Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 232  Następna
Autor Wiadomość
#921 PostWysłany: 06 Lip 2016 14:46 

Takie pytanko mam - zrobiłem rezerwację dla siebie i 3 osób, płatność z konta Wizz. Teraz chcą lecieć jeszcze 2 osoby i chcę zapłacić punktami Wizz, a jest to możliwość tylko jak dodam siebie do rezerwacji. To nie będzie problem jak na jeden lot będę miał wykupione dwa bilety?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#922 PostWysłany: 06 Lip 2016 14:48 

Loty: 24
Kilometry: 30 624
Krajów: 2 / 0.9%
Nie będzie, na wszelki wypadek na jeden z tych lotów możesz się nie odprawiać.
 Profil Relacje PM off  

#923 PostWysłany: 06 Lip 2016 14:50 

Tylko tak to możesz załatwić tj. Musisz byc i na tej rezerwacji
Mogą Cię powiadomic, że masz 2 rezerwacje na ten sam lot, ale to ignorujesz
 PM off  

#924 PostWysłany: 06 Lip 2016 15:36 

Ok czyli generalnie żadnych kar itp nie ma? Na bramkach też żadnego problemu przy skanowaniu karty pokładowej nie będzie? Po prostu na ten drugi lot nie będę robił nawet odprawy i powinno przejść?
 Profil Relacje PM off  

#925 PostWysłany: 06 Lip 2016 15:39 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Nie, nie będzie kłopotu

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#926 PostWysłany: 07 Lip 2016 11:42 

Loty: 192
Kilometry: 231 698
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Czy ktoś ma teraz jakiś problem z płatnością na stronie Wizzair? Kupowałem lot z użyciem vouchera, teraz o dziwo muszę dopłacić przy robieniu odprawy (pewnie dlatego, że funt spadł) i płatność ma status oczekuje. Próbowałem dwoma kartami i nawet nie próbuje blokować kwoty. W razie problemów dzwonić na polską infolinie czy płatną?
 Profil Relacje PM off  

#927 PostWysłany: 07 Lip 2016 12:21 

niebieski
@radko93 Zazwyczaj najpierw warto spróbować uzyskać pomoc dzwoniąc na polski numer.Jak trafi się na kogoś życzliwego to można wiele załatwić,jak się nie ma szczęścia to zawsze zostaje druga opcja ;)
 Profil Relacje PM off  

#928 PostWysłany: 07 Lip 2016 13:26 

Cześć,
Mam pytanie odnośnie Wizz Discount Club. Szukałem, ale nie dostałem konkretnej odpowiedzi..

Mam wykupione członkostwo na 6 osób.
Kupiłem bilety dla 4 osób (w tym ja) i chciałbym dokupić kolejne 2 bilety dla znajomych dokładnie na te same loty po promocyjnej cenie - jest taka możliwość czy jest to już niemożliwe i trzeba płacić pełną stawkę?

EDIT: dobra chyba nic z tego nie będzie, bo wyczytałem, że właściciel członkostwa musi być nie tyle co podczas lotu, ale każdej rezerwacji lotu :? (dobrze piszę?)

Ostatnio edytowany przez Canis, 07 Lip 2016 13:56, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#929 PostWysłany: 07 Lip 2016 13:35 

srebrny
Niemożliwe. Musisz być ty na każdej rezerwacji, aby pokazały się ceny dla WDC.
 Profil Relacje PM off
Canis uważa post za pomocny.

#930 PostWysłany: 07 Lip 2016 13:48 

niebieski
@Canis Teraz masz dwie możliwości(zależy,która opcja korzystniejsza cenowo)1.Kupić znajomym 2 bilety bez zniżki 2)Kupić 3 bilety ze zniżką WDC w tym jeden ponownie dla siebie. Policz co wyjdzie taniej.
 Profil Relacje PM off
Canis uważa post za pomocny.

#931 PostWysłany: 07 Lip 2016 13:58 

@Misiatek @miriam

ok, dzięki.. właśnie zauważyłem to przed chwilą przy rezerwacji, szkoda.
Trzecia opcja jest żeby kupili członkostwo na 2 osoby i ta będzie chyba najtańsza :)
 Profil Relacje PM off  

#932 PostWysłany: 07 Lip 2016 14:12 

niebieski
@Canis Przy łącznej cenie 278 PLN RT zdecydowanie trzecia opcja,a jak im się spodoba taki wyjazd to z całorocznego członkostwa pewnie jeszcze nie raz skorzystają ;)
 Profil Relacje PM off  

#933 PostWysłany: 07 Lip 2016 16:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Pytanie pokrewne. Chcialbym dopisac 2 nowe osoby do zrobionej uprzednio rezerwacji z Wizz Discount Club. Jak juz wiem jest to niemozliwe, wiec robię nową rezerwację: ja + 2 nowe osoby ponownie korzystając z WDC, bo mi sie to bardziej oplaca niz 2 bilety bez WDC. Mam zatem dwa bilety na jeden lot na siebie. Moje pytanie: czy mogę się odprawić dwa razy, aby z drugiej rezerwacji wyciagnac prawo do bezplatnego malego bagazu podrecznego? W ten sposob stracona kasa pojdzie na dodatkowy maly bagaż. Dobrze myślę?
 Profil Relacje PM off  

#934 PostWysłany: 07 Lip 2016 16:38 

Mozesz się odprawic na obu rezerwacjach, ale nie skutkuje to prawem do drugiego bagazu (bagaz przysluguje fizycznie danemu pasażerowi, na tej zasadzie mamy prawo nie leci pasazer nie leci bagaż)
Rozwiązanie: wykupujesz za pkt wizz pierwszeństwo wejscia i wraz z nim masz drugi maly bagaż podręczny
 PM off  

#935 PostWysłany: 07 Lip 2016 17:20 

niebieski
@ofer Pierwszeństwo wejścia na pokład daje drugi mały bagaż ale jego wymiary są ciut inne niż pierwszego , mianowicie:
PASAŻEROWIE Z PIERWSZEŃSTWEM WEJŚCIA NA POKŁAD

mogą wnieść 1 dodatkowy przedmiot osobisty oprócz bezpłatnego małego lub płatnego dużego bagażu podręcznego.

Dodatkowym przedmiotem osobistym może być torebka, torba z laptopem lub aparatem, których wymiary nie przekraczają 40 x 30 x 18 cm.
Tak czy owak jest to często dobre rozwiązanie zwłaszcza,że raczej nikt się nie upiera aby w torbie z laptopem był koniecznie laptop ;)
 Profil Relacje PM off  

#936 PostWysłany: 07 Lip 2016 17:57 

A z praktyki jak juz wielokrotnie pisałem wizzair póki co nie ma wzornika na ten dodatkowy bagaz i tak naprawdę nie może tylko przekroczyć wymiaru malego bagażu podręcznego i na pokladzie trafic pod siedzenie
Wielokrotnie sprawdzone, przestałem wykupywać nadawany bo szkoda czasu na lotnisku i z 2 malymi można się rozsądnie spakować
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#937 PostWysłany: 08 Lip 2016 07:30 
Awatar użytkownika

srebrny
ofer napisał(a):
Pytanie pokrewne. Chcialbym dopisac 2 nowe osoby do zrobionej uprzednio rezerwacji z Wizz Discount Club. Jak juz wiem jest to niemozliwe, wiec robię nową rezerwację: ja + 2 nowe osoby ponownie korzystając z WDC, bo mi sie to bardziej oplaca niz 2 bilety bez WDC. Mam zatem dwa bilety na jeden lot na siebie. Moje pytanie: czy mogę się odprawić dwa razy, aby z drugiej rezerwacji wyciagnac prawo do bezplatnego malego bagazu podrecznego? W ten sposob stracona kasa pojdzie na dodatkowy maly bagaż. Dobrze myślę?

Jednak wizz wykrywa podwójna rezerwacje jak poniżej. Reagować, czy olac i nie będzie problemów?
-------------
Szanowny Kliencie!

Zauważyliśmy, że wczoraj prawdopodobnie dokonali Państwo przypadkowo tej samej rezerwacji dwukrotnie (dwa bilety o różnych numerach referencyjnych).

Jeśli tak się stało, prosimy o zalogowanie na stronie internetowej wizzair.com i sprawdzenie swojej historii rezerwacji w sekcji „Moje rezerwacje”. Jeśli znajdują się tam dwie identyczne rezerwacje na ten sam lot, prosimy o natychmiastowy kontakt z naszym telecentrum w celu omówienia dostępnych opcji. Jeśli nie dokonają tego Państwo w ciągu 24 godzin, to w przypadku jakiejkolwiek prośby będziemy postępować zgodnie z naszymi Ogólnymi Warunkami Przewozu.

Jeśli uważają Państwo, że obie dokonane rezerwacje są konieczne, prosimy o zignorowanie naszej wiadomości.

Z poważaniem,

Obsługa Klienta Wizz Air
---------
 Profil Relacje PM off  

#938 PostWysłany: 08 Lip 2016 07:48 

niebieski
"Jeśli uważają Państwo, że obie dokonane rezerwacje są konieczne, prosimy o zignorowanie naszej wiadomości."
- i to właśnie musisz zrobić. Nie będzie problemu, wiem z doświadczenia!

#939 PostWysłany: 08 Lip 2016 07:55 
Awatar użytkownika

srebrny
Ok. Dzięki wszystkim za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#940 PostWysłany: 13 Lip 2016 11:35 

Zarezerwowałam lot dla dwóch osób, wszystko niby OK.

Ale zastanowiło mnie, że wystarczyło imię i nazwisko pasażerów, żadnych dat urodzin, numerów dokumentów itd.
Normalne?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 232  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość