Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Maj 2016 11:47 

Witam Wszystkich,

Jestem tutaj nowy, mam na imie Mateusz. Jak wiadomo moją pasją są podróze. Zacząłem tak naprawdę podróżować od 2015 roku, odrazu się zakochałem. Pierwsza moja podróż otworzyła mi oczy, otworzyła mi to czego chcę tak naprawdę. Ale nie o tym tutaj :P Od początku tego roku zacząłem planować sobie podróż, która ma przebiegać przez europę, dokładnie 12 państw. Lecz samego mnie na to nie stać. Wiem że są tutaj takie osoby które napewno też chcą w taką podróż się wybrać, ale fundusze im na to nie pozwalają. Ja mogę dać taką możliwość. Na początku września kupuję busika, dokładniej VW T3. Chcę zebrać ekipę 6-cio osobową która jest gotowa wybrać się na miesięczną podróż busem po bałkanach na początku pazdziernika. Chciałbym żeby to była grupa mieszana, wiem że każdy znas coś wniesie w tą podróż, bo każdy z nas jest wyjątkowy. I co Wy na to? Dokładne szczegóły podam jak już będzie gotowa ekipa. Pozdrawiam i do usłyszenia :)

Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 26 Maj 2016 13:18 

A ja mam inne pytanie. Czy taki mocno leciwy [ bo innych nie ma :D ] VW T-3 da radę o własnych siłach objechać Bałkany ?? :roll: Bo zakładam, że będzie coś kupione "po taniości". Trzeba by utworzyć fundusz na bilety powrotne. Bo w razie awarii , raczej trzeba będzie pozostawić pojazd tam gdzie "klęknie". 8-)
 PM off
tupungato lubi ten post.

#3 PostWysłany: 02 Cze 2016 22:44 

Mateusz, mi podoba się Twój pomysł. Tylko na miesiąc to dla mnie za długo i październik też odpada. Jakbyś jednak myślał np. o sierpniu to pisz śmiało . Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Cze 2016 08:12 

SzewczeN napisał(a):
Na początku września kupuję busika, dokładniej VW T3. Chcę zebrać ekipę 6-cio osobową która jest gotowa wybrać się na miesięczną podróż busem po bałkanach na początku pazdziernika.

Podstawowe pytanie: czy kiedykolwiek jechałeś w długa trasę autem 6os. w 6 osób z bagażami?
Podpowiem z doświadczenia: do tego auta weź 5osób.
 PM off
correos lubi ten post.

#5 PostWysłany: 03 Cze 2016 08:20 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
podrozowalem 7 osobowym autem Toyota Corolla Verso
6 osob plus bagaze - to byla najbardziej "wesola" podroz
ale zarazem najmniej komfortowa, nijak sie nie moglismy wygodnie pomiescic
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Cze 2016 08:27 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Bardzo słuszna uwaga. Jeździłem po Europie w T5, 5 osób i bagaże i było tak akurat. Dopóki w Niemczech nie "zatankowaliśmy" (czytaj - każdy po dwie kraty bawarskiego piwa do bagażnika wrzucił). W 5 osób jeździłem również nowym Fordem Galaxy niedawno. Bagaże pod sufit, z tyłu 3 chłopa miało bardzo przytulnie. Oryginalnie miało być 4 osoby dlatego takie auto, potem już za późno żeby zmienić. No i zasadniczo brakowało już mocy na autostradzie, żeby dobrze w rurę dać.
W 6-7 osób jeździłem Viano i Vivaro, ale to są już auta wyraźnie większe. Miejsca w środku już zupełnie sensownie (3 rzędy + bagaż), w kwestii wygody tak sobie - ciężarówkowate jednak.

#7 PostWysłany: 03 Cze 2016 13:52 

niebieski
Z doświadczeń moich-uwaga na KOSZTY_mój (Citroen Evasion z 1995 z gazem) eksploatowany na 5 osobowe rodzinnie wypady po Europie.
Najdalej, pd.Francja,a potem Barcelona
-koniecznie super sprawny samochód z klimą
-koniczne dobre ubezpieczenie np.ADAC w razie awarii,
-na gazie dużo taniej,ale kłopot z dostępnością
-duży i wypakowany nie daje komfortu z jazdy ( góry autostrady parkingi w miastach itp)
-czasami można przekimać noc w fotelach (na stacjach benz)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości