Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 232  Następna
Autor Wiadomość
#981 PostWysłany: 27 Lip 2016 21:30 

złoty
zulu napisał(a):
@walerek Nikt nie pije tu do Ciebie personalnie. Omawiamy pewną zasadę, która jest powszechnie znana.

Bierz pod uwagę że info o promocji dostaje dziesiątki a może i setki tysięcy ludzi. Cześć z nich czeka na jakąś promocje i wtedy decyduje się na zakup biletu. Cześć z nich czeka i z dnia na dzień odwleka zakup bo "może będzie taniej". Są też tacy co kupują i płacą a cena ma dla nich mniejsze znaczenie bo interesuje ich połączenie w określonym terminie.
Samolot ma określoną liczbę miejsc. Wizz sprzedaje część biletów z upustem np (liczby z sufitu)5 szt. - 75 %, 9 szt.- 50 %, 12 szt. - 25 % a reszta w cenie normalnej a nawet po dniu X (np. 30 lub 14 dni do lotu) cena może iść w górę. Jak zejdą bilety z największym promo to pozostają już te droższe i tak jest i było. Wczoraj było taniej dziś część osób kupiła bilety i te z promo wyszły już z mody. Pozostały te droższe i to cała tajemnica.

Pisałem wcześniej, że znam zasady wzrostu cen takich biletów.
Wskazywałem na coś innego.
Znam wypowiedzi osób z poprzednich tego typu "promocji" które o tym wielokrotnie pisały.
Dalej podtrzymuję swoje spostrzeżenia o celowej podwyżce biletów.
Przykład:
Wczoraj z WDC kupowałem po 39,00.
Dzisiaj po 7:00 byly po 38,60. Cena ok.
Ale jak umieściłem pierwszy wpis były po ok.59:00.
Po 14:00 wróciły do 38,60.
Tłumaczę to tak;
Skoro nie było zainteresowania na tej trasie i Wizzair nie znalazł chętnych na droższe bilety wrócił do stanu, który powinien wynikac z promocji.
Jutro zapewne znowu będą po 39:00.
Tyle w temacie.
Trzeba z rozsądkiem korzystać z takiego marketingowego chwytu.
Oczywiście na trasach chodliwych sprawa wygląda inaczej.Może być tak jak pisze @górny77 i @zulu.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#982 PostWysłany: 01 Sie 2016 20:35 

Witam, mam takie pytanie swiezaka: czy jeśli odprawa jest już dostępna, to mogę jej dokonać w aplikacji mobilnej w dowolnym momencie (wszystkie niezbędne dokumenty zostaną wysłane na maila) , czy muszę to zrobić w dniu wylotu, w sensie wszystko jest dostępne tylko w czasie rzeczywistym?
 Profil Relacje PM off  

#983 PostWysłany: 01 Sie 2016 20:38 
Awatar użytkownika

Loty: 98
Kilometry: 192 085
Krajów: 27 / 12.6%
Odprawę możesz zrobić w każdej chwili i w każdej chwili możesz też wydrukować karty pokładowe. Wystarczy się zalogować lub podać numer rezerwacji.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#984 PostWysłany: 01 Sie 2016 20:39 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Cytuj:
Jeśli wybierzesz odprawę online, musisz wydrukować własną kartę pokładową i pokazać ją przy bramce wejściowej wraz z dokumentami podróżnymi (paszportem lub dowodem osobistym). Jeśli posiadasz dokument podróży spoza Unii Europejskiej, przed przejściem do bramki musisz pojawić się przy stanowisku odprawy w celu weryfikacji dokumentów i podstemplowania karty pokładowej. W przypadku przewożenia bagażu nadawanego do luku (odprawianego) musisz stawić się przy stanowisku odprawy bagażu nie później niż na 40 minut przed odlotem. Jeśli nie przedstawisz wydrukowanej karty pokładowej, za jej wydrukowanie na stanowisku odprawy pobierzemy opłatę za odprawę na lotnisku.

Odprawa online jest dostępna od 30 dni do 3 godzin przed planowym wylotem.

Więcej informacji można uzyskać w naszym przewodniku po odprawie online.
warunki:
Pasażerowie przewożący bagaż odprawiany muszą pojawić się przy stanowisku odprawy bagażu nie później niż 40 minut przed planowanym odlotem. Na niektórych lotniskach stanowiska odprawy są jednocześnie punktami zdawania bagażu.
Pasażerowie, którzy odprawili się online, powinni pojawić się przy bramce wejściowej gotowi do odprawy nie później niż na 30 minut przed planowanym odlotem.
Pasażerowie spoza Unii Europejskiej / Europejskiego Obszaru Gospodarczego muszą udać się do stanowiska odprawy Wizz Air w celu weryfikacji dokumentów przed przejściem kontroli bezpieczeństwa. W przeciwnym razie możemy odmówić przewozu.
Pasażerowie podróżujący w strefie Schengen nie są zobowiązani do wypełnienia dokumentów podróży, dokonanie odprawy online jest wystarczające.
Pasażerowie z zamówioną opcją pomocy muszą przybyć na lotnisko na 2 godziny przed odlotem i po przybyciu do budynku Terminalu powinni niezwłocznie skontaktować się z personelem odprawiającym.
Dzieci w wieku poniżej 14 lat powinny być odprawione online i powinien towarzyszyć im pasażer w wieku powyżej 16 lat.
Pasażerowie podróżujący z niemowlętami muszą wydrukować kartą pokładową niemowlęcia i pokazać ją przy bramce wejściowej.
Musisz wydrukować kartę pokładową online i przedstawić ją oraz dokumenty podróży podczas kontroli bezpieczeństwa i przy bramce wejściowej.
Podczas kontroli bezpieczeństwa i przy bramce wejściowej należy przedstawić te same dokumenty, których użyto przy odprawie online.
Podczas odprawy online na niektóre trasy może pojawić się prośba o podanie informacji wizowych. Jeśli w kraju docelowym wiza nie jest wymagana, po prostu wpisz xxxxx w polach przeznaczonych na informacje wizowe.
Po dokonaniu odprawy online można wprowadzać zmiany w rezerwacji (oprócz zmiany lotu i zmiany imienia i nazwiska) oraz kupować usługi dodatkowe. Pamiętaj, że jeśli zmienisz wybrane miejsce lub dodasz do rezerwacji pierwszeństwo wejścia na pokład, musisz ponownie wydrukować kartę pokładową lub podejść do stanowiska odprawy na lotnisku, by otrzymać naklejkę informującą o zmianach w dotychczasowej karcie pokładowej.
Jeśli informacje podane podczas odprawy online będą nieprawidłowe, możemy odmówić przewozu.

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in
 Profil Relacje PM off  

#985 PostWysłany: 03 Sie 2016 13:33 

Planuję lot do UK w listopadzie. dwa dni później chciałbym tam ściągnąć moją narzeczoną z kumplem (czyt. przewodnikiem ;)) na szybki city tour, wracalibyśmy całą trójką. Jak mogę dokonać takiej rezerwacji? Obawiam się, że jeśli wykupię bilety dla siebie na np. czwartek z powrotem w niedzielę, a następnie będę chciał kupić bilety dla dwóch innych osób na sobotę z powrotem tym samym niedzielnym lotem system nie pozwoli mi zastosować zniżki wynikającej z Wizz Discount nawet jeśli zwiększę jej pakiet do grupowego w momencie zakupu biletu dla siebie. Czy ktoś miał styczność z podobną sytuacją? Wolę spytać, zanim zacznę się bawić rezerwacjami, żeby czegoś nie sknocić :)
 Profil Relacje PM off  

#986 PostWysłany: 03 Sie 2016 13:40 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Dobrze się obawiasz. Będziesz musiał być każdej z rezerwacji, aby skorzystać ze zniżki.
 Profil Relacje PM off  

#987 PostWysłany: 03 Sie 2016 13:41 

wszystko zależy od ceny biletów, podaj daty i ceny (jak dla mnie osobna rezerwacja RT dla ciebie i osobna dla narzeczonej i znajomego z wykupieniem wdc standard zwłaszcza jak narzeczona z znajomym też lecą potem RT UK - Polska - UK, no chyba, że bilety po taniości)
 PM off  

#988 PostWysłany: 03 Sie 2016 14:01 

No właśnie bilety są bardzo po taniości :) Ze zniżką wychodzi 148PLN za osobę w weekend co daje mi 300PLN dodatkowego kosztu (muszę zapłacić za oba bilety). W przypadku, w którym zakładałbym osobne konto muszę już zapłacić c.a. 450PLN... zawsze to 150PLN na fish'n'chips z zimnym Ale ;)
 Profil Relacje PM off  

#989 PostWysłany: 03 Sie 2016 14:05 

- ty lecisz Polska - Uk - Polska
- dziewczyna ze znajomym UK - Polska - UK
?

musisz to dokładnie policzyć, czy z tobą oraz twoim wdc czy bez
 PM off  

#990 PostWysłany: 03 Sie 2016 14:19 

Ja leciałbym 17.11 o 6:00 z WAW do LTN
Oni lecieliby 19.11 o 6:00 z WAW do LTN
Razem wracalibyśmy 20.11 o 14:35 z LTN do WAW

Na wstępie - ja lecę służbowo, więc firma odda mi za mój lot.
Opcja I kupuję bilet w jedną stronę na 17.11 z rozszerzeniem WDC do grupowego i płacę 129PLN oraz kupuję bilety dla całej 3 na WAW-LTN-WAW na 19-20.11 i płacę 444PLN - łączny koszt 444PLN + do lutego mam WDC grupowy
Opcja II kupuję bilet sobie w dwie strony na 17-20.11 za 128PLN i kupuję bilety dla mojej i kumpla na 19-20.11 z wykupieniem WDC za 435PLN - łączny koszt 435PLN + kumpel lub moja narzeczona mają roczne konto z WDC
Opcja III jakoś udaje się ogarnąć kogoś, kto może wykupić mi bilety dla mojej i znajomego ze swojego (nie wiem, czy tak można?) konta bez dokupowania WDC za 296PLN - zero dodatkowych profitów, ale zdecydowanie najtańsza opcja :)
 Profil Relacje PM off  

#991 PostWysłany: 03 Sie 2016 14:31 
Awatar użytkownika

niebieski
@Szaweł PW
 Profil Relacje PM off  

#992 PostWysłany: 03 Sie 2016 14:33 

Szaweł napisał(a):
Ja leciałbym 17.11 o 6:00 z WAW do LTN
Oni lecieliby 19.11 o 6:00 z WAW do LTN
Razem wracalibyśmy 20.11 o 14:35 z LTN do WAW

Na wstępie - ja lecę służbowo, więc firma odda mi za mój lot.
Opcja I kupuję bilet w jedną stronę na 17.11 z rozszerzeniem WDC do grupowego i płacę 129PLN oraz kupuję bilety dla całej 3 na WAW-LTN-WAW na 19-20.11 i płacę 444PLN - łączny koszt 444PLN + do lutego mam WDC grupowy
Opcja II kupuję bilet sobie w dwie strony na 17-20.11 za 128PLN i kupuję bilety dla mojej i kumpla na 19-20.11 z wykupieniem WDC za 435PLN - łączny koszt 435PLN + kumpel lub moja narzeczona mają roczne konto z WDC
Opcja III jakoś udaje się ogarnąć kogoś, kto może wykupić mi bilety dla mojej i znajomego ze swojego (nie wiem, czy tak można?) konta bez dokupowania WDC za 296PLN - zero dodatkowych profitów, ale zdecydowanie najtańsza opcja :)

A więc:
- lecisz służbowo i zapewne firma będzie potrzebowała faktury na twoje loty RT, kupujesz osobno z wdc za 128 lub 218 zł bez
- dziewczyna ze znajomym kupują osobno w wykupieniem wdc 1+1 loty 19-20.11 za 435 zł (z tobą łącznie 444 zł + 90 zł wdc grupa)

chyba, że masz pkt do wydania

I nie warto korzystać z pomocy innych, chyba, że rezerwacja za pkt wizz po taniości czy z bonusem, bo ktoś chce się ich pozbyć
 PM off  

#993 PostWysłany: 03 Sie 2016 14:48 

@zulu - PW

@gorny77
- no tak, ja mogę sobie dokupić grupę, choć raczej się nie przyda do końca roku, ale w sumie lepiej mieć niż nie mieć a firma rzeczywiście i tak zwróci
- no właśnie wolałbym zapłacić ciut mniej po listopadzie jest grudzień (czyt. Święta) i trzeba przyoszczędzić co tylko się da :)

Nie mam WCC więc nie mam punktów i w tym przypadku, jeśli ktoś chce się "pozbyć" punktów z chęcią się pod to podłączę :)
 Profil Relacje PM off  

#994 PostWysłany: 03 Sie 2016 14:54 

WDC grupa dokupisz TYLKO podczas rezerwacji dla co najmniej 3 osób, wcześniej ta opcja się nie pojawi, bo Wizzair uważa, że tej opcji nie potrzebujesz i jej nie pokaże
Zaoszczędzisz tylko wtedy, jak ktoś ma wdc grupa, wolne pkt , które zaoferuje do rezerwacji dla waszej 2, 3 i siebie z bonusem np. 50%
 PM off  

#995 PostWysłany: 03 Sie 2016 15:34 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 104 894
Krajów: 14 / 6.5%
Anonymous napisał(a):
WDC grupa dokupisz TYLKO podczas rezerwacji dla co najmniej 3 osób, wcześniej ta opcja się nie pojawi, bo Wizzair uważa, że tej opcji nie potrzebujesz i jej nie pokaże
Zaoszczędzisz tylko wtedy, jak ktoś ma wdc grupa, wolne pkt , które zaoferuje do rezerwacji dla waszej 2, 3 i siebie z bonusem np. 50%

Nie ma czegoś takiego " wolne pkt". Po zalogowaniu się do mywizz, w Historii konta Wizz jest Bieżące saldo wyrażone w PLN. Są to konkretne środki do wydania na loty i inne zakupy.
 Profil Relacje PM off  

#996 PostWysłany: 03 Sie 2016 15:35 
Awatar użytkownika

niebieski
@jack.strong przez wolne pkt. @gorny77 rozumie że ktoś ma punkty na koncie Wizz i nie ma zamiaru na razie kupować biletów przez co może zrobić rezerwacie dla innej osoby i zapłacić nimi za lot
 Profil Relacje PM off
Szaweł lubi ten post.
Szaweł uważa post za pomocny.

#997 PostWysłany: 03 Sie 2016 15:37 

Ależ SĄ: co pewien czas ktoś tu oferuje je do sprzedaży z bonusem, nazbiera np. pkt na koncie mywizz za 1000 zł, których za niedługo np. mija okres ważności i proponuje je forumowiczom do ich rezerwacji za np. 500 zł
Życia nie znasz ;) :) (mi osobiście było by szkoda, bo jak się policzy ile trzeba wydać, by mieć 1000 zł w pkt = 50000 zł zakupów bezgotówkowych)
 PM off  

#998 PostWysłany: 03 Sie 2016 15:54 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 104 894
Krajów: 14 / 6.5%
Anonymous napisał(a):
Ależ SĄ: co pewien czas ktoś tu oferuje je do sprzedaży z bonusem, nazbiera np. pkt na koncie mywizz za 1000 zł, których za niedługo np. mija okres ważności i proponuje je forumowiczom do ich rezerwacji za np. 500 zł
Życia nie znasz ;) :) (mi osobiście było by szkoda, bo jak się policzy ile trzeba wydać, by mieć 1000 zł w pkt = 50000 zł zakupów bezgotówkowych)

Środki na koncie mywizz są ważne przez 12 miesięcy od zamiany punktów z konta Raiffeisen na PLN na konto mywizz. Mamy mnóstwo czasu aby wydać 1000PLN. Chyba że ktoś kupuje tylko loty po 39PLN i lata tylko sam?
 Profil Relacje PM off  

#999 PostWysłany: 03 Sie 2016 16:00 

Pkt ważne są w zależności od pochodzenia 6-miesięcy, 12 miesięcy, 24 miesiące i bezterminowo "nigdy"
Mi tego nie tłumacz, ja to wiem, a ty "życia nie znasz" np. ktoś ma KK z dużym limitem i dokonuje np. służbowo wielu płatności za spore kwoty z dodatkowym dla siebie bonusem
 PM off
AndrzejGdz uważa post za pomocny.

#1000 PostWysłany: 04 Sie 2016 14:11 
Awatar użytkownika

Witam !!!

Mam zabukowany bilet Wizzair na powrót 21.08.2016 Sztokholm Skavska - Gdańsk.
Jeżeli wyjdzie tak ze muszę zostać jeszcze kilka dni w Sztokholmie i powrót się opóźni to jakie mnie czekają koszty jeżeli zamiast 21.08.2016 będę wracał 25.08.2016 ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 232  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 2 gości