Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 01 Cze 2016 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 246
Kilometry: 292 076
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Cytuj:
I nie mówie tu o nagminnym podróżowaniu samemu. Czasami, raz na jakiś czas na prawdę fajnie pojechać gdzieś samemu, pobyć samemu i zrobić sobie od siebie przerwę, nawet po to żeby troszkę zatęsknić. I nie rozwala to związku. Wręcz przeciwnie, cementuje.

:P

Samotne tripy piękna sprawa 8-)

I do autora tematu - naprawdę przemyśl jeszcze ten ślub...Bo już mi troche Ciebie szkoda chłopie.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#42 PostWysłany: 01 Cze 2016 23:53 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Kiedyś poeta napisał:
"Samotność jest niebezpieczna, jest uzależniająca. Kiedy raz jej posmakujesz, i zobaczysz, jak spokojna jest, nie będziesz już szukał kontaktu z ludźmi"

#43 PostWysłany: 02 Cze 2016 02:18 

niebieski
A weź Ty się człowieku ożeń.
Dlaczego masz mieć lepiej niż my, już żonaci!
 Profil Relacje PM off
adamp54 lubi ten post.

#44 PostWysłany: 02 Cze 2016 07:51 

Rozwiązaniem byłoby posiadanie dwóch żon. Z jedną byś prowadził podróżniczy tryb życia, a z drugą domatorski. Nie wiem jak jest w Wielkiej Brytanii ale w Szwecji wielożeństwo jest częściowo akceptowane: http://www.rp.pl/Uchodzcy/305269966-Pol ... zcami.html.
 PM off  

#45 PostWysłany: 02 Cze 2016 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Higflyer napisał(a):
Rozwiązaniem byłoby posiadanie dwóch żon. Z jedną byś prowadził podróżniczy tryb życia, a z drugą domatorski. Nie wiem jak jest w Wielkiej Brytanii ale w Szwecji wielożeństwo jest częściowo akceptowane: http://www.rp.pl/Uchodzcy/305269966-Pol ... zcami.html.
Aż tak mu źle życzysz ? A co on Ci zrobił ? :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#46 PostWysłany: 02 Cze 2016 13:59 
Awatar użytkownika

Loty: 462
Kilometry: 526 322
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Dark_Passenger napisał(a):

Urlopów nie ma akurat w tej 1 konkretnej pracy. Jest dorywcza 2-3h dziennie i niestety 365 dni w roku.

No to chyba tutaj jest pies pogrzebany.

Za malo danych, zeby to ocenic. Przy braku danych odpowiedz jest prosta - nie warto pracowac na tak fatalnych warunkach. A juz tym bardziej w takiej sytuacji nie powinno sie partnerowi czegos zwiazanego z "urlopem" zabraniac.
cccc lubi ten post.

#47 PostWysłany: 02 Cze 2016 14:10 
Awatar użytkownika

niebieski
@Djorkaeff wysokość zasiłku dla bezrobotnych w UK:

Age JSA weekly amount
18 to 24 up to £57.90
25 or over up to £73.10
Couples (both aged over 18) up to £114.85

Dziwię się, że nikt z tradycjonalistów jeszcze nie uznał, że to skandal, że narzeczony nie jest w stanie zapewnić bezpieczeństwa finansowego przyszłej żonie, a narzekający na żony nie zaproponowali znalezienia chłopaka-podróżnika. Żeby nie było problemów z psem, może być z kotem - nawet wirtualnym. ;-)
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#48 PostWysłany: 02 Cze 2016 14:14 

A propos tematu:

Image

http://www.travelthewholeworld.org/2015 ... ether.html
 PM off  

#49 PostWysłany: 02 Cze 2016 14:21 

Kara napisał(a):
Dziwię się, że nikt z tradycjonalistów jeszcze nie uznał, że to skandal, że narzeczony nie jest w stanie zapewnić bezpieczeństwa finansowego przyszłej żonie

Pewnie jest w stanie zapewnić bezpieczeństwo finansowe ale współczesne kobiety zamiast siedzieć w domu i gotować obiady chcą robić kariery.
 PM off
namteH lubi ten post.

#50 PostWysłany: 02 Cze 2016 14:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Kara napisał(a):
@Djorkaeff wysokość zasiłku dla bezrobotnych w UK:

Age JSA weekly amount
18 to 24 up to £57.90
25 or over up to £73.10
Couples (both aged over 18) up to £114.85

Dziwię się, że nikt z tradycjonalistów jeszcze nie uznał, że to skandal, że narzeczony nie jest w stanie zapewnić bezpieczeństwa finansowego przyszłej żonie, a narzekający na żony nie zaproponowali znalezienia chłopaka-podróżnika. Żeby nie było problemów z psem, może być z kotem - nawet wirtualnym. ;-)

Jesli chodzi o mnie, kompletnie nie interesuje mnie płeć osoby wykonujacej taki zawod, ale jakos nie dziwie sie, ze musialas do tego nawiazac.

Tak jak napisalem, brak danych, wiec trudno ocenic. Teoretycznie takie warunki pracy sa fatalne.

Ale moze to jakas fascynujaca praca, moze to np. trenerka pilkarska. :o Wtedy trudno rzucic taka prace, jesli to pasja. Ale wtedy tez nie powinno sie

Cytuj:
partnerowi czegos zwiazanego z "urlopem" zabraniac

jesli to ma byc zdrowa relacja.

#51 PostWysłany: 02 Cze 2016 14:35 
Awatar użytkownika

niebieski
@Higflyer to w końcu siedzieć czy gotować? Polecam opracowania dt wartości prac wykonywanych przez gospodynie domowe. Executive summary: żona bardziej się opłaca.

Kiedyś to przynajmniej był zawieniec albo przywianek. Dziś każda trzeźwo myśląca kobieta nie postawi się w sytuacji, w której może zostać bez środków do życia, a że w UK nawet £73/ tydz. to ma-lut-ko, wcale się nie dziwię cichej bohaterce dywagacji w tym wątku.

@Djorkaeff na końcu 2. akapitu jest taki znaczek: ;-) - pewnie Ci się nie wyświetla, ale tylko w taki sposób mogę, zaznaczyć, że piszę coś z przymrużeniem oka. Mam zaznaczać [żart], żeby było czytelniej? :-)

PS Między "nie zgodzić się" a "zabronić" widzę ogromną różnicę.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 02 Cze 2016 14:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Kara napisał(a):
@Djorkaeff na końcu 2. akapitu jest taki znaczek: ;-) - pewnie Ci się nie wyświetla, ale tylko w taki sposób mogę, zaznaczyć, że piszę coś z przymrużeniem oka. Mam zaznaczać [żart], żeby było czytelniej? :-)

Wiem ze to zart, zwrocilem jedynie uwage na monotematycznosc.

#53 PostWysłany: 02 Cze 2016 14:44 
Awatar użytkownika

niebieski
hmm ja bym sie chyba zastanowila ponownie nad tym malzenstwem. Odlozcie to na za rok, pojezdzijcie troche samotnie / wspolnie, zobaczycie...
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 02 Cze 2016 15:02 

Dark_Passenger napisał(a):
I tutaj napotykam ścianę: moja dziewczyna, w sumie to narzeczona, a już za 30 dni żona, się nie zgadza na to. Twierdzi, że możemy we 2 tak jeździć, co prawdą nie jest bo w ciągu 4 lat tylko zrobiliśmy 2 weekendy i 1x tygodniowe wakacje i to wszystko.
Nie mamy razem tej spontaniczności, tu praca, tu pies, tam coś. A samemu tą spontaniczność jednak mam.

Chciałbym się Was spytać jak ją przekonać? Może napiszcie swoje argumenty tutaj, to jej pokażę, może zmieni zdanie.

Dzięki wielkie za pomoc!

Kiedyś słuchałem rozmowy z królową Elżbietą i jej mężem na temat małżeństwa. Małżeństwem są od roku 1947 więc wiedzą o czym mówią i z rozmowy wynikało, że najważniejsze w małżeństwie jest kompromis i tolerancja. Proponuję żebyś nie starał się przekonać (jak napisałeś) dziewczyny tylko właśnie szukał kompromisu. Z pewnością znajdziecie jakieś rozwiązanie.
 PM off
Kara lubi ten post.

#55 PostWysłany: 02 Cze 2016 15:05 
Awatar użytkownika

srebrny
popcarol napisał(a):
hmm ja bym sie chyba zastanowila ponownie nad tym malzenstwem. Odlozcie to na za rok, pojezdzijcie troche samotnie / wspolnie, zobaczycie...

no dajcie spokój, w końcu to nie jest decyzja na cale życie

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#56 PostWysłany: 03 Cze 2016 08:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Koleś jest niezdecydowany. Albo nie dorósł, albo to nie ta. Uwierzcie, jeśli się kogoś mocno kocha to na fakt spędzenia czasu razem, człowiek jest szczęśliwy. Czasami fajnie pobyć sam. Pójść na piwko z kolegami, czy pograć w piłkę. Ale fajne jest razem podróżowanie. No chyba, że kobieta jest upierdliwa, nie wie czego chce i wszystko ją irytuję - wtedy trzeba zastanowić się, czy jest sens z nią być.
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#57 PostWysłany: 03 Cze 2016 09:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Ewidentnie nie ta - nie chce się poświęcać, żeby przyszły małżonek nie miał dylematów. ;-) I - na dodatek - niespontaniczna taka. :-D Może jakaś ankieta albo audiotele? ;-)
 Profil Relacje PM off
sawiet lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości