Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Cze 2016 10:03 

Dokąd
  • Tampa USA

Data wylotu
  • 01.10.2016

Data powrotu
  • 30.12.2016

Długość pobytu
  • około miesiąca

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 3

Sam znalazłem
  • około 2700 zł/os Lufthansa

Dodatkowe informacje
  • Witam, szukam lotu do Tampy (Floryda) najlepiej z Wrocławia ale jestem otwarty na propozycję. Wylot między 01.10.2016 a 20.11.2016. Powrót około miesiąca od przylotu. Pierwszy raz lecę tak daleko, do tego z dzieckiem więc zależy mi żeby była tylko jedna przesiadka. Znalazłem lot Lufthansy, z Wrocławia- Frankfurtu i później bezpośrednio do Tampy. Ten lot mi pasuje ale pytanie czy da się znaleźć coś tańszego? Za 2 os dorosłe + dziecko (3 lata) wychodzi razem za lot w dwie strony około 7700 zł. To dobra cena? Warto jeszcze poczekać czy brać teraz? Serdecznie dziękuje za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 14 Cze 2016 10:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Poszukaj z Berlina albo Pragi. Czasami jest taniej.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Cze 2016 10:38 
Awatar użytkownika

Loty: 139
Kilometry: 164 580
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Powiedziałbym, że zawsze jest taniej ;)
Zeus lubi ten post.

#4 PostWysłany: 14 Cze 2016 16:14 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Zależy jaką masz proporcję wygody do ceny. Lecąc z Kopenhagi zapłacisz 5300 zł za całość (lub 5500 zł bezpośrednio na stronie Air Canada).

Załączniki:
cph_tpa.png
cph_tpa.png [ 42.27 KiB | Obejrzany 2128 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Cze 2016 18:58 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Jeżeli bagaż rejestrowany starczyłby dla jednej lub dwóch osób to udałoby się zejść za ok. 6500 zł w obie strony z Warszawy do Orlando. Stamtąd 140 km do Tampy, także można wypożyczyć samochód lub podjechać Megabusem, ceny mają dość atrakcyjne.

LowFare to bilet tylko z bagażem podręcznym, LowFare+ to bilet z bagażem podręcznym i rejestrowanym, dodatkowo można wybrać miejsce jakie się chce no i jedzenie na pokładzie samolotu.
wyloty w listopadzie i grudniu, dużo terminów w tej cenie, można dowolnie modyfikować.

Image
Image

Jeśli zdecydowalibyście się na taryfę LowFare+ dla dwóch pasażerów (dla dorosłego+dla dziecka), a dla drugiego dorosłego w taryfie LowFare to wyniosło by was to 6378 zł. Dziecko w każdej taryfie ma bilet tańszy o 26 zł.
A jeśli zdecydowalibyście się na taryfę LowFare+ dla jednego pasażera (dorosłego), a dla dziecka i drugiego dorosłego taryfę LowFare to w sumie 5788 zł

dodam, że aktualnie megabus na sierpień kosztuje 5$ za osobę w jedną stronę w relacji Orlando - Tampa, jedzie 2,5 h.
uff rozpisałem się :D

#6 PostWysłany: 15 Cze 2016 09:13 

Loty: 64
Kilometry: 210 376
Krajów: 7 / 3.3%
Witam

Dusseldorf - Miami - Lufthansa - 440 euro/os daty wylot 4.10 powrót 07.11 , dużo dat do wyboru, do Duseldorfu z Wroc można dolecieć za 500 zł/os.

Ceny ze strony Lufthansa.pl
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Cze 2016 14:44 

Loty do Tampy z Warszawy były po 2200 zł (American Airlines), ale to było kilka lat temu. Obecnie cenę biletu z Wrocławia do Tampy za 2700 zł można uznać za przyzwoitą, bo w takiej konfiguracji będzie ciężko coś taniej znaleźć.
 Profil Relacje PM off
Juve lubi ten post.

#8 PostWysłany: 15 Cze 2016 20:12 

Bardzo przyzwoita cena. Alternatywy:

Swiss Air/Edelweiss. Łączony bilet lot z ZRH to TPA bezpośrednio Edelweiss.

British Airways przez Londyn, ale uwaga, loty z Londynu sa z Gatwick.

Fort Myers. Trochę na południe od Tampy, jakies 1.5 godziny autem. Air Berlin z Berlina i Düsseldorf.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości