Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Maj 2016 22:26 

Na wstępie witam wszystkich, jest to mój pierwszy post no forum. Trafiłem tutaj poszukując rozwiązania dla mojego problemu. A mianowicie - polowałem na poniedziałkowy lot 26.12 z Wrocławia do Shannon (Irlandia). W około 10 osób planowaliśmy podróż na ślub mojej siostry.
Jeszcze obserwując system rezerwacji na ryanair.com do końca kwietnia nie było możliwości wykonania rezerwacji na loty w grudniu. Kalendarz z lotami kończył się jak dobrze pamiętam w październiku. Od początku maja nie sprawdzałem strony, 3 dni temu wszedłem i wszystkie loty zarezerwowane na ten dzień.
Czy jest to możliwe aby w ciągu kilku dni wyprzedano tyle biletów na tak odległy termin?

Mało tego - patrzyłem na loty z Krakowa, Warszawa Modlin, Berlin (do tych miast mógłbym dojechać) i miejsca 26.12 wszystkie zajęte. Z London Stansted (ewentualna przesiadka) też na 26.12 wykupione?

Czy jest ktoś mi wstanie to wytłumaczyć ponieważ w temacie jestem kompletnym laikiem? Czy to jakaś specjalna polityka lini aby wykupywać inne loty w pobliskich dniach, a 26.12 udostępnią w przyszłych miesiącach bo i tak się rozejdą, bo to świeta i ludzie się przemieszczaja? Jak to jest?

Prosze o odpowiedź, nasza jedyna inna tania opcja na podróż to lot do Cork i wynajem auta lub dojazd busem do okolic Shannon ale to już ostateczność.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 10 Maj 2016 22:41 
Awatar użytkownika

Loty: 418
Kilometry: 752 722
Krajów: 79 / 36.9%
HON fly4free
Święta,nic dziwnego. Podobnie jest na trasach do UK na tę datę.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Maj 2016 22:54 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
A dla mnie to jest bardzo dziwne. Nie raz latałem w Święta i loty były często dostępne na kilka tygodni przed odlotem. Sprawdzaj te loty nadal, to pewnie jakiś błąd.

#4 PostWysłany: 10 Maj 2016 22:55 

niebieski
Znaczna część linii nie lata w wigilię, pierwszy dzień świąt, a czasami również drugi, więc obłożenie na pobliskie dni jest zdecydowanie wyższe niż normalnie, na dodatek to święta.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Maj 2016 23:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Witaj na forum, kolego!
Niestety wygląda na to, że tego lotu najzwyczajniej w świecie nie będzie. Lot w drugą stronę (Shannon - Wro) ma identyczny komunikat ("sold out"), podobnie połączenia z Dublinem czy Glasgow.
W podobnej cenie jak ten lot do Cork możesz polecieć do Shannon z Poznania:
Załącznik:
pozsnn.jpg
pozsnn.jpg [ 43.02 KiB | Obejrzany 2549 razy ]

EDIT:Nie potrafię znaleźć ŻADNEGO lotu FR, który byłby w sprzedaży 26 grudnia - i chyba podobnie jest 24/25 gru. Oczywiście jest mozliwość, że to jakiś błąd lub dziwna akcja Ryanaira. Obstawiałbym jednak, że zwyczajnie robią sobie wolne.
Nie dość że święta, to często jeszcze problemy z pogodą się w tym okresie trafiają. Po co ludzie mają kląć, że przez Ryanaira utknęli w święta na lotnisku? Niech klną na Germanwings i Easyjeta :D

Ostatnio edytowany przez arturro, 10 Maj 2016 23:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#6 PostWysłany: 10 Maj 2016 23:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak można zauważyć także na innych trasach Ryanaira samoloty nie latają w święta i Nowy Rok.
Symbol przekreślonego samolotu oznacza brak lotów, natomiast przekreślonego siedzenia- brak miejsc (wyprzedano)
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Maj 2016 08:59 

Dzięki wszystkim za odpowiedź.

Jak się okazało dobrze, że się wstrzymałem i nie kupiłem do Cork. Dzisiaj wskoczyły loty z Wrocławia do Shannon na 26 grudzień i to w bardzo fajnej cenie jak na święta.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości