Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 109 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:18 

srebrny
@MUC2014
Cytuj:
o czym ty piszesz

O tym, czego niestety nie rozumiesz...
Rzuć okiem na to jeszcze:
XVII AmC 28/06
XVII AmC 31/06

Ostatnio edytowany przez boots, 22 Cze 2016 00:21, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:19 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Moga sobie tam napisać, że ziemia jest płaska ale obowiazują ich przepisy prawa a nie niezgodne z tym prawen wewnetrzne regulaminy i umowy.

#43 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:19 

MUC2014 napisał(a):

w DOKUMENTACH PODRÓŻY - jest napisane że Klient powinien potwierdzić godzinę przelotu -

no i potwierdziła np. 17.06 o 12:00, a samolot odleciał 17.06 o 08:00

Aleś się zapętlił
 PM off  

#44 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:20 

niebieski
Anonymous napisał(a):
@MUC2014

Dzień przed to za późno, może Twój samolot już odleciał :shock:

24 GODZINY PRZED odlotem to nie dzień przed :) zapraszam na studia prawnicze minimum ....
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:22 

srebrny
MUC2014 napisał(a):
zapraszam na studia prawnicze minimum ....

Nie zapraszaj, bo Cię tam nie ma i nie było ;-)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#46 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:25 

Wyjaśnij zatem mi laikowi może kwestie różnicy pomiędzy 24 godziny a 1 dzień w kwestii obliczania terminów w oparciu o kodeks cywilny?

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 22 Cze 2016 00:31, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#47 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:31 
Awatar użytkownika

złoty
Znowu sytuacja z życia wzięta. Opóźniony autokar Ecolines po złocie we Lwowie dociera z 5h opóźnieniem. Zgodnie z rozporządzeniem podobnym do EU261/2004 dotyczącym autobusów należy mi się zwrot kosztów za bilet i wypłata odszkodowania w wysokości 50% jego wartości. Napisaliśmy z @Zoli reklamacje i co na nią dostajemy? Odpowiedz, ze wg ich wewnętrznego regulaminu przewozu jeżeli zdecydowaliśmy się na jazdę opóźnionym autobusem to zarzekamy się wszelkich uwag i roszczeń pod ich adresem. I to zacytowane wprost z regulaminu.
przepraszam taki regulamin przewozu jest wiążący? Moim zdaniem to podobna sytuacja jak z tym zapisem o sprawdzeniu godziny odlotu.

#48 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:34 

niebieski
co jest świetne - tutaj jest masa osób które kupiło kilka promocji i są ekspertami i prawnikami od wszystkiego - rozbawia mnie to co jeden jest mądrzejszy a już osoby typu moderator i statusem złotym to miotą wszystko i wszystkich a sami korzystają z czarterów rainbow / i zimą tui które są najtańsze w Polsce w przypadku lastów. Niestety takie oferty kupują też osoby mało ogarnięte ale tu jest zasada złoty i moderator to BÓG i tylko on ma prawo wiedzieć wszystko , dlatego szkoda to komentować , jedyne co piszecie to piszcie , dzwońcie , reklamujcie , bijcie pianę , nie poddawajcie się , róbcie dym smarujcie gdzie się da , zadymiajcie , straszcie facebookiem i wszystkim gdzie tylko można instytucjami , wyrokami ? ..... MINIMUM GODNOŚCI I KLASY jest bezcenne, jedziecie na klikalności i tyle - ja wiele problemów załatwiam rozmową i grzecznością a nie biciem piany co jest to tutaj masowo popularyzowane. Jestem zszokowany poziomem moderatorów - naprawdę każdy ma kompleksy ale czy Wy ich NIE ? :) .... możecie mnie zablokować no problem , podróże kształcą ale jeżeli ktoś nie umie czytać warunków zakupu biletu czarterowego mało tego klika że się z nimi zapoznał bo bez tego nie kupi biletu a póżniej robi hejt na forum to sorry , to mam ubolewać nad czym ? i w czym mamy pomóc , tutaj jak ktoś pisze te STORRRRY to nigdy nie widzi swojej winy , zawsze biuro / hotel / przewożnik i tylko oni a wie że przekombinował tylko próbuje coś skubnąć z straty. Jeżeli mam problem to pisze do organizatora / przewożnika / hotelu A NIE WALĘ HEJT na forum to podstawa , a jak to nie pomaga to są instytucje a nie forum.

Ostatnio edytowany przez MUC2014, 22 Cze 2016 00:45, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:35 

@Gaszpar
Kolejny zapis naruszający interesy konsumentów. W takich kwestiach wystarczy przeszukać bazę UOKIK czy już tam takiego orzeczenia nie ma na 99% już jest. Wystarczy wtedy się na taki zapis powołać w korespondencji, ale zapewne dalsza olewanie ze strony przewoźnika i tak gwarantowane.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 22 Cze 2016 00:37, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#50 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:36 

HON fly4free
takich (potencjalnie) niedozwolonych klauzul w umowach przewozu można mnożyć...
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:38 

srebrny
@MUC2014
Cytuj:
MINIMUM GODNOŚCI I KLASY jest bezcenne,

Podobnie, jak znajomość przysługujących praw i umiejętność korzystania z nich.
Cytuj:
ja wiele problemów załatwiam rozmową i grzecznością

A resztę? ;-)
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#52 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:41 
Awatar użytkownika

złoty
@muc2014 polecam zakup koła

@greg1291 dzięki za radę. Oczywiście odpisałem na reklamacje, ze regulamin jest sprzeczny z prawem. Czekam na ich odpowiedź co ciekawe mimo, ze się nie zgadzają to równowartość ceny biletu mogą przesłać mi na założone przez nich konto z punktami w ich programie. Problem tylko taki, ze ja nie chce mieć z nimi nic wspólnego.
gruby_inversia lubi ten post.

#53 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:42 

@MUC2014

Może wstyd się przyznać, ale nigdy z Rainbow nie leciałem. :roll: Wiem za to, że ULC za łamanie praw pasażerów ładuje linii lotniczej od 1000 do 2000 zł kary za takie praktyki względem klientów. Prawo obowiązuję wszystkich i Ciebie i duże firmy. Szkoda, że tego nie rozumiesz.
 PM off  

#54 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:49 

Loty: 88
Kilometry: 250 785
Krajów: 23 / 10.8%
Gaszpar napisał(a):
@bulev no to sorki, że to napiszę ale skoro nie rozumiesz to jesteś ograniczona- ograniczasz się niesamowicie. Ja choć zazwyczaj to sprawdzam to doskonale rozumiem kogoś kto nie sprawdza. Kupił usługę konkretna na konkretna godzinę i jeżeli coś się ma zmienić to oczekuje ze sprzedawca mnie o tym poinformuje. Optymalnie gdyby jeszcze pytał o zgodę.
A przepisy go do tego zobowiązują.

To miałeś pecha lub źle sprawdzałeś, ograniczyłeś się być może informacyjnie. Nie liczę na sprzedawców, oni sprzedają i zapominają, ja dbam o siebie - takie życie.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:52 

niebieski
Anonymous napisał(a):
@MUC2014

Może wstyd się przyznać, ale nigdy z Rainbow nie leciałem. :roll: Wiem za to, że ULC za łamanie praw pasażerów ładuje linii lotniczej od 1000 do 2000 zł kary za takie praktyki względem klientów. Prawo obowiązuję wszystkich i Ciebie i duże firmy. Szkoda, że tego nie rozumiesz.

RAINBOW nie jest linią lotniczą tylko tour operatorem , ULC za łamanie praw pasażerów nakłada kary na przewożnika czarterowego. Podpisując umowę przelotu czarterowego Klient > Rainbow , wszystkie reklamacje dotyczące przelotu składa się u PRZEWOŻNIKA a nie u tour operatora , wystarczy przeczytać to co się " KLIKA " przed płatnością ale 99 % osób tego nie czyta... niestety
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:59 

@Gaszpar

Miałeś rację, to są trole do tego nie znający swoich podstawowych praw konsumenckich, a to co spłodzili i tu zamieścili to trolowanie , do tego od samego początku tego wątku niejaki Muc coś tam nie wiadomo dlaczego w wielu zwrotach tu piszących, którzy nie zgadzają się z jego wypocinami obraża

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 22 Cze 2016 01:00, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#57 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:59 
Awatar użytkownika

złoty
bluev napisał(a):
Gaszpar napisał(a):
@bulev no to sorki, że to napiszę ale skoro nie rozumiesz to jesteś ograniczona- ograniczasz się niesamowicie. Ja choć zazwyczaj to sprawdzam to doskonale rozumiem kogoś kto nie sprawdza. Kupił usługę konkretna na konkretna godzinę i jeżeli coś się ma zmienić to oczekuje ze sprzedawca mnie o tym poinformuje. Optymalnie gdyby jeszcze pytał o zgodę.
A przepisy go do tego zobowiązują.

To miałeś pecha lub źle sprawdzałeś, ograniczyłeś się być może informacyjnie. Nie liczę na sprzedawców, oni sprzedają i zapominają, ja dbam o siebie - takie życie.

Mi chodzi, że ograniczasz się w tym, że nie rozumiesz ludzi, którzy nie sprawdzaj dzień przed czy się nic nie zmieniło.

#58 PostWysłany: 22 Cze 2016 01:02 

Loty: 88
Kilometry: 250 785
Krajów: 23 / 10.8%
Masz rację, właśnie tego nie rozumiem. To przecież dla własnego dobra można zrobić.

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2 23 Paź 2016 23:39, edytowano w sumie 2 razy
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 22 Cze 2016 01:06 

@MUC2014
Rainbow biurem podróży a nie linią lotniczą naprawę? :) To, że ktoś robi chamskie zapisy w regulaminach i każe Ci je akceptować wykorzystując swoją pozycję nie znaczy, że nie łamie prawa. Podobnie robią linie lotnicze w tym charterowe i sposób świadomy łamiąc prawo. Niestety dopóki to się będzie im opłacała będą z tego korzystać. Mają tak zorganizować swoją działalność by opóźnienia lotów i ich przekładanie było sytuacją wyjątkową a nie standardem. Sytuacja szybko by się zmieniła, gdyby organy państwa mogły było za takie akcje nakładać kary po 200.000 -500.000 złotych. Wtedy opłaciłoby się latać na czas. Tam nie stosują prawa tylko ekonomię.
 PM off  

#60 PostWysłany: 22 Cze 2016 01:43 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Sytuacja szybko by się zmieniła, gdyby organy państwa mogły było za takie akcje nakładać kary po 200.000 -500.000 złotych.

A jeszcze szybciej, gdyby właściciela linii wysyłać od razu na krzesło elektryczne :/
Miejcie jakiś umiar, prawa pasażerów lotniczych są akurat całkiem dobrze chronione.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 109 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości