Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 20 Mar 2016 11:34 
Awatar użytkownika

niebieski
becek napisał(a):
łatwo się pastwić nad "złotówami", ale nie może tak być ze jeden się wkłada czas i pieniądze w uzyskanie pozwolenia a drugi ma to głęboko w ..

A jedni i drudzy jeżdżą na ulicę istniejącą od 15 lat w miejscu, gdzie wrony jeszcze nie zawracają, zgodnie ze wskazaniami GPS. :D Natomiast ci pierwsi często "czają się" pod dworcami, szpitalami czy kościołami poza (zwykle pełnym) postojem. Ciekawe dlaczego...

PS W celach poglądowych zapraszam do porównania stawek taksówkarzy oczekujących pod szpitalem na Wołoskiej w W-wie z tymi nawet najdroższych korporacji. I stanu niektórych samochodów.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#482 PostWysłany: 20 Mar 2016 11:48 

niebieski
Na początek podkreślę, że nie korzystam z taksówek ani z ubera,alkoholu nie piję więc wszędzie jeżdżę swoim samochodem.Na lotniska jeżdżę swoim samochodem i korzystam z parkingów. Mam darmową komunikację miejską w większości miast w Polsce ponieważ jestem zasłużonym honorowym krwiodawcą.
Temat ubera to trudny temat. I nie można tego traktować w taki jednoznaczny sposób, jak to traktują forumowicze. Taksówkarze są traktowani przez nasze państwo w szczególny sposób. Dam wam przykład i zadam pytanie:
Otwieracie bar, w pełni legalnie, śniadanka , obiadki, kolacyjki, piwko. Płacicie ZUS I podatki, szkolenia,badania, zatrudniacie legalnie pracowników.
Po otwarciu baru zaczyna stawać pod waszym barem 2 foodtracki. Z jednej i drugiej strony. Oba nie prowadzące działalności, nie posiadające koncesji. bez kasy fiskalnej, bez koncesji. Sprzedają dokładnie to samo dużo taniej. Klienci zadowoleni, kupują u nich. Oni mają niższe koszty, nie płacą podatku, zusu, pracownicy to na lewo zatrudnieni ukraińcy i osoby bezrobotne pobierający zasiłek dla bezrobotnych, ubezpieczenie im niepotrzebne, płaci za to urząd Pracy.
Wy wkurzeni dzwonicie na policję, Urzędu Pracy, sanepidu, skarbówki. Urzędy odpowiadają, że to nie ich problem. Dla odmiany urzędy ,średnio 1 raz miesiącu wysyłają do was kontrole/ każdy taksówkarz jest średnio raz w miesiącu kontrolowany na mieście- ITD, US, policja , straż miejska/.
Nikt nie chce zrobić z tym porządku. I co robicie? Nich ktoś odpowie.
Podkreślam , że to co twiedzi Uber, czyli ,że każdy kierowca posiada własną działalność gospodarczą, nie jest prawdą. To kolejne oszustwo Ubera. Stworzyli floty, konta partnerskie, gdzie za 50 zł dodatkowej opłaty tygodniowo każdy kierowca może z nimi współpracować bez założenia działalności. Jeżdżą tam ukraińcy , nawet tacy , którzy nielegalnie przebywają w Polsce.
I co ma czynić taksówkarz, mający świadomość, że takiemu lewusowi "on sam" jeszcze współfinansuje NFZ i zasiłek dla bezrobotnych. To jest stan faktyczny. Bądźcie obiektywni, nerwy puszczają.
 Profil Relacje PM off
becek lubi ten post.

#483 PostWysłany: 20 Mar 2016 11:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Kara napisał(a):
[

A jedni i drudzy jeżdżą na ulicę istniejącą od 15 lat w miejscu, gdzie wrony jeszcze nie zawracają, zgodnie ze wskazaniami GPS. :D Natomiast ci pierwsi często "czają się" pod dworcami, szpitalami czy kościołami poza (zwykle pełnym) postojem. Ciekawe dlaczego...

nie rozumiem
stoją tam gdzie chcą a nawet napisze ze tam gdzie znajda klienta
on zadowolony, klient zadowolony bo ma taksę
co w tym złego???
maja stać na parkingu polowym nad Wisłą?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 20 Mar 2016 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 462
Kilometry: 526 322
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Dyskusja na temat legalności czy uczciwości Ubera to jedna sprawa, ale to co obecnie wyprawiają taksówkarze w Warszawie to zwykły bandytyzm, który zasługuje na jednoznaczne potępienie. Mentalność na poziomie szamba. Zostałem kiedyś nieźle oszukany przez taksówkarza, też byłbym usprawiedliwiony wylewając na jego samochód coś śmierdzącego?
digger lubi ten post.

#485 PostWysłany: 20 Mar 2016 12:04 
Awatar użytkownika

srebrny
no cóż, taxiarze to w dużej części zawsze był specyficzny element (aspołeczny)
nie nazywajmy szamba perfumeria :lol:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#486 PostWysłany: 20 Mar 2016 12:15 

niebieski
becek napisał(a):
no cóż, taxiarze to w dużej części zawsze był specyficzny element (aspołeczny)
nie nazywajmy szamba perfumeria :lol:

Ty nie korzystasz z taksówek, po tym wpisie widać, że nie znasz tego rynku.Nie masz pojęcia o aktualnej sytuacji na rynku taksówkowym.
W każdej branży jest trochę patologii i naciągaczy- sklepikarze, restauratorzy, prawnicy,fryzjerzy, lekarze i nic na to nie poradzicie. Pokaż mi branże w których jest 100% uczciwość i wysoka jakość. W Warszawie jest kilka korporacji taksówkowych gdzie jest bardzo wysoka jakość usług/ nawet te z najniższego pułapu cenowego/. I te korpracje polecam, 100 % satysfakcji. Nie polecam dziadków z postojów, oszustów spod rotundy i Kolumny Zygmunta działających pod przyzwoleniem Urząd Miasta.
 Profil Relacje PM off  

#487 PostWysłany: 20 Mar 2016 12:25 
Awatar użytkownika

niebieski
becek napisał(a):
Kara napisał(a):
[

nie rozumiem
stoją tam gdzie chcą a nawet napisze ze tam gdzie znajda klienta
on zadowolony, klient zadowolony bo ma taksę
co w tym złego???
maja stać na parkingu polowym nad Wisłą?

A propos wytłuszczonego fragmentu - czasem wyłącznie na początku jazdy. ;-) I co do "stoją tam, gdzie chcą" - fakt, często, stojąc w miejscu niedozwolonym blokują, wyjazd z Plater na Jerozolimskie w kierunku zachodnim albo Marszałkowską pod ex-Forum. Doceniam też system oceny w Uber, choć sama nigdy nie miałam powodów, by dać mniej niż 4 gwiazdki.

Natomiast w kwestii nielegalnego biznesu - zasłyszane od jednego z kierowców: "Pani, ja na wszystkim jeżdżę - Uberze, Ajtaksi, Majtaksi i co tam jeszcze. Pieniądze nie śmierdzą, a samochody nie stoją i pachną".
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#488 PostWysłany: 20 Mar 2016 12:28 
Awatar użytkownika

srebrny
@akot
no właśnie korzystam :lol:
czasem muszę, niechcem ale musze

@Kara
taka specyfika tego zawodu
w kraju gdzie taxi jest reletywnie tanie, jezdza i lapiesz w biegu(usia)
w kraju gdzie ludzie licza pieniadze taxi stoi i czeka
a wiadomo ze sa lepsze miejsca i gorsze ;)

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek, 20 Mar 2016 12:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Kara lubi ten post.

#489 PostWysłany: 20 Mar 2016 12:30 

Loty: 192
Kilometry: 231 698
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Gadu-777 napisał(a):
@luftairways: a chyba takie czasy jak mowisz dawno minely, chyba ze sie jest nawalonym i nie mysli :)
Nie wiem na jakich zadupiach sie poruszasz 'śmierdzącymi taryfami' czy z 'chamskimi taksówkarzami' ale jakos mnie to nie dotknelo.

Duzo jezdze taxi w roznych miejscach i nie odczulem tego co mowisz, wrecz ostatnio zamawialem zdalnie taksowke dla ojca i kierowca pomogl mu dostac sie do prywatnego gabinetu lekarskiego nie biorac nic dodatkowo. Najlepiej opluc wszastkich bo to najlatwiej.
Apka Mytaxi chyba pokazuje ile kurs bedzie kosztowal, googlemaps pokazuje ile km masz do celu znajac stawke za km i startowe chyba nietrudno ustalic docelowa cene z taksowkarzem. Dzwoniac na centrale tez uzyskasz informacje ile kurs bedzie kosztowal.

UBER bylby w porzadku jesli bylby car sharingiem a nie miejscem zarobkowej pracy, bez uprawnien.

Pokazuje stawkę za pierwszą strefę i o tym nie informuje. Zamówiłem mytaxi Modlin - Bielany i zamiast 90 zł Uberem zapłaciłem 150 zł. Stawka > 4 zł.
 Profil Relacje PM off  

#490 PostWysłany: 20 Mar 2016 13:17 

niebieski
becek napisał(a):
@akot
no właśnie korzystam :lol:
czasem muszę, niechcem ale musze

@Kara
taka specyfika tego zawodu
w kraju gdzie taxi jest reletywnie tanie, jezdza i lapiesz w biegu(usia)
w kraju gdzie ludzie licza pieniadze taxi stoi i czeka
a wiadomo ze sa lepsze miejsca i gorsze ;)

jak łapiesz w biegu to masz szansę złapać patologię, dobre korporacje jadą zajęte. A w dobrych korpo czas oczekiwania 5 min, kierowcą jest Polak znający Warszawę,a nie Ukrainiec z ubera ze specyficznym zapachem,jeżdżący samochodem 24 godziny na dobę, śpiący w samochodzie na parkingu,nie znający Warszawy. Polak szybko Cię zawiezie do celu,możesz również zapłacić kartą, jak się spóźnisz to licznik włączy dopiero po 5 min, jak odwołasz nie naliczy ci 10 zł.
Mam wrażenie ,że na tym forum wypowiadają się laicy, którzy jeżdżą taksówkami raz w roku, nie znający telefonu do dobrej , taniej korporacji.
Popierajcie Ukraińców !!! Zobaczycie jak zmasakrują rynek pracy. tak ja nasi krajanie w Europie.

W uberze w Warszawie w godzinach zwiększonego ruchu , średnia cena za kurs wychodzi drożej niż w korporacji za 1,80 zł. I nie płacą zusu oraz podatków. To są dopiero zdziercy.
A to wszystko dlatego, że kierowców obdziera ten nieszczęsny uber zabierając 25% przychodu + 50 zł tygodniowo za możliwość jeżdżenia bez działalności gospodarczej. To dopiera granda i bandyctwo. I to wszystko wyprowadza z Polski. Ale dla wyznawców ubera to super okazja.
pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez akot, 20 Mar 2016 13:43, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#491 PostWysłany: 20 Mar 2016 13:22 
Awatar użytkownika

srebrny
bo tu głównie pisze drugi sort
jeszcze raz przepraszam, ze mam inne doświadczenia

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#492 PostWysłany: 20 Mar 2016 13:41 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Jesli Ukrainiec w aucie nie bedzie znal miasta, bedzie niemily i bedzie smierdzial to rynek sam go wyeliminuje.

Jesli Uber jest gorszy od Taxi to umrze smiercia naturalna.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#493 PostWysłany: 20 Mar 2016 13:53 

niebieski
Gdyby każdy uberowiec oprócz bandyckiego haraczu dla ubera musiał płacić pełny ZUS, podatki,ubezpieczenia dla przewozu zarobkowego,zakupić kasę fiskalną, zrobić badania lekarskie, uber by nawet nie wystartował.

Miesiąc temu ogłosili,że będą współpracować tylko i wyłącznie z kierowcami posiadającymi działalność gospodarczą.
I co?
Za 50 zł tygodniowo umożliwiają obejść ten przepis. To dopiero obłuda .

Ostatnio edytowany przez Zeus, 20 Mar 2016 13:54, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#494 PostWysłany: 20 Mar 2016 14:58 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
http://next.gazeta.pl/next/7,151243,197 ... Czolka3Img

http://moto.pb.pl/4427275,90527,media-u ... mercedesow

zamawiaja 100.ooo S-Class
 Profil Relacje PM off  

#495 PostWysłany: 20 Mar 2016 15:01 
Awatar użytkownika

niebieski
akot napisał(a):
A w dobrych korpo czas oczekiwania 5 min, kierowcą jest Polak znający Warszawę,a nie Ukrainiec z ubera ze specyficznym zapachem,jeżdżący samochodem 24 godziny na dobę, śpiący w samochodzie na parkingu,nie znający Warszawy. Polak szybko Cię zawiezie do celu,możesz również zapłacić kartą, jak się spóźnisz to licznik włączy dopiero po 5 min, jak odwołasz nie naliczy ci 10 zł.
Mam wrażenie ,że na tym forum wypowiadają się laicy, którzy jeżdżą taksówkami raz w roku, nie znający telefonu do dobrej , taniej korporacji.

Jezdziłam prawie każdą korporacją w W-wie oraz Uberem - nigdy nie spotkałam się z czasem oczekiwania 5 min. i kierowcą Ubera z Ukrainy (tudzież że specyficznym zapachem, a z węchem problemów nie mam).

Zwyczaje dt włączania licznika są różne, a niektórzy nadal potrafią jeździć w 2. strefie, która... ponad 10 lat temu stała się pierwszą. Są też tacy, którym rzekomo terminal nie działa i chętnie za dodatkową opłatą zawiozą do bankomatu (po telefonie do działu reklamacji taki terminal jakimś cudem "odżywa"). Niejeden kurs spędziłam w samochodzie śmierdzącym jak popielniczka, a mój bagaż często dzielił bagażnik z zapylonym sprzętem budowlanym (jak pięknie wyglądają potem ślady takiego pyłu na ciemnych ubraniach, każdy chyba wie). Ale moim absolutnie ulubionym typem taksówkarza jest taki, który przy wyjeździe poza centralne dzielnice potrzebuje albo pilota, albo GPS.

Nowe idzie. 130 lat temu niektórzy twierdzili, że po przejeździe samochodu przez wioskę kury się nie niosą, a mleko kwaśnieje. ;-)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#496 PostWysłany: 20 Mar 2016 15:35 

niebieski
Oszczerstwa, piszesz to co ludzie mówią, nie znasz realiów. 5 min oczekiwania to według stanu na dzień dzisiejszy to standard.Zadzwoń np. do Glob Taxi i poproś o Taxi na express. Za 5 minut będzie. Jak przyjedzie możesz zrezygnować. 10 zł nie naliczy a ty będziesz wiedziała, że jednak jest to możliwe.
 Profil Relacje PM off  

#497 PostWysłany: 20 Mar 2016 15:47 
Awatar użytkownika

niebieski
To, co ludzie mówią, a właściwie - mówili, napisałam tylko w ostatnim akapicie. Reszta - z własnego doświadczenia.

Wymieniona przez Ciebie korporacja ma obecnie gorszy czas dojazdu na moją ulicę niż nawiązująca do nazwy dzielnicy. I bynajmniej nie 5 min.

Tyle z mojej strony. Miłej niedzieli.
 Profil Relacje PM off  

#498 PostWysłany: 20 Mar 2016 17:14 
Awatar użytkownika

niebieski
akot śmierdzi od Ciebie propagandą taksówkową na kilometr. Najpierw piszesz, że nie korzystasz z taksówek/Ubera:
akot napisał(a):
Na początek podkreślę, że nie korzystam z taksówek ani z ubera

A potem takie rzeczy:

akot napisał(a):
Ty nie korzystasz z taksówek, po tym wpisie widać, że nie znasz tego rynku.Nie masz pojęcia o aktualnej sytuacji na rynku taksówkowym.
akot napisał(a):
W Warszawie jest kilka korporacji taksówkowych gdzie jest bardzo wysoka jakość usług/ nawet te z najniższego pułapu cenowego/. I te korpracje polecam, 100 % satysfakcji.
akot napisał(a):
w dobrych korpo czas oczekiwania 5 min, kierowcą jest Polak znający Warszawę,a nie Ukrainiec z ubera ze specyficznym zapachem,jeżdżący samochodem 24 godziny na dobę, śpiący w samochodzie na parkingu,nie znający Warszawy.
Cytuj:
średnia cena za kurs wychodzi drożej niż w korporacji za 1,80 zł.
akot napisał(a):
akot napisał(a):
5 min oczekiwania to według stanu na dzień dzisiejszy to standard.

Napisz mi, mój drogi, skąd Ty to wszystko wiesz, skoro nie korzystasz z taksówek ani Ubera? :mrgreen:

A poza tym, to bajdurzysz strasznie. Też nie lubię Ubera, zgadzam się że jest nie fair wobec płacących podatki, ale czepianie się narodowości kierowców, czy jeżdżenia po GPS jest totalnie chybione. W dzisiejszych czasach po GPS pojedziesz szybciej niż "starą dobrą" trasą z pamięci taksówkarza, na której jest korek/wypadek, co GPS uwzględnia. Nigdy nie zdarzył mi się śmierdzący, czy śpiący kierowca Ubera, natomiast niejednokrotnie było tak w taksówce (osoby starsze jadące 20km/h, bezczelne uwagi i opierniczanie za byle co, śmierdzące narzuty na tylne siedzenia, oszukiwanie na taksometrze). Nawet w Globie (w którym pewnie pracujesz) zdarzyło mi się, że nawrzucano mi za "wolne schodzenie" z bloku, "że nie ma gdzie tu stanąć", a jak powiedziałem, że takie uwagi są nie na miejscu, to kierowca zrobił strajk włoski i na każdych pasach się zatrzymywał/zwalniał na zielonym. Wolę pojechać z ukraincami, bo to mili ludzie i w dobrym nastroju dojechać na miejsce.

A dojazd 5 minut, to mit, co potwierdza Twój komentarz o zamawianiu Globa "na express". Normalnie jest 10-15 minut, Uber często nie więcej niż 3-5 minut, bez błagania na infolinii o express.

Proszę, nie podjudzaj już więcej, to nie jest forum taksówkarskie, na którym można takie bzdury pisać. Nikogo tutaj nie przekonasz, każdy wie, jak to wygląda w rzeczywistości, poszukaj innego miejsca.
 Profil Relacje PM off
21 ludzi lubi ten post.
becek uważa post za pomocny.

#499 PostWysłany: 21 Mar 2016 04:16 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
kupa taksiarzy to emeryci resortowi rowniez oraz krusowcy placacy 390zl kwartalnie
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#500 PostWysłany: 21 Mar 2016 17:29 
Awatar użytkownika

srebrny
skoro na policje zgłosił się 1 (słownie j e d e n)kierowca, poszkodowany w noc malowania, tzn że;
a) pozostali wytarli chusteczka i jeżdżą?
b)nie przeszkadza im ta ciecz na aucie?
c)nie prowadza żadnej legalnej działalności wiec wola nie zgłaszać?
jak obstawiacie?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości