Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Sie 2016 11:22 

niebieski
Witam,

Chciałbym się Was poradzić. Wraz ze swoją Kobietą chciałbym udać się w pierwszą podróż do Azji. Termin sztywny, gdyż tylko wtedy ona będzie miała wolne, czyli druga połowa stycznia.

Miejscem wypadowym w Azji najprawdopodobniej będzie Bangkok. Tutaj pojawia się pierwsze pytanie - ile dni przeznaczylibyście na to miasto ? Wstępnie zakładałem że ok tygodnia, a drugi tydzień spędzić na jakiejś wyspie czyli typowe leżenie na plaży. Zaczynam się jednak zastanawiać, czy nie skrócić pobytu w Bangkoku i np. nie zobaczyć Kuala Lumpur czy Singapuru ?

Drugą wskazówką, za którą będę wdzięczny, będzie doradzenie na jaką wyspę się wybrać by plażować ? Myślałem o Phuket, ale pięknych kiejsc (na zdjęciach :D) w okolicy jest tyle, że ciężko mi się zdecydować.

Z góry bardzo dziękuje :)

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 23 Sie 2016 11:32 

srebrny
Jeżeli dysponujecie tylko dwoma tygodniami, to ja bym jednak zdecydowanie skrócił pobyt w Bangkoku. Co do wyspy - wszystko zależy od oczekiwań. U mnie im mniej ludzi tym lepiej, więc Phuket odpada.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Sie 2016 11:33 
Awatar użytkownika

Loty: 122
Kilometry: 195 575
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Moze multicity?

Ja myslalem nad taka trasa:
4 dni BKK
potem Koh Samui - Ko Phangan na tydzien
i zamiast wracac do BKK skoczyc do Kuala Lumpur zostac 2-3 dni i wracac z KL
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Sie 2016 12:29 

Bangkok nie jest zbyt pięknym miastem, brudne i cuchnące, ale jakiś tam egzotyczny urok ma. Zdecydowanie mniej czasu przeznaczyłabym na Bangkok a więcej na wypoczynek w kurorcie np. na wyspie Krabi. Kuala Lumpur polecam warto się wybrać. A jeśli jeszcze byłby czas to warto skoczyć na prześliczną malezyjską wyspę Langkawi.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Sie 2016 17:26 

niebieski
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Ciekawe tematy do przemyślenia :)

@Mar77

Idealna wyspa dla mnie to taka, gdzie poza plażą będę mógł jeszcze coś zobaczyć, ale bez całodniowego zwiedzanie. Wieczorem jakieś spacery z Kobietą itp. Bez tłumów, ale żeby było gdzie się przejść po zachodzie słońca.

@maarcin1938

Super pomysł. Chociaż przyznam, że jak już w planach mam KL, to ciągnie żeby chociaż na 1 dzień pojechać do Singapuru :)

@ewulka621

Zainteresowałaś mnie Langkawi. Muszę w najbliższych dniach poczytać, jak najlepiej można się tam dostać i jak to fajnie połączyć.

#6 PostWysłany: 23 Sie 2016 17:31 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Bangkok 2 max 3 dni styka.
Phuket odpada- to jedne z najgorszych miejsc w Tajlandi.
Juz lepiej Krabi. Mozesz z Krabi udac sie na "slawne wyspy"- Bonda,phi phi - nie ma tam kosmosu ale kazdy kto tam jest pierwszy raz chce zobaczyc.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Sie 2016 11:40 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
ewulka621 napisał(a):
Bangkok nie jest zbyt pięknym miastem, brudne i cuchnące, ale jakiś tam egzotyczny urok ma. Zdecydowanie mniej czasu przeznaczyłabym na Bangkok a więcej na wypoczynek w kurorcie np. na wyspie Krabi. Kuala Lumpur polecam warto się wybrać. A jeśli jeszcze byłby czas to warto skoczyć na prześliczną malezyjską wyspę Langkawi.

Gwoli ścisłości. Krabi to nie wyspa ;)
A Bangkok można albo pokochać albo znienawidzić. Ja się w tym mieście zakochałem :) Ale fakt, 3 dni wystarczają w zupełności aby zobaczyć główne atrakcję + jeszcze coś :)

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Wrz 2016 04:34 
Awatar użytkownika

Zapraszam do Kuala Lumpur! Malezja jest

-- 07 Wrz 2016 04:40 --

... (przepraszam, przez przypadek wysłałam poprzedni post i nie wiem jak go edytować)

idealnym miejscem na spokojną pierwszą wizytę w Azji. Mieszanka kultur w Kuala Lumpur grawantuje poczucie podróży w 3 różne kraje podczas pobytu w jednym :)

W tym wpisie: https://zuinasia.com/2014/01/05/co-zwiedzic-w-kuala-lumpur-czyli-plan-pobytu-na-3-dni/ masz rozpisane 3 dni zwiedzania, razem z budżetem. Daj znać jeśli sie zdecydujesz na przyjazd - mieszkam tu od kilku lat więc będę w stanie pomóc w planowaniu.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Wrz 2016 09:08 
Awatar użytkownika

Przy 2 tygodniach zaplanowałbym pobyt w jednym czy dwóch miejscach i zwiedzaniu ich okolic, bo jeśli będziecie co chwilę chcieli się przemieszczać, to pół urlopu stracicie w transporcie np: 2 dni w KL + 11 dni Langkawi, 2 dni Bangkok + 11 dni Krabi. Rozważcie też Filipiny, Indonezję, Kambodżę czy Sri Lankę, to też dobre miejsca na pierwszą podróż w te rejony.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 6 gości