Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Grecja/Cypr
#1 PostWysłany: 13 Mar 2016 03:04 

Dokąd
  • Grecja/Cypr

Data wylotu
  • 01.08.2016

Data powrotu
  • 31.08.2016

Długość pobytu
  • 7-8 dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • Korfu 418 zł/os

Dodatkowe informacje
  • Szukam lotu na Cypr lub do Grecji dla 4 osobowej rodziny (2 dorosłych i 2 dzieci 15 i 10 lat).
    Czy cena na Korfu jest ceną normalną akurat na ten sezon czy jeszcze stanieje?
    Dokąd bilety są najtańsze jeśli chodzi o Grecję i Cypr? Dziekuje :-)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Grecja/Cypr
#2 PostWysłany: 13 Mar 2016 09:34 

niebieski
To jest dobra cena jak na sierpień, ale czy ty przypadkiem nie pomyliłeś dat?
Bo Ryanair ma dokładnie taką cenę na Korfu z WMI, ale we wrześniu.
Wybierasz się w sierpniu czy we wrześniu?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Mar 2016 12:31 

Niedrogie loty, jedzenie, noclegi? Polecam Kretę.

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Mar 2016 12:48 

niebieski
Czy ja wiem czy akurat Kreta się wyróżnia cenowo? Restauracjie chyba wszędzie podobnie kosztują, noclegi poza wyjątkami (Karpathos, Nissyros) też z grubsza wszędzie można znaleźć w różnych przedziałach cenowych, od tańszych do droższych, a lot to już jak się trafi.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Mar 2016 13:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Z greckich wysp jednak Kreta jest najtańsza - i nocleg, jedzenie czy wypożyczenie samochodu. A ta cena 418 zł jeżeli jest taka jak podajesz to bym się nie zastanawiał bo w sezonie trudno o bilety poniżej 400zł a do tego jeżeli potrzebujesz kilka biletów.

W tym roku szukałem coś greckiego dla 5 osób na II połowę czerwca i zakupiłem za 358 zł Korfu z KTW. Poza sezonem jakbyś wyrwał za 350zł to dobra cena a w sezonie jest to mało prawdopodobne
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Mar 2016 17:07 

Tego lotu za 418 zł już nie ma, a był na 100%.
Teraz mam taki plan, żeby polecieć na którąś z tych wysp przez Ateny, bo do Aten stosunkowo są tanie bilety, a krajówki w Grecji chyba są tak samo tanie jak u nas.

-- 13 Mar 2016 17:12 --

Ewentualnie Chania z Wrocławia
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Mar 2016 17:41 
Awatar użytkownika

@bolt_01

W zeszłym roku (październik) robiłam Chanię właśnie przez Ateny (Wrocław-Modlin-Ateny-Chania-Wrocław), wyszło taniej niż bezpośrednio z Wrocka. Dodatkowo mieliśmy 3 dni na zwiedzanie Aten i taką drogę polecam. Niestety w nockę na lotnisku w Atenach z dzieciakami mimo wszystko bym się nie pakowała (przylot z Modlina ok. 23, pierwszy wylot do Chanii następnego dnia ok. 8 rano), przerabiałam 2 razy i o ile w parze da radę to z całą rodziną może być trudno.

Normalna cena (ani tanio, ani drogo) krajówki Ateny - Chania to jakieś 16-20 euro/os. Oczywiście można upolować coś tańszego ale jak jest w ścisłym sezonie - nie wiem. Obecne ceny na kwiecień to 17 euro/os, sierpień - 27. Moim zdaniem to sierpniowe 27 powinno jeszcze trochę spaść ale gwarancji nie daję ;).
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Mar 2016 17:51 

niebieski
Jak polecisz do Aten to możesz sobie też promem gdzieś popłynąć z Pireusu, co ma taką zaletę że możliwości rozszerzają się na te wyspy na których nie lotniska.
Ja polecam Cyklady, ale jeśli zamierzasz pilnować budżetu to musisz uważać bo niektóre są dość drogie (Santorini, Mykonos).
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Mar 2016 20:14 

W określone dni w sezonie lipiec i sierpień dostepne są rejsy z Pireusu za 20 e na Santorini,Mykonos,Paros,Amorgos,Naxos
http://travel.viva.gr/en/ferries/bookin ... e&hv=false
Serwis sprzedaje bilety bez żadnej prowizji i opłat. Z wydrukiem nr.rezerwacji na miejscu odbiera się bilet.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości