Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Mar 2016 18:21 

niebieski
Przyzwoita cena lotów na Kretę (Chania) jak na sezon wakacyjny.
289 PLN w każdą stronę.
Wylot z WMI 17 lipca, powrót 31 lipca.
3 miejsca na powrót w tej cenie.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 29 Mar 2016 18:27 

niebieski
Drogo. Za tyle można było znaleźć Kanary.
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#3 PostWysłany: 29 Mar 2016 19:09 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
Krajów: 12 / 5.6%
srebrny
Kanary można znaleźć duzo taniej, na screenie poniżej nie jest najtaniej ale nakładają się rozkład letni i zimowy i można lecieć w obie strony o "normalnych" godzinach.

Załączniki:
lpa.jpg
lpa.jpg [ 113.94 KiB | Obejrzany 2987 razy ]

#4 PostWysłany: 29 Mar 2016 23:56 

niebieski
Mi chodziło o to, że za tyle można było lecieć w wakacje letnie na Kanary.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Mar 2016 20:18 

niebieski
@Mateusz099, tak, zdarzają się sporadycznie takie ceny na bezpośrednie loty na Kanary, ale dlaczego z tego wyciągasz wniosek że na Kretę podobna cena to drogo?
Dodam że takie ceny na Kanary bywają niezbyt często jeśli chce się lecieć BEZPOŚREDNIO Z POLSKI I W WAKACJE, z Warszawy ostatnio chyba na wakacje 2015 była podobna cena jeśli się mylę to mnie popraw.
Moim zdaniem taka cena w terminie ściśle wakacyjnym czy to na Kanary czy na Kretę jest dobra, biorąc pod uwagę że to lot bezpośredni z centrum Polski.
Jak ktoś może poza wakacjami, albo z Berlina, czy z Krakowa to pewnie znajdzie taniej.
Jak na lot bezpośrednio z Wwy to nie jest drogo.
 Profil Relacje PM off
rydzo lubi ten post.

#6 PostWysłany: 30 Mar 2016 20:38 

Cena jest przeciętna i tyle. Z tego co pamiętam to po wrzuceniu puli wakacyjnej ceny były rzędu 500 złotych. Biorąc pod uwagę, że taka cena z bagażem rejestrowanym w sezonie chareterm bywał bardzo często jest to oferta przeciętna.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 30 Mar 2016 21:06 

niebieski
Ja kupiłem za 590 PLN z powrotem do Wrocławia.
Wg mnie cena nie jest zła. Brałem 17-29. lipca.

Śledzę od dawna ceny i naprawdę ciężko coś poniżej 600 z Modlina złapać.
Niestety to szczyt sezonu. I bez sensu porównywać Kanary z października.

Ja w 2015 leciałem na Gran Canarie w ferie zimowe w styczniu za 258 PLN od osoby. Cóż, trafiłem idealnie po wejściu oferty.
Ale nie zamierzam teraz wszystkich ofert do tego porównywać ...

Co do czarterów - pokażcie mi te czartery za 5-6 stów do Grecji na lipiec.
Tylko nie piszcie, że last minute. Bo przy LM to ja więcej stracę gdy będę szukał noclegów na ostatni moment, nie wspominając o wynajmie auta.
Zresztą na lipiec to i ciężko o LM.

Przy okazji:
Wrocław - Chania - Wrocław 11-22.lipca za 498 PLN Ryanair
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Mar 2016 21:07 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Biorąc pod uwagę, że taka cena z bagażem rejestrowanym w sezonie chareterm bywał bardzo często jest to oferta przeciętna.

Bywały takie ceny. Czy bardzo często to już kwestia dyskusji.
Jak ktoś sobie za punkt honoru postawi kupić po najniższej możliwej cenie (nie schodząc z komfortu (przesiadki, dojazdy) i z ograniczeniem do wakacji itp., bez wyczekiwania na lasta) to o ile można zejść z ceny?
Moim zdaniem raczej niewiele, jeśli w ogóle.
 Profil Relacje PM off
rydzo lubi ten post.

#9 PostWysłany: 30 Mar 2016 21:18 
Awatar użytkownika

Loty: 462
Kilometry: 526 322
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
rydzo napisał(a):

Na wakacje Ryanair ma wyjątek?

Bo z tego co kojarzę, to prawie zawsze najniższe ceny są od dwóch do jednego miesiąca przed terminem.

#10 PostWysłany: 30 Mar 2016 21:23 

niebieski
Djorkaeff napisał(a):

Bo z tego co kojarzę, to prawie zawsze najniższe ceny są od dwóch do jednego miesiąca przed terminem.

No raczej ma wyjątek.
Zasada miesiąc-dwa przed wylotem nie dotyczy terminów wakacyjnych.
Nie tylko w Ryanairze.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 30 Mar 2016 21:46 

niebieski
Djorkaeff napisał(a):
rydzo napisał(a):

W tamtym roku śledziłem ceny do Hiszpanii. Kupiłem bilety w marcu i w sumie potem może 80PLN mniej bym zapłacił, porównując do ceny 500 PLN/os.

Przy czym wtedy już bym nie miał tego noclegu, który wcześniej zaklepałem. Po prostu to co dobre i dość ciekawe cenowo znika i na kilka tygodni przed wylotem dużo gorszy wybór.
Mówię tu o Majorce głównie. Zresztą wynajem auta na Costa Brava też wtedy mocno podrożał gdy kilka razy ponownie sprawdziłem.

Wakacje rządzą się swoimi prawami. Obecnie każdy duży urlop mogę mieć jedynie w terminie lipiec-sierpień. I trochę o tych cenach już wiem. Po prostu dla 100 PLN na bilecie czasem nie warto czekać bo jeszcze są inne rzeczy do opłacenia a w szczycie sezonu czekanie wcale nie oznacza spadku cen, a wręcz przeciwnie ...
 Profil Relacje PM off
Marysiek lubi ten post.

#12 PostWysłany: 30 Mar 2016 22:06 

Dyskutujemy o cenie przelotu czy o kosztach zorganizowania wakacji. Jak kupujesz hotel za 3-4 tyś to 100 zł na bilecie nie robi wielkiej różnicy. Są tacy co po 1000 złotych osoba płacą za bilet i też są zadowoleni i też im wychodzi taniej za wakacje niż BP. Czy cena 600 złotych za lot z bagażem podręcznym jest świetna, a może choć bardzo dobra - raczej nie. Jest przeciętna, ale jak komuś idealnie pasuje w urlop, ma w tym terminie upatrzony dużo taniej hotel to czemu nie. To jest jednak dział znalazłem tani przelot. Jest taka strona - samolotem taniej i tam od ręki w wakacje można sprawdzić ceny lotów, również w wakacje -300-350 zł za Pisę i Bolonię, Girona za 398 za 11 dni w lipcu, Kos za 328 zł w lipcu, Sycylia 430-480 zł lipiec, - wszystko Kraków, o Wenecji z Wrocławia za 258 zł nie mówię. Twierdzenie że 578 zł jest tanim przelotem jest zwyczajnie przesadą.
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 31 Mar 2016 05:19 

niebieski
A wy ciągle z tymi przykładami z Krakowa. Tak Kraków (i Poznań też) ma dobre ceny na wakacje w tym roku.
To nie jest niezła cena na konkretne daty, to jest przyzwoita cena na Kretę na wakacje (lipiec, sierpień) z Warszawy.
Inny jest poziom tzw. dobrej ceny z Wwy a inny z Berlina czy Krakowa, niestety.
To jest cena pod rodzinę z dziećmi mieszkającą w centralnej polsce. Wtedy dobra. Wierzcie mi.
Dla rodziny dla której dojazd do Krakowa to koszt. Pieniężny i czasowy.
Powtórzę jeszcze raz, jak ktoś może z Krakowa (a jeszcze lepiej z Berlina), może z przesiadką, może w czerwcu to tak, wtedy dość łatwo schodzimy z ceny.
 Profil Relacje PM off
rydzo lubi ten post.

#14 PostWysłany: 31 Mar 2016 08:37 

niebieski
Skoro podales ceny z Krakowa to teraz podaj te okazje z Warszawy. Poza tym Piza czy Wenecja to malo wakacyjne kierunki bo.jak.juz porownujemy to podaj wylot na jakas wyspe czy miejsce z plazami.

Wg mnie cena 578 jest OK jak na Krete i wylot z Modlina. Moze spadnie max do 500.

Co do Kos to jest tanio bo jest obawa przed uchodzcami. Wiec sie zrobila promocja niemalze ....
 Profil Relacje PM off
Marysiek lubi ten post.

#15 PostWysłany: 31 Mar 2016 08:43 

@rydzo

Serio nie wiesz gdzie w pobliżu Wenecji albo Pisy są plaże? Wenecja rzeczywiście mało turystyczny kierunek ;)
 PM off  

#16 PostWysłany: 31 Mar 2016 09:31 

niebieski
Sorry, ale bez sensu jest porównywanie ceny Wenecji z Krakowa do Krety z Wwy, niezależnie od bliskości plaż w tym pierwszym przypadku.
Z drugiej strony aż tak bardzo mnie nie dziwi że jak ktoś nie obserwuje tego kierunku (Wwa-Kreta) to może mieć wrażenie że ~600 zł w wakacje to drogo.
Gdybym nie była mocno w temacie pewnie też by mi się tak wydawało.
Tak, inne kierunki z innych miast są tańsze.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 31 Mar 2016 11:44 

Oczywiście, że jak się ograniczasz do jednego kierunku, gdzie loty są 1 raz w tygodniu do tego do 2 wakacyjnych miesięcy to cena nie będzie dużo się zmieniała, co nie znaczy że jest to tanio. Ryanair trzyma dość zaporowe ceny i już. Zobacz ceny do Aten gdzie w wakacje są już po 300 złotych. To konkurencja na tym kierunku wymusza zejście z ceny.
Mnie zawsze zastanawiała polityka Wizz na loty do Burgas, gdzie ceny cały rok mają kosmiczne na tym kierunku pomimo że chartery latają za 300 złotych. Widać i tak mają chętnych.
 PM off  

#18 PostWysłany: 31 Mar 2016 11:58 

niebieski
Anonymous napisał(a):
@rydzo

Serio nie wiesz gdzie w pobliżu Wenecji albo Pisy są plaże? Wenecja rzeczywiście mało turystyczny kierunek ;)

No ale to za porownywanie polnocnych Wloch do greckiej wyspy?

Ja podam jeszcze tansza opcje - Budapeszt wizzem i Balaton albo Gdansk z Modlina.

Dyskusja jest o Krecie.

Opcja za 578 jest OK a jak są tansze alternatywy to proszę o podanie. Mozna leciec przez Ateny ale z nocowaniem na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 31 Mar 2016 12:10 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Pojawiła sie dobra cena na Krete z Wrocławia 3 bilety

Cytuj:
Wrocław → Kreta (Chania)
piątek, 29 lip 2016
18:05 - 22:00
▼1 Dorosły, 209,00 PLN 1 x Dorosły Opłata za transport 209,00 PLN

Kreta (Chania) → Wrocław
piątek, 05 sie 2016
22:25 - 00:30
▼1 Dorosły, 249,00 PLN 1 x Dorosły Opłata za transport 249,00 PLN

458,00 PLN

Korfu z Poznania

Cytuj:
Poznań → Korfu
piątek, 29 lip 2016
19:40 - 23:00
▼1 Dorosły, 179,00 PLN 1 x Dorosły Opłata za transport 179,00 PLN

Korfu → Poznań
piątek, 12 sie 2016
17:45 - 19:05
▼1 Dorosły, 249,00 PLN 1 x Dorosły Opłata za transport 249,00 PLN

428,00 PLN

W sumie jest jeszcze troche tanich lotów do Grecji choćby z Krakowa -Kos, cos tam można wyszukac też z Katowic.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 31 Mar 2016 12:18 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Oczywiście, że jak się ograniczasz do jednego kierunku, gdzie loty są 1 raz w tygodniu do tego do 2 wakacyjnych miesięcy to cena nie będzie dużo się zmieniała, co nie znaczy że jest to tanio. Ryanair trzyma dość zaporowe ceny i już. Zobacz ceny do Aten gdzie w wakacje są już po 300 złotych. To konkurencja na tym kierunku wymusza zejście z ceny.

Ryan akurat nie trzyma zaporowych cen na wakacje, zaporowe ceny na wakacje to trzyma Wizz i oni moim zdaniem będą musieli zejść z cen za jakiś czas, może w formie promocji 2 za 1, może obniżą na miesiąc przed wakacjami, chociaż dla terminów wakacyjnych do tej pory obniżek na miesiąc przed raczej nie było, ale kto wie, to się może zmienić.
Loty niekoniecznie są tylko raz w tygodniu na Kretę, jak weźmiesz pod uwagę czartery to lotów jest znacznie więcej, no ale teraz to nie czas na zakup biletów czarterowych.
To jest prawda oczywista że im bardziej elastyczny jesteś tym taniej lecisz, tyle że jest naprawdę spora grupa osób, które muszą mieć wakacje w lipcu albo w sierpniu, to nie jest jakieś nietypowe, niezwykłe ograniczenie.
Wysp nie ma co porównywać z lądem, ani Krety z Kos czy Sycylią, bo sporo osób dyskwalifikuje te ostatnie dwa kierunki na najbliższy sezon wakacyjny stąd niskie ceny (i pewnie dlatego stąd też wyższe ceny na Kretę, którą większość osób uważa za bezpieczny kierunek, plusem też są tanie noclegi).
Dawno nie było takiej ceny na Kretę z Warszawy, zauważyłam że dorzucili tańszych biletów to wrzuciłam info i tyle.

Edit:
Co do Aten, to jedna sprawa to konkurencja, ale z drugiej strony to jest niezbyt przyjemne miasto, parę ciekawych miejsc jest, ale tydzień by tam nie chciała siedzieć, tym bardziej dwa.
Żeby dotrzeć w jakieś przyjemne miejsce to lekko licząc 50 EUR trzeba wydać.
Podróż się komplikuje a cena zbliża się do oferty którą podałam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości