Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: OT, tytuł
#1 PostWysłany: 12 Lip 2016 19:14 

Nie rozumiem jednej rzeczy Panie @becek. Najpierw w poście:
brytyjczycy-zdecydowali-o-brexit,18,96257&p=783895&hilit=s%C5%82upska#p783890
piszesz tak:
becek napisał(a):
i zagadka tylko do Prawdziwych Polaków
Prezydent Słupska niejaki Pan Biedroń, dostał zapytanie od jakiegoś "prawicowego szura" ile gniazdek znajduje sie w magistracie
i teraz
ilu urzędników dodatkowo zatrudnił Biedroń do ich policzenia( bo przecież ci co są to są zajęci innymi sprawami) i jakie koszty tego poniósł ?

Potem jednak, na mój komentarz, że wcześniej na zawołanie "lewicowego szura" liczył krzyże, już nie odpowiadasz... (link do źródła, które powinno wzbudzić Twoje zaufanie: http://www.tvn24.pl/pomorze,42/w-slupsk ... 78314.html). To jak to w końcu jest? Coś Cię oburza, piszesz o tym krytycznie, prześmiewczo, po czym po wskazaniu że niestety strzeliłeś sobie w kolano zapada cisza? Tak po prostu? Żadnej reakcji, nie będzie mema z tej okazji?

Druga sprawa, to 500+, które Tobie przeszkadza. Nie przypominam sobie byś z taką pogardą wypowiadał się na temat przeznaczania środków na produkcję stworzeń z laboratoriów, na promocję odmienności seksualnej albo na finansowanie agencji ds. poszukiwania faszystów w kościołach i na parafiach.
Gdzie jest w takim razie faktyczny podział? Na linii 500+/ in vitro, na linii liczenie krzyży/ liczenie gniazdek, czy może po prostu uprośćmy sprawę i przyznajmy, że na linii konserwatyzm światopoglądowy/ owsiakowe róbta co chceta? Bez uzgodnienia podstaw, do niczego ta dyskusja prowadzona na wielu polach i przez wielu uczestników, nie doprowadzi.
 PM off
Kamil uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 12 Lip 2016 19:27 
Awatar użytkownika

srebrny
@Don_Bartoss
Bartek Ty wielu rzeczy nie rozumiesz, przykro mi ale nie pomogę Ci w tym
i nie widzę w swoim wpisie żadnej pogardy
a możesz wyjaśnić co znaczy
Cytuj:
produkcję stworzeń z laboratoriów
?
bo my tu o chomikach czy innych gryzoniach nie rozmawiamy,pomyliłeś tematy

a co do liczenia krzyży
lewak lewakowi by tego nie zrobił, chodzi o pokazanie w złym świetle Biedronia, stawiam na prawicowego szura ;)

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
ewaolivka lubi ten post.

#3 PostWysłany: 12 Lip 2016 19:33 

niebieski
@becek masz rację! @Don_Bartoss ma na myśli dzieciaki, które nie uszczęśliwiłyby rodziców, gdyby nie te "laboratoria". Przykre :(
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Lip 2016 19:37 
Awatar użytkownika

srebrny
@Don_Bartoss
Bartek a Ty jak spotkasz Człowieka z in vitro to powiesz mu w twarz ze jest laboratoryjnym stworzeniem czy tylko przy klawiaturze jesteś taki chojrak?
w Twoim banku się nie obsługuje takich laboratoryjnych stworzeń? obsłużysz takie stworzenie? czy powołasz się na klauzulę sumienia?
ale jak znam życie jak widzisz pieniądze to poglądy idą do kieszeni...

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Lip 2016 19:41 

becek napisał(a):
@Don_Bartoss
Bartek a Ty jak spotkasz Człowieka z in vitro to powiesz mu w twarz ze jest laboratoryjnym stworzeniem czy tylko przy klawiaturze jesteś taki chojrak?

Generalnie to mu powiem, jeśli będzie zainteresowany moją opinią, że nie jestem zwolennikiem takiego postępowania. Przecież taki człowiek nie jest temu winny, że powstał w sposób nienaturalny. Nie myl ofiary ze sprawcą.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 12 Lip 2016 19:43, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#6 PostWysłany: 12 Lip 2016 19:42 
Awatar użytkownika

srebrny
to jednak Człowiek? nie "laboratoryjne stworzenie"?
spowiadasz się z tego?
bo powinieneś

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Lip 2016 19:44 
Awatar użytkownika

Loty: 422
Kilometry: 755 674
Krajów: 80 / 37.4%
HON fly4free
Gdzie jest moderacja? ;) Czy tylko moim zdaniem dyskusja odbiega od tematu??
Proponuje stworzyć wątek "Polak - katolik vs zgniły liberał", gdzie każdy będzie mógł się wypowiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Lip 2016 19:47 

@becek, tak się przyjmuje. Z pokorą podchodzę do reguł tego świata.
@igore, fakt. Trochę w tym mojej winy. Sorry.
 PM off  

#9 PostWysłany: 12 Lip 2016 19:50 
Awatar użytkownika

srebrny
@igore
nie wywołuj wilka z lasu
sobie rozmawiamy, samo się wyprostuje ;)

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Lip 2016 19:52 
Awatar użytkownika

Loty: 422
Kilometry: 755 674
Krajów: 80 / 37.4%
HON fly4free
@becek Ja przeciwko takim rozmowom nic nie mam, ale wolę je widzieć w odpowiednim temacie ;)
Poza tym, dla mnie dyskusje światopoglądowe na forum nie mają sensu. Lepiej się spotkać przy wódce, pogadać, ewentualnie dać sobie po gębie - wtedy dyskusja smakuje lepiej :D
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Lip 2016 21:27 

niebieski
becek napisał(a):

tak tylko ze jak coś Ci się stanie to jedziesz do szpitala, i jesteś leczony z podatków ludzi którzy nie experymentuja na sobie
podpisz glejt ze sie zrzekasz ubezpieczenia albo plac je x 500%

A to można się zrzec? I nie płacić składek, skoro tak? Jutro rano to robię- pokaż mi tylko procedurę.
Można?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 12 Lip 2016 21:33 
Awatar użytkownika

srebrny
no jasne, tylko placic musisz dalej
w sumie to powinno byc jak z OC
palisz-+100% skladki zdrowotnej
pijesz, znowu +100%
narkotyzujesz sie +500%
i wtedy róbta co chceta

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Lip 2016 21:37 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
becek napisał(a):
pijesz, znowu +100%
narkotyzujesz sie +500%
i wtedy róbta co chceta

A może powinno być całkowicie odwrotnie czyli wolność i dobrowolność ubezpieczenia zamiast jego przymusu !!!
Piję, palę, zażywam bo lubię i chce ale nie płacę nic i nie leczcie mnie bo nie chcę a jak zachcę to się prywatnie ubezpieczę. Za ile ? za tyle ile na rynku wyjdzie najniższa taksa między ubezpieczycielami przy ofercie dla pijaków narkomanów i palaczy. Nie pomyślałeś że tak można ? Pewnie nie ! Bo socjalizm albo śmierć !
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 12 Lip 2016 21:42 

niebieski
becek napisał(a):
pijesz, znowu +100%
narkotyzujesz sie +500%
i wtedy róbta co chceta

Troszkę konsekwencji, towarzysze! Chociaż troszkę!

Pokaż mi procedurę i przytocz przepis, który umożliwia zrzeczenie się przydzielonego ubezpieczenia zdrowotnego na terenie RP.

Rozczulające i jakie typowe dla czerwonych "możesz się zrzec, ale musisz płacić" :D
Otóż nie, nie możesz się zrzec.

"Powinno być jak z..." to nie Twoja towarzyszu sprawa, tylko moja.
Bo widzicie, towarzyszu- nawet mamy wątek na forum o tym- w prywatnych, normalnych ubezpieczeniach są punkty regulaminu o wyłączeniach w przypadku umyślnego działania ubezpieczonego.
I ubezpieczony, co ciekawe, nie jest traktowany jak zagrodowe bydełko tylko wie doskonale, kiedy i jakie ma ubezpieczenie. Mało tego, może z niego zrezygnować lub nie kupować wcale.

A tutaj, wot, rzeczywistość. Musisz dbać o siebie bo jeszcze inni będą płacić za leczenie. :D

Teraz już 25% kpiny na bok, bo poważnie się takich tekstów brać nie da, ale czy zdajecie sobie orędownicy komunizmu sprawę z tego, tak normalnie, przyziemnie, na spokojnie... że własne zdrowie, własne ciało, to jest chyba najbardziej intymna sprawa każdego człowieka?
Właśnie o tym mówicie, kiedy dyskutuje się akurat o aborcji. Tak tylko to wtrącam dla porównania i pokazania skali czerwonej hipokryzji, przy której Himalaje to są malutkie pagórki.

Moje ciało, moja decyzja czy jakoś tak. Dzwoni coś gdzieś? To jak, Twoje czy nie Twoje?

Czy naprawdę nie widzicie skali bezsensu, jaką tutaj serwujecie, takimi poglądami? Nie masz prawa postępować ze swoim ciałem i zdrowiem tak, jak chcesz- nawet jeśli chcesz postępować "nieoptymalnie"- bo... ktoś za to płaci w podatkach? Seriously? Jak nisko trzeba upaść, żeby mieć o ludziach takie zdanie? A "nieoptymalnie" postępuje każdy z nas.
Kto ostatnio wypił coca-colę? Zjadł za dużo kalorii kilka dni pod rząd? Kto mieszka w Krakowie i wdycha smrody porównywalne z tym paleniem? Nie wolno tego robić, bo podatnicy płacą...! Puknijcie się w głowę, chociaż lekko. Może akurat się uda, jeśli wszystko inne już zawodzi...

Dramat.

Ostatnio edytowany przez john_doe, 12 Lip 2016 21:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
zulu lubi ten post.

#15 PostWysłany: 12 Lip 2016 21:43 
Awatar użytkownika

niebieski
MaSell napisał(a):
becek napisał(a):

Zabieranie bez dawania niczego w zamian to przestępstwo. Kradzież.
Tylko w Kodeksie karnym zapomnieli dodać * - nie dotyczy państwa
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 12 Lip 2016 21:43 
Awatar użytkownika

srebrny
zulu napisał(a):
becek napisał(a):
pijesz, znowu +100%
narkotyzujesz sie +500%
i wtedy róbta co chceta

A może powinno być całkowicie odwrotnie czyli wolność i dobrowolność ubezpieczenia zamiast jego przymusu !!!
Piję, palę, zażywam bo lubię i chce ale nie płacę nic i nie leczcie mnie bo nie chcę a jak zachcę to się prywatnie ubezpieczę. Za ile ? za tyle ile na rynku wyjdzie najniższa taksa między ubezpieczycielami przy ofercie dla pijaków narkomanów i palaczy. Nie pomyślałeś że tak można ? Pewnie nie ! Bo socjalizm albo śmierć !

niestety ale to przeczy nowoczesnemu panieństwu
bo jak jest np. wypadek to służby jada i ratują
no i ratują , ratują a na końcu się okażę ze byli sami nieubezpieczeni i kto za to zapłaci?
ranni powiedzą ze nie chcieli pomocy a ze byli nieprzytomni...
stad wszyscy płacą a ci co jada po bandzie niech płacą więcej, będzie uczciwie jak właśnie w OC

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 12 Lip 2016 21:47 
Awatar użytkownika

becek napisał(a):
będzie uczciwie jak właśnie w OC

Ubezpieczenie OC to prywatne firmy, które konkurują o klienta. Nie państwo i jego instytucje . No i jak sam zauważyłeś, to jest uczciwe.

#18 PostWysłany: 12 Lip 2016 21:49 
Awatar użytkownika

srebrny
PZU tez?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 12 Lip 2016 21:51 
Awatar użytkownika

niebieski
becek napisał(a):
zulu napisał(a):
becek napisał(a):
pijesz, znowu +100%
narkotyzujesz sie +500%
i wtedy róbta co chceta

niestety ale to przeczy nowoczesnemu panieństwu
bo jak jest np. wypadek to służby jada i ratują
no i ratują , ratują a na końcu się okażę ze byli sami nieubezpieczeni i kto za to zapłaci?
ranni powiedzą ze nie chcieli pomocy a ze byli nieprzytomni...
stad wszyscy płacą a ci co jada po bandzie niech płacą więcej, będzie uczciwie jak właśnie w OC
Becek wybacz ale Ty jesteś komunistą pierwszej wody. Chłopie Państwo to dla Ciebie złoty cielec. i nie pisze tego obrażając Cię tylko takie są Twoje poglądy. Wiesław Gomółka wiecznie żywy.

Mi chodzi o to co @john_doe czyli chcę mieć PRAWO decydowania o samym sobie. Nie chce żeby mnie leczyć bo mam taki kaprys, nie chcę płacić składek przymusowych tylko wybrać sobie dobrowolnie ubezpieczyciela, który zaoferuje mi NAJLEPSZE warunki, nie chcę by ktoś zabraniał mi robić czegoś co nie krzywdzi innych i nie jest zabronione Kodeksem Karny. Tu chodzi o elementarną wolność człowieka.
Ty swoimi poglądami chcesz zmusić innych do robienia tego co uważasz za słuszne. Nie interesuje Cię ich zdanie. Nie interesują Cię ich przekonania. Mają robić tak bo ty tak uważasz. To komuna czystej formy. Opanuj się. I to jest cała idea i przyczyna Brexitu tylko niestety do takich ja Ty to NIE DOCIERA.
 Profil Relacje PM off
john_doe lubi ten post.

#20 PostWysłany: 12 Lip 2016 21:56 
Awatar użytkownika

becek napisał(a):
PZU tez?

A co ma do rzeczy struktura właścicielska? Nie widzisz różnicy pomiędzy możliwością wyboru z kilkunastu konkurujących firm, w tym PZU kiedy posiadasz auto i chcesz je użytkować na drogach publicznych, a przymusem płacenia na ZUS czy NFZ bez względu na okoliczności? Ta sama sytuacja z bankowością. Możesz, ale nie musisz mieć konta w banku. Możesz, ale nie musisz go zakładać w PKO.

PZU ani PKO nie jest państwowe. Ty też możesz być ich właścicielem jeżeli zapragniesz.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości