Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#581 PostWysłany: 10 Kwi 2016 00:49 

niebieski
boots napisał(a):
wersatis napisał(a):
Ja odpowiedzi na połowę tych pytań nie znam choć od 25 lat mieszkam w Warszawie.

A jesteś taksówkarzem?

Nie. jestem stałym klientem taksówek.Min. 5 razy w miesiącu. Korzystałem z wielu i teraz mam swoją ulubioną, której jestem wierny.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#582 PostWysłany: 10 Kwi 2016 02:03 

srebrny
akot napisał(a):
Nie każdy taksówkarz jest zlodziejem. Zlodziei jest bardzo mało, ale nasza wladza nic nie robi aby ich wyeliminować, np . postój taxi przy rotundzie w Warszawie, wszyscy wiedzą, ze stoją tam oszuści... i dalej stoją, i rewelacyjnie psują opinię uczciwym taksówkarzom.

nie kazdy taksowkarz jest zlodziejem, ale duzo jest. dzieki uberowi nie musze sie z mieciami i zenkami uzerac na kazdym kroku co mnie chca zrobic w balona, szczegolnie w miescie ktorego nie znam. odpalam ubera i na aplikacji widze jak jedzie i nikt mi tu nie p... ze np. w krakowie za 1.2 km to
no wie Pan, tak z dwie dychy to wyjdzie. aha, dzieki. :)

-- 10 Kwi 2016 02:07 --

wersatis napisał(a):
Czy też wynika to z tego co MOL mówił, że założył prywatną firmę Taxi, aby móc jeździć po busapacha po zakorkowanej stolicy Irlandii?

to troche inaczej. mianowicie michael oleary zwany przeze mnie ze wzgledu na swoje klamstwa malym irlandzkim klamczuchem kupil sobie
za bodajze 6000 euro licencje na taksowke przez co mogl z kogutem legalnie jezdzic po buspasach ominajac dublinskie korki.
zadnej firmy jako takiej nie musial zakladac.
 Profil Relacje PM off  

#583 PostWysłany: 10 Kwi 2016 08:13 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
http://www.spidersweb.pl/2016/04/kierow ... ymany.html

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
MaciekM lubi ten post.

#584 PostWysłany: 10 Kwi 2016 10:33 

niebieski
Panowie ze "zwiazku zawodowego taksówkarzy" nie zauważyli, ze juz nie są milicjantami;) A nawyki pozostały...

Jak pisałem wcześniej - czekam na podobną akcję, ale tym razem niech celem bedą złodzieje spod Centralnego czy Rotundy. Czyżbym miał się nie doczekać?

BTW jak myślicie, są równie uczciwi w codziennej pracy, co w tych doniesieniach na Taryfa24?;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#585 PostWysłany: 10 Kwi 2016 12:19 

srebrny
wersatis napisał(a):
boots napisał(a):
wersatis napisał(a):
Ja odpowiedzi na połowę tych pytań nie znam choć od 25 lat mieszkam w Warszawie.

A jesteś taksówkarzem?

Nie.

To dlatego nie musisz znać. ;-)
 Profil Relacje PM off  

#586 PostWysłany: 10 Kwi 2016 12:43 

niebieski
vincenz napisał(a):
http://www.spidersweb.pl/2016/04/kierowca-ubera-zatrzymany.html

Powinni im zdrowo dopier**** kary. Niech się wykąpią, przestaną palić fajkę za fajką, kupią nowe samochody i zmienią swoją mentalność to wtedy będą mogli konkurować, a nie się bawią w szeryfów.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#587 PostWysłany: 10 Kwi 2016 13:04 

Zbanowany
Fajnie jedni informuja, drudzy dezinformuja. Bedzie jakis program z akcji na TVP Warszawa ?
Jesli jedni lapia nielegalnych kierowcow Ubera to co szkodzi drugim lapac taksowki bez koncesji ?
Moze w koncu zapanuje porzadek, a jak faktycznie czesc kierowcow wawy jest bylymi policjantami to raczej nie wroze dobrze kierowcom Ubera (ale nie wspolczuje im).

W Portugali na 29 kwietnia jest planowana powtorna blokada taksowkarzy sprzeciwiajacych sie ze rzad nie wypelnia wyroku sadowego tylko przymyka oczy na dzialalnosc Ubera. Tam pewnie tez sami byli policjanci za kierownicami taksowek :).
 Profil Relacje PM off  

#588 PostWysłany: 10 Kwi 2016 13:11 

Zbanowany
Dodam tylko z ciekawości odnośnie tego czego ja ostatnio byłem świadkiem w Warszawie, przed Dworcem Centralnym, na postoju taksówek. Miałem ponad 3 godziny czasu na pociąg, więc w związku z fajną pogodą relaksowałem się na świężym powietrzu i miałem okazję podsłuchać kilka rozmów taksówkarzy prowadzonych pomiędzy sobą.

Ulubiony temat taksówkarzy, to kto na jaką kwotę naciągnął ... obcokrajowców. Jeden z Panów był w takiej ekstazie, że głośno przechwalał się na ten temat tego, jak bardzo uwielbia klientów, którym bardzo śpieszy się na samolot i którzy są w stanie wtedy zapłacić mu każdą "kasę" tylko po to, aby zajechać jak najszybciej na lotnisko. "Miły" Pan pochwalił się, że niedawno na kursie z centrum na lotnisko Chopina od takiego pasażera wyciągnął 40 Euro.

Osobiście może nie jestem jakimś wielkim sympatykiem UBER-a, ale z przykrością muszę stwierdzić, że jeśli słyszę lament taksówkarzy jak niby bardzo ich "okradają" Ci od UBER-a, to robi mi się "słabo". Dosłownie "złodziej" chce pouczać "złodzieja". Przez takie działania jestem coraz większym zwolennikiem tego, aby w Polsce zalegalizować prywatny przewóz osób czy też prywatne taksówki z wykorzystaniem aplikacji typu UBER itp.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#589 PostWysłany: 10 Kwi 2016 13:26 

srebrny
W każdej społeczności znajdziesz oszustów i złodziei. I nie świadczy to o niczym więcej, ponad to, że ludzie są różni.
 Profil Relacje PM off  

#590 PostWysłany: 10 Kwi 2016 15:54 

niebieski
Mnie osobiście wku**** regulacje w każdym zawodzie. Jak ktoś z klientów chce jechać uberem to co komu do tego?

Jeśli robimy regulacje to zróbmy w każdym zawodzie. Do mnie przyjdzie klient to za samą rozmowę ze mną wystawie fakturę etc. Ale niestety jest wolny rynek. Trzeba walczyć o klienta jak najwyższą jakością usług.

Jak ktoś jest malarzem to tez by chciał żeby był 1 malarz na 5 000 domów i będzie miał robotę zaplanowana na 10 lat do przodu i ceny x100
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#591 PostWysłany: 10 Kwi 2016 16:06 
Awatar użytkownika

Loty: 194
Kilometry: 368 637
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
skrzat napisał(a):
Super wiadomość ! Czas poszukać jakiegoś samochodu do wynajęcia ;)
 Profil Relacje PM off  

#592 PostWysłany: 10 Kwi 2016 16:09 

Zbanowany
@Mateusz099 - wywalenie regulacji - OK !!! A co z legalizacją świadczenia usług przewozu osób przez osoby prywatne w ramach UBER-a? Ponadto, kto w tym momencie płaci podatek dochodowy, jeśli osoba fizyczna przewozi swoim samochodem inną osobę fizyczną? Ja osobiście wątpię aby taki kierowca wykazywał taki dochód przed urzędem skarbowym.

Niech po prostu zostanie to w taki sposób wszystko zalegalizowane, że prywatny przewóz osób w ramach UBER-a lub innego podmiotu będzie w Polsce legalny, z tym, że każdy przejazd będzie uczciwie rozliczany. Taksówkarze są tacy a nie inni, ale jednak aby legalnie świadczyć działalność, to muszą oni ponieść mnóstwo kosztów. A UBER teoretycznie pozwala te wszystkie "zawiłości" obejść. Po części ja rozumiem oburzenie z strony taksówkarzy. Aczkolwiek UBER nie miałby prawa bytu, gdyby "mafia taksówkarska" nie była nastawiona głównie na wyzysk klienta.

Niestety, ale rywalizacja TAXI vs UBER to rywalizacja "złodziej" vs "złodziej". Jeden preferuje oszukiwanie klienta, drugi oszukiwanie państwa (czyli nas wszystkich). Ja nie kibicuję nikomu.
 Profil Relacje PM off  

#593 PostWysłany: 10 Kwi 2016 16:19 

srebrny
Uber wymaga od kierowców założonej DG.

Profil Relacje PM off
grreg20 lubi ten post.

#594 PostWysłany: 10 Kwi 2016 17:53 

Zbanowany
@Mateusz09 : masz ochote na wizyte u domoroslego 'stomatologa' czy domu zaprojektowanego przez pana 'Wladzia'. Tak sie bedzie konczyc wywalenie regulacji i uprawnien zawodowych.

@vincenz : zakladanie dzialalnosci gospodarczej to sciema Ubera aby wygladalo ze sa jakies podstawy do prowadzonej dzialalnosci. A jak sami kierowcy Ubera totaj na forum napisalie ze nie ma w polsce mozliwosci prowadzenia dzialalnosci na ta usluge co oni wykonuja (bez uprawnien).

@grreg20 : to jest wlasnie kwintesencja obu podmiotow 'zlodziej spiera sie z zlodziejem'.
 Profil Relacje PM off
grreg20 lubi ten post.

#595 PostWysłany: 10 Kwi 2016 23:19 

niebieski
Idziesz do stomatologa to widzisz czy wisi dyplom czy nie. Twój wybór. Jak nie masz kasy to idziesz do kowala żeby Ci ząb wyrwał.

Jednak ten przykład z Twojej strony pokazuje że nie bardzo wiesz o co chodzi z regulowaniem zawodów ...

Chodzi o równy dostęp do wszystkich zawodów - np. adwokat - brak aplikacji, kto skończy szkołę, zda egzamin, może praktykować. Chcesz być taksówkarzem, zakładasz DG, kupujesz ubezpieczenie i jeździsz na nawigacji żeby było wiadomo jaką drogą jechałeś.

Dzięki Uberowi wiem którędy jechałem i mogę zrobić reklamacje.

Zaciekle bronisz taksówkarzy, więc już raczej wiem jaki zawód wykonujesz.

Myślę że forum powinno być miejscem o dyskusji o Uberze w kwesti promocji etc. albo informacje jakie miasta a nie mówienie jakie to jest be, bo jak widać gówno im mogą zrobić i bardzo dobrze.

Ja jestem zwolennikiem wolnego rynku, braku monopoli, minimalizacji podatków i obciążeń, a co za tym idzie wycofaniem państwowych programów typu 500+, jak ja nie będę płacił co miesiąc w tysiącach vat, cit bo już o zus nie mówię , to żadne 500+ nie będzie mi potrzebne.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#596 PostWysłany: 11 Kwi 2016 07:14 

srebrny
@Gadu-777 dowodem na to, że dentysta wie co robi jest dyplom uczelni medycznej, jaką ukończył. Dowodem na to, że kierowca (Ubera, czy taryfy) potrafi jeździć jest zdany egzamin na prawo jazdy. Niczego więcej nie wymagam.
 Profil Relacje PM off  

#597 PostWysłany: 11 Kwi 2016 08:05 
Awatar użytkownika

Loty: 75
Kilometry: 183 753
Krajów: 22 / 10.3%
A jak wygląda w Uberze kwestia faktury za usługę ? Mam spółkę z o.o. i muszę rozliczyć wydatki do do grosza.
 Profil Relacje PM off  

#598 PostWysłany: 11 Kwi 2016 09:23 

srebrny
Zainteresuj się kontem firmowym w Uber.
 Profil Relacje PM off  

#599 PostWysłany: 11 Kwi 2016 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 75
Kilometry: 183 753
Krajów: 22 / 10.3%
Czyli dostanę taką fakturę od ręki czy nie dostanę ?
 Profil Relacje PM off  

#600 PostWysłany: 11 Kwi 2016 12:18 

srebrny
Wydaje mi się, że dostaniesz w formie elektronicznej bez problemu, ale sam nie potrzebowałem więc na 100% Ci nie odpowiem. Dlatego zasugerowałem zainteresowanie się kontem firmowym, które jak sama nazwa wskazuje służy do przejazdów na koszt firmy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość