Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: 10euro zniżki, LOT
#1 PostWysłany: 02 Maj 2016 21:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Wchodząc na kayak.fr, i wyszukując tam loty, dostajemy -10euro zniżki na wszystkie loty lotu.
Wyszukujemy kayak.fr i przechodzimy dalej do vol24.fr
Możliwe że działa też na inne tradycyjne.
Np WAW-KTW na stronie lotu 21 euro, na vol24.fr wychodzi 11 euro.
Płatność Visą.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 02 Maj 2016 21:42 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Należy być ostrożnym - strata może być większa niż potencjalny zysk:

ostrzezenie-przed-rezerwacja-na-fluege-de,11,71133
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 02 Maj 2016 21:48 
Awatar użytkownika

niebieski
A vol24.fr jest jakoś powiązane z fleuge.de ?

Ostatnio edytowany przez Roku, 03 Maj 2016 09:37, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Maj 2016 21:49 

HON fly4free
to klon
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Maj 2016 21:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Może i klon, ale mi karta bez problemu przeszła :)

Ostatnio edytowany przez Roku, 03 Maj 2016 09:37, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Maj 2016 21:59 

HON fly4free
ważne czy zostanie obciążona kwotą, którą zaakceptowałeś i czy dostaniesz bilet ;-)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Maj 2016 09:25 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Wczoraj kupiłem tam bilet i wszystko się udało. Dane wpisałem poprawne (tzn. że Polak, itp.) - potem prosili mnie tylko o weryfikację (zdjęcie pierwszej strony dowodu lub paszportu oraz karty, której płaciłem z zasłoniętymi środkowymi numerami - jedynie początek i koniec do weryfikacji). W godzinę dostałem etixa potwierdzonego w LOT (chciałem sobie przesłać takiego klasycznego ze strony LOTu ale wyskakiwał błąd, więc zadzwoniłem z prośbą o przesłanie - pani wysłała, stwierdziła że wszystko jest ok, bagaż rejestrowany także). Cena na stronie LO: prawie 157PLN za krajówkę OW - faktycznie zapłaciłem 20,99EUR. Trzeba jedynie posiadać niestandardową kartę, ale wszystko się da w łatwy i wygodny sposób uzyskać (warto).
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Maj 2016 09:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Wyslałeś ksero dowodu? Gratulacje!
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#9 PostWysłany: 03 Maj 2016 09:51 
Awatar użytkownika

niebieski
@cekace tak, ale starego, ważnego do 2018 roku. Od września używam nowego (chciałem nowy, stary "niechcący" się zniszczył, trzeba było wymienić).

A poza tym co złego w udostępnianiu dokumentów, którymi się identyfikujemy? Jak jakakolwiek instytucja ma potwierdzić naszą tożsamość, jeśli nie udostępnimy dokumentu? Po przesłaniu skanu przez oficjalny formularz na www dostałem odpowiedź, że wszystko się zgadza i bilet jak najszybciej zostanie wystawiony - po kilku minutach dostałem etix na maila. Bez tego pewnie by anulowali.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Maj 2016 10:42 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 720 379
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Visa Debit to niestandardowa karta ? Ktoś tu chyba trolluje ;)

#11 PostWysłany: 03 Maj 2016 10:49 
Awatar użytkownika

srebrny
@KyokoMai

to prześlij mi skan tego dowodu ;)
 Profil Relacje PM off
ane.wald lubi ten post.

#12 PostWysłany: 03 Maj 2016 13:25 
Awatar użytkownika

niebieski
@maciass już nie przesadzaj - widzę, że ktoś chce trochę podyskutować. Znaczna większość banków wydaje albo MasterCard albo VISA Electron. Tak więc VISA Debit, to karta absolutnie niestandardowa - podobnie jak np. Maestro. Ja musiałem specjalnie zakładać konto w jednym z banków, aby taką kartę otrzymać tylko po to, żeby raz na jakiś czas kupić bilet lotniczy w jednym z "dziwnych" OTA.

@cekace jeśli będziesz mi sprzedawał bilet na Polskim OTA i będziesz chciał upewnić się, że posługuję się kartą np. wydaną w Dubaju podając emirackie obywatelstwo, czy aby nie jest to jakiś rodzaj fałszerstwa - będziesz miał prawo mnie zweryfikować. Bez zastanowienia wyślę Ci odpowiedni dokument. Tak samo, jak weryfikują Cię na lotnisku czy kopiują paszport chociażby w hotelu przy zameldowaniu. Myślę nawet, że z dużym prawdopodobieństwem zażądałbyś takiej kopii dla własnego bezpieczeństwa, bo potem odezwałby się do Ciebie przysłowiowy Wania, którego karta została użyta. Lot odbyty, ktoś się podszył, nikt by nie wszczynał wielkich postępowań za 21EUR a Ty musiałbyś się najeździć i wyjaśniać, dlaczego to nie zweryfikowałeś płatnika przed sprzedażą biletu. Dla mnie to normalna sprawa.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Maj 2016 22:44 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
Krajów: 46 / 21.5%
srebrny
Tymczasem ładną zniżkę oferuje serwis Last Minute po przekierowaniu z włoskiego Kayaka. Płatność kartą kredytową Visa, potwierdzenie rezerwacji z numerem PNR i e-tix oraz SMS dotarły niemal od razu. Najtańsze tradycyjnie LOTowskie połączenie KTW-WAW za nieco ponad 3 EUR.

Jeszcze jedna adnotacja - rezerwujcie rozwaznie, bo znizka przysluguje oficjalnie tylko raz na trzy miesiace. Wczoraj dokonalem 4 rezerwacji, dzisiaj chcialem zrealizowac jeszcze jedna krajowke i platnosc juz nie przechodzi.

"Prezzo promozionale valido per pagamenti con Visa. Puoi approfittare dell'offerta solo una volta ogni 3 mesi."

Ostatnio edytowany przez travellista, 06 Maj 2016 10:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#14 PostWysłany: 05 Maj 2016 23:03 
Awatar użytkownika

Loty: 20
Kilometry: 26 898
Krajów: 9 / 4.2%
@KyokoMai
Czyli posługujesz się nieważnym, rzekomo zniszczonym dowodem? Gratulacje za odwagę...

Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 06 Maj 2016 08:53 
Awatar użytkownika

niebieski
@rick_blaine01 owszem - poza tym, że mimo wszystko to mój dowód osobisty, uzyskany legalnie i uczciwie w urzędzie. Tyle, że z innym numerem i nadal daleką datą ważności. Bardzo dziękuję :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 06 Maj 2016 09:22 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
travellista napisał(a):
Tymczasem ładną zniżkę oferuje serwis Last Minute po przekierowaniu z włoskiego Kayaka. Płatność kartą kredytową Visa, potwierdzenie rezerwacji z numerem PNR i e-tix oraz SMS dotarły niemal od razu. Najtańsze tradycyjnie LOTowskie połączenie KTW-WAW za nieco ponad 3 EUR.
czy ktoś znalazł podobną ofertę dla płatności w Mastercard?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 06 Maj 2016 09:26 

HON fly4free
@KyokoMai
Cytuj:
Dowód osobisty zgłoszony jako utracony jest nieodwracalnie unieważniany w Rejestrze Dowodów Osobistych, do którego dostęp regulują przepisy ustawy z dnia 6 sierpnia 2010r. o dowodach osobistych( Dz.U. z 2010r. Nr 167, poz.1131 z późn.zm).

Informacja o utracie i unieważnieniu dowodu jest niezwłocznie przekazywana do Systemu Informacyjnego Schengen, a także wykazu unieważnionych dowodów osobistych. Posługiwanie się dowodem osobistym zgłoszonym jako utracony może więc powodować negatywne konsekwencje dla jego posiadacza podczas przekraczania granic lub dokonywania czynności prawnych na podstawie tego dokumentu. Dowód osobisty unieważniony w systemie na skutek zgłoszenia utraty nie nosi fizycznych znamion unieważnienia (odcięcie rogu), przez co może sprawiać wrażenie dokumentu ważnego, niemniej dokument ten nie służy już do potwierdzania tożsamości i przekraczania granic.
Wobec powyższego, unieważnionym dowodem osobistym nie można się posługiwać.

Pamiętajmy więc , by w razie znalezienia własnego dowodu osobistego zgłoszonego jako utracony należy niezwłocznie zwrócić go organowi, który wydał ten dokument.

rób, jak chcesz, ale miej świadomość, że karą za posługiwanie się nieważnym dokumentem tożsamości jest ograniczenie wolności lub kara grzywny, która może sięgać nawet do 5.000 zł
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#18 PostWysłany: 06 Maj 2016 09:59 
Awatar użytkownika

travellista napisał(a):

Czy to bezpieczne OTA ?

#19 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Obecnie nalezy do grupy Rumbo/Bravofly więc jak najbardziej bezpieczny.
 Profil Relacje PM off
grzesq lubi ten post.
grzesq uważa post za pomocny.

#20 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:56 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Bezpieczny, ale trzeba się liczyć z tym, co napisano parę postów wyżej - blokada karty i brak możliwości kolejnych zakupów przez jakiś czas.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 4 gości