Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Sie 2016 12:49 

• Skąd Kraków, Katowice, Warszawa, Budapeszt, Praga, Lwów

Dokąd
  • Cały świat

Data wylotu
  • 17.08.2016

Data powrotu
  • 31.08.2016

Długość pobytu
  • 1-3

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • KTW-MMX-BUD-MXP-MLA-GVA-SXF-BGY-KTW za 760zł

Dodatkowe informacje
  • Bardzo spodobała mi się trasa, którą wrzuciła jedna z użytkowniczek forum (Katowice-Bergamo-Konstanca-Ateny-Korfu-Katowice) ale ceny na niektórych odcinkach w tym momencie to nawet 900zł. Szukam przede wszystkim miasteczek klimatycznych jak Bergamo, mniej popularnych jak Konstanca, z kawałkiem historii jak Ateny i gdzieś gdzie chociaż na chwilę można wyskoczyć na plażę. Lubię też gdy przybywa pieczątek w paszporcie ale nie jest to konieczne. Pewnie mnie zjecie za moje wymagania ale cały czas szukam na azair.eu i wszystko co znajduję ma w sobie miasta typu Berlin czy Sztokholm, które mnie ani trochę nie interesują - no chyba żeby spędzić tam tylko noc na lotnisku :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 06 Sie 2016 12:54 
Awatar użytkownika

srebrny
na takiej trasie to pieczątek nie przybędzie, zwłaszcza ze w DO nie ma na nie miejsca

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
nick lubi ten post.

#3 PostWysłany: 06 Sie 2016 12:59 

becek napisał(a):
na takiej trasie to pieczątek nie przybędzie, zwłaszcza ze w DO nie ma na nie miejsca

Napisałam, że nie jest to konieczne
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Sie 2016 13:02 
Awatar użytkownika

srebrny
usiądź na spokojnie, znajdź sobie 1 lot a potem dopasowuj do tego kolejne
3 h i bedziesz mial cala trase, autorska w dodatku

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#5 PostWysłany: 06 Sie 2016 14:10 

becek napisał(a):
usiądź na spokojnie, znajdź sobie 1 lot a potem dopasowuj do tego kolejne
3 h i bedziesz mial cala trase, autorska w dodatku

3h? robię to od 2 dni
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Sie 2016 14:26 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Zasada jest prosta. Korzystasz z drungli.com czy np azair.eu

Wyszukujesz lotu oneway z miasta którego chcesz wystartować czy tam po prostu Polski, a jako docelowe wpisujesz 'Anywhere' i masz posegregowane po cenach. Bierzesz to co Cię intersusuje i szukasz od nowa, tym razem zaczynasz z miasta 'w którym już jesteś' i znowu do 'anywhere' I tak w kółko. Najtrudniej będzie domknąć pętle żeby ostatni odcinek był do PL, ale to też do zrobienia jak już będziesz znała ostatni punkt wycieczki.
krasnal lubi ten post.

#7 PostWysłany: 06 Sie 2016 14:53 

Ale nie w wakacje i 6 sierpnia na okres

Data wylotu

17.08.2016

Data powrotu

31.08.2016

bo potem się pisze, że loty po 900 zł

jak pisano wcześniej z sporym wyprzedzeniem np. jak już podano na wyszukiwarce azair z zaznaczeniem liczby przesiadek 4 RT

A teraz...jest sporo promocji autokarowych Polskiego Busa, Neobusa i Flixbus (tu Wrocław - Berlin stała cena 35 zł i dalej....)
 PM off  

#8 PostWysłany: 06 Sie 2016 18:19 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
Ponieważ w trasę Katowice-Bergamo-Konstanca-Ateny-Korfu-Katowice (całość w sześć dni) wyruszam za dwa tygodnie, to poczułam się wywołana do odpowiedzi. Oblotówki po Europie składam tak, jak napisał szymonpoznan1. Nie interesują mnie przy tym miasta typu Dortmund, bo chcę jechać w miejsca atrakcyjnie turystycznie. W 2012 roku podróżowałam samochodem po Rumunii (szosa Transfogarska, wąwóz Bicaz), ale na wybrzeże nie dotarłam. W tym roku czas to naprawić, więc padło na Konstancę. Tak więc najpierw planuję sobie trasę (dużo wcześniej), albo też jej odcinek. Potem obserwuję ceny biletów i kupuję je gdy tylko osiągną satysfakcjonujący mnie poziom. Całość lotów nie wychodzi tanio (zwłaszcza w sierpniu), ale z racji tego, że urlopu mam tylko 26 dni, a ciągle coś gna mnie dalej, to taki sposób zwiedzania bardzo mi odpowiada. Nie chwalę się zbytnio taki wyprawami. Bo reakcja wszystkich jest podobna: "Co ty tam zobaczysz poza lotniskami?! Dwa dni w jednym miejscu?! Nie chciałoby mi się pakować". A mi to odpowiada. Uważacie, że pół dnia w jednym miejscu to mało?! W Bergamo za ten czas można obejść pół miasta, wjechać kolejką na Citta Alta i jeszcze pizzę zjeść. Dwa dni w Rumunii? Kilka kurortów na wybrzeżu można obejrzeć i pół dnia w morzu tyłek moczyć. Ateny? Pół dnia wystarczy na Akropol, a jak mi się spodoba, to może jeszcze kiedyś wrócę. 1,5 dnia na Korfu? Będzie czas i na kąpiel w morzu i spacery po klifach. W podróży nie lubię nudy. Wolę żałować, że czegoś nie zdążyłam zobaczyć niż spędzić w jakimś miejscu zbyt wiele czasu. Przecież zawsze mogę tam wrócić;-)
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości