Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 255  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 06 Kwi 2016 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 290
Kilometry: 297 839
Krajów: 45 / 21.0%
digger napisał(a):
więc może warto ich pocisnąć?
Ale o co chodzi? Przecież jest OK.
Chyba nikt tutaj nie liczył na ten pakiet SPA :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#182 PostWysłany: 06 Kwi 2016 14:07 

Loty: 265
Kilometry: 510 675
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Ale niby czemu pocisnąć?
Nie przesadzacie trochę?

Macie nocleg za 154zł w bardzo dobrym hotelu, większość ma do tego salonik wynikający ze statusu i pewnie podobną kwotę zapłacilibyście za kolację dla 2 osób w Warszawie.
W opisie nie było ani słowa o tym, że mają być jakieś dodatkowe usługi poza noclegiem.

Ponadto wyszli z propozycją anulowania jeśli Wam to nie pasuje.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 06 Kwi 2016 14:09 

niebieski
@Charles

niby dlaczego? Executive ze śniadaniem za 90 PLN w Kijowie też wyglądał nierealnie, a mimo tego bardzo sobie chwalę pobyt w tamtejszym świetnym Hiltonie.
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 06 Kwi 2016 14:16 
Awatar użytkownika

Poddaję się :)
Kompletnie nie rozumiem co chciałbyś jeszcze od HH?
Może po prostu napisz: w jakim temacie TY byś ich "pocisnął"?
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#185 PostWysłany: 06 Kwi 2016 14:20 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Z treści maila moim zdaniem wynika ze Executive i wczesny checkmin tez utrzymują.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 06 Kwi 2016 14:24 

niebieski
@Charles

A o czym rozmawiamy? No chyba o Ginger Regenertion, o którym DT pisze w cytowanym przez @MacF.

Oczywiście teoretyzuje, ale rezerwacja była nieodwoływalna, zatem spytam przewrotnie - dlaczego obowiązywać ma to tylko w jedną stronę?
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 06 Kwi 2016 14:30 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Krótka piłka jak rezerwowałeś to w opisie nie miałeś, że zawiera SPA inne bonusy/ gratis, natomiast jeżeli zapoznałeś się z opisem na stronie to zapoznałeś się z realną ceną... A jeżeli robiłeś rezerwacje świadomie co do błędu to nie tylko brak podstaw do dochodzenia, ale potencjalna odpowiedzialność.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#188 PostWysłany: 06 Kwi 2016 14:34 
Awatar użytkownika

@digger
Ale o to właśnie chodzi. Nikt nikomu nic nie anulował. Mieli błąd, ale honorują wszystkie tak zawarte rezerwacje.
Krótko mówiąc: wszystko jest OK.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 06 Kwi 2016 14:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Wydaje mi się, że nie ma co ich cisnąć bo tak naprawdę nie ma o co, w opisie stawki za pokój nie ma wytycznych odnośnie honorowania pakietu „Imbirowa regeneracja”. Nie zaszkodzi natomiast z żartem i uśmiechem napomknąć przy meldunku o historii z tym pakietem, może dołożą akurat jakąś dodatkową usługę.
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#190 PostWysłany: 06 Kwi 2016 15:56 

Ja jako sprawdza całego zamieszania proszę o ładne podziękowanie DTwarsaw za utrzymanie rezerwacji. Jak czytam, że ktoś chce cisnąć to mi się nóż w kieszeni otwiera. Trochę umiaru!
13 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#191 PostWysłany: 07 Kwi 2016 08:50 

Ku wyjaśnieniu wątpliwości:

Cytuj:
Rezerwacje, jakie zostały dokonane w terminach xxx obejmują sam nocleg oraz wszelkie przywileje dla gości o statusie xxx także obowiązują.

Dodam również, iż depozyt za rezerwacje nie został pobrany, a wiec płatność nastąpi przy wmeldowaniu.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 07 Kwi 2016 08:54 
Awatar użytkownika

srebrny
gruby_inversia napisał(a):
Z treści maila moim zdaniem wynika ze Executive i wczesny checkmin tez utrzymują.

@gruby_inversia
"Jednocześnie pragnę Pana poinformować, że pomimo błędu systemowego, promocyjna cena za pokój na dotychczas dokonane rezerwacje będzie honorowana, zaś usługi oferowane w The SPA podlegają dodatkowej opłacie (...)

Według mnie utrzymują cenę za "goły" pokój, ale to tylko moja interpretacja.
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 07 Kwi 2016 11:58 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
jeżeli ktoś rezerwował "KING GUEST ROOM" (opcja dla 2 osób) to dostanie goły pokój oraz ewentualne przywileje wynikające ze statusu, ale Ci którzy zarezerwowali "KING DELUXE ONE BEDROOM SUITE W/ LOUNGE ACCES" (opcja dla 1 osoby) dostaną również wstęp do saloniku (wynika ze stawki) oraz ewentualne przywileje wynikające ze statusu.
2 ludzi lubi ten post.
luziczek uważa post za pomocny.

#194 PostWysłany: 09 Kwi 2016 17:51 

niebieski
Właśnie jestem po zameldowaniu z którym oczywiście nie było problemu. Jak zazwyczaj dostałem upgrade do "KING ONE BEDROOM SUITE WITH LOUNGE ACCESS", oczywiście dostęp do saloniku oraz śniadanie w głównej restauracji (status diamond). Próbowałem dowiedzieć się czegoś więcej o zamieszaniu z "imbirową" stawką, ale osoba która mnie meldowało o niczym nie słyszała. Nie uważałem za stosowne by próbować uzyskać jakieś dodatkowe świadczenia wynikające z błędu "imbirowej regeneracji". Dodatkowo otrzymałem dostęp do strefy "level up" dla siebie oraz znajomych (6 osób), ale było to wynikiem ładnej prośby oraz uśmiechu, a nie jakąś rekompensatą za "imbirową", zresztą nie był to pierwszy raz kiedy taki dostęp otrzymałem. Osoby które rezerwowały w początkowym okresie nie wiedząc co kryje się pod stawką oraz Ci którzy chcieli zarezerwować pokój w dobrej cenie otrzymają to co chciały.
3 ludzi lubi ten post.

#195 PostWysłany: 09 Kwi 2016 18:40 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Zazwyczaj, tzn. że jaki jeszcze dodawałeś?

Wiecie może z czego wynika problem z dokonaniem rezerwacji pokoju dla 2 os + 1 dziecka? Jest niby zupełny brak dostępności takich pokoi.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 09 Kwi 2016 18:54 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
W tym hotelu poprostu nie ma takich pokoi w systemie rezerwacyjnym. Możesz spróbować zadzwonić do hotelu i dowiedzieć sie czy jest możliwość dostawki dla dziecka. @Darek M.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 09 Kwi 2016 18:55 

niebieski
Dostawałem jeszcze "deluxe suite" i raz prezydencki (zawsze rezerwuje najtańszy pokój).

@Darek M. jeżeli chcesz by dziecko spało razem z Wami w jednym łóżku king (bez dodatkowych kosztów) to rezerwujesz 2+0 (2 dorosłych, 0 dzieci). Jeżeli ma być dostawka to przed rezerwacją najlepiej się dopytać w hotelu czy jest możliwa i zazwyczaj również rezerwuje się 2+0 i dzwoni do hotelu podając nr rezerwacji i prosząc o dopisanie informacji o dostawce. Dostawka taka może być darmowa (Hilton Warszawa, Hilton Gdańsk) lub płatna (DoubleTree Warszawa).

W Hilton Warszawa i DoubleTree Warszawa bez dostawki możliwa też była opcja 2+2 (ciasnawo, ale jeden z synów szedł na kanapę w apartamencie). W Hilton Gdańsk w pokojach deluxe jest dodatkowa sofa dla 2 osób.
Darek M. uważa post za pomocny.

#198 PostWysłany: 11 Kwi 2016 17:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Robił ktoś z was rezerwację przez polską stronę ? Ja dzisiaj zrobiłem, potwierdzenie na maila przyszło, pkt. z konta zeszły. Nie widać tej rezerwacji jednak na koncie angielskiej stronie ani w apce. Co jest o tyle dziwne, że jednak pkt. w apce z konta zeszły tak jak na angielskiej stronie jednak samej rezerwacji nie widać.

#199 PostWysłany: 11 Kwi 2016 18:40 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
A ile upłynęło czasu? Na stronie jest napisane że może to zająć do 2 godzin.

#200 PostWysłany: 11 Kwi 2016 19:47 

niebieski
Mam pytanie odnośnie imbirowej promocji ;)

Jednym z przywilejów statusowych jest "Drugi gość zatrzymuje się bezpłatnie":
Cytuj:
Drugi gość zatrzymuje się bezpłatnie w pokoju Uczestnika w ramach pobytów objętych programem w hotelach, w których obowiązują dodatkowe opłaty za pokój dwuosobowy. Nie dotyczy to pobytów w hotelach, gdzie cena obejmuje dodatkowe elementy (np. wyżywienie, rekreację, parking) lub stawki specjalne (np. stawki pakietowe, stawki obejmujące zakwaterowanie ze śniadaniem) rozliczane według liczby osób lub za pokój.

Czy jeżeli rezerwowałem pokój jednoosobowy, to na podstawie statusu mogą się w nim jednak zatrzymać dwie osoby, czy chodzi o to, że rezerwując pokój dwuosobowy cena automatycznie spada do ceny pokoju jednoosobowego (o ile jest różnica w cenie)?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 255  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość