ty potrzebujesz ubezpieczenia podróżnego a nie ubezpieczenia od rezygnacji. To od rezygnacji działa tylko do momentu rozpoczęcia podróży, jak już polecisz to na nic Ci się nie przyda, jak tam na miejscu zachorujesz.

Chyba masz rzeczywiście rację i ktoś przed Tobą ją także miał. Z OWU Allianza:

Cytuj:
Paragraf 2.1

TRANSPORT UBEZPIECZONEGO DO KRAJU ZAMIESZKANIA- Jeżeli stan zdrowia ubezpieczonego wskutek nieszczęśliwego wypadku lub nagłego zachorowania nie pozwoli ubezpieczonemu skorzystać z uprzednio przewidzianego środka transportu, Allianz zorganizuje i pokryje koszty transportu ubezpieczonego do miejsca zamieszkania lub do placówki medycznej w kraju zamieszkania. Usługa będzie organizowana po udzieleniu ubezpieczonemu
pomocy medycznej, dostosowanym do jego stanu zdrowia środkiem transportu....

Chociaż z drugiej strony ten zapis mówi o sytuacji gdy jest się w danym momencie chorym a ja pytam o sytuacje gdy ze szpitala już wyszedłem, nic mi nie jest a lot przepadł...sam już nie wiem czy to to samo.
 Profil Relacje PM off  

#740 PostWysłany: 31 Sie 2016 00:50 

niebieski
Chociaż z drugiej strony ten zapis mówi o sytuacji gdy jest się w danym momencie chorym a ja pytam o sytuacje gdy ze szpitala już wyszedłem, nic mi nie jest a lot przepadł...sam już nie wiem czy to to samo.

Naprawdę strasznie się nakręciłeś tym ubezpieczeniem ;) Weź to na chłopski rozum :P Lot ewentualnie by ci przepadł gdyby był w terminie kiedy ty leżysz hipotetycznie w tym szpitalu, a więc z powodu hospitalizacji nie lecisz.Tak?Więc na 100% objęte jest to ubezpieczeniem . Kiedy już zdrów jak ryba wychodzisz z tego twojego szpitala to Allianz zorganizuje i pokryje koszty transportu ubezpieczonego ,czyli ciebie, do miejsca zamieszkania.Tylko nie licz czasem,że wyślą po ciebie specjalny samolot ;) Jako osobnik zdrowy polecisz najbliższym rejsowym ,pewnie w ekonomicznej na ich koszt lub zapłacisz jak jeszcze będziesz miał kasę a oni ci zwrócą po powrocie. Jasne?Koniec i bomba, a kto dalej nie kuma ten trąba :P
 Profil Relacje PM off
krzysztof.ka lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 149  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość