Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Cze 2016 20:33 
Awatar użytkownika

Loty: 600
Kilometry: 947 524
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
W tej cenie też np. 28.07

Załączniki:
dtm.jpg
dtm.jpg [ 101.16 KiB | Obejrzany 1670 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 08 Cze 2016 20:40 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 137 951
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Pytanie otwarte: czy jest sens jechać na tych kilka godzin do Dortmundu czy bardziej posnuć się w okolicy lotniska...?

#3 PostWysłany: 08 Cze 2016 20:42 
Awatar użytkownika

Loty: 600
Kilometry: 947 524
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Nie byłem, przy czym mam w planach sprawdzić, ale z tego co czytałem na forum nie powinno być problemu ze zjedzeniem obiadu, zakupami w Primarku i wypiciem piwka, tak żeby zdążyć na lot powrotny.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Cze 2016 20:44 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Primark, to jest główny cel jednodniówek w DTM
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#5 PostWysłany: 08 Cze 2016 20:56 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 643
Kilometry: 1 392 762
Krajów: 83 / 38.8%
A se kupiłem w oczekiwaniu na tańsze bilety do TLV
3 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 14 Cze 2016 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 525 302
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
A ja własnie kupiłem WAW-DTM-KTW na 27.08 za 104 PLN :)

#7 PostWysłany: 14 Cze 2016 12:21 

A ja właśnie kupiłem jednodniówkę na 5 lipca.
KTW 6.10 -> DTM 7.55
DTM 17.45 -> KTW 19.15
Całość 78 pln z WDC
Widzę, że jeszcze jest w tej cenie. Cały dzień na miejscu.
 PM off  

#8 PostWysłany: 14 Cze 2016 13:11 

Czy mogę się dowiedzieć, a pytam całkowicie bez złośliwości, co Wy tam na miejscu robicie?
Chyba, że to miasto aż tak traci w deszczu? Raz tam byłem, akurat mżyło, pokręciłem się po centrum i za największą atrakcję uważam lokal z kebabem, gdzie polewali Tyskie (jak w Polsce Tyskie nie dotykam, tak za granicą zawsze mi się gęba cieszy jak widzę znajome piwka). Tak więc moja jednodniówka wygląda tak:
- przylot,
- pogawędka z murzynem w tej podmiejskiej kolejce,
- centrum, po 15 min. wszedłem w fazę uzmysłowienia sobie jak strasznie spaskudziłem sobie na własne życzenie weekend,
- kebab i Tyskie,
- Tyskie,
- Tyskie,
- powrót na lotnisko,
- siedzenie na lotnisku i rozmowa z Polką z duty free,
- lot do KTW, gdzie dostałem miejsce przy wyjściu awaryjnym i cały lot przespałem. Jedyny pozytyw tego dnia.

Czy ja dobrze rozumiem, że Wy tam po prostu latacie do tego Primarku?

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 14 Cze 2016 14:23, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
JarekGdynia lubi ten post.

#9 PostWysłany: 14 Cze 2016 13:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja kiedyś zimą zrobiłem sobie sobotnią trasę WRO-DTM-POZ gdzie na mieście dało się spędzić około 7h i szczerze powiem, że po 3h (łącznie z wizytą w Primarku) zacząłem już odliczać czas do powrotnego lotu. Na szczęście to był styczeń więc trafiłem na sezon wyprzedaży i była możliwość zrobienia zakupów ubraniowych w całkiem przyzwoitych cenach. Do tego podobnie jak Kolega powyżej kebsik, dobry ale w Polsce spotykane są znacznie lepsze i tańsze. Podsumowując, taka jednodniówka jest tylko w celu przelecenia się + ewentualnie Primark, bo Dortmund jest łagodnie mówiąc brzydki i nudny, zresztą jak prawie całe Niemcy.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Cze 2016 13:25 

@ Don Bartoss już odpowiadam
Byłem rok temu z żoną na takiej jednodniówce.
Pomijając fakt, że jest ona nauczycielem/tłumaczem j.niemieckiego i szuka każdej okazji żeby poćwiczyć język na żywo :D ...
Na Aplerbeck zjedliśmy śniadanko z kawką w backerei, później do centrum. W sklepie Borussi kupiliśmy jakieś gadżety dla potomstwa. Primark tylko zerknęliśmy , bo to nie moja bajka. Spacer po głównej ulicy, zakupy w C&A ,kościół i przejazd do parku z wieżą telewizyjną. Tam parę godzin, obiadek w greckiej knajpce w pobliżu i ledwo na samolot powrotny zdążyliśmy. ;)
Ogólnie fajnie i aktywnie spędzona sobota.
Trzeba powtórzyć....
 PM off
chris0o lubi ten post.

#11 PostWysłany: 14 Cze 2016 13:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 423
Kilometry: 607 869
Krajów: 60 / 28.0%
Ja zaś dodam, żeby raczej nie snuć się w okolicy lotniska, bo tam strasznie nudno. Szedłem 4 razy do pociągu - stacja Holzwickede - po drodze nie ma nic ciekawego poza bandą królików która zasiedliła pole niedaleko lotniska. Jedno z najnudniejszych miasteczek przylotniskowych. Jeśli jednodniówka - to gdzieś dalej niż w Holzwickede. Dortmund OK :) chociaż szału ni ma.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Cze 2016 13:40 

panprofesor82 napisał(a):
bo Dortmund jest łagodnie mówiąc brzydki i nudny, zresztą jak prawie całe Niemcy.

DTM-szału nie ma, dlatego jeszcze tam nie dotarłam, w sensie do miasta, prosto z lotniska jadę 100km dalej.
Natomiast absolutnie nie zgodzę się, że Niemcy to brzydki i nudny kraj :P, mnie urzekł Szwarcwald i okolice Jez.Bodeńskiego, które są urocze, polecam :).

Żeby nie było, że OT: poluję na loty do DTM na początku października, daty niestety mało elastyczne a ceny....nie takie jakich bym sobie życzyła :oops: .
 PM off  

#13 PostWysłany: 14 Cze 2016 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 811
Kilometry: 1 003 678
Krajów: 77 / 36.0%
srebrny
Mnie Dortmund skusił tylko możliwością zwiedzenia Signal Iduna Park.
JarekGdynia lubi ten post.

#14 PostWysłany: 14 Cze 2016 13:46 

Anonymous napisał(a):
@ Don Bartoss już odpowiadam
Byłem rok temu z żoną na takiej jednodniówce.
Pomijając fakt, że jest ona nauczycielem/tłumaczem j.niemieckiego i szuka każdej okazji żeby poćwiczyć język na żywo :D ...
Na Aplerbeck zjedliśmy śniadanko z kawką w backerei, później do centrum. W sklepie Borussi kupiliśmy jakieś gadżety dla potomstwa. Primark tylko zerknęliśmy , bo to nie moja bajka. Spacer po głównej ulicy, zakupy w C&A ,kościół i przejazd do parku z wieżą telewizyjną. Tam parę godzin, obiadek w greckiej knajpce w pobliżu i ledwo na samolot powrotny zdążyliśmy. ;)
Ogólnie fajnie i aktywnie spędzona sobota.
Trzeba powtórzyć....

Dodałbym do parku z wieżą pobliski stadion Borusii z sklepem klubowym ( a jak trafi się na mecz to pełen wypas, choć wtedy chyba tylko wieczornym W6 do Warszawy lub dopiero następnego dnia)
Idealna wycieczka za tą cenę dla osób, które chcą polecieć pierwszy raz w życiu, do tego na zakupy też prezentuje się ok. (taki malkontent kupi sobie niemiecki proszek do prania w promocji i wyjazd mu się zwróci, a ile szczęścia :lol: )
 PM off  

#15 PostWysłany: 14 Cze 2016 13:51 

Akurat tematyka sportowa mnie nie interesuje. :D
Ale stadion Borussi widziałem z wieży. ;)
Zresztą tam też Polka wpuszcza do windy. :mrgreen:
 PM off  

#16 PostWysłany: 14 Cze 2016 14:16 

Ja jak raz na jednodniówce źle wsiadłem w autobus (warto uważać w drodze powrotnej przy stacji tramwaju!) i o 17 przy wylocie o 17:40 podszedłem do samochodu z niemiecką rejestracją też trafiłem na Polkę tam mieszkającą, która oczywiście pomogła

Osobiście kończąc uważam, że WARTO, zwłaszcza jak ktoś nie był w cenie j/w
 PM off  

#17 PostWysłany: 14 Cze 2016 14:21 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Zbanowany
Pełna zgoda z @Don_Bartoss
Oprócz stadionu też nie znaleźliśmy nic ciekawego. Samo centrum przygnębiające i szare.
Poza meczami Borussi raczej nie wyobrażam sobie tam latać. Jak ktoś do Primarku leci to ok, mnie w Gdyni ciężko na zakupy wyciągnąć a co dopiero żeby gdzieś specjalnie po to lecieć. ;) No ale kto co lubi.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 14 Cze 2016 14:28 

Przygnębiające piszesz: zapraszam do nas na śląsk takie Świętochłowice, Ruda Śląska czy Bytom to przygnębiają :lol:

I znowu wyszła dyskusja co dziwne na forum podróżniczym, czy warto tam "za grosze" lecieć :shock: co mnie akurat dziwi
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 14 Cze 2016 14:33 

Loty: 169
Kilometry: 180 227
niebieski
Za taką cenę oczywiście warto, choćby po to by wyrobić sobie własną opinię :) Jak kogoś kręci piłka nożna to dodatkowy powód. A jak ktoś zna niemiecki może wybrać się do całkiem niedawno otwartego Muzeum DFB.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 14 Cze 2016 14:35 
Awatar użytkownika

srebrny
W campusie ichniejszego uniwersytetu, czy też politechniki jest nietypowa podwieszana do szyny kolejka (pisałem gdzieś) H-bahn. Fajna dla entuzjastów.
Można jeździć tam na całodniowym bilecie na I strefę.

P.S. A ile trzeba wyskrobać € na wjazd wieżę telewizyjną ?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości