Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2479 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 124  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 18 Sie 2016 16:44 
Awatar użytkownika

platynowy
dzięki za szybką odpowiedź :-)

Szkoda trochę tych 610 TP, bo nie mam niestety szans, by przed grudniem 2016 zrobić brakujące do golda 890 TP...
Ale co tam, silver jest i tak bardzo OK :-)

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#522 PostWysłany: 20 Sie 2016 14:44 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
4500 Avios - roczna prenumerata The Sunday Times Travel Magazine
32 £ - w przypadku opłaty karta - wysłane an adres w UK, 43 £ - wysłane an adres w Pl

https://thesundaytimestravel.subscribeo ... mes-travel

KOD: STTM0916

#523 PostWysłany: 20 Sie 2016 15:56 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Wzielam juz te prenumerate z tydzien czy dwa temu. Pamietajcie, zeby zrobic Submit po wpisaniu kodu promocji, zeby na pewno pojawilo sie, ze dostaniecie te 4500 Avios. Powinno tez pojawic sie pole do wpisania numeru konta BA.

Magazyn sam w sobie jest w porzadku, kupowalam go kiedys.

#524 PostWysłany: 21 Sie 2016 12:34 

srebrny
KyokoMai napisał(a):
@pieerx no ja wymieniłem i dostałem rzeczywiście premię.

ok, ale jak dokladnie dziala ta karta citihandlowy czy dobrze rozumiem ?

dostajemy 1 mile za 5 zlotych obrotu karta

przy wydaniu 10000 PLN dostajemy 2000 mil

2000 mil mozemy zamienic na 1000 avios (bez promocji) lub 1500 (jesli jest promocja)
zgadza sie ?
 Profil Relacje PM off  

#525 PostWysłany: 21 Sie 2016 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
@michcioj dokładnie tak 2k mil citi to 1 k mil/punktów partnerów chyba że jest promocja taka jak obecnie na avios, z tego co pamiętam jest też ograniczenie co do ilości zamienianych mil w określonym czasie.
 Profil Relacje PM off
michcioj uważa post za pomocny.

#526 PostWysłany: 21 Sie 2016 12:49 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
@michcioj dokładnie tak to działa
michcioj uważa post za pomocny.

#527 PostWysłany: 21 Sie 2016 14:39 

srebrny
chester i monus dzieki za potwierdzenie.
no coz, w takim wypadku to interes srednio oplacalny, 1000 aviosow za wydanie 10k PLN,
majac karte w mbanku za wydanie 10.000 PLN dostane okolo 3333 mil miles and more,
mimo ich wad wole 3333 mil miles and more niz 1000 aviosow :)
 Profil Relacje PM off  

#528 PostWysłany: 31 Sie 2016 16:20 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Nie wiem czy dotyczy to kogos z forumowiczow, chodzi o karte kredytowa Diamond BMI w UK:

"We are sorry to inform you that the Diamond Club will be closing on 30 November 2016.

Please be assured that up until this date, you can still use your 10% discount on British Airways flights.

If you have a Diamond Club Credit Card issued by MBNA Limited, you will no longer be able to collect Destinations miles from 30 September 2016, however you will be able to convert them in to Avios using the Combine My Avios tool when you log in to your Executive Club account [hyperlink to http://www.ba.com/executiveclub]. You will need to do this by 30 November 2016, otherwise your miles will not be transferred and will expire."

Byla to moja ulubiona karta, dajaca mi 2 avios za £1 na Amex i 1 avios za £1 na karcie Visa. Bede musiala zastanowic sie czy chce inna karte zbierajaca Avios czy w ogole odpuscic ten temat.

Z innej beczki: dostalam te 4500 avios za prenumerate magazynu, a wczoraj przyszedl pierwszy egzemplarz.

#529 PostWysłany: 07 Wrz 2016 07:40 

srebrny
Potrójne aviosy jak niżej:
You can now earn TRIPLE Avios. So whether you are saving for a reward flight or need some extra Avios to help pay for your next city break, British Airways are making it a whole lot easier for you to earn the Avios you need.
To earn Triple Avios all you need to do is register, book and travel on up to 4 return flights before 11 December 2016 and we'll reward you with triple Avios.
You can earn triple Avios on all British Airways flights and when you fly with our partners American Airlines, Finnair and Iberia on flights between Europe and North America. The bonus Avios will be awarded before any cabin or tier bonuses on all tickets except reward flights.
Wymagana rejestracja na stronie:
http://www.britishairways.com/en-gb/exe ... iple-avios
gdzie są również podane T&C.
 Profil Relacje PM off  

#530 PostWysłany: 08 Wrz 2016 08:46 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Oprócz potrójnych aviosów, jest też promo, w którym od przedwczoraj można za darmo podnieść sobie lot z klasy Business do First. Dotyczy to biletów zakupionych telefonicznie poprzez infolinię British Airways, od 6 września do 2 grudnia, na podróże do 23 grudnia. Przy biletach na business RT, dostajemy upgrade do first OW.

Tutaj więcej informacji:
http://www.britishairways.com/en-nl/bus ... e-to-first
 Profil Relacje PM off
KyokoMai uważa post za pomocny.

#531 PostWysłany: 09 Wrz 2016 22:54 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

mam pytanie dotyczące wstępów do saloników dla pasażerów ze statusem Silver w BAEC (sapphire w Oneworld). Niestety, zorientowałem się właśnie (wbrew swoim wcześniejszym oczekiwaniom), że wstęp do saloników wymienionych na stronie OW jest pod warunkiem, że dalszy lot jest na pokładzie przewoźnika z OW. To mocno burzy moje zadowolenie z posiadania karty Silver BAEC, bo dla przykładu, nie będę mógł skorzystać z saloników QR, MH lub CX w Melbourne, bo lecę z MEL do NAN na pokładzie Fiji Airways.
Zastanawiam się jednak, jak to wygląda, gdy dany salonik nie jest salonikiem linii lotniczej? Mam na myśli, np. salonik w GDN. Czy tu tez po okazaniu karty BAEC Silver będą sprawdzać na karcie pokładowej, czy lot jest na pokładzie samolotu OW (w tym wypadku w grę wchodzi obecnie tylko AY)? W najbliższym czasie będę leciał z GDN do WAW na pokładzie LO - jak będzie w tym wypadku?
A może i tak warto zawsze uderzyć do saloniku, pokazać kartę i liczyć na to, że wpuszczą, nawet jeśli dalszy lot nie jest na pokładzie OW? Zdarzało się tak Wam?

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#532 PostWysłany: 09 Wrz 2016 23:58 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
W większości programów tak jest aktualnie (kilka lat temu było inaczej np. na SEN w LH można było wejść do saloniku bez względu czym się leciało, ale to dawne dobre czasy) że na kartę statusową można wejśc do saloniku tylko lecąc linia z sojuszu.
Więc na kartę BA nie wejdziesz lecąc LOT-em

#533 PostWysłany: 10 Wrz 2016 00:07 

HON fly4free
Mając status w OW nie wejdziesz do poczekalni lecąc *A lub ST - to przecież jest zupełnie jasne i oczywiste.
Mało tego - mając status OW wcale nie masz gwarancji, że wejdziesz zawsze lecąc z danego lotniska rejsem OW. W zdecydowanej większości przypadków będzie taka opcja nawet jeśli na danych lotnisku nie ma żadnego salonika jednej z linii OW (linia zapewnia wtedy wstęp do kontraktowego), ale może się zdarzyć, że gdzieś takiego wstępu nie będzie gwarantowanego mimo że masz status i lecisz OW.
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#534 PostWysłany: 10 Wrz 2016 10:08 
Awatar użytkownika

platynowy
Ok, dzięki :-)

-- 12 Wrz 2016 17:35 --

Nawiązując do mojego pytania powyżej, przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl...
Skoro nie wejdę do saloniku OW na kartę Silver BAEC, bo lot będzie ba pokładzie FJ, które nie są w OW, to może jest jakiś program lojalnosciowy, zapewniający wstęp do saloniku w takim wypadu. Mógłbym do takowego przystąpić i spróbować zrobić w nim status match do poziomu dającego wstęp do saloników.
Program FJ odpada, bo jest odpłatny (swoja drogą, to już chyba rzadkość?). A może AA(tam mam juz nawet konto), albo QF? Obie linie są w OW i są też - o ile się nie mylę - partnerami FJ, więc może to by załatwiło sprawę? Oczywiście, mam świadomość, że status match może nie wypalić, ale spróbować można :-)
 Profil Relacje PM off  

#535 PostWysłany: 15 Wrz 2016 12:09 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
Do 35% bonusu za zakup Aviosów w BA

Strona promocji >>

Cytuj:
Purchase and Gift Avios: up to 35% bonus Avios offer Terms and Conditions

This promotion is only available to Eligible Participants. An Eligible participant is a British Airways Executive Club (‘BAEC’) member who is aged 18 or over. The Promoter reserves the right to verify the eligibility of an Eligible Participant. Eligible Participants confirm that they accept the terms and conditions set out below.
Between 00:01 GMT Tuesday 13 September 2016 and 23:59 GMT Tuesday 27 September 2016 (the ‘Promotional Period’), BAEC Members will receive up to 35% bonus Avios upon any purchase or gift Avios transaction.
Purchase or gift between 1,000 and 15,000 Avios and receive 10% bonus Avios
Purchase or gift between 16,000 and 34,000 Avios and receive 20% bonus Avios
Purchase or gift between 35,000 and 84,000 Avios and receive 30% bonus Avios
Purchase or gift between 85,000 and 100,000 Avios and receive 35% bonus Avios
Eligible Participants may gift Avios (purchase for someone else) during the promotional period, provided that the recipient holds or opens a British Airways Executive Club account and the recipient’s BAEC membership number is entered at the time of purchase. Members can receive up to 100,000 gifted Avios.
Eligible Participants may not purchase or gift more than the 100,000 Avios limit.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#536 PostWysłany: 20 Wrz 2016 22:30 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Cześć wszystkim
W 2017 roku mam 2 podróże do Azji. Raz Finnair i raz British.
Obydwa są w One World. Do którego programu lepiej wrzucić te loty? A może Aviosy w Iberii (nie mogłem znaleźć kalkulatora aby obliczyć ile tam bym zdobył)
Dzięki za pomoc.

#537 PostWysłany: 20 Wrz 2016 22:43 

Loty: 699
Kilometry: 1 380 130
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
@tropikey
ani AA ani QF raczej nie matchuja. Rozwiazanie to karta z jakiegos programu typu priority pass.
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#538 PostWysłany: 21 Wrz 2016 06:46 
Awatar użytkownika

platynowy
no trudno... Pogodziłem się już z tym, że w MEL do saloniku nie wejdę. Niestety, Priority Pass też mi nie pomoże, bo saloniki w MEL nie są przez ten program obsługiwane. O innego rodzaju karty starać się już raczej nie będę, bo chodzi w zasadzie tylko o ten jeden wstęp, więc więcej będzie z tym zachodu, niż jest to warte. Będę musiał po prostu wydać na jakiś posiłek na mieście :)

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#539 PostWysłany: 21 Wrz 2016 06:56 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
tropikey napisał(a):
Ok, dzięki :-)

-- 12 Wrz 2016 17:35 --

Nawiązując do mojego pytania powyżej, przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl...
Skoro nie wejdę do saloniku OW na kartę Silver BAEC, bo lot będzie ba pokładzie FJ, które nie są w OW, to może jest jakiś program lojalnosciowy, zapewniający wstęp do saloniku w takim wypadu. Mógłbym do takowego przystąpić i spróbować zrobić w nim status match do poziomu dającego wstęp do saloników.
Program FJ odpada, bo jest odpłatny (swoja drogą, to już chyba rzadkość?). A może AA(tam mam juz nawet konto), albo QF? Obie linie są w OW i są też - o ile się nie mylę - partnerami FJ, więc może to by załatwiło sprawę? Oczywiście, mam świadomość, że status match może nie wypalić, ale spróbować można :-)

Prędzej ci w Air Berlin zrobią match niż w QF i AA.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#540 PostWysłany: 21 Wrz 2016 07:48 
Awatar użytkownika

platynowy
Tak, o tym też myślę (ale już nie w kontekście wejścia do saloniku w MEL), choć sensowność tego matcha wydaje się co raz mniejsza biorąc pod uwagę kondycję AB i zapowiadaną jeszcze na ten rok sprzedaż (czy też przejęcie w innej formie prawnej) dużej części AB przez LH. Z drugiej strony, nic to nie kosztuje, więc spróbować warto :-)

EDIT:
moja pamięć z rana zawodzi... Zapomniałem, że do AB już uderzyłem, ale odpisali mi, że match jest możliwy tylko dla osób mieszkających w Niemczech, Austrii, Szwajcarii, USA i kilku innych krajach. Zastanawiam się, czy nie spróbować zmienić adresu na niemiecki, ale jeśli nawet, to za jakiś czas, żeby nie rzuciło im się to w oczy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2479 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 124  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości