Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#861 PostWysłany: 10 Sie 2016 17:18 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Musisz osobno, zresztą na odcinkach Londyn-Porto, Lizbona-Paryż, Paryż- Wrocław lepiej skorzystać ze starej strony ryana i uniknąć ich przewalutowania, poszukaj odpowiedniego tematu na forum.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#862 PostWysłany: 10 Sie 2016 17:38 

niebieski
LW98410 napisał(a):
Czy istnieje możliwość dodania wszystkich 4 połączeń do czegoś w rodzaju koszyka i otrzymanie dzięki temu jednego numeru rezerwacji oraz opłacenia tym samym wszystkich etapów podróży jednocześnie czy też muszę każdy odcinek rezerwować oddzielnie?

W tanich liniach każdy lot ma oddzielny nr rezerwacji i musi być opłacony osobno.Skorzystaj przy kupowaniu biletów na odcinkach zagranicznych z podpowiedzi j.w aby móc zapłacić w złotówkach.Przestudiuj dokładnie jak to zrobić w temacie ryanair-platnosc-bez-przewalutowania,181,65713 .
 Profil Relacje PM off  

#863 PostWysłany: 10 Sie 2016 18:08 

Dziękuję za odpowiedź i wskazówki :-).

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#864 PostWysłany: 15 Sie 2016 06:48 

niebieski
Czy przy odprawie Ryanaira wystarczą karty pokładowe w postaci pdfów na telefonie?
Ktoś chyba gdzieś pisał że to działa i nie trzeba korzystać z appki mobilnej żeby się odprawić bez wydruku, ale nie mogę teraz znaleźć źródła tej informacji.
 Profil Relacje PM off  

#865 PostWysłany: 15 Sie 2016 08:00 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 044 139
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
to zalezy od lotniska. jak w appce da się pobrać karty pokładowe to wystarczy. jak się nie da, to trzeba wydrukować i wziąć w papierze.
mnie raz nie wpuścili na apke na lotnisko we Włoszech i musiałem drukować na lotnisku - od tej pory zawsze mam awaryjnie wydrukowane :)

Wyslane z telefonu
 Profil Relacje PM off  

#866 PostWysłany: 15 Sie 2016 08:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Karty wydrukowane albo na apce w telefonie. Pdf na komórce to nie to samo.
Marysiek uważa post za pomocny.

#867 PostWysłany: 15 Sie 2016 08:49 

niebieski
Dobra, znalazłam to czego szukałam, tu jest informacja że wystarczy pdf.

ryanair-zakup-biletow-odprawa,225,42195&p=782492&hilit=pdf+na+telefonie#p782492

Może ktoś jeszcze odpowie, bo na razie dwie sprzecznie informacje.

@MacGyver, a ty opierasz się na własnym doświadczeniu, czy tylko na informacji która się wyświetla na stronie Ryanaira?

@jekyll, czy wy faktycznie lataliście z pdfami jak to wynika z zalinkowanego wpisu z czerwca, czy miałaś jednak na myśli mobilne karty pokładowe?
 Profil Relacje PM off  

#868 PostWysłany: 15 Sie 2016 11:28 

Loty: 138
Kilometry: 236 261
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
Ja latałam z pdf na telefonie a mąż na tablecie i nigdy nie było problemów :)
Marysiek lubi ten post.
Marysiek uważa post za pomocny.

#869 PostWysłany: 15 Sie 2016 14:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Wg info ryanaira musisz mieć w aplikacji albo wydrukowane. Więc po co ryzykować. Ja latałem z mobilnymi z apki.

#870 PostWysłany: 18 Sie 2016 11:44 

Ze wszsytkich promocji brak jest w nich do Malagi. Poluje na wylot z Krakowa do Malagi w listopadzie a obserwuje fly4free od 3 miesięcy i chyba ani razu nie było w niej do Malagi. Czy to kierunek bez promocji? czy muszę jeszcze poczekać?

Ostatnio edytowany przez krasnal, 18 Sie 2016 11:50, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#871 PostWysłany: 18 Sie 2016 11:46 

Pojawiała się kilkukrotnie na stronie głównej, nawet z Krakowa od 209 zł w dwie strony http://www.fly4free.pl/tanie-loty-na-po ... d-158-pln/
Jednak fakt - nie jest to kierunek gdzie promocje pojawiają się jedna za drugą. Szczególnie jeśli wylot musi być z Krakowa.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#872 PostWysłany: 18 Sie 2016 11:47 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Kierunek jak najbardziej z dobrymi cenami od czasu do czasu.
Obserwować i jeszcze raz obserwować. Niestety nikt z nas nie ma szklanej kuli i nie moze przewidzieć dlaczego narazie nie ma promocji dla twojego terminu i kiedy sie pojawi.
 Profil Relacje PM off  

#873 PostWysłany: 29 Sie 2016 11:52 

Kiedyś jak kupowała bilet do Londynu ryanairem, w przeglądarce google mam autouzupełnianie i nie zauważyłam i w rubryce imię wpisałam Zuza zamiast Zuzanna. I o dziwo wysyłam mail do ryanaira i mi poprawili poprosili jedynie o skan dowodu i odesłali nowy bilet z pełnym imieniem.
 Profil Relacje PM off  

#874 PostWysłany: 29 Sie 2016 11:56 

zuzzka_88 napisał(a):
................wysyłam mail do ryanaira i mi poprawili poprosili jedynie o skan dowodu..

Jak dla mnie dość nieudolnie zbierasz potrzebne 5 postów, ale tak z ciekawości podaj ten działający adres e-mail

A i teraz do tego służy CZAT RYANAIR
 PM off  

#875 PostWysłany: 29 Sie 2016 12:00 

niebieski
W sumie mieściłaś się w dopuszczalnej granicy 3 znaków uznawanych za literówkę ;)
 Profil Relacje PM off  

#876 PostWysłany: 30 Sie 2016 15:14 

mam pytanie odnośnie odprawy wcześniejsze (wykup ) . istnieje możliwość wykupie w tylko jedną stonę. Powrotnie szczerze my rybką gdzie wyladuję.

Oraz czy plik pdf bedzie można zapisać ( by zaniesc do punkty wydruku) czy trzeba odrazu do druku ( https)
 Profil Relacje PM off  

#877 PostWysłany: 30 Sie 2016 15:21 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Możesz zapisać do pliku pdf i wydrukować później. Ewentualnie jak nie ma jak wydrukować, to otworzyć kartę pokladowa na smartfonie w aplikacji Ryanair

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#878 PostWysłany: 30 Sie 2016 15:33 

emily temple napisał(a):
istnieje możliwość wykupienia miejsc/a w tylko jedną stronę.

TAK, po wypełnieniu danych osobowych i dokumentu podróży z wykupieniem miejsc odprawa od 30-dni przed lotem (bezpłatna 7-dni przed)

emily temple napisał(a):

Oraz czy plik pdf bedzie można zapisać

Jak już napisano TAK, wygenerować i zapisać w pdf-ie
 PM off  

#879 PostWysłany: 02 Wrz 2016 17:44 

Za 5 dni mam swój pierwszy lot, oprócz tego że szaleję ze strachu przed samym lotem (lęk wysokości itp.), to jeszcze przeraża mnie cała ta procedura lotniskowa.
Lecę Ryanairem z Berlin Schonefeld, odprawiłam się online, wykupiłam bagaż rejestrowany i pierwszeństwo wejścia na pokład z paniki, że nie daj Boże wejdę ostatnia i zabraknie dla mnie miejsca albo będę musiała usiąść z tyłu/koło okna/na skrzydle.

Czy jakaś dobra dusza mogłaby mi objaśnić co po kolei powinnam zrobić na lotnisku, jeśli jestem już po odprawie online? (marzy mi się mapa lotniska, bo obawiam się, że z tego całego stresu i lęku zgubię się tam:D)

I przy okazji, choć wiem, że to trochę nie na temat - czy do bagażu rejestrowanego powinnam coś przyczepić oprócz wstążeczki, co bym później rozpoznała swoją walizkę? Jakaś karteczka z nazwiskiem w razie czego? A także, czy bezpiecznie jest brać jako bagaż rejestrowany zwykłą walizkę, która nie ma żadnego pasa bezpieczeństwa ani zamknięcia na szyfr, czy może zabezpieczyć ją jakąś kłódką?

Wybaczcie że poruszam milion tematów w jednym miejscu, ale chyba zwariuję przed tym pierwszym lotem :P Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#880 PostWysłany: 02 Wrz 2016 17:52 
Awatar użytkownika

srebrny
wykup usługę "INFANT"
przykleja ci wtedy taka wywieszkę i będą przekazywać sobie ciebie z rak do rak
prostszej metody nie ma

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości