Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Kwi 2016 09:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Chcemy pojechac na Ukraine autem sluzbowym, ktore jest leasingowane a ubezpieczajacym firma, w ktorej pracuje. Niestety, marne szanse by prezes firmy chodzil po notariuszach i cos potwierdzal. Czy nie beda sie czepiac, jesli na papierze firmowym bedzie ukrainski tekst z pieczatkami firmowymi i podpisami ? Ma ktos przykre lub pozytywne doswiadczenie w tym zakresie?

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 18 Kwi 2016 09:34 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Mam pozytywne.
Wystarczyło zezwolenie po rosyjsku na papierze firmowym. Mieliśmy kontrolę przed Kijowem (za +50km/h) ale Panowie skupieni byli na tym ile mamy w portfelu (niestety było dużo co utrudniło negocjacje) niż na papierach.

#3 PostWysłany: 18 Kwi 2016 09:51 
Awatar użytkownika

Nie rozumiem czemu mają być problemy.
Załatw zieloną kartę od Ubezpieczyciela i nie powinno być żadnych kłopotów.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Kwi 2016 10:03 

Myśmy zawsze mieli zgodę (tłumaczenie przysięgłe) potwierdzone u notariusza, zielona karta to inna bajka.
Poza tym znaczenie może mieć czy auto jest obrandowane? Nasze są, dlatego woleliśmy mieć wszystkie stosowne kwitki, żeby uniknąć problemów.
Sprawdź sobie czy nie masz zapisu w umowie leasingowej wyłączającej wyjazd np. na Ukrainę.

Ostatnio edytowany przez singielka_1976, 18 Kwi 2016 10:47, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#5 PostWysłany: 18 Kwi 2016 10:45 

Kilka lat temu po prostu zwróciłem się do leasingodawcy o notarialnie potwierdzoną zgodę ma wyjazd autem na Ukrainę a następnie przetłumaczyłem to u tłumacza przysięgłego. W trakcie wielokrotnych wyjazdów pies z kulawą nogą nie zainteresował się, czy posiadam stosowne zezwolenie.
 PM off  

#6 PostWysłany: 18 Kwi 2016 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Podłączę się pod pytanie.

Mam służbowy samochód, jest właśnością firmy w której pracuję.
Auto jest obrandowane, nie będę miał problemu z uzyskaniem pozwolenia na wyjazd autem za granicę.

Kiedyś bardzo dawno temu (w 2003) byłem na Ukrainie służbówką (z poprzedniej firmy gdzie auto było z wynajmu długoterminowego) i wystarczało polskie i angielskie 2-zdaniowe zezwolenie.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Kwi 2016 09:43 

niebieski
Przepisy na Ukrainie mówią,obcokrajowiec nie będący właścicielem lub współwaścicielem auta wpisanym w dowód
rejestracyjny nie może samodzielnie kierować autem ..... chyba,że w aucie jest wł/współwłaściciel.
Dla samodzielnej jazdy nie swoim autem potrzebne jest upoważnienie notarialne - tłumaczone na j.ukraiński,rosyjski.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości