Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Lot do Amsterdamu
#1 PostWysłany: 28 Kwi 2016 19:58 

Dokąd
  • Amsterdam

Data wylotu
  • 01.08.2016

Data powrotu
  • 30.11.2016

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 446 - Warszawa - Amsterdam KLM

Dodatkowe informacje
  • Od dawna chciałbym odwiedzić stolice Holandii więc przyszedł czas zrealizować cel. Jednak nie bardzo wiem jak wygląda sytuacja z cenami na lot do Amsterdamu. Lot chciałbym zrealizować z Krakowa lub z Warszawy i tylko i wyłącznie tradycyjnymi liniami. Okres jaki mnie interesuje to sierpień - październik lub listopad. Sam przeglądając daty w poszukiwaniu "tanich" biletów znalazłem loty KLM z Warszawy w cenie 446-480 zł za osobę w dwie strony. Pytanie do Was, jak wygląda cena biletów za lot tradycyjnymi liniami do Amsterdamu, ile mniej więcej powinien zapłacić by się to opłaciło? Nie chce oczywiście przepłacać, a jak dla mnie 446 jest całkiem nieźle, ale wolę zapytać, bo może jednak bym dużo przepłacił.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
 Temat postu: Re: Lot do Amsterdamu
#2 PostWysłany: 28 Kwi 2016 20:02 

srebrny
To jest dobra cena.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Kwi 2016 21:52 

Loty: 172
Kilometry: 458 884
Krajów: 31 / 14.5%
Cena jak najbardziej ok, wrzesień trochę tańszy można kupić za około 400zł. Sam przerabiałem ostatnio lot do AMS w kwietniu i płaciłem nie całe 500zł kupione na miesiąc przed wylotem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Kwi 2016 22:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli to cena z bagażem rejestrowanym, to z doświadczenia mogę powiedzieć, że jest dobra :)

#5 PostWysłany: 28 Kwi 2016 22:18 

metia napisał(a):
Jeżeli to cena z bagażem rejestrowanym, to z doświadczenia mogę powiedzieć, że jest dobra :)

Rejestrowanego nie ma, ale podręczny może ważyć 12kg, a taki bagaż mi/nam na pewno wystarczy. Szkoda mi dopłacać do rejestrowanego, no chyba, że znajdę gdzieś lot do 480-500 z rejestrowanym.
Cytuj:
Całkowity limit bagażu na ten lot
0 szt. bagażu rejestrowanego
1 szt. bagażu podręcznego + 1 akcesoria

Cytuj:
Bagaż podręczny + akcesorium

Całkowita max. waga dla Klasy Economy: 12 kg (26,4 lbs)
Całkowita max. waga dla Klasy Business: 18 kg (40 lbs)
Max. wymiary: 55 cm (A) x 25 cm (B) x 35 cm (C)
Uwaga: odnosi się to jedynie do lotów KLM i AIR FRANCE. Jeśli Państwa podróż (lub jej część) będzie obsługiwana przez jednego z naszych partnerów, prosimy o sprawdzenie limitu na bagaż podręczny tej linii.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Kwi 2016 22:21 

Loty: 147
Kilometry: 107 575
Krajów: 10 / 4.7%
Przy szalonej środzie Lotu da się zejść do 300zł z Warszawy. Amsterdam jest w niej w miarę często, więc możesz poczekać, szczególnie że KLM za niecałe 500 zł to standardowa cena i nie powinna wzrosnąć w najbliższym czasie. Pamiętaj, że w tej cenie KLM masz tylko bagaż podręczny.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Kwi 2016 22:23 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Mi w zeszłym roku na sierpniowy weekend wyszło 320zł/os./w dwie strony LOTem, ale z podręcznymi:)

#8 PostWysłany: 28 Kwi 2016 22:24 

zolty napisał(a):
Przy szalonej środzie Lotu da się zejść do 300zł z Warszawy. Amsterdam jest w niej w miarę często, więc możesz poczekać, szczególnie że KLM za niecałe 500 zł to standardowa cena i nie powinna wzrosnąć w najbliższym czasie. Pamiętaj, że w tej cenie KLM masz tylko bagaż podręczny.

Pytanie tylko czy jak wskoczy Amsterdam w szalonej środzie LOTu, to uda mi się taką cenę osiągnąć kupując bilety na loty w sierpniu-listopadzie. Wczorajsza promocja miała w większości loty na okres do lipca. No chyba, że będę co tydzień sprawdzał promocję i czekał na Amsterdam, ale nie koniecznie mam na to czas przez moją prace.

LaVarsovienne napisał(a):
Mi w zeszłym roku na sierpniowy weekend wyszło 320zł/os./w dwie strony LOTem, ale z podręcznymi:)

Jakaś promocja typu szalona środa, czy normalna cena?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Kwi 2016 22:34 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Bez promocji, szłam po datach i wybrałam weekend, w którym była najlepsza cena. Bilety kupowane na początku kwietnia czyli 4,5 miesiąca przed wylotem.

#10 PostWysłany: 28 Kwi 2016 22:35 

HON fly4free
Radziiu napisał(a):
Pytanie tylko czy jak wskoczy Amsterdam w szalonej środzie LOTu, to uda mi się taką cenę osiągnąć kupując bilety na loty w sierpniu-listopadzie.
może być ciężko przy takich terminach
poza tym Amsterdam wcale tak często się nie pojawia, ostatnio chyba w styczniu
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 28 Kwi 2016 22:36 

W styczniu była "tygodniowa szalona środa" i były terminy na cały rok do listopada włącznie. Jeśli masz czas, a chyba jeszcze masz, możesz sobie raz na tydzień we wtorek wieczorem albo środę rano sprawdzić co nowego (a pewnie i newsletter LOT rozsyła). Ogólnie jak to z promocjami, nikt Ci nie powie na kiedy i za ile będzie, ale pewnie coś się trafi. Obserwowałem trochę ceny na Amsterdam i ten KLM to taka normalna cena, więc czas Cię nie goni, jeśli nie masz sztywnego urlopu. ;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 28 Kwi 2016 22:41 

zolty napisał(a):
W styczniu była "tygodniowa szalona środa" i były terminy na cały rok do listopada włącznie. Jeśli masz czas, a chyba jeszcze masz, możesz sobie raz na tydzień we wtorek wieczorem albo środę rano sprawdzić co nowego (a pewnie i newsletter LOT rozsyła). Ogólnie jak to z promocjami, nikt Ci nie powie na kiedy i za ile będzie, ale pewnie coś się trafi. Obserwowałem trochę ceny na Amsterdam i ten KLM to taka normalna cena, więc czas Cię nie goni, jeśli nie masz sztywnego urlopu. ;)

No czas do wylotu jeszcze mam, ale jak wiadomo im bliżej wylotu tym ceny mogą podskoczyć. Sztywnego urlopu też nie mam, ale fajnie by było coś zaplanować wcześniej. Sam już nie wiem jak z tą szaloną środą, ktoś napisał o Amsterdamie, że tak często się nie pojawia więc też nie chciałbym czekać z nadzieją na ten lot.

LaVarsovienne napisał(a):
Bez promocji, szłam po datach i wybrałam weekend, w którym była najlepsza cena. Bilety kupowane na początku kwietnia czyli 4,5 miesiąca przed wylotem.

W takim razie będę chyba musiał lampkę winę sobie zafundować i posprawdzać kalendarz :)

Ostatnio edytowany przez Radziiu, 28 Kwi 2016 22:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 28 Kwi 2016 22:46 

To w ramach pocieszenia łap screena ze strony KLM, na maj za dwa tygodnie ta sama cena co na jesień. :)

Załączniki:
klm amsterdam.JPG
klm amsterdam.JPG [ 57.69 KiB | Obejrzany 2722 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 28 Kwi 2016 22:52 

zolty napisał(a):
To w ramach pocieszenia łap screena ze strony KLM, na maj za dwa tygodnie ta sama cena co na jesień. :)

Wiem, wiem. Mini kalendarzyk z przeglądem cen w danym miesiącu pokazuje nawet tą samą cenę przez długi okres.
Image
Ale tak założyłem temacik, bo ja to laik jeśli chodzi o latanie i może ktoś podsunie (za już nadesłane posty dziękuje) mi jeszcze tańsze opcję :)

@edit: Dziś znalazłem chwilę i przeszukałem kalendarz lotów do Amsterdamu oferowany przez LOT. Znalazłem w cenie 500 zł za osobę lot do Amsterdamu, ale w klasie "LOT ECONOMY FLEX" czyli m.in z bagażem rejestrowanym. Opłaca się? Czy lepiej szukać dalej albo czekać na szaloną środę i odrobinę szczęścia?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 29 Kwi 2016 15:17 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
@Radziiu wiem że nie spełniam twoich wymagań, ale looknij na easyjeta z Berlina ;) Za 259 zł można lecieć w obie strony na ok. 2 tygodnie termin sierpień-wrzesień, bagaż podręczny standardowy, ilość kilogramów bez limitu ;)
Np.
29 sierpień - 14 wrzesień (można wrócić wcześniej)
127 zł + 132 zł, a w dwie osoby i z patentem genewskim pewnie wyjdzie jeszcze taniej

#16 PostWysłany: 29 Kwi 2016 22:49 

@muusten
No tak, policzymy dla dwóch osób bez patentu. Wyjdzie jakieś 520 zł, może ciut mniej. Tylko, że my musimy z Krakowa jeszcze dojechać do Berlina. Bilety na PolskiegoBusa to koszt od 30 do 50 w jedną stronę od osoby. Licząc średnią czyli 40 zł w jedną stronę daje łącznie 160 zł. Łącznie wyjdzie mnie to 680. Niby jest taniej, ale nie wiem czy chce nam się tłuc 8h do Berlina. Za klm lub zapłacę jakieś 900 zł.

Nie mniej, dzięki za propozycje :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 31 Maj 2016 00:33 

@Radziiu

Mówiłem, że będzie jeszcze jakaś promocja na Amsterdam? :)

http://www.fly4free.pl/odlotowy-festiwal-cenowy-w-lot/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości