Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Mar 2016 16:59 

• Poznań/Berlin/Warszawa byle dało się dojechać

Dokąd
  • USA - szeroko pojęte okolice Południowej Dakoty

Data wylotu
  • 09.06.2016

Data powrotu
  • 30.09.2016

Długość pobytu
  • 4 miesiące

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • SXF, OSL - JFK 09.06 1095, 1074 zł

Dodatkowe informacje
  • Hej,

Na dzień dobry przepraszam i głupio mi, że pierwszy post jest od razu prośbą o pomoc, ale sytuacja nagła i w sumie dość niespodziewana, a pierwszy raz organizuję sobie przelot poza Europą, więc wszelka pomoc bardzo się przyda.

Interesuje mnie przelot do USA najpóźniej 13.06., główną rolę odgrywa tutaj cena. Szukałem z lotnisk o tanich przelotach z Polski (Oslo, Gotheborg, Turku) choć znacznie wygodniejszy byłby wylot z Berlina bądź (choć to mało realne) z Polski.
    W USA wierzę że sobie poradzę z tanim dojazdem do punktu docelowego (Rapid City), jednak wolałbym tego nie robić z drugiego końca kontynentu ;-) dlatego docelowo szukałem lotów do Chicago (bardzo drogie), Nowego Jorku lub San Francisco.

Sam również intensywnie poszukuję najtańszych opcji, stąd prośba nie tylko o suche propozycje, ale również pomoc -
    1) o najtańsze lotniska z Europy i do USA (skąd i dokąd)
    2) o najtańszą formę podróży po USA (megabus? loty? sporo czytałem również sam o krajowych liniach lotniczych)
    3) czy jest sens wstrzymać się jeszcze przez tydzień/dwa? czy jest możliwość że ceny jeszcze spadną?
    4) najlepsze wyszukiwarki połączeń - kayak?

Z góry ogromne podziękowania za wszelką pomoc!!!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 24 Mar 2016 17:17 
Awatar użytkownika

srebrny
jak-szukac-taniego-lotu-v-0-3-3,8,57900
usa,forum,754
wszystko tu

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Mar 2016 17:52 

dzięki! nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania, ale te kilka stron z tanimi wyszukiwarkami mi bardzo pomogły :) nadal nie wiem czy polecalibyście się wstrzymać oraz czy bardziej opłaca się podróżować samolotem czy drogą lądową
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości