Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 24 Kwi 2016 20:35 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 643
Kilometry: 1 392 762
Krajów: 84 / 39.1%
Roczne RTW w realizacji lokatowej
Północna Norwegia i Syberia.
Wszystko do zrealizowania ale raczej wolałbym na dłużej typu miesiąc,dwa a nie Wyjazd

#22 PostWysłany: 24 Kwi 2016 20:58 

srebrny
Cele :-):

1. arctic circle trail i svalbard
2. Aconcagua i trekking w himalajach
3. wyspy poludniowego pacyfiku
4. RTW w 2 tygodnie
5...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 24 Kwi 2016 21:25 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
1.Okinawa-na wakacje z dzieciakami.
2. Transkontynentalny pociąg kursujący z Adelajdy do Darwin.
3. I takie coś: MiG-29 lot do stratosfery.
4. i kilkanaście innych pomysłów.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 24 Kwi 2016 22:16 

niebieski
Ponad 20 lat temu marzeniem było zobaczyć mecz NBA lub wyścig Formuły 1 na żywo. Wtedy te marzenia były dla mnie z gatunku równie nierealnych jak lot do innej galaktyki. I w końcu się spełniło. Kurcze, do tej pory nie mogę uwierzyć ;-)

Chciałbym mieć wiele, wiele dni na miejscu, żeby w końcu odważyć się i wejść do tych ogromnych muzeów z rodzaju Luwru, Ermitażu, czy British Museum i wracając dzień po dniu spokojnie je sobie zwiedzić. Teraz w ogóle boję się wchodzić, bo przy mojej wnikliwości od razu zaczynam czytać każdą tabliczkę i świadomość, że zostało mi jeszcze 10 mln eksponatów do obejrzenia nie pomaga.

A i chętnie obejrzałbym Mauritshuis w Hadze, bo tam wisi "Dziewczyna z perłą" z filmu, który obejrzałem i "Szczygieł" z książki, którą przeczytałem. Mauritshuis chyba urasta do najbardziej popkulturalnej galerii na świecie ;-)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#25 PostWysłany: 24 Kwi 2016 22:18 
Awatar użytkownika

srebrny
[...]

spędzić tydzień, albo dwa w towarzystwie goryli górskich

[...]

Ostatnio edytowany przez Roku 25 Kwi 2016 01:27, edytowano w sumie 2 razy
Usunięcie zdjęcia na prośbę autora.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 24 Kwi 2016 22:26 
Awatar użytkownika

Loty: 429
Kilometry: 762 536
Krajów: 80 / 37.2%
HON fly4free
grreg20 napisał(a):
Jednak są takie miejsca na świecie, które są trudno dostępne lub po prostu mało popularne, dlatego też znalezienie się w takich miejscach mogłoby oznaczać ogromny szacunek wśród innych osób.

Taka motywacja w ogóle mnie nie interesuje. Jeżdżę dla siebie, nie dla innych :)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#27 PostWysłany: 24 Kwi 2016 22:57 
Awatar użytkownika

Loty: 779
Kilometry: 1 318 404
Krajów: 98 / 45.6%
srebrny
Grzegorz40 napisał(a):
Chciałbym mieć wiele, wiele dni na miejscu, żeby w końcu odważyć się i wejść do tych ogromnych muzeów z rodzaju Luwru, Ermitażu, czy British Museum i wracając dzień po dniu spokojnie je sobie zwiedzić. Teraz w ogóle boję się wchodzić, bo przy mojej wnikliwości od razu zaczynam czytać każdą tabliczkę i świadomość, że zostało mi jeszcze 10 mln eksponatów do obejrzenia nie pomaga.

A i chętnie obejrzałbym Mauritshuis w Hadze, bo tam wisi "Dziewczyna z perłą" z filmu, który obejrzałem i "Szczygieł" z książki, którą przeczytałem. Mauritshuis chyba urasta do najbardziej popkulturalnej galerii na świecie ;-)

Akurat Mauritshuis jest wyjątkowo przystępnym muzeum. Małe, dobrze oznaczone, łatwe do nawet dokładnego obejrzenia podczas 1-2 wizyt. Doskonała, w mojej ocenie, ekspozycja dzieł. To zdecydowanie najbardziej ulubiona przeze mnie galeria malarstwa, wracałem do niej kilka razy i chciałbym jeszcze. Jedynym mankamentem może być tłum zwiedzających, polecam wizytę rano po otwarciu.
Największe wrażenie zrobił na mnie "Widok Delft". Żadne zdjęcie czy reprodukcja nie oddają światła oryginału.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
BusinessClass uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 24 Kwi 2016 23:09 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 58 / 27.0%
Zbanowany
Mam kilka marzeń ale są nie tylko +18 ale do tego [...] .........

Ale niestety odczuwam taki syndrom wypalenia. Od powrotu z Antarktydy to właściwie tylko marzę, żeby mieć więcej wolnego czasu na podróże. Trochę dziwne uczucie, mieć tyle mil, że można być wszędzie... Chyba w pewnym etapie dochodzi się do stanu, że zamiast odkrywać nowe wraca się do ulubionych. Na przykład kręci mnie Zambia czy Rwanda ale jak sobie wyobrażę, co w tym czasie mógłbym wyprawiać w Sao Paulo... ;)
Kozi lubi ten post.

#29 PostWysłany: 24 Kwi 2016 23:23 

niebieski
W liceum przeczytalem ksiazke Kosidowskiego "Gdy slonce bylo bogiem", wtedy wszystkie miejsca opisane w ksiazce byly dla mnie zupelnie nieosiagalne i jak z innej planety. Ostatnio przeczytalem ta pozycje jeszcze raz i uswiadomilem sobie, ze odwiedzilem prawie wszystkie miejsca, ktore autor opisal. Moral jest taki, ze to, co bylo marzeniem jeszcze pare lat temu teraz jest czyms jak najbardziej mozliwe do zrealizowania.

Obecne marzenia to te chwilowo nieosiagalne:
- Korea Pln albo Bhutan bez przewodnika i biura podrozy
- nurkowanie w Grüner See w Austrii - prawie sie udalo rok tem, planowalem na 2016 a tu mi nagle jezioro dla nurkow zamkneli
- Irak albo Libia w stanie sprzed wojny.

Te bardziej prozaiczne zyczenia spelniaja sie same. W 2016 byl juz Nowy Rok w Hong Kongu i Makao, nurkowanie z fokami i rekinami w RPA, wejscie na wulkan w Nikaragui a na swoja kolej czeka Delta Dunaju, Botswana, Ladakh a na koniec Syberia zima :-)

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#30 PostWysłany: 25 Kwi 2016 01:59 

Loty: 1053
Kilometry: 1 634 305
Krajów: 130 / 60.5%
niebieski
Od dawna miałem/mam takie trzy najważniejsze cele podróży:
1. Korea Północna - udało się zrealizować a jak Kim przywróci Arirang Mass Games to jeszcze raz pojadę.
2. Grenlandia - miałem lecieć w zeszłym roku ale Greenland Express zawiesił loty i anulował mi bilety :cry:
3. Arabia Saudyjska - wiz turystycznych na razie nie ma pomimo kilkukrotnych zapowiedzi o wprowadzeniu, służbowo kosztuje to kupę kasy więc czekam na cud jakiś.. :roll:
oraz:
4. Tybet - będąc w Chinach chciałem tam polecieć ale na pozwolenie kazali czekać 2 tyg.
5. Surinam+Gujana - nieskażone turystycznie 8-)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 25 Kwi 2016 11:45 

srebrny
Ja też powoli realizuję marzenia, ale na mojej liście mam kilka od dawna czekających na realizację:

- Papua - Baliem Valley (2 razy przymierzałem się już, za 3cim się musi udać :) )
- Bhutan
- Madagaskar (czekam na loty w odpowiedniej cenie)
- TOP 5 wodospadów - brakuje mi Kaieteur Falls i Niagary
i Antarktyda na emeryturze :D
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 25 Kwi 2016 12:05 

jasiub napisał(a):
- Papua - Baliem Valley (2 razy przymierzałem się już, za 3cim się musi udać :) )[...]

Toż to rzut beretem od "mojej" Kokody ;) Słyszałeś o tej nieprzyjemnej sytuacji z tubylcami?
Anonymous napisał(a):
Ja chciałbym:
1) przejść kiedyś Kokoda Track ale bez wykupywania wycieczki.[...]
 PM off  

#33 PostWysłany: 25 Kwi 2016 12:21 

srebrny
Rzeczywiście prawie rzut beretem :), choć w tych stronach transport jest truuudny. Do Wameny przynajmniej łatwo dostać się z Jayapury. Co jakiś czas czytam o zamieszkach (albo wybijaniu buntowników) przez rząd indonezyjski. Czy chodzi Ci o to,czy wydarzyło się coś spektakularnego co przegapiłem?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 25 Kwi 2016 12:23 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Noworoczne RTW i świętować 24 razy nowy rok :D
 Profil Relacje PM off
grreg20 lubi ten post.

#35 PostWysłany: 25 Kwi 2016 12:44 

@jasiub, napady, gwałty, itp. Ale to po papuaskiej części wyspy.

http://www.abc.net.au/news/2016-01-13/f ... ay/7086700
http://www.abc.net.au/news/2016-01-22/p ... ms/7106010
 PM off  

#36 PostWysłany: 25 Kwi 2016 12:51 

srebrny
A to na Kokoda Track..., bo ja śledzę sytuację na indonezyjskiej części i tam z kolei walki niepodległościowe ( https://en.wikipedia.org/wiki/Papua_conflict ),ale raczej zagrożenie dla turysty niewielkie.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 25 Kwi 2016 12:52 

niebieski
becek napisał(a):
ja mam/miałem marzenia , ale bardziej takie +18
wiec nie na forum :oops:

Gdy tylko przeczytałem tytuł wątku, pomyślałem o tym samym :P
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 25 Kwi 2016 13:51 

platynowy
BusinessClass napisał(a):
Mam kilka marzeń ale są nie tylko +18 ale do tego [...] .........

Ale niestety odczuwam taki syndrom wypalenia. Od powrotu z Antarktydy to właściwie tylko marzę, żeby mieć więcej wolnego czasu na podróże. Trochę dziwne uczucie, mieć tyle mil, że można być wszędzie... Chyba w pewnym etapie dochodzi się do stanu, że zamiast odkrywać nowe wraca się do ulubionych. Na przykład kręci mnie Zambia czy Rwanda ale jak sobie wyobrażę, co w tym czasie mógłbym wyprawiać w Sao Paulo... ;)

Niedługo będziesz mówił/pisał jak ten minister z "Misia": ;)

"....Miś: Oczywiście ! Rozumiem ! Na przyszły wtorek ! No a potem, oczywiście jakaś ... podróż poślubna.
Minister: A nie ! To chyba przełożymy na zimę. Ja ci powiem: ja już wszędzie byłem. Nie chce mi się. Za to Irena lata jak szalona.
Przywiozła sobie piękne futro z Leningradu. A teraz … co dzisiaj mamy ?
Miś: Eee… wtorek !!!
Minister: To w piątek leci do Londynu kupić sobie coś tam do sukni ślubnej, czy kostium. No wiesz jak to kobiety ! A co do tego ślubu, to…."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
cccc uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 25 Kwi 2016 19:48 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
Krajów: 12 / 5.6%
srebrny
Odwiedzić Socotrę.

#40 PostWysłany: 25 Kwi 2016 20:40 

Rzucić pracę i udać się na wyprawę której celem jest droga(może być w formie gap year) :)
To ostatnio jedno z marzeń które mi chodzi po głowie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości