Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 320 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 06 Cze 2016 11:03 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Wyspy Kanaryjskie - od jakiegoś czasu nie mogę przestać o tym myśleć. Klimat, spokój , łatwość dojazdu do PL ,wszystko to mi pasuje. Jest tylko jedna przeszkoda.....brakuje mi tych 500 tyś zł na apartament :/
 Profil Relacje PM off
Mar77 lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#242 PostWysłany: 06 Cze 2016 11:06 

srebrny
ej no bez przesady, mozna kupic duzo taniej, kiedys widzialem za 20kilka tysiecy kawalerki na obrzezach
las palmas de gran canaria :)
 Profil Relacje PM off
klimas lubi ten post.

#243 PostWysłany: 06 Cze 2016 11:07 

Kilometry: 22 290
niebieski
no to już prędzej :) szukam w takim razie dalej :D
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 06 Cze 2016 11:24 

niebieski
A z blizszych kliamtow doszlam do wniosku, ze odpowiada mi Holandia jako kraj ro zycia, pracy i mieszkania.

Powody?
- nikt nikomu nie zaglada do zycia i wszyscy nawzajem szanuja swoja przestrzen zyciowa
- kraj jest super zorganizowany jak na te gestosc zaludnienia: co 4 Holender posiada lodke, co 2 przyczepe kempingowa, rower pewnie co 0.5; a mimo to ruch drogowy jest zorganizowany tak, ze te lodki, rowery, auta i inne rzeczy jakos na siebie nie wpadaja. Niby wysoka gestosc zaludnienia, a da sie znalezc fajne miejsce na odludziu i zrelaksowac sie w WE - ale to pewnie tez zasluga duzego szacunku Holendrow dla prywatnosci sasiada
- kilometry szerokich pieknych i wcale niezatloczonych plaz
- liberalne podejscie do zycia (wlasciwie wolno wszystko dopoki nie szkodzi to komus innemu)
- odpowiada mi tez organizacja tamtejszej sluzby zdrowia
- zyje sie nieco taniej niz tutaj, ale powiedzmy ze jest to 10-15% czyli bez szalu

Minusy znalazlam tylko dwa:
- oryginalna holenderska kuchnia jest ciezka i niezjadliwa (nie mowie tutaj o potrawach kolonialnych rodem z Batavii)
- no plasko, plasko az po horyzont
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 06 Cze 2016 11:36 

srebrny
a co z holenderska pogoda ? :)
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 06 Cze 2016 11:41 

niebieski
Niewiele sie rozni od tej, ktora mam teraz, wiec tak jakby jest to zmiana nieistotna ...
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 06 Cze 2016 11:43 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
mnie Żona mowi, ze gdyby ktos chcial Ci wyrzadzic krzywde powinien nakazac mieszkac w Holandii,
okno na pół ściany bez zaslon by mnie wyprowadzalo skutecznie z rownowagi :D
 Profil Relacje PM off
Kravkrk lubi ten post.

#248 PostWysłany: 06 Cze 2016 11:44 

Kilometry: 7 105
niebieski
zależy jeszcze przy której uliczce :D
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#249 PostWysłany: 06 Cze 2016 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 122
Kilometry: 195 575
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
a mi by wystarczyło te 300 dni słonecznych
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 06 Cze 2016 11:47 

Córka mojej kuzynki wyszła za mąż za Holendra. Mieszka tam z 10 lat. Dwójki dzieci się dochowali. Niczego im nie brakuje, ale chcą się stamtąd ewakuować do Polski. :D Ten Holender - oryginał również. Kupić jakiś pensjonat czy hotelik w górach. Bo tam się nie da żyć podobno. Nuda, sztywność, ciągły wiatr itd. :D
To jak to jest ? Raj na ziemi czy jednak nie ? ;)
 PM off  

#251 PostWysłany: 06 Cze 2016 11:56 

niebieski
Anonymous napisał(a):
A przed wojną, na 6 milionów europejskich Izraelitów, aż 3 miliony mieszkało w Polsce. :mrgreen:
Coś w tym jest.

A na jakies 60 mln Polakow, 20 mieszka poza granicami kraju na stale - cos w tym musi byc. ;)
 Profil Relacje PM off
Kara lubi ten post.

#252 PostWysłany: 06 Cze 2016 12:06 

sofizmat napisał(a):
A na jakies 60 mln Polakow, 20 mieszka poza granicami kraju na stale - cos w tym musi byc. ;)

To znaczy, że na całym świecie nasz lubią, że aż tylu przyjęli.
 PM off  

#253 PostWysłany: 06 Cze 2016 12:21 

srebrny
maarcin1938 napisał(a):
a mi by wystarczyło te 300 dni słonecznych

to moze malaga/andaluzja ? ;-)
 Profil Relacje PM off
maarcin1938 lubi ten post.

#254 PostWysłany: 06 Cze 2016 12:46 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Anonymous napisał(a):
A przed wojną, na 6 milionów europejskich Izraelitów, aż 3 miliony mieszkało w Polsce. :mrgreen:
Coś w tym jest.

Statystyki podaja, ze przed wojna mieszkalo w Polsce ok. 3,5 Miliona Zydow.

Pozdrawiam.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 06 Cze 2016 12:56 

Zbanowany
Podstawowwym problemem jest to ze z daleka to cos bedzie wygladalo fajnie a po jakims czasie na miejscu jednak okaze sie to nie tym czego sie spodziewalismy.
Nawet w Rosji moze byc to najlepsze miejsce do zycia jesli sie ma odpowiedni kapital finansowy. Europa biednieje i nie jest to wymarzone miejsce do zycia obecnie.
Singapur ? Przy tamtejszych cenach utrzymania auta dla mnie nie wchodzi w gre.

Ze wzgledu na polityke panstwa to pewnie wybralbym Australie albo Nowa Zelandie.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 06 Cze 2016 16:00, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 06 Cze 2016 13:25 

srebrny
gadu nie rozumiem dlaczego piszesz ze Europa biednieje ??
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 06 Cze 2016 15:29 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
michcioj napisał(a):
...w kazdym razie wczesniej namteH okazal sie ''ekspertem'' co do krajow muzulmanskich
po... 1 tygodniowym pobycie w Maroku :-)
stad wrazenie ze sobie swoje widzimisie wyssal z palca. jesli jednak nie - to spoko.

10 dni! :mrgreen:
I jeszcze mam znajomych z Iranu, Maroka, Algierii i Sudanu.

No i chyba za eksperta co do żadnego kraju bym się nie uznał, nawet Polski, bo takie generalizowanie jest mało konkretne.

#258 PostWysłany: 06 Cze 2016 15:48 

srebrny
Gadu-777 napisał(a):
Nawet w Rosji moze byc to najlepsze miejsce do zycia jesli sie ma odpowiedni kapital finansowy.

widze to podobnie, jak kasa sie zgadza to miejsce daje rade nawet Rosja :)
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 07 Cze 2016 01:09 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Najlepszym miejscem do zycia pod wzgledem klimatycznym jest Viña del Mar w Chile.
Kod:
Viña del Mar, Chile

Dla tych, którzy nie lubią drastycznych zmian temperatur, najlepsze jest leżące nad Oceanem Spokojnym chilijskie miasteczko Viña del Mar. Temperatura w ciągu roku zarówno w nocy jak i za dnia jest praktycznie niezmienna, ciągle oscyluje w granicach 12-18 stopni. Miejsce z niewielka ilością brak opadów, burz czy tornad. Co więcej, w Vina del Mar można znaleźć piękne piaszczyste plaże, a zagrożenie katastrofami, charakterystyczne dla zachodniego wybrzeża Ameryki Południowej (cyklony, tornada) jest niemal zerowe. Istny klimatyczny raj na Ziemi. W tym liczącym ponad 300 tysięcy mieszkańców mieście nie jest gorąco ze względu na chłodzące działanie pacyficznego prądu Humboldta. Taki klimat. Takie warunki są rajem dla roślin. Viña del Mar inaczej Miasto Ogrodów to miejsce parków, palmiarni i oranżerii. Do miasteczka przyciągają kasyna i wiele klubów rozrywkowych, a dla miłośników dobrej muzyki coroczny festiwal Festival de la Canción de Viña del Mar, na którym od ponad pięćdziesięciu lat wystąpiła plejada gwiazd m.in.: Elton John, Sting, Carlos Santana czy Franz Ferdinand.

Viña del Mar oznacza winnice morska.
Ja bylem w 2012 roku i powiem szczerze, bardzo mi sie podobalo.
De facto, niedaleko lezy Casablanca Valley, jeden z najlepszych regionow produkujacych wina chilijskie.
Jedyny mankament to trzesienia ziemi. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
Djorkaeff lubi ten post.

#260 PostWysłany: 07 Cze 2016 23:22 

srebrny
cccc co to znaczy ze to miejsce w CHile jest najlepsze pod katem klimatycznym ?
tak Ci sie wydaje, czy cos wiecej wiesz na ten temat ?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 09 Cze 2016 13:17, edytowano w sumie 1 raz
C, CH,... pisownia jednym słowem . Nie czepiam się- forumowicze raportują
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 320 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości