Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 232  Następna
Autor Wiadomość
#961 PostWysłany: 22 Lip 2016 16:12 

A tak to wygląda na stronie Wizzair

Załączniki:
skavsta.PNG
skavsta.PNG [ 14.64 KiB | Obejrzany 1247 razy ]
 PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#962 PostWysłany: 23 Lip 2016 14:13 

Mam pytanie. Czy jeżeli członkostwo WIZZ jest na mojego brata, można je przepisać na mnie? bo jeszcze mamy ważne, chciałam kupić bilet ze zniżką, ale moj brat nie będzie leciał ze mną, a nie opłaca mi się kupować nowego członkostwa
 Profil Relacje PM off  

#963 PostWysłany: 23 Lip 2016 14:14 
Awatar użytkownika

Loty: 396
Kilometry: 545 460
Krajów: 40 / 18.7%
srebrny
Nie.

#964 PostWysłany: 23 Lip 2016 20:55 

Czasem opłaca się kupić dwa bilety ze zniżką na Ciebie i brata, mimo, że brat nie leci. Zobacz jaka jest różnica.

#965 PostWysłany: 24 Lip 2016 17:48 

Loty: 8
Kilometry: 10 238
Krajów: 2 / 0.9%
Annajagoda napisał(a):
Mam pytanie. Czy jeżeli członkostwo WIZZ jest na mojego brata, można je przepisać na mnie? bo jeszcze mamy ważne, chciałam kupić bilet ze zniżką, ale moj brat nie będzie leciał ze mną, a nie opłaca mi się kupować nowego członkostwa

Wątpliwe żeby tak było. Ludzie by kombinowali z przepisywaniem członkostwa :)
Wizz club standard jest dla właściciela i osoby towarzyszącej na zniżki na bilety, ale warunek muszą lecieć razem.
 Profil Relacje PM off  

#966 PostWysłany: 24 Lip 2016 17:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
gregor-uk napisał(a):
ale warunek muszą lecieć razem.

Nie muszą
 Profil Relacje PM off  

#967 PostWysłany: 24 Lip 2016 18:02 

niebieski
gregor-uk napisał(a):
Wizz club standard jest dla właściciela i osoby towarzyszącej na zniżki na bilety, ale warunek muszą lecieć razem.

Trochę nie tak.Lecieć osoba posiadająca WDC nie musi,ale aby towarzysz mógł korzystał z jej zniżki WDC właściciel musi kupić bilet też dla siebie.Opłacalne tylko przy najtańszych biletach ;)
 Profil Relacje PM off  

#968 PostWysłany: 26 Lip 2016 16:28 

Witam po dłuższej przerwie :).

Mam bilet dla siebie i byłej dziewczyny, była dziewczyna nie leci :D ale ma lecieć kumpel zamiast niej.
Jak to najlepiej ugryźć?
Zmiana nazwiska - ponad 400zł.
Dokupić do istniejącej rezerwacji pasażera (tak żeby skorzystać z klubu) nie można (120pln).
Musiałbym kupić dla siebie jeszcze jedno miejsce i dla kolegi (240pln)
Zakup biletów bez klubu (220pln) - niby nie majątek, ale mam trochę złotówek na koncie wizz i chciałbym je wykorzystać.
Tylko wtedy wygenerowałbym dwie rezerwacje które nie polecą, których nie mogę anulować z uwagi na zbyt wysoki koszt, a to już trochę chamstwo.

Wiem, że online się tego nie załatwi, ale może ktoś ma pozytywne wrażenia z infolinii? Wolę to sprawdzić przed wydaniem majątku na połączenie.

#969 PostWysłany: 26 Lip 2016 16:47 

niebieski
Nic więcej ponad to co sam rozpracowałeś nie da się wymyślić.Kup bilet koledze bez WDC(bez wykupu miejsc siedzicie raczej osobno) lub nowe 2 bilety dla was obu (losowe miejsca obok siebie)Infolinia chyba innej opłacalnej opcji też nie jest w stanie zaproponować ;)
 Profil Relacje PM off  

#970 PostWysłany: 26 Lip 2016 16:50 

Jedyne co się da to nie wydać majątku na ich infolinię (wpisz w szukaj np. słowo maltański w połączeniu ze skype czyni "cuda cenowe")
Cała reszta NIE DO ZAŁATWIENIA BEZ DOPŁATY!!!

A i jest spory temat, nie trzeba zakładać nowego
 PM off  

#971 PostWysłany: 27 Lip 2016 08:43 

Loty: 8
Kilometry: 10 238
Krajów: 2 / 0.9%
miriam napisał(a):
gregor-uk napisał(a):

Trochę nie tak.Lecieć osoba posiadająca WDC nie musi,ale aby towarzysz mógł korzystał z jej zniżki WDC właściciel musi kupić bilet też dla siebie.Opłacalne tylko przy najtańszych biletach ;)

No tak w sensie że musi kupic bilety dla siebie też :) Na to samo wychodzi :)

Ostatnio edytowany przez michzak, 27 Lip 2016 09:57, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#972 PostWysłany: 27 Lip 2016 09:58 

złoty
I jak zwykle podnieśli ceny biletów w odniesieniu do cen wczorajszych.
Ceny na interesującej mnie trasie "poszły" w górę o 30%.
 Profil Relacje PM off  

#973 PostWysłany: 27 Lip 2016 10:05 

Nie potwierdzam, promocja trwa już 9 godzin i mogłeś równie dobrze przespać, a ktoś w międzyczasie wykupił te tańsze (z moich obserwowanych NIC nie zdrożało, sam kupiłem 4 x Cypr)
 PM off
zulu lubi ten post.

#974 PostWysłany: 27 Lip 2016 10:07 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
@gorny77 Przy każdym promo Wizza jest ten sam debilny tekst "wczoraj było taniej". Tylko nie rozumiem czemu ktoś nie kupił wczoraj albo nie poczeka do jutra. Nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć że w Wizz nie wszystkie bilety są w tej samej cenie. Jak tańsze zostały sprzedane to zostają droższe. Trzeba było nie czekać tylko kupować ale masakryczna ilość ludzi nie może tego zrozumieć.
 Profil Relacje PM off  

#975 PostWysłany: 27 Lip 2016 10:10 

łagodnie i lepiej zabrzmi "głupi", ale głównie ma to miejsce w anonimowych komentarzach na SG
 PM off  

#976 PostWysłany: 27 Lip 2016 10:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Przy ostatnim promo z 19 lipca na loty do i z GB wystarczyło zweryfikować dostatecznie odległy termin by stwierdzić że obniżka była. Czym bliżej lotu tym zainteresowanie większe to i bilety szybciej schodzą a potem są komentarze że "jest drożej niż wczoraj"

ps. chciałem napisać "dzieci facebooka" ale .... połowa i tak by nie zrozumiała. :lol:
 Profil Relacje PM off  

#977 PostWysłany: 27 Lip 2016 10:19 

złoty
@górny77
@zulu

Źle mnie zrozumieliście.
To jest tylko moje stwierdzenie.

Kupuję dużo biletów i wiem jak "poprawnie" zmieniają się ceny biletów
Nie ubolewam z tego powodu bo wczoraj pokupowałem na moją trasę po 10 biletów na każdą trasę.
Dzisiaj rano około 7 sprawdzałem i obniżyli cenę poprawnie po to aby podwyższyć je o te 30%.
Nie sądzą aby na tych trasach ktoś w ciągu dwóch godzin wykupił aż tak dużo biletów.

Jak nie do końca czegoś rozumiecie to wstrzymajcie się z wyrażaniem negatywnej opinii.
 Profil Relacje PM off  

#978 PostWysłany: 27 Lip 2016 10:23 

ceny zmieniono po 00:01, chcesz to wymyślaj teorie spiskowe takie czasy, ale kto obserwował tak jak ja Larnakę w listopadzie będzie miał podobne odczucia, bo ja kupiłem w nocy za pkt x 4, też zapewne napisze, że zdrożały (a i mi ktoś podkupił w nocy inny tani termin na tej trasie i zmuszony byłem zmienić termin)
Tyle, bo mamy OT
 PM off  

#979 PostWysłany: 27 Lip 2016 10:31 
Awatar użytkownika

niebieski
@walerek Nikt nie pije tu do Ciebie personalnie. Omawiamy pewną zasadę, która jest powszechnie znana.

Bierz pod uwagę że info o promocji dostaje dziesiątki a może i setki tysięcy ludzi. Cześć z nich czeka na jakąś promocje i wtedy decyduje się na zakup biletu. Cześć z nich czeka i z dnia na dzień odwleka zakup bo "może będzie taniej". Są też tacy co kupują i płacą a cena ma dla nich mniejsze znaczenie bo interesuje ich połączenie w określonym terminie.
Samolot ma określoną liczbę miejsc. Wizz sprzedaje część biletów z upustem np (liczby z sufitu)5 szt. - 75 %, 9 szt.- 50 %, 12 szt. - 25 % a reszta w cenie normalnej a nawet po dniu X (np. 30 lub 14 dni do lotu) cena może iść w górę. Jak zejdą bilety z największym promo to pozostają już te droższe i tak jest i było. Wczoraj było taniej dziś część osób kupiła bilety i te z promo wyszły już z mody. Pozostały te droższe i to cała tajemnica.
 Profil Relacje PM off
matbob1990 lubi ten post.

#980 PostWysłany: 27 Lip 2016 17:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Prawda jest jak zwykle po środku :)
Faktem jest, że w ostatnich czasach Wizz bardzo dymnamicznie zmienia swoje ceny i czasami nie ma to bezpośredniego związku z zapełnieniem samolotu. Na obserwowowanych kilku kierunkach mam nieustanną sinusoidę cenową.
To, że zwiększają część cen przy okazji promo -20% też jest niestety faktem, a można to sprawdzić przechodząc do przydziału miejsc.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 232  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość