Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Mar 2016 07:45 

Witam wszystkich serdecznie. Przeszukałam forum ale nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Otóż ktoś z Was moze wie które biuro (a) podróży w Polsce czarteruje samoloty od Czechów?
Moje pytanie bierze sie z tego, ze ostatnio odprawiając sie na lotnisku na Lanzarote widziałam czarter do Warszawy po 11 rano.
Moj lot był po 13. Wiem, ze wieczorem leci tez czarter z Itaki.
Ale zaintrygował mnie ten TVS. Nie moge nigdzie znaleźć kto sprzedaje bilety na ten czarter.

Pomóżcie mi proszę. Będę bardzo wdzięczna.
Na Lanzarote jestem co miesiąc przez tydzień, dwa i większy wybor linii lotniczych daje mi możliwość ustrzelenia taniej biletow.

Pozdrawiam i dziękuje
Anna
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 21 Mar 2016 09:14 
Awatar użytkownika

Loty: 460
Kilometry: 523 440
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Lecialem 3 lata temu na Gran Canarie TVS z Itaki.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 21 Mar 2016 09:38 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
@Djorkaeff

Kliknąłem "pomógł".

#4 PostWysłany: 21 Mar 2016 10:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Na pewno bezpośrednio do Wawy Itaka - leciałem w 2011 i nadal wynajmują. Czeskie biuro podróży Asiana, również korzysta z ich samolotów, ale na loty bezpośrednie do Wawy raczej nie ma co liczyć ;)
Aśkax uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 22 Mar 2016 08:56 

Witam,
Dzięki za reakcje. Jednak chyba tym razem TVS to nie Itaka. Dlaczego?
Dlatego, ze Itaka wg rozkładu wylatuje z Warszawy o 13.20 naszego a z Lanzarote o 18.45 tamtego czasu a ten samolot startował po 11 rano.
Czyli wychodzi na to, ze jeszcze jakieś biuro lata na Lanzarote.
Postaram sie w takim razie następnym razem przyjechać na lotnisko wcześniej i dopytać u źrodła (czyt. Stanowisku odpraw) kto nimi lata..
Pytanie nadal aktualne zatem...ale jak sie czegoś dowiem na miejscu dam Wam znać :)
Pozdrawiam
Ania
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Mar 2016 09:37 
Awatar użytkownika

niebieski
To mógł być Rainbow Tours. Kiedy był ten lot (konkretna data)?

#7 PostWysłany: 28 Mar 2016 19:24 

niebieski
Z Travel Servicem współpracuje głównie Itaka i Rainbow ale to nic nie znaczy, bo te biura mogą odprzedawać pewną pulę miejsc dalej, zatem w teorii w tym samolocie mogą siedzieć klienci praktycznie każdego biura w Polsce.
To, że obecne godziny wylotu są inne niż jakiś czas temu, nic nie znaczy. Po prostu te godziny mogły zostać zmienione.

Najlepiej sprawdzić, jakie biura z Polski oferują wycieczki na daną wyspę z wylotami w danym dniu. Istnieje małe prawdopodobieństwo aby TVS latał jednego dnia dla dwóch różnych touroperatorów na tej samej trasie.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 28 Mar 2016 22:25 

Tui lata na Lanzarote ale nie wiem jaka linia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 PM off  

#9 PostWysłany: 30 Mar 2016 19:35 

niebieski
O ile wiem TUI na trasie WAW-ACE lata z Enter Air.

Generalnie z Travel Servicem lata głównie Itaka. TUI raczej z Enter Air.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 31 Mar 2016 06:43 

Konkretnie było to 19 marca. Wylot mieli około 11 rano do Warszawy.
TUI i Rainbow Tours lata z Enterem, wiem bo kupuje bilety u obu w zależności od tego gdzie sa aktualnie tańsze.
Czyli wychodzi na to, ze Itaka, tylko nijak sie to nie ma do godzin lotów w ich biurze.

Jeszcze jedna ciekawostkę wczoraj odkryłam.
Nie ma możliwości zakupu biletow w obie strony ale w "odwrotnym kierunku"
Czyli Lanzarote - Warszawa - Lanzarote
Moj facet wybiera sie w czerwcu do Polski.
Miałam ogromny problem by znaleźć bilety. Zarówno TUI jak i Itaka bilet sprzedadzą, owszem ale minimum 6 dni przed wylotem i tylko w jednym kierunku. I z powrotem tez...czyli na dwoje babka wróżyła ;) W miarę dostępności miejsc.
Itaka ceny w jedna stronę ma w miarę normalne ale juz TUI niezależnie od tego czy ma tych miejsc dużo czy mało za bilet "one way" chce 600 zł.
Czyli wyszło nam na to, ze w odwrotnym kierunku do Polski najprościej i najtaniej dostac sie przez...Fuerteventurę. Ryanairem, bez przesiadek do Warszawy.
Pod dwoma warunkami. Lecisz z bagażem podręcznym i jesteś rezydentem wysp (cena promu + transferu lotniskowego)

Pozdrawiam i dzięki za odzew
Ania
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 31 Mar 2016 18:09 

niebieski
Biura podróży raczej działają trochę inaczej niż linie lotnicze, zatem gdyby Ci sprzedali taki odwrotny bilet to nie byliby w stanie sprzedać 2 innych tygodniowych pobytów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości