Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 14 Kwi 2016 07:59 
Awatar użytkownika

srebrny
elwirka napisał(a):
Leciałam w listopadzie Dubaj-Manila. Lot opóźniony 8 godzin, do tego zamiast w Manili lądowaliśmy w Clark (CRK). Był szczyt jakiś i zamknęli lotnisko w stolicy na dwa dni dla szaraczków, aby VIP-om nic nie zagrażało. To rozwaliło całą moją dalszą podróż. Straciłam dwa bilety lotnicze i 3 noclegi w hotelu, których nie dało się już odwołać.

haha
Mnie też dopadł ten cholerny szczyt APEC ;)
Cebula pokasowała mi loty, ale na szczęście w miarę szybko ogarnąłem temat i mi wszystko elegancko przebukowali wg mojego planu. Minus taki, że musiałem o 2 dni skrócić pobyt na Palawanie i zamiast moczyć dupę w wodzie, siedzieć w śmierdzącym Angeles.

Anonymous napisał(a):
Głupio założyć opóźnienie bo a nuż się "nie uda" i wyleci planowo... czyli co, jednodniowy stopover w Dubaju? Trochę szkoda mi na to czasu.

przy locie pierwotnym miałem mieć kilkanaście godzin zapasu w Dubaju. Pach w okolicach Dekanu zaczyna się jakaś akcja. Stewki latają jak obłąkane, później wychodzi oficer a na końcu kapitan. Wieeziałem, że niczego dobrego to nie wróży.
Okazuje się, że ktoś zasłabł. Decyzja - lądowanie awaryjne w Mumbaju. I z lotu 8 godzinnego zrobiło się 16. Gdybym leciał zgodnie z pierwotnym planem a nie 2 dni wcześniej poszłyby się pieścić bilety od pegasusa. Nie chcę myśleć ile bym musiał wyskoczyć kupując nowe przeloty do Europy.
Oczywiście to sytuacja wyjątkowa, ale cebula takich sytuacji "wyjątkowych" ma trochę za dużo :lol:
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 14 Kwi 2016 08:22 

Loty: 724
Kilometry: 938 929
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Ten APEC spowodował że urodziny które miałem zaplanowane z początkiem w Australii / Sydney / a drugą część dnia miałem spędzić w Azji / Manila / :) lot przesunął się o 8 godzin i wylądowałem już w nocy następnego dnia CEBUla faktycznie niepewna , za to w drodze powrotnej lądowanie godzinę przed czasem i ......oczekiwanie ponad 60 minut na płycie bo brak wolnych rękawów :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 14 Kwi 2016 08:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Ofiary zebbulionu łączmy się :twisted:

generalnie linia nastawiona prokonsumencko i przyjaźnie, ale mocno nieobliczalna jak dla mnie
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#24 PostWysłany: 14 Kwi 2016 10:35 

Znalazłem takie coś, mni nie do końca terminy pasują ale jeszcze to przemyślę.
Wrzucam bo może komuś się przyda :)

Edit: Lepsza cena przy wylocie z PSA - lepsza ale podróż trwa znacznie dłużej.

Załączniki:
takie coś2.jpg
takie coś2.jpg [ 39.3 KiB | Obejrzany 1111 razy ]
takie coś.jpg
takie coś.jpg [ 39.94 KiB | Obejrzany 1122 razy ]
 PM off
sko1czek lubi ten post.

#25 PostWysłany: 14 Kwi 2016 12:57 

Dzięki @monroe i tej wrzutce:
warszawa-syd-adl-oj-ii-iii-2017-od-2400-zl,232,92456&start=0

kupiłem loty na luty w kombinacji WAW-SYD/ SYD-PSA. Kupiłem przez francuską Expedie, pobrało 2467 PLN. No nic, miał być kwiecień, będzie luty. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;)

Ciekawostka: miałem pod guzikiem PSA-SYD/ SYD-LHR i nie chciała mi przejść płatność w Getinie. Gdyby nie ich obsługa klienta, gdyby nie to że zablokował mi się dostęp do serwisu telefonicznego, i gdyby nie to że kilkukrotnie musiałem czekać od 5 do 10 min. na połączenie z konsultantem, to bym skończył z wylotem z Włoch. A tak to wygodnie, z Polski :)
 PM off
4 ludzi lubi ten post.
monroe uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 14 Kwi 2016 13:29 

niebieski
Don_Bartoss,jeśli to nie tajemnica to jakie dałeś daty.
Ja próbuję na Expedia.fr i Kayaku znaleźć coś na konkretny okres 8.02.-1.03 na tej samej trasie co Ty.Wychodzi mi tylko BA za ponad 1000euro/os.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 14 Kwi 2016 14:56 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Ale przecież wiszą kalendarze na głównej, można sobie sprawdzić daty:
http://www.fly4free.pl/przeloty-do-aust ... -2470-pln/
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 14 Kwi 2016 15:03 

@Niva, są ale nie do SYD :)
 PM off  

#29 PostWysłany: 14 Kwi 2016 15:05 

niebieski
Nivo,Bartosowi napisałem,że interesuje mnie jego trasa WAW-SYD/ SYD-PSA.
Na głównej jest jedynie opcja do Adelajdy :P
Mimo wielu prób , w tym tych wg info monroe warszawa-syd-adl-oj-ii-iii-2017-od-2400-zl,232,92456 nie udało mi się nic znaleźć m.in. z uwagi na dość sztywne(szkole) terminy.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 14 Kwi 2016 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
A, pardon, tyle tych deali QR do Australii ostatnio tu i na com, że się człek gubić zaczyna.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 14 Kwi 2016 17:36 
Awatar użytkownika

Loty: 233
Kilometry: 633 266
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
Rysiek napisał(a):
Nivo,Bartosowi napisałem,że interesuje mnie jego trasa WAW-SYD/ SYD-PSA.
Na głównej jest jedynie opcja do AdelajdyMimo wielu prób , w tym tych wg info monroe http://www.fly4free.pl/forum/warszawa-s ... ,232,92456 nie udało mi się nic znaleźć m.in. z uwagi na dość sztywne(szkole) terminy.

Pisałem przecież, żebyś szukał na stronie Qatara.

1 marca nie wrócisz do Pizy w tej cenie bo to akurat dzień w którym Qatar nie ma swojej rotacji do Pizy i musi korzystać z codeshare. Zmień powrót na dzień wcześniej, np. 9.02. - 28.02. Masz jak znalazł 2430 zł :)
 Profil Relacje PM off
Rysiek lubi ten post.
Rysiek uważa post za pomocny.

#32 PostWysłany: 18 Kwi 2016 15:54 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
srebrny
Też skorzystaliśmy z żoną z promocji QR i lecimy w listopadzie CDG-ADL-BHX w cenie 2370 zł.

Doloty z Poznania do Paryża i powrót z Birmingham za pkt Wizz, teraz trzeba szukać dolotów w Australii. Musimy dostać się do Brisbane gdzie mam rodzinę i na pewno wizyta w SYD.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości