Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 29 Lut 2016 15:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Zastanawiam się, czy te kajdanki to plastikowe paski, zwykłe czy może "garniturek transportowy" (obręcze na kostkach, nadgarstkach i chyba pasie, połączone łańcuchem) :?:

Ostatnio edytowany przez mashacra, 29 Lut 2016 16:38, edytowano w sumie 1 raz
„Off topic” odbieganie w wypowiedzi od istoty sprawy w danym temacie.
 Profil Relacje PM off  

#42 PostWysłany: 16 Mar 2016 09:20 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.2%
niebieski
Wczoraj FR CGN-WMI, na lotnisku w Modlinie po wylądowaniu kazali wszystkim zostać w zapiętych pasach, wpadła Straż Graniczna i zabrała jednego pasażera. Raczej nie zauważyłem jakiś niestandardowych zachowań na pokładzie, więc też może kogoś eskortowali? Dopiero później skojarzyłem, że jeszcze w Kolonii przed startem stewardessa przenosiła walizki pasażerów z przodu samolotu na tył. W każdym razie, jeśli to był jakiś eskortowany, zapakowali go Kolonii bardzo sprawnie, bo nic nie zauważyłem. Może @hubski widział coś więcej (wg. społeczności leciał tym samym lotem).
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 16 Mar 2016 10:43 
Awatar użytkownika

niebieski
A nie jest czasem tak, że po eskortowanych rodaków zgłasza się policja (w cywilu), a SG - po delikwentów z problemami paszportowo-wizowymi i innymi, które powstały przed lub w trakcie lotu? Pytam, bo nie wiem, a sekcja dt zadań SG jest chwilowo niedostępna.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 16 Mar 2016 11:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Kara a skąd by wiedzieli, że to akurat ten? Po numerze siedzenia? Ja czasem się przesiadam... :mrgreen:

#45 PostWysłany: 16 Mar 2016 11:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Klucz do zagadki jest w słowie "eskortowany", pozostałych pomaga wyławiać personel pokładowy, a czasem też współpasazerowie (w zależności od " osiągnięć").
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 16 Mar 2016 11:33 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Kara
coś w rodzaju:
proszę: kawa, ciastko, kajdanki...? :)

OK. Ale wątpię by ktoś angażował pasażerów do weryfikacji tożsamości jakiego gościa...

#47 PostWysłany: 16 Mar 2016 11:37 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
Krajów: 40 / 18.6%
niebieski
Eskorta tzn. konwój jest zawsze od początku do końca z konwojującymi i nie jest możliwe, że w trakcie konwoju klient leci sobie sam, a po przylocie ktoś go odbiera, najprawdopodobniej było to wejście SG, oni odpowiadają w RP za bezpieczeństwo na lotniskach i za bezpieczeństwo samych lotów. Zapewne gość coś podczas lotu nawywijał lub z lotniska wylotu poszło info, że gość może być podejrzewany o cokolwiek itp. jest coś takiego jak SIS System Informacyjny Schengen ... i więcej nie napiszę, TOP Secret! hehehe, a tu przykład ostatni z mojego podwórka, http://www.fakt.pl/polska/lublin-pasaze ... 17161.html
ach te pijane niedobre chłopy i jeszcze Polak, będzie pożywka dla niektórych userów ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 16 Mar 2016 11:58 
Awatar użytkownika

niebieski
@namteH nie. "Proszę pozostać na miejscach [bla bla bla]", a po sprawdzeniu na którym miejscu dana osoba teoretycznie ma siedzieć " Dokumenty proszę", a jak coś się by się nie zgadzało, pewnie sprawdzenie i dokumentów, i kart pokładowych (jeśli coś wydarzyło się przed lotem, bo w trakcie mógłby być problem raczej tylko z bliźniakami jednojajowymi ;-) ).

Tożsamości - pewnie nie (choć pytań w stylu "czy to Pani mąż?" bym nie wykluczała), ale sprawcy incydentu - dlaczego nie?
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#49 PostWysłany: 16 Mar 2016 14:36 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 679
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Kara napisał(a):
...pytań w stylu "czy to Pani mąż?" bym nie wykluczała), ale sprawcy incydentu - dlaczego nie?

np. moja szanowna małżowinka bankowo by się mnie wyparła :D :oops:
namteH lubi ten post.

#50 PostWysłany: 16 Mar 2016 14:55 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.2%
niebieski
krystoferson112 napisał(a):
Zapewne gość coś podczas lotu nawywijał

Jeśli nawywijał to w każdym razie bardzo dyskretnie bo lot przebiegał spokojnie i bez zakłóceń poza lekkimi turbulencjami. Fakt, że człowiek ów siedział w [chyba] pierwszym rzędzie ma pewnie też jakieś znaczenie. Najlepsza była reakcja kilkunastu pasażerów - smartfony w górę jak zapalniczki na koncercie Kelly Family i kręcimy filmy.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 16 Mar 2016 16:20 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
... lub z lotniska wylotu poszło info, że gość może być podejrzewany o cokolwiek itp. jest coś takiego jak SIS System Informacyjny Schengen ... i więcej nie napiszę, TOP Secret!
Gdyby gość był w SIS jako do zatrzymania to nie wsiadł by do samolotu. I żadne top secret tylko ogólnie dostępne informacje. Wystarczy poczytać i dalej są konkretne uregulowania prawne http://www.policja.pl/pol/sirene/sis/12 ... n-SIS.html
Nawywijał coś w samolocie to go SG zdjęła.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 16 Mar 2016 18:04 
Awatar użytkownika

Loty: 815
Kilometry: 1 005 416
Krajów: 77 / 35.8%
srebrny
krasnal napisał(a):
Wczoraj FR CGN-WMI, na lotnisku w Modlinie po wylądowaniu kazali wszystkim zostać w zapiętych pasach, wpadła Straż Graniczna i zabrała jednego pasażera. Raczej nie zauważyłem jakiś niestandardowych zachowań na pokładzie, więc też może kogoś eskortowali? Dopiero później skojarzyłem, że jeszcze w Kolonii przed startem stewardessa przenosiła walizki pasażerów z przodu samolotu na tył. W każdym razie, jeśli to był jakiś eskortowany, zapakowali go Kolonii bardzo sprawnie, bo nic nie zauważyłem. Może @hubski widział coś więcej (wg. społeczności leciał tym samym lotem).

Eskortowany na pewno nie. Jak dla mnie to jakiś "wariat" (nikogo nie obrażając)/chory człowiek. Tak się składa że jak jechałem pociągiem na lotnisko to wsiadł na stacji Koeln Messe/Deutz. Zwróciłem na niego od razu uwagę bo dziwnie się zachowywał. Mówił ciągle coś pod nosem (niestety nie znam niemieckiego). Usiadł gdzieś na przodzie po czym wrócił i usiadł na przeciwko mnie. Znowu coś zaczął mówić, po czym pani siedząca obok dała mu lusterko. Przejrzał się i jej oddał. Resztę drogi ciągle mówił coś pod nosem i raz nerwowo patrzył się w okno, raz na mnie. Na lotnisku widziałem że podczas kontroli bezpieczeństwa zebrała się przy nim większa grupka służby ochrony lotniska oraz policja. Zaś podczas lotu widziałem że wychodząc z toalety nie wrócił na miejsce (a siedział na początku), doszedł do połowy samolotu, zawrócił, zaczął wymachiwać rękoma (takie jakby ruchy ciosów w karate ;) ), znowu coś mówił. Nie wiem czy zachowanie obligowało do interwencji SG. Tyle widziałem. Potem mi się przysnęło, obudziłem się przed lądowaniem.

-- 16 Mar 2016 18:07 --

krasnal napisał(a):
Zapewne gość coś podczas lotu nawywijał

Jeśli nawywijał to w każdym razie bardzo dyskretnie bo lot przebiegał spokojnie i bez zakłóceń poza lekkimi turbulencjami. Fakt, że człowiek ów siedział w [chyba] pierwszym rzędzie ma pewnie też jakieś znaczenie. Najlepsza była reakcja kilkunastu pasażerów - smartfony w górę jak zapalniczki na koncercie Kelly Family i kręcimy filmy.

Interwencja stewardessy też przednia: "Proszę wykasować filmik i pokazać że został wykasowany" Podziałało. Chyba bali się spotkania z panami w kominiarkach. :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości