Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9590 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 480  Następna
Autor Wiadomość
#1981 PostWysłany: 18 Mar 2016 16:05 

Loty: 123
Kilometry: 191 041
Krajów: 19 / 8.9%
O kur.. co za czasy, ze juz mile kradna zeby sobie koszulke kupic.

Rzeczywiscie ciezko bedzie sklonic policje zeby to potraktowali powaznie.
Z drugiej strony Tobie potrzebny tylko papier ze przyjeli zgloszenie. Ciekawe jaka potem szansa na odzyskanie mil.

Powodzenia
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1982 PostWysłany: 18 Mar 2016 16:16 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Skoro m&m robi 5 cyfrowy pin jako hasło, to nie dziwne, że łatwo jest włamać się komuś na konto. Jeszcze gorzej ma ihg, bo ma hasło 4 cyfrowe. Iberia np. ma 6 cyfr. Ciekawe czy mają jakieś zabezpieczenie na metodę brute force. Bo wtedy znając czyjś numer M&M (lub wpisując losowy) robimy 100tys. zapytań i po max kilku h mamy hasło. Mam nadzieję, że po kilku nieudanych próbach konto jest blokowane i trzeba je odblokować w odpowiedni sposób :)
Niektóre firmy nie dbają o bezpieczeństwo prawie w ogóle.
 Profil Relacje PM off  

#1983 PostWysłany: 23 Mar 2016 02:04 
Awatar użytkownika

Loty: 293
Kilometry: 667 207
Krajów: 29 / 13.6%
platynowy
Lecieliśmy w terminie 18.01.-04.02. Turkishem w relacji WAW-IST-KUL, KUL-IST-WAW (bilety kupione w ubiegłorocznej promocji TA z czerwca). Nie naliczyło mi automatycznie punktów M&M, po dwóch tygodniach od powrotu wysłałem pocztą do Niemiec ksero kart pokładowych i wypełniony ten ich formularz. Nadal brak punktów ani też żadnej odpowiedzi, choćby mailowo. Czy to może oznaczać, że za bilety Turkish Airlines nie otrzymuje się mil M&M ?

Z kim mam się skontaktować w tej sprawie jeszcze, TA czy M&M ?

#1984 PostWysłany: 23 Mar 2016 02:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli masz możliwość, sprawdź czy na karcie pokładowej jest info o taryfie biletu (fare). Niektóre taryfy w TK nie dają nic w M&M, np. (W).
 Profil Relacje PM off  

#1985 PostWysłany: 23 Mar 2016 14:48 

złoty
Dokładnie. Za najtańsze taryfy można dostać 25% w programie Turkisha Miles&Smiles, ale zero w innych programach. Chodzi głownie o taryfy P i W. Żeby były mile w M&M taki bilet musiałby kosztować minimum 3000-3500 zł.

#1986 PostWysłany: 23 Mar 2016 15:22 

Loty: 363
Kilometry: 679 416
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
a w M&M nie pokazuje sie na wyciagu, ze lot odbyty tylko mil 0?
bo we flying blue tak jest. Mialem kilka lotow Czech Airlines czy AF w smieciowych taryfach i loty sa na pasku ale bez mil
 Profil Relacje PM off  

#1987 PostWysłany: 23 Mar 2016 15:34 

niebieski
Za loty Turkishem w klasie T miałem na wyciągu 0 mil i komentarz:
"Klasa rezerwacyjna wyłączona z nali"
Zdarzyło mi się też 0 mil za:
"Brak nazwiska na liście pasażerów", kiedy byłem odprawiony a ostatecznie nie poleciałem.
Oba loty zgłaszałem do wstecznego naliczania mil przez formularz internetowy.

Zgłaszałem też kiedyś brak mil za wynajem auta (naliczyli 500 a miało być 1000) przez wysłanie formularza do Niemiec. Trwało to z miesiąc, ale naliczyli.
arqs lubi ten post.

#1988 PostWysłany: 23 Mar 2016 15:48 

Zbanowany
niebieski
Nie rozumiem po co zgłaszałeś do naliczania mil lot, którym nie poleciałeś?
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#1989 PostWysłany: 23 Mar 2016 16:06 

niebieski
Bo czasami jednak naliczają :)

#1990 PostWysłany: 01 Kwi 2016 12:58 
Awatar użytkownika

Czy można zrobić upgrade do innej klasy za mile, ale dla innej osoby niż posiadacz konta M&M ?

#1991 PostWysłany: 01 Kwi 2016 14:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak.
 Profil Relacje PM off  

#1992 PostWysłany: 05 Kwi 2016 10:52 

niebieski
Czy ktoś czuje się zdolny pozgadywać, jak może kształtować się dostępność biletów Lotu za Mile w wakacje tuż przed wylotem?

Problem: Potrzebuję dwóch biletów WAW - MAD - WAW na konkretny termin wakacyjny (29.07 - 16 lub 17.08, jest to dolot na tani lot do Kanady). Potrzebuję przytargać również dwa bagaże rejestrowane, co wyrzuca opłacalność Ryanaira. Moje wrodzone skąpst... oszczędność każe mi popatrzeć, czy można jakoś przykombinować :)
Obecnie dogodny lot LOTem kosztuje ok. 800PLN. Taniej chyba nie będzie. Mam 32k mil. Mogę zatem:

1) Kupić jeden bilet za pieniądze a jeden za mile teraz, za pełną stawkę 30kmil + 300PLN
2) Poczekać na promocję Lotową za 7k bądź 10k mil (raczej się nie spodziewam)
3) Poczekać do 2 tyg przed wylotem i kupić za 2x15kmil dwa bilety w FlySmart (czyli w zniżce 50% na bilety kupowane 2tyg przed wylotem).

Pytanie do szerokiego grona: Jaka jest szansa, że opcja 3 będzie dostępna?
 Profil Relacje PM off  

#1993 PostWysłany: 05 Kwi 2016 11:39 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
nikt Ci raczej nie powie jak będzie ;)
To środek wakacji, w dodatku potrzebujesz daty około weekendowe (piątek i wtorek po przedłużonym weekendzie). Czysta loteria :twisted:
Wg mnie szanse nikłe, że coś będzie dostępne. Jeśli nie jesteś ograniczony np. urlopem, to ja bym ryzykowała, ale jeśli nie masz elastyczności, to osobiście odpuściłabym temat i kupiła coś pewnego (może spadną ceny w FR, leciałam z rejestrowanym za mniej niż 400zł z Modlina). Może będzie coś z KLM, LH itd. Choć to wakacje i będzie trudno

#1994 PostWysłany: 06 Kwi 2016 07:34 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

z tego, co widzę wydawani mil M&M na loty w C i F Singapore Airlines nie jest niestety możliwe (w każdym razie, tak wynika z mojej wczorajszej rozmowy z call center M&M, gdzie powiedziano mi, że za mile M&M dostępne są wyłącznie miejsca w Y). Zastanawiałem się, jak to obejść i wydaje mi się, że jedynym rozwiązaniem jest transfer odpowiedniej ilości mil M&M na konto w Starwood (1:1), a potem z SPG na konto Krisflyer (1:1, ale ponoć dają +5000 punktów, gdy przelewane są wielokrotności 20.000 punktów). Pytanie tylko, czy nie ma tu jakiegoś haczyka. Trochę brzmi to zbyt pięknie, a nie chciałbym się obudzić z ręką w nocniku po przelaniu np. 100k mil M&M na konto SPG...
Czy ktoś z Was testował takie rozwiązanie?

EDIT: oj, chyba się zagalopowałem - z tego, co podaje internet, transfer mil z jakiegokolwiek programu do SPG NIE JEST MOŻLIWY :(
Tak więc, moje pytanie jest nieaktualne, no chyba że ktoś ma wiedzę, że powyższa wiadomość z internetu nie jest wcale taka pewna ;)

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#1995 PostWysłany: 06 Kwi 2016 09:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Gdyby tak to działało to byś mógł w LH F z bonusów za free latać.
 Profil Relacje PM off  

#1996 PostWysłany: 06 Kwi 2016 09:15 
Awatar użytkownika

platynowy
Fakt. Moje głupie pytanie wynikało z naiwnego optymizmu :oops:
Zapytam jeszcze tylko, czy potwierdzasz, że mil M&M nie da sie wydać na lot w C w SQ (o F już nawet nie wspominam)? Powiedziała mi tak wczoraj agentka na niemieckim call center. Byłoby strasznie szkoda, bo na stronie Krisflyera widzę pasujące mi daty na lot w C na trasie GRU-BCN-SIN-MDC, ale babka z M&M widzi tylko Y :(
 Profil Relacje PM off  

#1997 PostWysłany: 06 Kwi 2016 09:58 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
@tropikey może kwestia braku dostępności miejsc dla biletu-nagrody (chociażby na jednym z odcinków)? Klasa rezerwacyjna to jedno, a bilety przeznaczone na nagrody to drugie.
 Profil Relacje PM off  

#1998 PostWysłany: 06 Kwi 2016 10:24 
Awatar użytkownika

platynowy
Z tego co piszą na FT wynika, że dostępność na stronie SQ jest zupełnie inna, niż u partnerów, przy czym, podobno, największą ilość miejsc SQ udostępnia LH. Potwierdzeniem jest to, że na UA jest 0 miejsc na bezpośredniej trasie GRU-BCN, a na infolinii M&M miejsca w tym samym czasie są, tyle że wyłącznie w Y. Moje zadanie jest zatem obecnie takie, by szukać tak długo, aż znajdzie się i w C :-)
 Profil Relacje PM off
osiek uważa post za pomocny.

#1999 PostWysłany: 06 Kwi 2016 13:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Wprowadzając nowe C+F SQ postanowiła ograniczyć dostępność biletów za mile. Od tego czasu nowe C+F stało się standardem, jak również brak dostępności stał się standardem :-). Z czasem zaczęli wypuszczać miejsca dla członków KrisFlyer, ale nie dla partnerów (chyba, że przez przypadek, a było takich kilka).

Kiedyś M&M podobno miało specjalną umowę z SQ i wyciągało miejsca w C ze specjalnej puli - tak jak Ci piszą na FT.

United nie wyświetla dostępności SQ.
 Profil Relacje PM off  

#2000 PostWysłany: 06 Kwi 2016 13:54 
Awatar użytkownika

platynowy
Czyli wynika z tego, że szukam raczej igły w stogu siana. Cóż, w ostateczności pomyślę o jakimś innym rozwiązaniu (Np. C w LH lub LX z GRU przez EU do Japonii, choć to jednak nie to samo co SQ).
W zanadrzu mam jeszcze ten SCL-SYD w C QF (znalazłem nowe terminy), ale to już inny sojusz. To rozwiązanie kusi, bo pozwoli na RTW. Na razie jeszcze poobserwuję sytuację...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9590 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 480  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości