Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#861 PostWysłany: 27 Cze 2016 08:10 

Mnie identycznie załatwili z Berlinem. Najlepsze jest to, że LE w ogóle nie poinformował o tym w newsie na swojej stronie, a i do tej pory nikt ze mną się nie skontaktował. Szukam teraz czegoś innego i widzę najtańsze opcje od ok. 60 zł/os, a to już sporo więcej, niż planowałem zapłacić.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#862 PostWysłany: 27 Cze 2016 12:01 

Zbanowany
Na stronie LE jest jak najbardziej już z tydzień komunikat na ten temat, jedynie bardzo słabo wyeksponowany.
Mailem informowali o zmianie, tylko z użyciem drobnego chwytu marketingowego (PR znany m.in. z Polskiegobusa): tytuł maila brzmiał "Więcej możliwości podróży do Budapesztu, Pragi i Wiednia" zamiast "Mniej możliwości podróży do Berlina i Poznania" no i na temat wspomnieli tylko w jednym, w dodatku błędnym zdaniu
"Ze wszystkimi Pasażerami, którzy zakupili bilety na termin po 4.07 będzie kontaktowało się nasze biuro obsługi" (wynika że pasażerów jadących 4.07. pozostawili samym sobie :lol: )

No więc do 3.07. coś dostaniemy mailem.Zważając na to, że dotychczas zdarzały się już częściej sytuacje z odwołaniem kursu z kròtkim sms na temat wysyłanym w dniu odjazdu (ja pamiętam autokar do Krakowa, autokar do Rzeszowa, autokar z Budapesztu, autokar z Bratysławy = 4x) i voucherem -50% na następny przejazd + zwrotem kosztów bitu LE jako pełną rekompensatę - nie oczekiwałbym w tym przypadku wiele więcej. Tzn. można walczyć, bo prawo mówi co innego, ale wiedząc o tym z góry... mi ręce opadają. Jaki management wykalkulował, że lepiej postawić w lipcu przyjmijmy ~10 pasażerom na kurs (hotel), transport, posiłki i puścić autokar do Budapesztu?! Dramat.

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off  

#863 PostWysłany: 27 Cze 2016 12:52 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 203 751
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Nie akceptujcie na razie co wam oferują tylko bierzcie bilety na inna firmą uargumentujcie dlaczego (bo np. mam lot o 16) i powinni wam zwrócić.
 Profil Relacje PM off  

#864 PostWysłany: 27 Cze 2016 14:17 

Zbanowany
@Burdzio, w tym rzecz że nam (jeszcze) nic nie proponują. I to mnie razi. Jeśli miałbym obecnie napięty grafik, nawet nie wszedł bym na stronę Luxa i nie spojrzał na komunikat. I potem zaskoczenie np. 2 dni przed odjazdem że mam sobie szukać zastępczego środka komunikacji (ja nie muszę wymyślać samolotu, mam kolejny autokar chwilę potem, w Berlinie też nie mam dużo czasu po przyjeździe - ale napewno nie da się zdążyć na poprzedni LE).

Chyba to koniec LuxExpress Polska, ostatnia wizyta na forum to 07 marca, brak odpowiedzi na większość krępujących pytań, kpienie sobie z pasażerów (ostatnio na fb był bardzo mądry post n.t. przystanku w Budapeszcie - który mądry jadąc pierwszy raz BEZ spojrzenia na mapkę zgadnie że LE zatrzymuje się nie na dworcu autobusowym tylko na przystanku komunikacji miejskiej ?? Jakby wybrali neutralny punkt, który funkcjonuje wyłącznie jako przystanek BKK - a przykładzie Młocin - argument byłby mniejszy. Ale na litość, wybrać przystanek autobusowy zlokalizowany kawałek od wielkiego dworca autobusów międzynarodowych?! Strzał w stolę, nawet PB się nie odważył na taki krok.

Także wstrętnie oceniam sytuacje z brakiem podstawienia autokaru, 'wymianą' kubków na identyczne (na forum stwierdzili że wymienili, a ja nadal spotykam przy powrotach do Warszawy autokary z zalanymi siedzeniami j stolikami - kubki są zbyt małe na tak dużą porcję napoju, o zmniejszeniu porcji napoju szkoda gadać bo i tak jest mniensza niż zwykłe espresso) czy zostawieniem inwalidki w szczerym polu bo kierowcy się nie chciało poczekać aż wysiądzie; przyjeżdżanie na przystanek początkowy często po czasie odjazdu też nie jest "LUX".

Moja teza: Lux Express Poland został w jakiś niezrozumiały sposób wymieniony na Lux Express Россия z siedzibą gdzieś koło Suwałk (to pewnie jedyny powód zatrzymywania się tam autokarów).

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#865 PostWysłany: 27 Cze 2016 18:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Nic dodać, choć jedno ująć - na dworzec operator jeszcze nas musi wpuścić i to jest powód dla którego nie jeździ tam ani PB, ani Lux. Niestety tego, jak po prostu d*mani są pasażerowi nie się ukryć i można dwoić się i troić, ale utraconą reputację ciężko będzie odzyskać. Nawet jeżdżąc za 20 zł do Budapesztu.
 Profil Relacje PM off  

#866 PostWysłany: 28 Cze 2016 15:07 

Zbanowany
Także moja teza się potwierdza: Odpowiada mi pani Vasilevskaja (руские!) oferując odjazd wcześniejszym autokarem, nawet o późniejszym nie ma mowy. A jak nie to mi wcisną całe - UWAGA - 3 euro zwrotu :roll: . No i korekta do powyższego postu: nie 2 dni przed odjazdem tylko 1,5 tygodnia raczyli napisać.

Że się można odwoływać do prawa przewozowego wiem, ale ma ktoś inne pomysły?

Profil Relacje PM off  

#867 PostWysłany: 28 Cze 2016 15:50 

niebieski
Przypomnijcie, o który kurs z Poznania do Berlina chodzi? Ja jadę w sierpniu kursem o 4:00 z Poznania i powrót dzień później 14:30 z Berlina i widzę, że ten kurs cały czas jest w rozkładzie.

-----EDIT:-----
Już widzę ;)
 Profil Relacje PM off  

#868 PostWysłany: 28 Cze 2016 17:18 
Awatar użytkownika

niebieski
steward napisał(a):
Także moja teza się potwierdza: Odpowiada mi pani Vasilevskaja (руские!) oferując odjazd wcześniejszym autokarem, nawet o późniejszym nie ma mowy. A jak nie to mi wcisną całe - UWAGA - 3 euro zwrotu :roll: . No i korekta do powyższego postu: nie 2 dni przed odjazdem tylko 1,5 tygodnia raczyli napisać.

Że się można odwoływać do prawa przewozowego wiem, ale ma ktoś inne pomysły?

Może zaproponuj zmianę przemowy powitalnej, są w końcu otwarci na sugestie klientów i coś dorzucą:

Załącznik:
luxexpress.jpg
luxexpress.jpg [ 321.93 KiB | Obejrzany 1922 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#869 PostWysłany: 30 Cze 2016 07:17 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.praca.pl/kierowca-autokaru_1159194.html

Ze względów formalnych Płock padł, natomiast jakiś czas temu ptaszki ćwierkały o Poznaniu, a teraz szukają tam kierowców.
 Profil Relacje PM off  

#870 PostWysłany: 30 Cze 2016 07:19 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Burdzio napisał(a):
http://www.praca.pl/kierowca-autokaru_1159194.html

Ze względów formalnych Płock padł, natomiast jakiś czas temu ptaszki ćwierkały o Poznaniu, a teraz szukają tam kierowców.

Formalnych? A nie logiczno-ekonomicznych?

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka

#871 PostWysłany: 30 Cze 2016 07:24 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Wiem, że pozwolenia nie doatali, ale chyba na szczęście dla nich bo logika i ekonomia nie szła w parze z tym pomysłem

#872 PostWysłany: 30 Cze 2016 07:32 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
A to nie jest tak, że szukają kierowcy z Poznania, żeby mógł zmieniać się z kierowcami na trasie Warszawa-Berlin?
 Profil Relacje PM off  

#873 PostWysłany: 30 Cze 2016 08:23 
Awatar użytkownika

niebieski
pawi napisał(a):
Wiem, że pozwolenia nie doatali, ale chyba na szczęście dla nich bo logika i ekonomia nie szła w parze z tym pomysłem

Zgadzam, się ale czy coś w tej firmie idzie z pomysłem? :D

vincenz napisał(a):
A to nie jest tak, że szukają kierowcy z Poznania, żeby mógł zmieniać się z kierowcami na trasie Warszawa-Berlin?

Możliwe, natomiast z Poznaniem też były plany, trochę dziwne biorąc pod uwagę zawieszenie Berlina jednego.
 Profil Relacje PM off
pawi lubi ten post.

#874 PostWysłany: 30 Cze 2016 08:27 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Podobnie jest z Ostrowcem - nie mają tam przystanku, ale kierowcy na trasie Warszawa-Rzeszów-Warszawa tam właśni się zmieniają i to kierowcy z Ostrowca prowadzą autokar na trasie Ostrowiec Św.-Rzeszów-Ostrowiec Św..
 Profil Relacje PM off  

#875 PostWysłany: 08 Lip 2016 17:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Od 18 lipca Warszawa-Kraków o 8.00 odjedzie 2 godziny później.
 Profil Relacje PM off
mezo23 lubi ten post.

#876 PostWysłany: 09 Lip 2016 11:47 

Zbanowany
...a co wiecej, oferuje mniej miejsca na nogi, brak automatu z napojami oraz hu***e tablety Funtab. No i nie liczylbym na punktualnosc bo oba jada z Pragi.

A z moja rezerwacja uparcie twierdza ze ich regulamin jest wazniejszy niz prawo transportowe i moga mi zwrocic 12 zeta/3 euro... A odjazd pojutrze :'(

Profil Relacje PM off  

#877 PostWysłany: 09 Lip 2016 12:45 

czy są teraz jakies kody zniżkowe na luxa? przegapilam wczorajszą promocję :(
 Profil Relacje PM off  

#878 PostWysłany: 16 Lip 2016 21:45 
Awatar użytkownika

niebieski
steward napisał(a):
...a co wiecej, oferuje mniej miejsca na nogi, brak automatu z napojami oraz hu***e tablety Funtab. No i nie liczylbym na punktualnosc bo oba jada z Pragi.

A z moja rezerwacja uparcie twierdza ze ich regulamin jest wazniejszy niz prawo transportowe i moga mi zwrocic 12 zeta/3 euro... A odjazd pojutrze :'(

I jak udało się wywalczyć kasę?

Jest co raz gorzej. Wszystkie kursy są opóźnione nawet po kilka godzin. Autobusy nie są serwisowane na bieżąco, więc co kurs zjazd do Mogilan, a w Warszawie do Nadarzyna. Tych klientów już nie odzyskają, a szkoda. Zapowiadało się fajnie, a po roku firma jest spalona.
 Profil Relacje PM off  

#879 PostWysłany: 16 Lip 2016 21:54 

A jak z trasą KRK<->BUD? Jeździ to w miarę punktualnie, czy raczej skorzystać z konkurencji?
 PM off  

#880 PostWysłany: 16 Lip 2016 22:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Na pewno lepiej niż na Pragę, ale nocnym lepiej nie jechać jeżeli masz czasu na styk - z Warszawystyk przyjeżdża mocno opóźniona Praga.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość