Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Cze 2016 09:37 

Cześć, Jesteśmy 30 lenią parą i wymarzyła nam się Islandia. Z różnych względów może bo tyć sierpień najlepiej tak aby wchłonął 15 sierpnia - dzień wolny od pracy. Wstępnie zakładaliśmy lot z Warszawy 7 -22 sierpnia.
Planujemy wypożyczyć samochód i nocować w namiocie i zwiedzić ile się da - nie tylko do około wyspy.

Ktoś zainteresowany?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 08 Lip 2016 22:10 

Mamy bilety od 12 sierpnia do 22 sierpnia. Lecę z 16 letnią córką. Tak jak Wy chcemy wynająć samochód i nocować w namiocie. Podaję maila do kontaktu - dorotakaluga@gmail.com
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Lip 2016 10:11 

Loty: 12
Kilometry: 25 951
Krajów: 5 / 2.3%
Jak szacuje cie koszty na miejscuu?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Lip 2016 13:15 

Generalnie nie bedzie do wyjazd budzetowy, a bardziej szczegułowy plan jak narazie jest in progress.
Największym kosztem wyjazdu zakładam, że bedzie samochód. Koszt od 8 do 21 do okołó 7,7 tyś PLN.
Samochodzik to Nissan Terrano Diesel.

-- 11 Lip 2016 13:21 --

innym kosztem jest paliwo. Planujemy objechać całą wyspę i czesto zbaczać gdzieś w bok czyli około 2000 km będzie i jak uwzględnimy średnie spalanie i ceny paliwa trzeba na ten cel zaplanować 1700 - 2000 PLN wręcz zakłądajac, że będzie więcej z racji jazdy po gruntowych drogach czy wzrosty ISK, która powoli ale systematycznie rośnie.

-- 11 Lip 2016 13:32 --

Co do noclegów raczej nastawiamy się na budżetowy pobyć - w namiocie, na polach namiotowych albo na dziko - jest to legalne.
Z wyzywieniem też racej planowalibyśmy we własnym zakresie - choć lokalnych specjałów też chemy popróbować.

Na chwile obecną ponieważ dopiero budujemy liste rzeczy które chcemy zobaczyć ciężko mi jest oszacować koszt dodatkowych atrakcji i biletów wstepu, a to moze też być znaczny wydatek bo chociażby samo zwiedzanie lodowca koszt około 600 pln czy Blue Lagoon około 250PLN za osobę.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Lip 2016 08:32 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 29 684
Krajów: 10 / 4.7%
Hej.
W 2 tygodnie na pewno zrobicie więcej niż 2000 km. W zeszłym roku podczas naszej podróży dookoła wyspy (bez Fiordów Zachodnich) zrobiliśmy prawie 3200 km :)
Cena paliwa jest minimalnie wyższa niż w zeszłym roku.
Atrakcje generalnie są bezpłatne, jedynie gdzie nam się trafiło zapłacić to przy jeziorze wulkanicznym Kerid (2 Euro) i małych zbiornikach z termalną wodą gdzie wrzucało się do skrzyneczek "co łaska", na Blue Lagoon nie byliśmy ale macie tańsze alternatywy np. http://www.myvatnnaturebaths.is/en.
Zwiedzanie lodowca - nie wiem czy dobrze zrozumiałem, chodzi Ci o wejście do jaskini lodowej? Jeżeli tak, to już mogę Ci powiedzieć, że szanse w sierpniu będą wręcz zerowe - a to ze względu na zbyt wysokie temperatury i ryzyko zawalenia się jaskini.

pozdrawiam,
Bart

#6 PostWysłany: 14 Lip 2016 08:52 

@bart89 dzięki za informacje - z dystansem mamy domową dyskusje ja mowie że będzie więcej luby że mniej tych kilometrów wykręcimy ;). Dzięki też za sugestia do pozostałych. Szczególnie alternatywę dla Blue Lagoon. Swoja drogą Twoja fotorelacja też dostarczyła kilku inspiracji.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Lip 2016 07:03 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 29 684
Krajów: 10 / 4.7%
Mam nadzieję, że informacje trochę ułatwią planowanie wyjazdu :)
Przejechanych kilometrów na 110% będzie więcej, Twój luby zakład przegra jeśli się założycie :P
Cieszę się, że nasza fotorelacja dostarczyła Wam inspiracji :)

Islandia przyciąga do siebie i po powrocie nie pozwala o sobie zapomnieć :) Nie będziecie zawiedzieni ;)

pozdrawiam,
Bart
Artycjusz lubi ten post.

#8 PostWysłany: 24 Lip 2016 11:14 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 58 556
Krajów: 14 / 6.5%
No. Od razu sobie więcej km załóżcie, bo tyle to my zrobiliśmy w zeszłym roku w tydzień, nie objeżdżając nawet wyspy dookoła, bo ze względu na brak czasu zwiedziliśmy tylko południe, zachód i połowę pólnocy, po czym przecięliśmy wyspę terenową drogą. Od razu ostrzegam. Unikajcie jak ognia drogi F35 jeśli wcześniej mocno padało, albo właśnie pada. Ciężko ją przejechać ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość